Jump to content

1. Nesil Mazda 3 Yağ Eksiltme

koray.150
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

24 dakika önce, Sequencer :

Gelecek yağ değişimi için biraz baktım. 10.000 km  beklemeden 8000 civarında yağı internetten getirtip koydurmayı düşünüyorum. Linkteki yağ aradığımız yağ sanırım.

http://www.hepsiburada.com/mobil-1-peak-life-5w-50-4lt-benzinli-dizel-lpg-motor-yagi-pm-otdg151768

Motor yıkama yaptırıp. Kaçak filan var mı diye bakmanın da faydası olur  mu? Yani araç nerelerden yağ kaçırır?   

Bence de yağı değiştirin. Zaten öncesinde yağ kaçağı olup olmadığına baktırmadınız mı? Lifte kaldırılsın belli eder kendisini. Ama o km.deki araçta büyük ihtimal yağ yakma vardır segmandan ötürü. Kalın yağ ile bu motor revizyonunu geciktireceksiniz. Keşke daha önce farkedip kalınlaştırsaydınız.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

çok performanslı kullanıyorsanız, 10w60  dan devam edin.  sıcakken bile pekmez gibi..   çok dayanıklı. 

eski m3 lerin yağ eksilme sorununu kesmenin tek yolu 10w60 lardı..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 6 ay sonra ...

Arkadaşlar  arabam 2005 model Mazda üç 5:30 Mobil ESPkullanmaktayım ama  5000 km de 1  litre yağ eksiltiyo ne yapmam gerekiyor yardım edebilir misiniz saygılar . 

Tüm Müslüman aleminin miraç kandili mübarek olsun mübarek olsun Orhan yazıcı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

13 dakika önce, Tonyali :

Arkadaşlar  arabam 2005 model Mazda üç 5:30 Mobil ESPkullanmaktayım ama  5000 km de 1  litre yağ eksiltiyo ne yapmam gerekiyor yardım edebilir misiniz saygılar . 

Tüm Müslüman aleminin miraç kandili mübarek olsun mübarek olsun Orhan yazıcı

önceden de tartışılmış başka bir konuyla birleştirdim konunuzu. yukarıdaki cevaplara bakılırsa, sizin sıkıntınız kalın yağ kullanarak aşılabiliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, Tonyali :

10:40 kullandım 3000 km'de 1 litre yağ eksikti 

Direk Mobil 1 10w-60 a geçmenizi öneririm. Çünkü 5w-50 ile o kadar fazla yakmayı kesemezseniz. Keserse ancak 10w-60 mobil 1 keser. O da 20 bin km. kullanın bu yağ ile, kesemezse ya idare edeceksiniz, ya da rektefiye yaptıracaksınız aracınıza. Keşke bu kadar yakmaya başlamadan evvel önlem alsaydınız.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12 dakika önce, Mehmet Özdemir :

önceden de tartışılmış başka bir konuyla birleştirdim konunuzu. yukarıdaki cevaplara bakılırsa, sizin sıkıntınız kalın yağ kullanarak aşılabiliyor.

Mutlu bey teşekkürler denicem önerinizi ama  arabam dan çok memnunum bu ya yakma durumu çok canımı sıkıyor 150.000 km'de alalı iki yıl oldu  20.000 km'de üç kere yağı değiştirdim  rektefe yaptırsam ne kadara yapılır bir bilginiz var mı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

47 dakika önce, Tonyali :

Mutlu bey teşekkürler denicem önerinizi ama  arabam dan çok memnunum bu ya yakma durumu çok canımı sıkıyor 150.000 km'de alalı iki yıl oldu  20.000 km'de üç kere yağı değiştirdim  rektefe yaptırsam ne kadara yapılır bir bilginiz var mı

Önce bi 10-60 deneyin 20 bin km. De sonra düşünürsünüz rektefiye olayını. İstanbulda adem usta var. Servise göre çok daha uygun fiyata yapar ve mazdayı bilen sadece mazda yapan bir usta sonuçta. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10.40 kullandığımda yağcı arkadaş bu arabanın yağı 5:30 dedi 10:40 gözenekleri dıkar  demişti 10 60 acaba motora zarar verir mi o geldi aklıma Mutlu kardeş

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

23 dakika önce, Tonyali :

10.40 kullandığımda yağcı arkadaş bu arabanın yağı 5:30 dedi 10:40 gözenekleri dıkar  demişti 10 60 acaba motora zarar verir mi o geldi aklıma Mutlu kardeş

Ne zararı verecek. Bir sıkıntı olmaz. Lifter sesi yapabilir onun için de motor iç temizleyici kullanılmalı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Arkadaşlar herkese merhaba ve hayırlı haftalar...

Aracımda son bakımda tespit ettiğim bir sorun var. Bakımdan 5000 km sonra motor yağı seviyesi neredeyse çubuğun dibindeydi. Bu durumdan sonra tekrar yağ filtresi ve yağı Castrol Magnatec 10w40 ile değiştirdim ve takip ediyorum ancak hala yağ eksilmesi mevcut. Motor veya karterde kaçak görünmüyor, egsoz da bir duman da yok. Aracım 120 bin km'de ve LPG'li. Acaba yağ seçimim mi yanlış ? Böyle bi sorunla karşılaşan var mı? Yada neden böyle bir sorun oluşabileceği bilenlerden tavsiye ve önerilerini rica ediyorum...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

25 dakika önce, spade35 :

Aracımda son bakımda tespit ettiğim bir sorun var. Bakımdan 5000 km sonra motor yağı seviyesi neredeyse çubuğun dibindeydi. Bu durumdan sonra tekrar yağ filtresi ve yağı Castrol Magnatec 10w40 ile değiştirdim ve takip ediyorum ancak hala yağ eksilmesi mevcut. Motor veya karterde kaçak görünmüyor, egsoz da bir duman da yok. Aracım 120 bin km'de ve LPG'li. Acaba yağ seçimim mi yanlış ? Böyle bi sorunla karşılaşan var mı? Yada neden böyle bir sorun oluşabileceği bilenlerden tavsiye ve önerilerini rica ediyorum...

Serdar merhaba, geçmiş olsun öncelikli olarak.

Konuyu forumda mevcut konu ile birleştirdim. Lpg ve kullanıma bağlı olabilir deniliyor forumda. Ama sana tavsiyem yağ kontrolünü sık aralıklarla yapman.

Benzer durumu yaşayan arkadaşlar belki sana farklı bir yağ önerisinde bulunabilirler.

Kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

48 dakika önce, spade35 :

Tam sentetik kullanmamanız hata olmuş, yağ değişimlerinde de yağ eksilmesi normaldir. 20bin km denemek gerekir. Fakat tavsiyem mobil 1 5w-50 kullanmanız 20bin km. hala eksiltiyorsa mobil 1 10w-60 a geçmeniz. O da yetmiyorsa rektefiye. Tabi eksiltme mi yağ yakma mı onu iyi ayırt etmek gerekli.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim kafam çok karıştı bu konuda.

Konuyu yazdıktan sonra Yeni Mazda servisini aradım servis yetkilisi 10w40'ın kalın olduğunu kendilerinin 5w30 kullnadığını dexelia veya castrol öneriyor. Sanayidekiler 10w40 yağı yakan 5w30u da yakar 10w60a geç diyor. Ne yapacağımı şaşırdım.

Yani motorda yakma belirtisi de yok ama bu yağ yanmıyorsa nereye gidiyor anlamadım :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, spade35 :

Benim kafam çok karıştı bu konuda.

Konuyu yazdıktan sonra Yeni Mazda servisini aradım servis yetkilisi 10w40'ın kalın olduğunu kendilerinin 5w30 kullnadığını dexelia veya castrol öneriyor. Sanayidekiler 10w40 yağı yakan 5w30u da yakar 10w60a geç diyor. Ne yapacağımı şaşırdım.

Yani motorda yakma belirtisi de yok ama bu yağ yanmıyorsa nereye gidiyor anlamadım :)

Kaçak yoksa yakıyordur. Yağ ile ilgili bilgiler kısmında detaylı bilgileri işin aslını öğrenebilirsiniz. Servisin dediğini yaparsanız motoru elinize alırsınız.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, Mutlu Tekir :

Servisin dediğini yaparsanız motoru elinize alırsınız.

Bu konuda ciddi misin @Mutlu Tekir. Öğle arasında foruma yeni üye olan Tosun Usta'nın servisine götürdüm, durum pek iç açıcı değil görünüyor. Son olarak yetkili servise de aracı götürüp danışıcam. İnşallah motor yaptırmak zorunda kalmam... :(:(:(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, spade35 :

Bu konuda ciddi misin @Mutlu Tekir. Öğle arasında foruma yeni üye olan Tosun Usta'nın servisine götürdüm, durum pek iç açıcı değil görünüyor. Son olarak yetkili servise de aracı götürüp danışıcam. İnşallah motor yaptırmak zorunda kalmam... :(:(:(

ya 5-30 kullanırsan dedim. Acilen mobil 1 5-50 tam sentetike geç 10-15 bin km bak bakalım. O da kesmezse 10-60 tam sentetike geçersin. İşte millet 0-20 0-30 0-50 yağ üretir soğuk motor aşınmalarını önlemek için bizim çok bilmiş ustalar 10-40 yarı sentetikten şaşmaz, sonuç da bu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yahu işte yetkili servis'in 5w-30 demesi, sanayidekilerin 10w-40 demesi kafamı bulandırdı. İşin bir garip tarafı da, sabah ben arabanın yağ çubuğunu çektim resmen dipteydi bi tırnak kadar yağ vardı. Sonra sanayiye gidip kontrol ettirdikten sonra 1 lt. yağ ekledik, o zamanda yağ çubuğu full çizgisine geldi. 4lt. yağ alan araç 1 lt yağ alınca full gibi gösterdi. Şu an ne  olduğunu anlamış değilim allak bullak oldum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...