Jump to content

Mazda CX-3 Kullanıcı Yorumları

morybaba
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

1 dakika önce, erincu :

Yazın da böyleydi maalesef ki. Vites için tavsiyenizi deneyeceğim. Bu arada 4x4 e alınca ekranda bir ışık yanıyor mu? Yani 4x4'e geçtiğimizi nereden anlıyoruz?

Üstteki iletimde ufak bir düzeltme yaptım bu  arada belki faydanıza dokunabilir. 

Şöyle ki 4x4 e geçmesini gerektiren durumlar var. Akıllı 4 çeker olduğu için hava 4 derece ve altında ise yağmur yağıyorsa direksiyon belli bir dönüş açısını geçirdiyse otomatik olarak 4x4 sistemine geçiyor. Herhangi bir  ışık yanmıyor. Tabi bu konu ile ilgili birçok koşul var. 4x4 e geçmesini sağlayan ve bu durumu kontrol eden 26 farklı sensör olduğunu yazıyor. Yağmur sensörü sıcaklık sensörü diferansiyellerdeki farklı ivmelenme eğim sensörü vs. 

Ben kullanıcı olarak gaz tepkilerinden ve anlık yakıt tüketiminden 4x4 geçip geçmediğini anlayabiliyorum hissedebiliyorum. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 11 ay sonra ...

Merhaba Arkadaşlar,
Şu anda bütçemize uyabilecek CX-3 ilanları 2015 model. Bu yılın araçlarında ciddi bir kusur var mıdır? Mutlaka şu model yılının araçlarıyla ilgilenin gibi tavsiyeleriniz var mı? Mesela bugün bir 2015 model araç sahibini aradım ve kronik filtre problemini sordum. O da değişim yapıldığını ve bir problemi olmadığını söyledi aracın. Sizin düşünceniz nedir? 2015 Sense alınır mı? Keşke 2016 ya da 2017 olsa idi dedirtir mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba dostum. Aslında bütçemiz 100.000 TL idi. Şimdi 110.000 TL' ye kadar zorlamaya çalışacağız km' si nispeten düşük ise. Bu fiyatlara bulabileceğimize inanmamızın sebebi de 2017 sıfır km Sense araçların 160.000 TL' ye satılıyor olması an itibarı ile.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eyvallah.

Bir de 2015 CX-3' ün ilk yılı. Dolayısıyla aktif güvenlik donanımları, sensörler vbg. ekipmanların eski nesil olması ve fark edilir derecede kusur olmasından endişe ediyordum. Sanırım endişe etmeme gerek yok. Bu arada sizin araç 2015 ve 20.000 km. Az kullanılmış sanırım. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben aracımı 2015 Aralık 29 da aldım ilk nesil. Alt yapı olarak bir değişiklik yok herşeyi çalışıyor. İki üç yıl daha kullanirim :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

15 dakika önce, sinayuceer :

Merhaba Arkadaşlar,
Şu anda bütçemize uyabilecek CX-3 ilanları 2015 model. Bu yılın araçlarında ciddi bir kusur var mıdır? Mutlaka şu model yılının araçlarıyla ilgilenin gibi tavsiyeleriniz var mı? Mesela bugün bir 2015 model araç sahibini aradım ve kronik filtre problemini sordum. O da değişim yapıldığını ve bir problemi olmadığını söyledi aracın. Sizin düşünceniz nedir? 2015 Sense alınır mı? Keşke 2016 ya da 2017 olsa idi dedirtir mi?

Şöyleki 2017 ve sonraki serisinde bazı güvenlik özelliklerinin değerleri artırıldı ve direksiyon simidi değişti (Sende donanım için söylüyorum). Aslında umursayacağınız kadar bir fark yok. En azından 40-50 bin TL'lik farklar değil. Filtre sorunu artık bayilerde sıkılmış durumda o yüzden aldığınız araçta karşılaşsanız bile itiraz etmeden değişim yapıyorlar. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 10 ay sonra ...

Merhaba.

Mazda 3 sedan benzinli kullanıcısıyım cuma günü aracımı satacağım bi aksilik olmazsa.

Aynısının dizelini alacaktım ama dizeline kötü dediler yakıtı da benzinli ile aynı yakıyor dediler.

O yüzden cx-3 e yönelmeyi düşünüyorum.

Acaba gerçekci yakıt değerlerinizi paylaşır mısınız?

Benim araç:

Uzun yol 110km/s sabit (rampasız düz yol): 5.5 - 6

Çevre yolu : 6.5 - 7.5

Şehir içi: 8.5 - 9.5

Rampa varsa yakıt uçuyor zaten, sizinkilerde durum nedir ve cx-3 önerir misiniz?

Bir de kabin içi dar mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yukarıdaki konuda kullanıcıların yakıt tüketimleriyle ilgili paylaşımları mevcut.

- evet kabin içi mazda3'e göre dar. çocuklu bir aile değilseniz sorun olmaz sanıyorum

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

CX3'ün kabin içi dar, bagaj üst donanımlı modellerde torpido gözü gibi ufacık, süspansiyon Mazda 3'lere göre daha kuru sert çalışıyor, aks mesafesi kısa olduğu için de bazen zıplatıyor. İç mekanda konsol, kapı üstleri plastikleri sınıfı gereği serttir, hemen her plastik sert, Mazda 3'ler gibi değil. Dizeli ile test sürüşü yapmıştım, motorun akışkanlık/tork avantajı var bizim benzinlilere göre, şanzıman da daha kararlı ama pek kayda değer bir tüketim avantajı yok.

Açıkcası Cx3'ün hangi problemin çözümü olduğunu anlayamıyorum. Eşe alınacak şık bir el çantası gibi, form fonksiyonun epey önünde.

Subaru XV falan olsa sürekli 4 çeker, hafif arazi kapasitesi var, içi geniş-ferah, oturma pozisyonu yüksek Suv hissi var vs CX3 öyle de değil.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

31 dakika önce, IraArel :

Yorumlarınızla dün Mazda 3 Dizelden, bugün de CX-3 den vazgeçtim :D

Ne alacağım ben şimdi :D

Bu nasıl Mazda  Clup. Almaya özendirecekleri yerde vazgeçiriyorlar diyormuşsunuz :D 

Ancak olması gerekende bu. Bir markaya olan sevgi onun tüm modellerini üstün görmeye, her türlü avantajlı olduğuna inanmaya/inandırmamaya itmemeli. Objektiflikten uzaklaşılmamalı. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, IraArel :

Yorumlarınızla dün Mazda 3 Dizelden, bugün de CX-3 den vazgeçtim :D

Ne alacağım ben şimdi :D

Ben Fransız önereceğim ama forum da  çok düşmanı var Fransızların.

Dünyanın en az yakan dizel motorları Fransızlarda. Ve bilinmiş motor. 
Ustası çok vs vs 

saydığım modellerinb hepsinin motoru Bluehdi  120hp 300nm Tork ve Eat6 Tam otomatik tork konvertörlü şanzıman ile geliyor.

İçlerinde en az yakanı DS 4. Şuan bende mevcut hatta bu akşam yakıt aldım. Çeyreği biraz geçmişti. 496km civarı yol yapmışım. 26 litre de pompa attı. ( ankara şehir içi ) 

Yeni kasa Peugeot 308 Allure yada GT-Line   

DS 4

Peugeot 3008 Allure ya da GT-Line

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...