Jump to content

3.Nesil Mazda 3 Tamir Kiti


czone
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba arkadaşlar,

yakın zamanda yol yapım çalışmalarının olduğu bir bölgede sol ön lastiğime bir demir saplanarak lastiğime zarar verdi. Faydalı olup olmayacağını bilmeden deneme amaçlı olarak araçla birlikte verilen tamir kitini kullanmaya kadar verdik. İlgili talimatları uygulayıp cihazı çalıştırdıktan 2-3 dk sonrasında cihazdan duman çıkmaya başladı. Dolayısıyla cihazı çöpe attık. 

Herhangi bir araçtan alabileceğiniz stepne lastikler maalesef bu araçlarda işe yaramıyor. Gelen lastikçi çocuklar lastiği taktığımız çubukların kısa olması sebebiyle hiç bir lastiği araca uygulayamadı ve araç 1 gün orada kaldı. 

Bu sebeple siz siz olun aracınızda ek bir tamir kiti bulundurmayı unutmayın. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sağlam bir şekilde takmamıza rağmen kimyasalın olduğu şişe zaten cihaza sağlam bir şekilde oturmuyor. Oturuyor gibi yapıyor. 2 dk boyunca çalıştı. Lastik tamamen inik olduğundan anlayamıyorsunuz. Fakat lastiğe karışımı bastığını gördük. Benim şahsi kanaatim bir zorlanmadan dolayı duman çıktı. Özellikle tamir kitinin yanında daha çok üstünde durulması gereken nokta stepne lastiklerin uymaması konusu olabilir. Bu beni daha çok tedirgin ediyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet haklisiniz ama benimde kafami kurcalayan araci teslim ederken stepbe opsuyon bile degil tamir kiti veriyolar vardir bi bildikleri dedim kendi kendime

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu konunun tamamen mazda'nın sorumluluğunda olduğunu düşünüyorum. araç garantide değil mi? bence yolda kaldığınızı mutlaka mazdaya bildirin. bence çok rezil bir durum...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben bunu servise söylediğimde bana dediği daha hiç lastiği yarılan görmedim. Benim de lastiğime çivi girmişti.Çivi içinde kalırsa sorun yok tamir kiti işe yarıyor ama çivi ya da vida her neyse çıkarsa o boşluğu tamir kiti kapatamıyor. Ben linkteki ürünü almaya karar verdim.Tamir kitleri %100 fayda etmiyor bizzat yaşadım.

http://www.hepsiburada.com/mini-stepne-yedek-lastik-tum-binek-arac-ebatlarina-uygun-kilif-hediyeli-p-OTALJ01

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 1 ay sonra ...

Merhabalar Arkadaşlar. Sizlere biraz sorum olacak.

Ben stepne almayı düşünüyorum. Aracım power yani 18 inç. Forum da gezindim biraz, arkadaşlar mini stepne almış fakat incelediğimde mini stepne 16 inç. İnternette alışveriş sitelerine baktım, mini stepne'nin 18 inç olanını da bulamadım. 16 inç uyarmı acaba ? 3 lastik 18 inç iken patlayan tekerin yerine takılan 16 inç bir sıkıntı yaratır mı ? Rot balans vs ayarlarını bozar mı ? Mini stepne ile ilgili alışveriş sitelerine baktığımda, bijon aralığı falan diyor, benim arabanın bijon aralığını nereden öğrenebiliirim? Son olarak ta şunu soracam diyelim ki mini stepne aldık ve bagajda ki köpüğü çıkardık stepne tam oturdu o bölmeye (alan arkadaşlar köpük çıkınca tam oturuyor yazmışlar) O bölmede bir delik var, acaba bir vidayla falan mini stepne oraya sabitlenebiliyor mu ? Çünkü bagaj da öyle bir vida yok.

Teşekkür ederim hepinize , hoşçakalın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 1 yıl sonra ...

Bu tamir kitini ben kullandım lastiği çok güzel tamir etti, lastikçi yapacak bir şey yok sen halletmişsin dedi hatta.  Benim sorum şu: malum tamir kitinin içinde verilen sıvı tek kullanımlık, ben bu sıvıyı tekrar nerden tedarik edebilirim? Piyasada satılan bütün sıvılar aynı mıdır? Bir de bu sıvı kutusunun bi ucu kompresöre giriyordu, piyasada satılan diğer ürünlerde böyle bir şey görmedim. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

En iyisi stepne almak. Kullanma kılavuzunda stepne ölçüleri var. Uygun fiyata bulunca hemen alın derim. Ben öyle yaptım ve bagajdaki köpüğü uygun sekilde kesip stepneyi yerleştirdim. Bu arada 2.el aldım. Hyundai i30 dan çıkmaydı. Bijon ölçüleri uyumluydu ve arkadaşın aracı pert olduğu için satıyordu. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bijon 5x114.3 göbek 67.1mm olduktan sonra mini stepne uyar diye düşünüyorum. Zaten lastikçiye kadar gideceğiniz için 2-3 diş tutsa yeter. Önemli olan jantın poryaya tam olarak oturması, sanayi tabiriyle tam olarak öpmesi :D Yine de almadan önce denemeli denemeden alınmamalı. 

  • Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 2 yıl sonra ...

Arkadaşlar merhaba. Lastik tamir kiti satın almak istiyorum. jantlar 18 inç. önerilerinizi alabilir miyim? internette satılan tamir kitleri mazda 3 için uygun mudur? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...