Jump to content

Tampon Plastiğine Bulaşan Pasta - Cila Lekesi

Pınar
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Aracımızı boya koruma yaptırmak için herter mazda servisine teslim ettik..boya koruma işleminden sonra arka tampon plastiğine beyaz cila bulaştırmışlar aracı yıkatmamıza rağmen çıkmadı..ne yapmalıyım önerilerinizi bekliyorum..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@Pınar boya koruma sırasında kullanılan beyaz cilalar bazen kanal veya zor ulaşılan yerlerde birikebiliyor. Bahsettiğin bu şekilde bir kalıntı ise zamanla çıkacaktır. Onun dışında bu işlem sırasında kullanılan maddelerin silerek veya yıkayarak çıkması gerektiğini düşünüyorum. Fotoğraf var mı bu problem ile alakalı ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Pınar  Würth, Sonax ve Meguiars gibi markaların plastik yüzey temizleyicileri var. Özellikle Würth bu konuda daha profesyonel olsa gerek. 

Ama öncesinde o bölgeyi kendin yıkayıp silemeyi deneyebilirsin.

Bu arada kurşun kalem silgisi öneriliyor. Problemli bölge çok bastırılmadan silgiyle silinmesinin faydalı olduğu söyleniyor. (Dorumdonanımhaberde)

Ilık su+sabun+mikrofiber bezin işe yaradığı söyleniliyor. (Forumdonanımhaberde)

Plastik yüzey temizleyicisi almadan evvel bu yukarıdaki önerileri deneyebilirsin. En ekonomik ucuz yolla halletmiş olursun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Burada uygulamayı yapan kişilerin hatası veya dikkatsizliği var,  maskeleme yapmaları gerekirdi .  Polisaj makinesi siyah plastiğe değince orayı beyazlaştırıyor  .  Aracınızı teslim alırken dikkat etseydiniz onların "silgi " diye tabir ettiği bir ürün var onu sürünce eski halini alıyor.  Ben iç ve dış plastik aksam ve motor temizliğinde sürekli plak2 bulundururum bu sorun içinde plak2 kullanmıştım ve geçmişti .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu şekilde..gerçekten her gördüğümde rahatsız oluyorum..

946440_10153766220734178_4384938275267120932_n.jpg

teslim alırken yıkama esnasında çıkar dendi bizde güvenip aldık ama basınçlı yıkamaya rağmen çıkmadı insan üzülüyor o kadar para veriyorsun ama işini iyi yapamıyorlar..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12 dakika önce, Pınar :

teslim alırken yıkama esnasında çıkar dendi bizde güvenip aldık ama basınçlı yıkamaya rağmen çıkmadı insan üzülüyor o kadar para veriyorsun ama işini iyi yapamıyorlar..

Tamda birleşme noktasında sorun oluşmuş. Kıvrımlı ara bölge olacağı için biraz çıkması zor olacaktır. Ama muhakkak o ara bölgeye nüfus edecek bir kimyasal, bez, sünger, fırca vs bir şey vardır muhakkak.

Bu arada diş fırçası ve sabun eşliğinde bir denemede siz yapabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Pınar :

Tahmin ettiğim gibi kenar kuytu bölgelerde biriken cila artığı. @İlhan'ın dediği gibi diş fırçası gibi bir şey ile çıkartmayı deneyebilirsiniz ( plastik aksam olduğu için ) . Tekrar götürmek için çok mu uzak ? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Silgi ile denedim fakat çıkmadı..fırça ile ılık suyu da deneyeceğim olmadi ya servise yada autoking e göndereceğim..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

pınar ablacım basit bir şey bu yakında olsam gelip 10 dakikada hallederdim :) sen al aracı götür hertere onlar halleder sıkma canını ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kolonyanın da çıkardığını duymuştum denemenizde fayda var. Diş fırçası ve aseton ya da kolonya ile deneyebilirsiniz 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynısı benim eski aracımda da vardı. Nano silgi (sünger diye de geçer) kesin çözüm sağlıyor. Sigara kutusu boyutlarında ve biraz kopartıp uygulayabilirsiniz. Tamamını kullanmanıza gerek yok. Fiyatı da çok uygun. Ben buradan almıştım sanırım ama daha uygun fiyatlıları da vardır hepsi aynı işi görür http://www.hepsiburada.com/nano-teknoloji-sihirli-sunger-silgi-temizleme-seti-4lu-pm-otelf19399

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...