Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Vuruntu ve Sarsıntı

alpqla
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Eğer zemin düzse ve N ye aldığınızda araç hareket etmiyorsa P den R ye aldığınızda da sarsıntı olmaması lazım.

Diğer konu araç soğuksa siz o esnada vitesi D veya R ye atarsanız 1500 devirlerden 750-800 civarına düşer. Araç tam ısındığında devir düşmesi pek olmaz.

Otomatik vites kullanımı diye bir konumuz vardı. Okumanızı tavsiye ederim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

57 dakika önce, M.E.G :

Eğer zemin düzse ve N ye aldığınızda araç hareket etmiyorsa P den R ye aldığınızda da sarsıntı olmaması lazım.

Diğer konu araç soğuksa siz o esnada vitesi D veya R ye atarsanız 1500 devirlerden 750-800 civarına düşer. Araç tam ısındığında devir düşmesi pek olmaz.

Otomatik vites kullanımı diye bir konumuz vardı. Okumanızı tavsiye ederim.

tesekkur ederim. en son once el frenini cekip sonra P'ye almistim. motor iyice soguduktan sonra az once denedim. yine sarsinti oluyor. arac isininca da kesiliyor. yarin kocaeli haldiz'i arayip bilgi almaya calisacagim bakalim ne diyecekler?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, akon :

hocam o durum aklima geldi benim de. daha 1 haftadir otomatik kullandigim icin dikkat etmemistim. bugun aksam park ederken ozellikle buna dikkat ettim yarin bakacagim bir daha.

peki bu sanzumana yuk binmesi olayi duz zemine park edince de oluyor mu yoksa sadece egimli zemin icin mi gecerli?

bir de bugun isten cikarken aracim duz zemindeydi. R'ye aldim sarsinti oldu. Sonra acaba binen yuku ilk seferinde sarsilarak mi atiyor diye tekrar P-R yaptim bir iki kere daha yine sarsinti oldu. İlk seferinde yuku atip sonraki seferlerde normale donmesi mi gerekirdi yoksa bu sekilde olmasi da mi normal?

Son olarak bunlari yaparken su dikkatimi cekti. Arac P'de ve calistiriyorum. Devir 2'ye yakin. Yaklasik 30-40 sn sonra dusup 1'in bir tik ustune geliyor. Bu normal. Sonra R'ye aldigimda bu sarsintiyla beraber devir de 1'in bir tik altina dusuyor. P'ye alinca tekrar cikiyor. Bu durum normal mi peki?

Kusura bakmayin cok mu cahilce soru soruyorum ama hic otomatik kullanmadim. Bu yuzden normali nedir bilmiyorum. Bir de arkadasin basina gelenleri okuyunca epey endiselendim. Basima bir is gelmesin diye 0 arac aldim ve sorunsuz marka diye mazda'yi tercih ettim.

Devir göstergesinde sorun görünmüyor  , soğuk çalıştırmada motor kendini yüksek devirde ısıtmaya başlar sonra rölanti devrine düşer, araç vitese takılıp yüke bindiğinde ise devrin biraz daha düşmesi normaldir... P ye geri alınca araç yükten kurtulur rölantı devrine gelir, otomatiklerde rolanti devri manuele göre biraz daha yüksektir...

Vuruntu sorunu eski otomatiklerde olağan sorun , tamir edilir, yeni şanzımanlarda rastlanması kabul edilir değil, garantiden değiştirtmelidir..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11 saat önce, emregc :

11 saat önce, akon :

tesekkur ederim. en son once el frenini cekip sonra P'ye almistim. motor iyice soguduktan sonra az once denedim. yine sarsinti oluyor. arac isininca da kesiliyor. yarin kocaeli haldiz'i arayip bilgi almaya calisacagim bakalim ne diyecekler?

Bahsettiğiniz durum normal. Zaman zaman geçişi hissedersiniz. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

13 saat önce, emregc :

Devir göstergesinde sorun görünmüyor  , soğuk çalıştırmada motor kendini yüksek devirde ısıtmaya başlar sonra rölanti devrine düşer, araç vitese takılıp yüke bindiğinde ise devrin biraz daha düşmesi normaldir... P ye geri alınca araç yükten kurtulur rölantı devrine gelir, otomatiklerde rolanti devri manuele göre biraz daha yüksektir...

Vuruntu sorunu eski otomatiklerde olağan sorun , tamir edilir, yeni şanzımanlarda rastlanması kabul edilir değil,

2 saat önce, arabalar :

Bahsettiğiniz durum normal. Zaman zaman geçişi hissedersiniz. 

garantiden değiştirtmelidir..

tesekkur ederim. ben bu basligi gorene kadar normal saniyordum ama ankara servisi basligi acan arkadasin aracini sorunlu olarak degerlendirip sanziman degisimine kadar gitmis, bu yuzden tedirgin oldum bende.

bugun sabah servisi arayip telefonla durumu anlattim. gorustugum usta motor sogukken bu sarsintinin normal calisma duzenegi oldugunu, ellerindeki diger mazda 3'lerin de ayni sekilde calistigini, daha once kimsenin boyle bir sikayetle gelmedigini soyledi.

ben diger mazda 3 kullanicilarinin boyle bir durumla karsilasmadigini soyledim buradaki sohbetlerden edindigim izlenimi aktararak, getirin bakalim dediler.

asil sikintim bu durumun bilinmeyen bir problem olabilecegi. cunku buradaki diger arkadasin aracinda baya bir islem yapilmis sanziman degisimi dahil ama bir sonuc alinamamis, halen sikintisi devam ediyor sanirim. dolayisiyla ben de 0 aracimi, bir sonuc alinamayacagi halde kurcalatmaktan cekiniyorum acikcasi. sanziman sonucta bu cocuk oyuncagi degil. bunu indiriyorlarsa arizayi halledip oyle vermeleri lazim.

bu bahsedilen normal calisma duzenegi olsa bile, servisin araci bu sekilde gordukten sonra bana bunu soylemesini istiyorum. bu yuzden iki hafta sonra denizli turkuaza goturecegim aracimi. umarim doyurucu bir cevap veya sonuc alabilirim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, akon :

tesekkur ederim. ben bu basligi gorene kadar normal saniyordum ama ankara servisi basligi acan arkadasin aracini sorunlu olarak degerlendirip sanziman degisimine kadar gitmis, bu yuzden tedirgin oldum bende.

bugun sabah servisi arayip telefonla durumu anlattim. gorustugum usta motor sogukken bu sarsintinin normal calisma duzenegi oldugunu, ellerindeki diger mazda 3'lerin de ayni sekilde calistigini, daha once kimsenin boyle bir sikayetle gelmedigini soyledi.

ben diger mazda 3 kullanicilarinin boyle bir durumla karsilasmadigini soyledim buradaki sohbetlerden edindigim izlenimi aktararak, getirin bakalim dediler.

asil sikintim bu durumun bilinmeyen bir problem olabilecegi. cunku buradaki diger arkadasin aracinda baya bir islem yapilmis sanziman degisimi dahil ama bir sonuc alinamamis, halen sikintisi devam ediyor sanirim. dolayisiyla ben de 0 aracimi, bir sonuc alinamayacagi halde kurcalatmaktan cekiniyorum acikcasi. sanziman sonucta bu cocuk oyuncagi degil. bunu indiriyorlarsa arizayi halledip oyle vermeleri lazim.

bu bahsedilen normal calisma duzenegi olsa bile, servisin araci bu sekilde gordukten sonra bana bunu soylemesini istiyorum. bu yuzden iki hafta sonra denizli turkuaza goturecegim aracimi. umarim doyurucu bir cevap veya sonuc alabilirim.

turkuaz kapandı diye biliyorum siz yinede araştırın

aynı vuruntu sorunu sizde de mi var varsa sizin aracın üretildiği ülke neresi bu forumda olsun diğer forumda olsun vuruntu olayı şikayeti artmaya başladı zannedersem aynı fabrika yapımıysalar seride bir hata olmalı diye düşünüyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@emekli abi diger ulkelerde bu sorunlarin yasandigina dair bir kaynagin varmi varsa cok yardimi olacaktir bana.. oncelikle test arabasi dahil dort m3 daha kullandim test ettim r ye aldiginda hedirs ekzoz isitma siteminden mutevellit 1.9 da basliyan devir purussuz bir sekilde 1.1 yada 1 devire dusuyor ama purussuz kismini vurgulamak istedim. Benim arabanin sadece d si purussuz geciyor.. sogukken kut diye vuruntulu geciyor ve araci n ye alip yuku el frenine aktarmak ve sonrasinda p ye almak daha sorunu ilk 400 kmde fatk ettikten sonra uyguladigim birseydi ve garajim dumduz zemindir yani yuku sabzumanda birakip o sekil gecmiyorum r ye ve her seferinde istisnasiz bu sarsinti var sogukken cok sicakken cok az ama yine d deki gibide purussuz degil sicakkenki durumu.. diger araclarda yok bu ve duracakkenki silkelenme ve bazeb bazeb durduktan sonra d de kirmizi isiklarda vibrasyon geliyor hatta i sekilde dizini goguse koydugunda vites ve direksoyonda hissedebiliyorsun hatta hatta kapiyi actim yarim acik kapi zangir zangir titriyor yani araba titriyor.. bu sorunlarin tamamen aynisini yasayan bir arkadasin arabasina sanzuman degismeden yeni yazilim guncellemesiyle cozmisler ustasiyla konustum ama benim arabama yazilim defalarca yuklendi guncellendi.. en son opana gittim durdugunda bazen olusan vibrasyon eski sanzumanumda belirgin degildi yeni sanzumanla beraber arti bir sorun olarak gelmisti motor kulaklarini gevsetip vibrasyon gittikten sonra tekrar sikmis usta giiti dedi ama gitmedi cunki bazen yapiyordu o kulaklari gevsetip sikinca arabanin yapmiycagi tutmus olay bunla alakali bazen yine vibrasyon geliyo.. r deki sarsinti ve duracakkenki titremem devam ediyor.. duracakkenki titrem bir kademe daha azaldi his olarak bunuda belirteyim ama yine var sesiz irtamlarda tik tik tik diye silkeleniyo motorda bisey bunu duyabiliyorsun. Telefondan acele yazmaktayim cunle ve harf bozukluklari icin kusruma bakmayin dostlar.

2015 ler meksika uretimi bu arada baska meksikada kullandim bu sikintilar yoktu. Inanin sogdum mazdadan arabaya binmek icimden gelmiyor.. avrupaya mail attim bizim oraya gelip olaya mudale edecek bi durumumuz yok sorunu tr ye ilettik dediler.. japonya mailime cevap gelmedi tek cozum saglam bi avukat bulup daha once araba iade etmis deneyimi olan bi avukat bulup bi sene suren mahkeme sonrasi para iadesi almak olacaktir.. bu sorunu 500 kiside yasasa sanmiyorumki toplatsinlar yada cozum bulup onarsinlar cunki ariza vericek bi sikinti gibi gozukmuyor konfordan odun veriyor huzursuz ediyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

27 dakika önce, alpqla :

@emekli abi diger ulkelerde bu sorunlarin yasandigina dair bir kaynagin varmi varsa cok yardimi olacaktir bana.. oncelikle test arabasi dahil dort m3 daha kullandim test ettim r ye aldiginda hedirs ekzoz isitma siteminden mutevellit 1.9 da basliyan devir purussuz bir sekilde 1.1 yada 1 devire dusuyor ama purussuz kismini vurgulamak istedim. Benim arabanin sadece d si purussuz geciyor.. sogukken kut diye vuruntulu geciyor ve araci n ye alip yuku el frenine aktarmak ve sonrasinda p ye almak daha sorunu ilk 400 kmde fatk ettikten sonra uyguladigim birseydi ve garajim dumduz zemindir yani yuku sabzumanda birakip o sekil gecmiyorum r ye ve her seferinde istisnasiz bu sarsinti var sogukken cok sicakken cok az ama yine d deki gibide purussuz degil sicakkenki durumu.. diger araclarda yok bu ve duracakkenki silkelenme ve bazeb bazeb durduktan sonra d de kirmizi isiklarda vibrasyon geliyor hatta i sekilde dizini goguse koydugunda vites ve direksoyonda hissedebiliyorsun hatta hatta kapiyi actim yarim acik kapi zangir zangir titriyor yani araba titriyor.. bu sorunlarin tamamen aynisini yasayan bir arkadasin arabasina sanzuman degismeden yeni yazilim guncellemesiyle cozmisler ustasiyla konustum ama benim arabama yazilim defalarca yuklendi guncellendi.. en son opana gittim durdugunda bazen olusan vibrasyon eski sanzumanumda belirgin degildi yeni sanzumanla beraber arti bir sorun olarak gelmisti motor kulaklarini gevsetip vibrasyon gittikten sonra tekrar sikmis usta giiti dedi ama gitmedi cunki bazen yapiyordu o kulaklari gevsetip sikinca arabanin yapmiycagi tutmus olay bunla alakali bazen yine vibrasyon geliyo.. r deki sarsinti ve duracakkenki titremem devam ediyor.. duracakkenki titrem bir kademe daha azaldi his olarak bunuda belirteyim ama yine var sesiz irtamlarda tik tik tik diye silkeleniyo motorda bisey bunu duyabiliyorsun. Telefondan acele yazmaktayim cunle ve harf bozukluklari icin kusruma bakmayin dostlar.

2015 ler meksika uretimi bu arada baska meksikada kullandim bu sikintilar yoktu. Inanin sogdum mazdadan arabaya binmek icimden gelmiyor.. avrupaya mail attim bizim oraya gelip olaya mudale edecek bi durumumuz yok sorunu tr ye ilettik dediler.. japonya mailime cevap gelmedi tek cozum saglam bi avukat bulup daha once araba iade etmis deneyimi olan bi avukat bulup bi sene suren mahkeme sonrasi para iadesi almak olacaktir.. bu sorunu 500 kiside yasasa sanmiyorumki toplatsinlar yada cozum bulup onarsinlar cunki ariza vericek bi sikinti gibi gozukmuyor konfordan odun veriyor huzursuz ediyor.

Hocam daha önce de yazmıştım öncelikle çok geçmiş olsun benim araç da r'ye alırken vuruyor ama bunun normal olduğunu düşünüyorum ben sizdeki aşırı mı bilemiyorum eğer benim araca bakıp kıyaslama yapmak isterseniz istediğiniz zaman buyrun gelin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

30 dakika önce, alpqla :

sorunun devam ettiğine çok üzüldüm başka sitelerde de mazda da böyle sorunlar okumuştum aklıma geldi sorayım demiştim

özel servislere tavsiye edilen ustalara sorsan tanışsan

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Birde bu bazen d de dururken gelen vibrasyinda devir bir mm 0.9 un altina dusuyo ve titriyor bir ayagim frende iken ve vibrasyon devam ediyorken diger ayagimin ucuyla gaza cok cok az milik dokundugumda vibrasyon geciyor.. devir dusup titriyor yani

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

13 dakika önce, alpqla :

Birde bu bazen d de dururken gelen vibrasyinda devir bir mm 0.9 un altina dusuyo ve titriyor bir ayagim frende iken ve vibrasyon devam ediyorken diger ayagimin ucuyla gaza cok cok az milik dokundugumda vibrasyon geciyor.. devir dusup titriyor yani

@alpqla 0535 315 57 19 adem usta istanbulda gidenler çok memnun görüşmeni tavsiye ederim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

16 dakika önce, emekli :

sorunun devam ettiğine çok üzüldüm başka sitelerde de mazda da böyle sorunlar okumuştum aklıma geldi sorayım demiştim

özel servislere tavsiye edilen ustalara sorsan tanışsan

Araba cok cok yeni oldugu icin ve full elektronik beyin oldugu icin 15 senelik mazdanin icindeyim diyen bir usta yazilimsal beyinseldir dedi sadece oda bir ihtimal tabi

10 dakika önce, emekli :

@alpqla 0535 315 57 19 adem usta istanbulda gidenler çok memnun görüşmeni tavsiye ederim

Cok tesekkur ederim @emekli abi ilgin icin, kesin ariyacagim. Cok sagolun

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

15 dakika önce, alpqla :

Araba cok cok yeni oldugu icin ve full elektronik beyin oldugu icin 15 senelik mazdanin icindeyim diyen bir usta yazilimsal beyinseldir dedi sadece oda bir ihtimal tabi

@alpqla sen yine görüş derim

bir hikaye anlatayım

reno araçların fink attığı dönemde arkadaşımın arabasından hareket halindeyken kırbaç sesi gibi ses geliyordu istanbulda gitmediği usta kalmadı sonuç sıfır arıza devam ediyor birisinin tavsiyesi üzerine bir ustaya gidiyor usta arabayla epey bir geziyor sesi dinliyor ve sesin kaynağını buluyor

arabanın üstündeki radyo anteni yapıyormuş hareket edince anten kaportaya hafifçe vurarak ses çıkartıyormuş

demem o ki yine görüş belki o kişi başka bir teşhis koyar

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 ay sonra ...

öncelikle herkese merhaba, aranıza katılalı 1 ay oldu ve aynı sıkıntı benim aracımda var. R konumuna geçerken olan vuruntu. aynı tavırlar servis tarafında bana sergilendi. pazartesi istanbuldan hocaları gelecek ve bakacak. bu kadar aciz bir servis. ve aynı sıkıntıyı bir arkadaş yaşamış dedim. servis ilk defa böyle bir sıkıntı var dedi. neyse pazartesi günü hocaları ne diyecekmiş bir bakalım. sinirim çok bozuk bir mazda fanatiği olarak... 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mazda servislerinde usta yok sanayide yaptırıyorlar kaportacı servis elemanını balata çakarken veya elektrikçi elmanı servis bültenini uygularken (yayların üstündeki yuvarlak malzemenin eksikliğinden kaynaklanan tık sesi) görmüşlüğüm var. 

mazda süper bir otomobil ama üç tane servis bülteni uygulattım biri düzeldi diğerlerini defalarca gitmeme rağmen düzeltemediler

şikayet edincede telefonu kapatır kapatmaz şikayet ettiğin servis tarafından aranıp azaarlanıyorsun tepki alırım diye yazmak istemiyordum da durum bu servisler acayip beceriksiz

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Sikinti yasayanlar icin benim fikrim sorununuz pek cozulecek gibi gorunmiyor. Arac iadesi tek cozum oda ancak mahkeme yolu ile biraz sikintili olacak. Bir tavsiyem arabanizin uzerine Billboard reklam yaptirin bu arac fabrikasyon arizali ne mazda ne servis kabul etmiyor diye yazdirin. Oyle gezin trafikte. Su ugrastiginizdan daha cabuk sonuc alacaginiz kesin ve nettir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Herkese selamlar arkadaşlar.

Bu geri vitese alırken oluşan sarsıntı dün 0 aldığım aracımda da mevcut. Fakat aynı sarsıntı daha önce kullandığım test aracında da vardı. Daha önce otomatik vites araç kullanmadığımdan bu olayı normal sanıyordum ben ama başlığı açan arkadaşın 2 defa şanzımanı değiştirildiğini okuyunca bi tırsmadım değil. Soğukken daha çok yapıyor sıcakken daha az ama hep var. Bana normal gibi göründü. Onun haricinde hiç sıkıntım yok.

Bu arada araç 2015 meksika üretimi.

Bu durumu yaşayan arkadaşlar son durum hakkında bilgi verebilirse çok sevinirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

27 dakika önce, Reicht :

Bu geri vitese alırken oluşan sarsıntı dün 0 aldığım aracımda da mevcut. Fakat aynı sarsıntı daha önce kullandığım test aracında da vardı. Daha önce otomatik vites araç kullanmadığımdan bu olayı normal sanıyordum ben ama başlığı açan arkadaşın 2 defa şanzımanı değiştirildiğini okuyunca bi tırsmadım değil. Soğukken daha çok yapıyor sıcakken daha az ama hep var. Bana normal gibi göründü. Onun haricinde hiç sıkıntım yok.

Bu durumu yaşayan arkadaşlar son durum hakkında bilgi verebilirse çok sevinirim.

Endişe edecek bir durum yok. Güle güle kullanın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 hour ago, Reicht said:

Soğukken çok az benim aracımda da var ama ısındığı zaman hissedilmiyor vites geçişi. Ataşehir taraflarına gelirseniz bir mesaj atın karşılaştıralım içinizin rahat etmesi için isterseniz. Hayırlı olsun bu arada aracınız. Benim aracım da aynı 2015 meksika üretimi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12 dakika önce, tarahumara :

Soğukken çok az benim aracımda da var ama ısındığı zaman hissedilmiyor vites geçişi. Ataşehir taraflarına gelirseniz bir mesaj atın karşılaştıralım içinizin rahat etmesi için isterseniz. Hayırlı olsun bu arada aracınız. Benim aracım da aynı 2015 meksika üretimi.

Verdiğiniz bilgi için teşekkürler, o tarafa uğrayabilirsem karşılaştırmak isterim. Sıcakken bende de az ama gene de hissediliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...