Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Şanzıman Sorunu

goodpasture
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Büyük geçmiş olsun umarım en kısa zamanda problem çözülür ve kavuşursunuz.

Gelişmeleri takip ediyoruz, bugün size yapılan terbiyesizlikler bizlere de yapılabilir birlik olma zamanıdır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar merhaba,

Kievde yaşayan ve aracımı son 2 - 3 haftadır -10 ve -20 arası hava sıcaklıklarında kullanan biri olaraktan...

Motor sıcaklık lambası (mavi ışık) sönene kadar vites geçişleri biraz geç oluyor...Fakat söndükten sonra vites geçişleri normale dönüyor...

Birde ben her ihtimale karşık havaların eksinin altında olduğu zamanlarda aracın ilk hareketinden önce vitesi R - N - D konumlarına getirerek şanzımanın yağlanmasını yapıyorum (Tabi bu olay gerçekten yardımcı oluyormudur tam bilmiyorum bir zamanlar internette bir yerler okumuştum)

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

22 saat önce, AreY :

Büyük geçmiş olsun umarım en kısa zamanda problem çözülür ve kavuşursunuz.

Gelişmeleri takip ediyoruz, bugün size yapılan terbiyesizlikler bizlere de yapılabilir birlik olma zamanıdır.

teşekkür ederim.umarım tez zamanda çözülür ama sadece umuyorum..

bugün Mazda Diyarbakır Unat servis ile konuştum..fabrikadan geri dönüş olduğunu ve şanzımanın değişimi için yazı gönderdiklerini bildirdi.

Daha sonra Mazda Türkiye ile konuştum.bu işlemin ne kadar süreceğini(şanzıman Japonya'dan gelecekmiş) kaç gün sonra arabamın elime geçeceği konusunda bilgi vermelerini istedim.doktor olduğumu ve günlük işime gidip geldiğimi belirttim garanti kapsamında mağduriyetimin giderilip giderilemeyeceğini sordum.sonuçta işlerim aksıyor ve araç temin edilmesi gerektiğini belirttim..ve emsallerinin olduğunu söyledim..beyefendiler güya dönecekler ama..henüz ses yok..

tekrar tekrar aradım ama oradan oraya yönlendiriliyorum..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Emsalleri olmaz mı ? 2000 yılında Garanti kapsamında sıkıntı yaşayan müşterileri için Almanya dan parça getirten firma aynı aracı kiralayıp verdi müşterisine, tam 10 gün boyunca kullandı. Yıl olmuş 2016 bunlar hala oyalama taktikleri kullanıyor... Bu kadar terbiyesizlik olmaz Mazda Türkiye çok büyük ayıp ediyor, aldığımız arabaya pişman edecekler bizi...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Malesef uzun süredir işlerin yoğunluğundan site ziyaretlerimi aksattım. bu nedenle sorununuzu yeni gördüm. öncelikle büyük geçmiş olsun. 

Diyarbakır/ unatlar mazda servisi hakkında ben çok iyi niyetliyim çünkü ilgi alaka muhteşem diyebilirim ancak mazdanın merkez yönetiminde mi sorun var acaba demeden edemiyorum. Çünkü küçük - büyük demeden sorun olan herşeyde insanların daha fazla mazdaya yaklaşmasını sağlamaları gerekirkern neden her ağzını açan ( U dönüşü yapmak istemiyorum ) gibi cümleler kuruyor ki ? YAZIKKK!!!

@goodpasture dostum ben d.bakır'da yaşadığım için senin ihtiyacın olan bir durumda elimden geleni yapmaya hazırım. Umarım MAZDA'da elinden geleni yapar...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Malesef uzun süredir işlerin yoğunluğundan site ziyaretlerimi aksattım. bu nedenle sorununuzu yeni gördüm. öncelikle büyük geçmiş olsun. 

Diyarbakır/ unatlar mazda servisi hakkında ben çok iyi niyetliyim çünkü ilgi alaka muhteşem diyebilirim ancak mazdanın merkez yönetiminde mi sorun var acaba demeden edemiyorum. Çünkü küçük - büyük demeden sorun olan herşeyde insanların daha fazla mazdaya yaklaşmasını sağlamaları gerekirkern neden her ağzını açan ( U dönüşü yapmak istemiyorum ) gibi cümleler kuruyor ki ? YAZIKKK!!!

@goodpasture dostum ben d.bakır'da yaşadığım için senin ihtiyacın olan bir durumda elimden geleni yapmaya hazırım. Umarım MAZDA'da elinden geleni yapar...

teşekkür ederim. numaranız bende vardı bir ara acaba rahatsız etsem mi dedim ama olayların spontane yürüdüğünü görünce vazgeçtim :)

Diyarbakır unatlar konusunda haklısınız iyi niyetliler ama biraz mevcut durumunda verdigi tedirginlikten kaynaklanan bir yavaşlıklari var..

bu arada@fotifoti abime ayrica teşekkür ediyorum. kendisinin mazda ile irtibatı sonucu genel merkezde bir farkındalık oluştu..

bakalim hayırlısı olsun..bekliyoruz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gelişmelerden bizi mutlaka haberdar et, etki bizde destek vermemiz gereken yerde etkili olalım. başka bir markada böyle bir forum sayesinde çok büyük sorunlar aşıldı. Firmalar bu tarz forumları önemsiyorlar artık.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Havanın soğuk olmasından dolayı otomatik şanzımanın bozulması çok şaçma. soğuk ülkelerde yaşayanlar ne yapsın ozman. kulanıcı hatası olabilir mi? siz titiz kullanıyor olabilirsiniz ama mesela yıkamaya verdiğiniz zaman veya valeye verdiğiniz zaman aynı özeni göstermiyorlar mesela araç durmadan geri vitese takabiliyorlar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Soğuk havada bozulmaz şanzıman sadece yağ katılaştığı için geçişler biraz hissedilir hale geliyor ve vites geçiş devri yükseliyor. -30 larda bile araç biraz ısınınca herşey normale dönüyor.

Ayrıca bu şanzımanı bozmak o kadar zor ki. İleri geri yapmayla bozamazlar.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bencede şanzımanı o kadar kolay bozamazlar. Üretimden kaynaklı bir sıkıntı olmuş olmalı

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda Türkiye yi arayip ayni senaryoda araç kiralayip verirlermi diye soracaktim vallahi. Gelişmelerden haberdar edin mutlaka 2 3 gün belki onemli olmayabilir fakat 10 15 ve daha fazla sure bekeletilecekseniz muhakkak arac vermeliler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

19 saat önce, AreY :

Mazda Türkiye yi arayip ayni senaryoda araç kiralayip verirlermi diye soracaktim vallahi. Gelişmelerden haberdar edin mutlaka 2 3 gün belki onemli olmayabilir fakat 10 15 ve daha fazla sure bekeletilecekseniz muhakkak arac vermeliler.

aracı servise teslim edeli 8 gün oldu hala bekliyoruz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda Turkiye gercekten cok ilgisiz davranmis keske bi araba verselerdi bide yeni araba insanin bidaha o arabaya ici isinmaz parca degisimi yerine araba degismezler mi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar Diyarbakır'ın olaylar nedeniyle sıkıntıları var. ilgisizlikle ilgisi yok. 3-4 (2 günü haftasonuydu) gün içerisinde sorun tespit edilip, garantiden değişim için şanzıman sipariş edilmiş. Zamane gençliği pek canıtez

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 saat önce, fotifoti :

Arkadaşlar Diyarbakır'ın olaylar nedeniyle sıkıntıları var. ilgisizlikle ilgisi yok. 3-4 (2 günü haftasonuydu) gün içerisinde sorun tespit edilip, garantiden değişim için şanzıman sipariş edilmiş. Zamane gençliği pek canıtez

Mazda Ajanı Fatih abi. :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ilgisiz oldukları konusunda fikrim değişmiş değil. aracin ariza yaptığı gunden itibaren ben 10 kez aradıysam en az onlar bir kez bana dönüp de aracınızin durumu şudur sunlar yapilacak diye en azından bir ilgi tomurcuğu dahi göstermedi.. tamam diyarbakir sıkıntılı evet ama araç Diyarbakıra ulaştıktan sonraki gün aradım servise vitesin 1 den 2 ye geçmemesi dışında bir bilgi verilmemişti.

bir ikincisi de persembe gününden bu yana geçici araç temini için bekliyorum. aramadığımiz surece aranmiyoruz sanki kasıtlı bir suç islemizde tum sorumlu bizmişiz gibi..neyse ben her durumda sabrın gölgesinde bekliyorum.

yanlış anlaşılmasın ben araca karşı ilgisizler demiyorum sorun kısa sürede tespit edilip fabrikadan parca temini isteniyor ve ben aramazsam bilgim olmayacak..

burayı takip ediyorlar böyle forumları aktif kullanmanızı tavsiye ediyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, goodpasture :

ilgisiz oldukları konusunda fikrim değişmiş değil. aracin ariza yaptığı gunden itibaren ben 10 kez aradıysam en az onlar bir kez bana dönüp de aracınızin durumu şudur sunlar yapilacak diye en azından bir ilgi tomurcuğu dahi göstermedi.. tamam diyarbakir sıkıntılı evet ama araç Diyarbakıra ulaştıktan sonraki gün aradım servise vitesin 1 den 2 ye geçmemesi dışında bir bilgi verilmemişti.

bir ikincisi de persembe gününden bu yana geçici araç temini için bekliyorum. aramadığımiz surece aranmiyoruz sanki kasıtlı bir suç islemizde tum sorumlu bizmişiz gibi..neyse ben her durumda sabrın gölgesinde bekliyorum.

yanlış anlaşılmasın ben araca karşı ilgisizler demiyorum sorun kısa sürede tespit edilip fabrikadan parca temini isteniyor ve ben aramazsam bilgim olmayacak..

Hocam mazda Turkiyeden kolay kolay dönüş bekleme, ben 10 gun boyunca hergun mail attım, 3 kez şikayet hattını, 2 kez mazda genel merkezi aradım, banamısın demediler. Ben senin yerinde olsam mazda avrupaya ve diğer mazda distribütörlere yazıp mazda Türkiyeyi şikayet ederdim.. Eminim o zaman ilgilenirler..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

24.01.2016 at 13:07, goodpasture :

Burayi takip eden yetkili birisi varsa yazacaklarimi iyi dinlesin. Yil 2000, yani tam 16 sene öncesi. Ankaradan O km alinan Golf 5 ay sonra sikinti çikarip servise çekildi ve  günlerce almanyadan yedek parça beklendi. Aracin servise çekilmesini takiben 2 yada 3 gün içinde ayni kasa Golf kiralayip araçlari tamir olana kadar tahsis etti. 16 yil önce bunu yapabilen bir firmayimi tercih etmeliydik? Mazda alarak yanliş yaptiğimi düşünmeye başladim... Kullanicisina sahip çikamayan mazda türkiye adina çalişanlar ve tüm kullanicilar bu durumdan utanç duymalidir... Garantiyi parçaya veriyorsunuz anladik, bizim sikinti yaşamayacağimizin bir garantisi yok, araçsiz kalan arkadaşimizida sabirsiz ilan ediyorsunuz tebrikler !!!

• Beğen 8
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...