Jump to content

3. Nesil Mazda 3 i-STOP Kullanımı

QMenTol
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba,

Belki konuyu hortlatmak gibi olacak ama görüşlerinizi almak istiyorum. Yeni konu başlığı açmak istemedim.

i-stop 'u aktif olarak kullanıyor musunuz? 

Şahsen ben kullanmıyorum. Araca biner binmez ilk iş i-stop 'u devre dışı bırakıyorum. Hatta her seferinde uğraşmak yerine, mümkünse tamamen kapatacağım. Uzun vadede aracın motoruna zararı dokunabilir diye düşünüyorum. Sürekli start-stop yapması, özellikle motor tam ısınmamışken (belli bir sıcaklığın altında zaten devreye girmediğinin farkındayım) motorun ömür ve performansını düşürebilir gibi geliyor. Bilemiyorum, belki de tamamen hatalı düşünüyorum.

Sizin görüşleriniz, tecrübeleriniz neler?

Ps: Belki başlığı açan yada yetkisi olan arkadaşlardan biri "Evet-Kullanıyorum / Hayır-Kullanmıyorum" şeklinde anket ekleyebilir. 

Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

38 dakika önce, Ogzhn67 :

Merhaba,

Belki konuyu hortlatmak gibi olacak ama görüşlerinizi almak istiyorum. Yeni konu başlığı açmak istemedim.

i-stop 'u aktif olarak kullanıyor musunuz? 

Şahsen ben kullanmıyorum. Araca biner binmez ilk iş i-stop 'u devre dışı bırakıyorum. Hatta her seferinde uğraşmak yerine, mümkünse tamamen kapatacağım. Uzun vadede aracın motoruna zararı dokunabilir diye düşünüyorum. Sürekli start-stop yapması, özellikle motor tam ısınmamışken (belli bir sıcaklığın altında zaten devreye girmediğinin farkındayım) motorun ömür ve performansını düşürebilir gibi geliyor. Bilemiyorum, belki de tamamen hatalı düşünüyorum.

Sizin görüşleriniz, tecrübeleriniz neler?

Ps: Belki başlığı açan yada yetkisi olan arkadaşlardan biri "Evet-Kullanıyorum / Hayır-Kullanmıyorum" şeklinde anket ekleyebilir. 

Teşekkürler.

Mazda i-stop teknolojisi ile ödül almış bir marka. Diğer markalardan i-stop teknoloji farkını gösteren şöyle basit br video var.

İ-Stop akü gerekli şarj seviyesinde değilse evet devreye girmiyor. 

Zarar verip vermeme konusuna gelince, japon mühendis abilerimiz bunu düşünmüş olsalar gerek. Kullanım kullanmamak tamamen kişinin lüksüne kalmış bir durum. Manuel olarak bizlerde ekonomi sağlayabiliriz, ne bileyim uzun soluklu durmalarda vitesi boşa almak-park moduna almak.. Yokuş aşağı gazdan ayağımızı çekmek, yazın camlar açık dolaşmamak, aşırı yükten kaçınmak, ışıklara-kavşağa yaklaşırken gazdan ayak çekmek vs.vs.. Bunları kullanarak i-stop ekonomisi tolere edilebilir belki..

Kullanılan ağırlıklı güzergah bu özelliği kullanıp kullanmamakta etken faktör..

Anket konusuna gelince ancak yeni bir başlıkta daha sağlıklı olur.. Fırsat bulur bulmaz yaparım.

• Teşekkürler 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...