Jump to content

Otomobillerde Boya Kalitesi

Ali
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Konuyu açmamın nedeni bu ara alman ve japon arabalarının boyalarını daha detaylı incelediğim için size sormak istedim en kaliteli boya hangi firmada ? Biraz sanki japonlar bu konuda eksik geldi bana ondan dolayı size sormak istedim. Bir bmw' nin siyah rengi ile hondanın arasında ciddi fark var. Alman araçları parlaklıklarını sanki daha çok koruyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Markalar arasında  seninde deiğin gibi bariz farklar olabiliyor. Fakat bir gerçek var ki, yeni boyalar artık eski boyalar gibi dayanıklı değil. Aynı asbest kullanılmayan fren balataları gibi. İş güvenliği, insan sağlığı, çevre sağlığı gibi bir çok konuda yeni uyarlamalar çıkıyor. Boya konusunda da insan ve çevre sağlığına zararlı kimyasallar minimuma indirgenmeye çalışılıyor. Hal böyle olunca boya kalitesinde de ödün vermeler maalesef oluyor. Su bazlı boyalar eski boyalara göre daha çabuk deforme olabiliyor. O yüzden özellikle premium markalar. Satmış oldukları otomobillerinin kaportalarına genelde hediye olarak. Boya koruma adı altında teflon-seramik-nano vs gibi kaplama yapıyorlar. Burada hem müşteriye jest, hemde doğacak şikayetleri minimuma indirmedir. :)

Bmw örneğin şu an ismini hatırlamadığım bir laboratuvarla boya hizmeti antlaşması var.  İşin içinden çıkamadıkları boyanması gereken araçtan numune gönderiyorlar. Burası bu boyayı inceliyor.  Sonra servise yanıt veriyor.  A renkten şu kadar, B renkten şu kadar, C renkten şu kadar...3 dakika karıştırılacak.  X yönüne doğru 1 kat boyanacak.. atıyorum  3 saat sonra Y yönüne doğru boyanacak......Sonra 4 saat sonra X yönüne doğru tekrar boyanıp kurumaya bırakılacak.  

Servisin sadece 1 gün boyunca neredeyse renk kartelası çalıştığı günler oluyor. Yani öyle yolda gördüğümüz renginin ahengini çok beğendiğimiz otomobillerin. Hasar sonrası boyanma dertleride çok büyük. Burada ustaya çok maharet düşüyor. Öyle her boya ustasının harcı değil yani. Ve bu tip kıl tüy renkteki araçları boyayan ustalarda. Eminim bu otomobili üreten mühendisinden, aracı satana ve sahipine kadar sövüyordur. :D:geyik:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yeni araçlarda çevre güvenliği açısından su bazlı boya kullanılıyor, maalesef su bazlı boyalarda dayanıklı değil.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...