Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Şanzıman Sorunu

goodpasture
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Şanzımanı mazda kendi üretiyor. Hatta 2015 yılında şanzıman için tayland da bir fabrika kurulmuştu. O fabrika ile birlikte üretim adedi 1 milyonu bulacak deniyordu

SM-N900 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Fizik kuralları gereği manuelden aktarma kaybı olacaktır ama bunu %10lardan çok daha düşük seviyeye düşürme ve manuele oranla daha fazla vites sayısı konumlandırarak çok mükemmel kalibrasyon ile elde ediyor. Geleceğin şanzımanları onlar zaten [emoji4]

Fiziksel olarak tabiki kayıpları var. Sırf ağırlığı bile buna etken. Detaya girmeden söyledim ben :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

iş yoğunluğum sebebiyle bilgilendirme yapamadım..aracın değişmesi gereken parçasının siparişi verilmiş durumda henüz onun dışında bir gelişme yok..26 gün oldu servise gireli(servis iş günüyle 22 gün)..bekliyoruz..inşallah 30 iş gününü bulur bu süreç..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, goodpasture :

iş yoğunluğum sebebiyle bilgilendirme yapamadım..aracın değişmesi gereken parçasının siparişi verilmiş durumda henüz onun dışında bir gelişme yok..26 gün oldu servise gireli(servis iş günüyle 22 gün)..bekliyoruz..inşallah 30 iş gününü bulur bu süreç..

:) 30 gün sonrası dava mı açmayı düşünüyorsunuz peki?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, goodpasture :

haklarım ne ise kullanma niyetindeyim.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kullanın bence de :clap: Hem emsal olur, hem de üretici kendine çeki düzen verir O0

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bugün aracımı teslim aldım. parça değişimi yapıldı şimdilik klima dışında bir sıkıntı görünmüyor..klima gazini da güvenlik acısından boşaltmıştı usta..cuma halledecek insallah..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bugün aracımı teslim aldım. parça değişimi yapıldı şimdilik klima dışında bir sıkıntı görünmüyor..klima gazini da güvenlik acısından boşaltmıştı usta..cuma halledecek insallah..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Aracinizi degistirmeleri konusunda israr edin ayipli mal kanunundan oturu. Bayi sahibi ile oturun konusun bayi sahibinden geciyor bu isler eger ilimli yaklasmiyorsa mazda saha muhendisi volkan beye ulasin ordanda bir sonuc alamaz iseniz belcika ve japonyayi devreye sokun degisim icin sansiniz olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...
  • 3 ay sonra ...
  • 1 yıl sonra ...

Selamlar,

2105 Model ,2016 trafik çıkışlı 1.5 Skyactiv G Power Mazda 3 aracımın aldığım günden beri şanzımanında ıslık benzeri bir se svardı.Eşim beni bir kaç kez uyardı bana anoırmal gelmiyordu.

Daha sonra bakımda bu hususu eşimin ısrarı ile belirttiğimde yekili ile test sürüşüne çıktık ve servis yetkilisi şanzımanda arıza olduğunu teyid etti.Eşimin gerçekten arabayı okuyan bir şoför olduğu ortaya çıktı :). Neyse 14 K km de tamamen şanzıman arızası yaşamamk adına ,sorunsuzluk ile ilgili namına güvenerek aldığım arabada ,şanzıman sorunu yaşamak beni yıktı.Yalnız mazda Çorlu servisin ilgisi gayet iyiydi.1 hafta içinde yeni otomatik vites kutusu geldi.Bu sürede ikame araçta verildi.

Arıza düşük oranlı olsada olabilir ama ,can sıkıcı tabi.Şuanda yakıt tüketimi özellikle 30 km menzilde 1 lt arttı .Normalde 5.1 ile gittiğim yolu 6. 1 ile gidiyorum fakat havanın 1-6 derece C olması kaynaklı ,vites değişimi kaynaklımı emin olamadım.Eşim250 km uzun yol sonrası eski tüketime göre 0,3 lük bir artış var dedi ama yoğun yağmur altında bir sürüşmüş falan.Kafalar karışık yani dostlar.

Vites kutusundan ıslık gibi bir ses geli,yor ise servise gösterin geç olmadan.Vites değişti şuan vites değişimleri dahil fısıltı ile gidiyor araç çok sey değişti.Resmen 14K km araba farklıymış .Ki o hali bile keyifli idi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 ay sonra ...

3.nesil mazda 3 ü alırken korkutuğum ama başıma gelmez diye hep kendimi avuttuğum şanzıman arızası sonunda beni de buldu. Dün akşam üzeri eşim ve kızım okuldan gelirken araç birden vites atmamaya ve motor titremeye başlamış.Manuelde de durum aynı. Araç 1 den 2 ye geçmiyor ve titreyerek ilerliyor. Bir şekilde okul eve yakın olduğu için gelmişler. Ama yaşadıkları stres onları baya etkilemişti. Neyse ben eve gelince hemen mazda yol yardımı aradım. Telefonda ki arkadaş baya ilgilendi.10 dakika sonra tekrar arayıp usta ile görüştürdü. Durumu anlattım ve aracı hiç çalıştırmayın talimatıyla kapattık. Yarım saate de çekici gelip aracı Akyıldız'a götürdü.

Araç ne zaman teslim olacak yada ne olacak hiçbir fikrim yok.Bugün arayıp bilgi verecekler. Acayip üzgünüm şuanda ve kronik bir problem gözüküyor bizim araçlar da şanzıman arızası. Kilometrem de 30.000 de.Garanti devam ediyor ve yetkili servis harici bir yere hiç götürmedim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, volkanstars :

3.nesil mazda 3 ü alırken korkutuğum ama başıma gelmez diye hep kendimi avuttuğum şanzıman arızası sonunda beni de buldu. Dün akşam üzeri eşim ve kızım okuldan gelirken araç birden vites atmamaya ve motor titremeye başlamış.Manuelde de durum aynı. Araç 1 den 2 ye geçmiyor ve titreyerek ilerliyor. Bir şekilde okul eve yakın olduğu için gelmişler. Ama yaşadıkları stres onları baya etkilemişti. Neyse ben eve gelince hemen mazda yol yardımı aradım. Telefonda ki arkadaş baya ilgilendi.10 dakika sonra tekrar arayıp usta ile görüştürdü. Durumu anlattım ve aracı hiç çalıştırmayın talimatıyla kapattık. Yarım saate de çekici gelip aracı Akyıldız'a götürdü.

Araç ne zaman teslim olacak yada ne olacak hiçbir fikrim yok.Bugün arayıp bilgi verecekler. Acayip üzgünüm şuanda ve kronik bir problem gözüküyor bizim araçlar da şanzıman arızası. Kilometrem de 30.000 de.Garanti devam ediyor ve yetkili servis harici bir yere hiç götürmedim.

Geçmiş olsun, şanzımanınız garantiden değişecektir yalnız 2015'lerde ilk defa sanıyorum bu sorun görüldü, tüm araçlar 2014 japon üretimi olanlardı yanlış hatırlamıyorsam. Sizin aracınız meksika mı yoksa japon montaj mı? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...