Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Şanzıman Sorunu

goodpasture
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bir saat önce, volkanstars :

3.nesil mazda 3 ü alırken korkutuğum ama başıma gelmez diye hep kendimi avuttuğum şanzıman arızası sonunda beni de buldu. Dün akşam üzeri eşim ve kızım okuldan gelirken araç birden vites atmamaya ve motor titremeye başlamış.Manuelde de durum aynı. Araç 1 den 2 ye geçmiyor ve titreyerek ilerliyor. Bir şekilde okul eve yakın olduğu için gelmişler. Ama yaşadıkları stres onları baya etkilemişti. Neyse ben eve gelince hemen mazda yol yardımı aradım. Telefonda ki arkadaş baya ilgilendi.10 dakika sonra tekrar arayıp usta ile görüştürdü. Durumu anlattım ve aracı hiç çalıştırmayın talimatıyla kapattık. Yarım saate de çekici gelip aracı Akyıldız'a götürdü.

Araç ne zaman teslim olacak yada ne olacak hiçbir fikrim yok.Bugün arayıp bilgi verecekler. Acayip üzgünüm şuanda ve kronik bir problem gözüküyor bizim araçlar da şanzıman arızası. Kilometrem de 30.000 de.Garanti devam ediyor ve yetkili servis harici bir yere hiç götürmedim.

Çok geçmiş olsun Volkan'cım. Senin Araç Meksika üretim mi?

Birde inşallah Akyıldız Skyactiv Şanzıman konusunda tecrübelidir. Ufak tefek periyodik bakım haricinde, büyük arıza yahut kaza sonrası araç bırakılmaması taraftarıyımdır. Bir Merser / Evo gibi tecrübe deneyimleri yok büyük arıza vs'lerde.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

45 dakika önce, Arabalar :

Geçmiş olsun.

Garantisinin devam ediyor olması sizi rahatlatacaktır.

Teşekkür ederim.Maddi boyutunda evet rahatlatacak garantinin olması ama yaşattığı stresi düşününce insan neden diye soruyor.

Teşekkür ederim İlhan abi valla üretim kısmına bakmadım hiç nerede diye.Yol yardım en yakın servis orası diye yönlendirdi. Devamlı gittiğim servis periyodik bakımları için. Ama dediğin de doğru bakalım bi incelesinler de ona göre ilerleyelim. Belki de önemli birşey çıkmayacak ama belirtiler şanzıman arızası ile ilgili.

Bu arada araç 2015 11. ay trafiğe çıkışlı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Akyıldız'dan şimdi dönüş yaptılar ateşleme bobini ile alakalıymış.Garantiden değişimi yapılmış. Ateşleme bobini ile yaşadığımız arıza arasında ki bağ nedir bilen var mı? 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

17 dakika önce, volkanstars :

Akyıldız'dan şimdi dönüş yaptılar ateşleme bobini ile alakalıymış.Garantiden değişimi yapılmış. Ateşleme bobini ile yaşadığımız arıza arasında ki bağ nedir bilen var mı? 

Bu iyi haber olmuş.

Anlaşılan bujilerin ateşlemesi düzenli olmadığında ( yani bobin arızalandığında ) otomatik vites de devre dışı kalıyor. Manuel araçta başıma gelmişti. Motor düzensiz çalışıyor ve devir artmıyordu.

İyi sonuçlanmış geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok teşekkür ederim. Büyük bir arıza çıkmayışına ailece çok sevindik. Çünkü kızım için o bir süpermen:) Aracı da teslim aldım 1 saat önce hiçbir sorun yok. Demek ki hemen şanzımana yormamak lazım öğrenmiş de olduk.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, Çağlar Bayur :

geçmiş olsun. durunca boşta gaz verince de motor teklemiş olması lazım?

Evet o zaman da oldu titreme.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

geçmiş olsun.

insanlar mazda sorunsuzluğuna alışınca en ufak sorun çok ses getiriyor. oysa öteki markalarda günde onlarca kere karşılaşılan sorunlar bunlar. 

mazda garanti dışına çıkan aracını bile şanzıman sorunu ortaya çıkınca garanti kapsamına alıp  değiştirmiştir, forumda buna şahit olduk. aynı olay  türkiye'de cok satan markalardan birinde olsa servis çalışanları levye ile kovalardı araç sahibini..

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teşekkür ederim herkese.Araçlarımız gerçekten hepimiz için değerli.Dediğiniz gibi az arıza çıkarınca da insan konduramıyor bir türlü.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öncelikle çok geçmiş olsun. Böyle ufak atlatmanıza sevindim. Benim aracımda 2015 model ve Meksika üretimi. Ruhsatınız da Şase no: 3MZ ile başlıyorsa sizin aracınızda Meksika üretimidir. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 saat önce, Koray74 :

Öncelikle çok geçmiş olsun. Böyle ufak atlatmanıza sevindim. Benim aracımda 2015 model ve Meksika üretimi. Ruhsatınız da Şase no: 3MZ ile başlıyorsa sizin aracınızda Meksika üretimidir. 

Teşekkür ederim. 3MZ ile başlıyor o zaman Meksika benim araçta.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, volkanstars :

Teşekkür ederim. 3MZ ile başlıyor o zaman Meksika benim araçta.

Volkan kardeşim geçmiş olsun, nazar değmiş arabaya :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 saat önce, fthktl :

Volkan kardeşim geçmiş olsun, nazar değmiş arabaya :)

Sağol kardeşim bilmiyorum artık nazar mı değil mi :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

naçizane tavsiyem; fazla kafaya takmayın ve aracınızdan soğumayın..  araçlar kul yapısı, bozulmaya meyilli mekanik ve elektronik parçalarla dolu. kronik bir sorun ve tekrar olmadığı sürece yenisi ile devam etmekte bir sorun yok. biri bozulur diğeri ile değiştirilir...

süpermenin keyfini sürün:)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14 saat önce, Katil Balina :

naçizane tavsiyem; fazla kafaya takmayın ve aracınızdan soğumayın..  araçlar kul yapısı, bozulmaya meyilli mekanik ve elektronik parçalarla dolu. kronik bir sorun ve tekrar olmadığı sürece yenisi ile devam etmekte bir sorun yok. biri bozulur diğeri ile değiştirilir...

süpermenin keyfini sürün:)

Çok teşekkür ederim zaten kolay kolay soğuyamayız ondan. 1 Gün elimizden gitti değerini iyice anladık.Gerçekten Mazda ile sürücü arasında bir bağ oluşuyor ve bu yıllar geçtikçe de kat ve kat artıyor. 

Kızım süpermenin arızalandığını fark edince eve geldiğimde boynuma sarılıp ağladı. Hastalanmış falan diye geçiştirdik :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...
42 dakika önce, Anafor2016 :

Mazda otomatik viteslerde görülen şanzıman arızaları hep benzinli araçlarda görüldü değil mi? 

Evet, dizeller ile ilgili bir ariza ben hatirlamiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 yıl sonra ...

merhaba,

konuyu hortlatmakla farklı konu açmak arasında kaldım, yanlış işlem yapıyorsam mod arkadaşlar uyarırsa düzeltirim.

benim sorum bu şanzıman problemi makyajlı kasada da devam ediyor mu, bilginiz var mı, örneğini gördünüz mü? bu araçlardan almak isteyen benim gibi insanlar için en büyük tereddüt sebebi şu an bu şanzıman problemi. şu an satışta olan 2014-2016 araçların kilometresinin de 50bin-100 bin arasında değiştiğini düşünürsek, bu araçlara saatli bomba muamelesi yapmak da istemiyorum ama izlenim şu an öyle. ekşi sözlük de bir arkadaş örnekleri toparlamış:

https://eksisozluk.com/entry/109905313

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...