Jump to content

Karbüratörlü Mazdacılar Dikkat

oguzhan89
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Yaklaşık 3 senedir mazda 626 aracım var performans konusunda sürekli sorun yasıyordum bunda mikserin engellemesi gibi.Bu akşam karbüratöre biraz bakım yapayım dedim kurcalarken oynarken gaz kelebeğini çeviren malzemenin aslında 1 diş yardimiyla 2.kelebeği de açtığını fark ettim benzinde gaz verdigimde vakumdan 2.bogaz azicik açılıyor benzin de püskürüyordu hemen 13 anahtarla teli tutan kısmı söküp dişi 2 .boğaza taktim ve çalıştırdım 3 sene sonra bu araba neymiş dedim avans ve rolanti ayarını yapip filtresiz küçük bir tur attim inanin taniyamadim aracı... Mikser engellediğinden yine rolanti ve avans ayari yapılıyor tüm ekipman takilinca ama eskiye nazaran cok çok iyi gidiyor burda belirtmek istediğim musait bir zamaninizda 5 dk ayirip filtreyi çıkarıp lambayla teli sonuna kadar çekin eger 2.kelebek sonuna kadar acılmıyorsa hemen yandan işleme alin...yarin birkaç foto çeker paylaşırım

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ikinci boğaz bildiğim kadarıyla gaz teliyle değilde vakum pompası vasıtasıyla açılır. hatta benim diyaframda ufak bir delik vardı yenisini bulamadığım için siyah çekomastik ile deliği kapatmıştım ve çalışmıştı. nasıl bir işlem yaptığını fotoğraflı anlatırsan daha iyi olur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynen mürsel abi benim hatammis ben daha önce vakumla çalıştığını düşünüyordum stop haldeyken basıyordum tele sonradan disi görünce weber sistemi gibi düşünüp yaptım araba vakuma ihtiyac duymadan yari pedalda açıldı ama performans enfes bugün biraz daha inceledim vakum sistemi çalışıyor eski haline çevirdim çünkü mikser hem gaz yetistirmekte zorlanıyor hemde benzinde çok tıkıyor...lpg de boğazı engellemeyecek bir çözüm bulursam tekrar vakum yerine mekanik hale getiricem bu arada vakumun çalıştığını denemek isteyen arkadaşlara tavsiyem aracı çalıştırıp telin olduğu mekanizmadan gaz vererek o bölgeye bakarlarsa 2.kelebeğin milinin hareketini görürler kisacasi lpg varken benim mekanik sistem olmuyor 😳 benzindeki miksersiz gidişi sesi şimdiden özledim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...