Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Vuruntu ve Sarsıntı

alpqla
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Mazda.com.tr de araç klavuzları pdf olarak var. Bende basılı klavuz var, ama bir kez bile açıp bakmadım, pdf i okumak çok daha kolay ve keyifli. Ayrıca videolarda var çeşitli, onlarıda izlemenizi tavsiye ederim.

Araç silkelemesi bence şanzımanla alakalı, araç durmak üzereyken oluyor çünkü hep, AT hangi vitese geçeyim diye bir anlık saçmalıyor gibi geldi yaşadıklarımda.

Diğer sorun için hemen servise gitmenizi tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Arkadaş lar konu başlığıyla alakalı aracımı dün servise bıraktım bügün alıcam.. Öncelikle duracakken titreme (2. viteste durmaya çalışıyo) ve r ye gecerkenkı sallantı kütleme için evet sorunlu bi araç dediler ama pc ye bağlayıp arıza felan vermediğini herşeyin normal oldugunu yağ basınçlarını kontrol ettiklerini ama sıkıntıyı bulamadıklarını söylediler... Cuma günü aracı bir daha bırakıcam istanbuldan teknisyen gelecekmiş :) muhtemelen oda çözemiycek bence.. Ankaradaki en İyi şanzumancıları aradım hepsi tork konvektörü yada selonoid dir diyolar hayırlısı bakalım..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11/3/2015 3:35:28, Felixus :

Kullanım klavuzunu okumanızı tavsiye ediyorum, 5 dk çok fazla. Almanya hariç (orada yasakmış !!!) aracı 10 sn rolantide bekleyip hareket edin deniyor.

Araç dururken silkeleme dediğim gibi bende de oluyor arada, önemsemedim, belki AT yazılımının güncellenmesi ile düzelebilir, servis bültenlerini bir araştırmak lazım.

Arkadaşlar ve arkadaşım, bugün ustayı aradım sorunu teknisyenle beraber çözdüklerini soyledi, nasil dediğimde yeni sanzuman güncellemesi gelmiş bi hafta önce onu yükledik(güncelledik) düzeldi dedi herşey.(tabi aracin beynine, ecu ya falan herşeyine iki defa format attılar yeniden yüklediler sistemini.. Sizce bi zararı olur mu? Ustaya sordum yararı olur diyo 700-800 kmdeki araca ne yararı olacak anlamadim.. Beyine komple ilk resetten sonra ortalama yakit tuketimim 9.5 - 10 lt lere çıktı, aracı ilk aldığımda 7.2 lerde idim hep ins yakit böyle devam etmez, bi bilen varsa yardımcı olsun yakıt konusuna...Yarın aracı teslim alip test edip haber vericem..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

15 saat önce, alpqla :

Arkadaşlar ve arkadaşım, bugün ustayı aradım sorunu teknisyenle beraber çözdüklerini soyledi, nasil dediğimde yeni sanzuman güncellemesi gelmiş bi hafta önce onu yükledik(güncelledik) düzeldi dedi herşey.(tabi aracin beynine, ecu ya falan herşeyine iki defa format attılar yeniden yüklediler sistemini.. Sizce bi zararı olur mu? Ustaya sordum yararı olur diyo 700-800 kmdeki araca ne yararı olacak anlamadim.. Beyine komple ilk resetten sonra ortalama yakit tuketimim 9.5 - 10 lt lere çıktı, aracı ilk aldığımda 7.2 lerde idim hep ins yakit böyle devam etmez, bi bilen varsa yardımcı olsun yakıt konusuna...Yarın aracı teslim alip test edip haber vericem..

yakıtın artması güncellemeden sonra olduysa eyvah eyvah. valla bende alfa romeo giuliettaya kaymaya başladım bu kadar donanım olmasada arkadaşa aldık yeni 1.6 jtd dizel 105bg ama anlamıyosun spor araba gibi gidiyo yea :)arabanın koltuklar falan sürüş keyfi cok güzel arabadan inmek istemiyorsun köpek gibi gidiyo resmen :) yakıtıda kokluyor 80 kaat ama deger çok etkileyici

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba,

deponuzu doldurun ve A km sayacını sıfırlayın, böylece ortalama tüketiminiz sıfırlanır. Ondan sonra aracı her zamanki gibi 3-4 gün kullanın. Ancak tüketimdeki artma veya azalmayı, sarsıntının devam edip etmediğini bu şekilde anlayabilirsiniz.

AT ve ECU Yazılımının güncellenmesi kötü bir şey değil, (bir bilgisayar programcısı olarak söylüyorum bunu) tüketiminiz artadabilir, azaladabilir ama bu dediğiniz gibi 2-3 lt civarında olmaz, yapılan güncellemeler en iyi sürüş ve yakıt tüketimi performansını alabilmek için yapılıyor. Sonuçta yüklenen yazılım üretici firmanın yazılımı, chip-tuning yapıp motor gücü artırmıyorsunuz.

Bu arada, sizin aracınız 700-800 km de ama bu araç 2 senedir üretiliyor ve kullanıcı deneyimi arttıkça motor yazılımnda ve AT yazılımnda güncellemelerin ve düzeltmelerin olması normal, yazılım işi böyledir çünkü yeni yazılımlar her zaman BUG lıdır, kusursuz yazılıma ulaşmak zaman alır.

Kardeşimin 2005 model Focux TDCI ı var ve geçenlerde ECU güncellemesi yaptırdı serviste(10 yaşında bakın bu araç ve hala güncelleme alıyor), tüketimin gözle görülür derecede düştüğünü söylemişti, sizin aracınınıza yapılan şey rutin ve normal bir uygulama, endişe etmenize gerek yok.

Bende gidip sorduğumda AT ve ECU güncellemesi varmı diye, sorun olmadığı sürece güncelleme yapmıyoruz demişlerdi (buda gayet normal, dertsiz başa dert açmayalım mantığı).

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Beyler araci yapamimislar.. ya selenoid valfleri degisecek yada sanzuman.. usta sanzumani degismek icin zorluycaz diyor.. 0 arac deneyimim harika basladi hayirlisi..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arac iki kere resetlendi vs.. ariza vermiyo ariza kodu yok ama suruyorsun sikinti var ve bu sebepten oturu ya selenoid ya sanzuman degisecek.. ankara sasmaz aydogan sanzuman gibi bilinmis yerleri arayip arabamda boyle boyle duracakken silkelenme sorunu var 2 de yada 3. Viteste durmaya calisiyo degince hepsinden selonoid valfi cevabini aldim ki serviste bana sorun selonoid bizce ama yinede komple sanzuman degistirmek istiyoruz dediler.. Sk mazda.. arabayida burdan aldim birde istanbuldan teknisyen vs geldi bulamadilar arizayi.. arabanin anormalliklerini videoya cekip fabrikaya gonderceklermis.. avusturyadan yada japonyadan sanzuman gelecek ins dediler ama hersey pazartesi netlesicek..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@alpqla öncelikle geçmiş olsun. Sıfır bir araç için pek istenmeyecek bir durum ama garanti dediğimiz şey bu tür durumlar için vardır, eğer komple değişecekse senin için daha iyi. Aklında herhangi bir şüphe kalmamış olur. Yine sıfır aracına binmeye devam edersin. İnşallah sorun en kısa zamanda çözülür.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçmiş olsun şanz degişimini kabul etme gerekirse mahkemeye ver ayıplı mal sattığı için araç değişimi yada para iadesi iste sıfır araba almışsın sen ilerde satcak olsan şanz değişti dediğinde iyice zarar edersin 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 saat önce, karaqedi :

Geçmiş olsun şanz degişimini kabul etme gerekirse mahkemeye ver ayıplı mal sattığı için araç değişimi yada para iadesi iste sıfır araba almışsın sen ilerde satcak olsan şanz değişti dediğinde iyice zarar edersin 

Böyle bir yolun lehime sonuçlanacağını hiç sanmıyorum.. Kaldı ki böyle bi yola başvurduğum için kıl olacaklar ve araç değişimle sonuçlanmayan davamdan sonra normal sartlarda yapilmasi gereken şeyleride düzgün yapmıycaklardır...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

çok geçmiş olsun. lütfen ileride aracınızı satarken size sorun yaratmasını engellicek tüm evrakları servis raporlarını saklayın.  ciddi rakamlara değişicek o şanzuman ve geçmişinde görünücektir aracınız. kendinizi güvenceye almayı unutmayın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3.nesil mazda 3 te duyduğum 2. şanzıman değişimi olayı. İlkini de rutin bakımlarda gittiğim Akyıldız Mazda'da görmüştüm.Beyaz power sense sedan aracı olan bir beyfendinin komple şanzımanı değişmişti. Ben servisteyken aracı teslim ediyorlardı. Sıfır araç için gerçekten çok can sıkıcı bir durum fakat yine de halledilmeyecek bir problem değil bence.Yedek araçta verirler size o süre içerisinde.Çok geçmiş olsun 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

20.11.2015 23:10:22, alpqla :

Öncelikle geçmiş olsun, çok can sıkıcı bir durum gerçekten. Umarım şanzıman değişiminden sonra sorun düzelir ve gönül rahatlığıyla aracınızı sürersiniz. Bu arada bende gittiğimde şu duruştaki silkelemeyi bir sorayım diyorum, ama sizin başınıza gelenden sonra korktum açıkcası.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

20 saat önce, alpqla :

Arac iki kere resetlendi vs.. ariza vermiyo ariza kodu yok ama suruyorsun sikinti var ve bu sebepten oturu ya selenoid ya sanzuman degisecek.. ankara sasmaz aydogan sanzuman gibi bilinmis yerleri arayip arabamda boyle boyle duracakken silkelenme sorunu var 2 de yada 3. Viteste durmaya calisiyo degince hepsinden selonoid valfi cevabini aldim ki serviste bana sorun selonoid bizce ama yinede komple sanzuman degistirmek istiyoruz dediler.. Sk mazda.. arabayida burdan aldim birde istanbuldan teknisyen vs geldi bulamadilar arizayi.. arabanin anormalliklerini videoya cekip fabrikaya gonderceklermis.. avusturyadan yada japonyadan sanzuman gelecek ins dediler ama hersey pazartesi netlesicek..

öncelikle geçmiş olsun.mazda şanzımanlar böyle sorun çıkarmazdı ama yeni nesil mazda 3 ler sıkıntılarla geldi hayırlısı olsun.öncelikle aracın yenisini istemek için uğraşın bence olmazsa şanzıman değişikliği olabilir.ayıplı mal satılamaz satılırsa geri alınır daha aracınız yeni.garantili.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 saat önce, alpqla :

Böyle bir yolun lehime sonuçlanacağını hiç sanmıyorum.. Kaldı ki böyle bi yola başvurduğum için kıl olacaklar ve araç değişimle sonuçlanmayan davamdan sonra normal sartlarda yapilmasi gereken şeyleride düzgün yapmıycaklardır...

genede bi dene derim araç fabrikadan hatalı gelmiş onlarda belki prosedür olarak geri gönderiyorlardır arızalı aracı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 saat önce, 67bulent1976 :

öncelikle geçmiş olsun.mazda şanzımanlar böyle sorun çıkarmazdı ama yeni nesil mazda 3 ler sıkıntılarla geldi hayırlısı olsun.öncelikle aracın yenisini istemek için uğraşın bence olmazsa şanzıman değişikliği olabilir.ayıplı mal satılamaz satılırsa geri alınır daha aracınız yeni.garantili.

Gercekten araci busekilde sifir ile degistiren varmidir

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...