Jump to content

2. Nesil Mazda 3 Ön Tavan Aydınlatması Hakkında (Sorun Çözüldü)

Mehmet Özdemir
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

12 saat önce, Mehmet Özdemir :

Dün fırsat bulup, sorunu çözüme kavuşturdum arkadaşlar.
İlk olarak harita lambasının mikalarını söküyoruz.

Daha sonra rahat çalışabilmek için ampülleri de yuvalarından çıkarıyoruz. Aşağıda  fotoğrafta göreceğiniz üzere, kırmızıyla belirtilmiş 4 adet segman var onları ince tornavidayla itekleyip, bize lazım olan parçayı kablo soketlerinden kurtararak çıkartıyoruz.

Malzeme elimizde artık. Aşağıdaki görsellerde iki adet diyot göreceksiniz, hangi bölüm çalışmıyorsa; ona ait diyodu her elektronikçide bulabileceğimiz 1N4007 diyotla değiştiriyoruz. Anot ve Katoduna dikkat edin tabii.

Aşağıdaki görselde cihazın olması gerektiği gibi, kapılar açıkken 2 bölümün de çalıştığını görebilirsiniz.

Mehmet hocam, aynı durum benim araçta da vardı. Geçenlerde bir arkadaş yolcu tarafını aydınlatan gunesligin içinde ki aydınlatmanın açık kaldığını fark etti. Ne zamandır yaniyorsa artık. Kapattık sorun çözüldü. Çok enteresan bir çözüm oldu benim için :D o gün bu gundur aynı durumla karsilasmadim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

18 dakika önce, quiteguide :

Geçenlerde bir arkadaş yolcu tarafını aydınlatan gunesligin içinde ki aydınlatmanın açık kaldığını fark etti. Ne zamandır yaniyorsa artık. Kapattık sorun çözüldü. Çok enteresan bir çözüm oldu benim için :D o gün bu gundur aynı durumla karsilasmadim.

sizinki daha ilginç bir durummuş. hiçbir mantık yürütemedim şimdi :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

25 dakika önce, Mehmet Özdemir :

sizinki daha ilginç bir durummuş. hiçbir mantık yürütemedim şimdi :)

İnan ben de afalladim.

Aslında o aydınlatma, aynayı açan surgu açık ta olsa sadece güneşlik inikken aktif. Yani guneslik kapalıyken aydınlatma, güç kaybi yok. 

Ozellikle dikkat ediyorum, tekrar edecek mi diye. Bi kere bile tekrarlamadi. Kafayı yememek elde değil :D

Bu konuyu hatirliyordum paylaşalım dedim bulamadım, bugüne nasipmiş.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sizinki biraz tesadüf olmuş anlaşılan. Onu kapattığınızda aydınlatmanın düzgün çalışmaya başlayacağı tutmuş.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...
05.04.2016 at 15:21, Mehmet Özdemir :

Sizinki biraz tesadüf olmuş anlaşılan. Onu kapattığınızda aydınlatmanın düzgün çalışmaya başlayacağı tutmuş.

Ewet mehmet hocam, aynı durum bugün tekrar tekerrür etti. Merak ettiğim husus, araçlarımıza  ''black smoked led reflector'' uygulamasından sonra bu durumun meydana gelmesi bir tesadüf mü sizce?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

uzak bir ihtimal sevgili @quiteguide. benimki epeydir vardı mesela. hem harita aydınlatmasıyla frende yanan reflektörün alakası olmaz. gösterdiğim gibi açın o modülü, çalışmayan tarafın diyodunu değiştirin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Başlıktan yola çıkarak ben de size şöyle bir soru sorsam. (:

nasıl bmwlerde vites el freni kısmını aydınlatan tavan aydınlatmasının orda küçük turuncu ledler var. bizimde oyle bişey yaptırma gibi bi ihtimalimiz var mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu şekilde görünüyor. tavan kısmının fotosunu bulamadım biraz daha bakıyım onu da atarım

IMG_9023-01.jpg

tavan aydınlatma kısmında ıkı adet led bu şekilde

101.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Orada zaten bir adet delik var. Bu iş için miymiş o? Ne zaman çalışıyor peki? Kapılar açıkken mi?

HTC One_M8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

işte bizim arabalarda orda kucuk delik var acaba o iş için mi  yoksa ordakı panelı sökmek için mi bilemiyorum. 

o turuncu ışık akşam farklar yanarken yanıyo yanı seyır halındeyken aydınlatıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

işte bizim arabalarda orda kucuk delik var acaba o iş için mi  yoksa ordakı panelı sökmek için mi bilemiyorum. 

o turuncu ışık akşam farklar yanarken yanıyo yanı seyır halındeyken aydınlatıyor.

Tavandaki küçük delik led ambiyans için. Bir ara takmıştım, gece uzun yolda rahatsız etti. Ben karanlık seviyormuşum :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 dakika önce, fotifoti :

Tavandaki küçük delik led ambiyans için. Bir ara takmıştım, gece uzun yolda rahatsız etti. Ben karanlık seviyormuşum :)

aa iyi o zaman peki fatih abi nerde yaptırdın serviste mi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hii bakalım eskişehirdekine gidiyim o zaman sorayım yaparlarsa iyi olur. gece çok karanlık oluyor arabanın içi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Parlaklık için iç aydınlatma ledlerle değiştirilirse tatmin edicinin üstü bir parlaklık veriyor.

Gece ise zaten arabanın içinde ışık kaynağı olmaması gerekli. Tavandaki direk göz yorabilir fakat ayak ucuna ve kapı kol tutamaçları arkasına ambiyans ışığı yapılabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

seyir halindeyken çok fazla karanlık oluyor oda beni rahatsız ediyor. küçük tek ledlik bir yer oldugu ıcın cok fazla goz alacagını sanmıyorum hafıf tatlı bir aydınlık verse yeter. aa baktım istediğim gibi olmadı fatih abi gibi ben de geri söktürürüm denemekten bişey çıkmaz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 9 ay sonra ...
04.04.2016 at 23:18, Mehmet Özdemir :

Dün fırsat bulup, sorunu çözüme kavuşturdum arkadaşlar.
İlk olarak harita lambasının mikalarını söküyoruz.

user1212_pic967_1252465263.jpg

Daha sonra rahat çalışabilmek için ampülleri de yuvalarından çıkarıyoruz. Aşağıda  fotoğrafta göreceğiniz üzere, kırmızıyla belirtilmiş 4 adet segman var onları ince tornavidayla itekleyip, bize lazım olan parçayı kablo soketlerinden kurtararak çıkartıyoruz.
user1212_pic968_1252465263.jpg

Malzeme elimizde artık. Aşağıdaki görsellerde iki adet diyot göreceksiniz, hangi bölüm çalışmıyorsa; ona ait diyodu her elektronikçide bulabileceğimiz 1N4007 diyotla değiştiriyoruz. Anot ve Katoduna dikkat edin tabii.

IMAG0114.jpg

Aşağıdaki görselde cihazın olması gerektiği gibi, kapılar açıkken 2 bölümün de çalıştığını görebilirsiniz.

IMAG0115.jpg

Bu lamba sorunu benim aracımda da var maalesef. Sol taraftaki lamba kumandadan kapıları açıp kapattığımda yanmıyor. Bazen de kendi kendine düzeliyor. İzmir'de ki yetkili servise götürdüğümde lamba yanmış dendi yeni ampul takıldı. İki gün sonra yine yapmaya başladı. Acaba bu diyotları yetkili serviste değiştirme şansımız var mıdır Mehmet Bey?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yetkili servisteki elektrikçi usta havya kullanabiliyorsa değiştirir. Benim tavsiyem yetkili servis değil de elektronikçiye gitmeniz yönünde

HTC One_M8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...