Jump to content

Kabin İçi Aydınlatmaların Değişimi

Serdar Ç.
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaslar YouTube'da gezerken denk geldiğim bir video buldum. Kabin ici lambalari degistirmek isteyen arkadaslar icin faydali olacagini dusunuyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Led e değiştirdim ben de. Hiç de destek almalık bir durum yok bana göre. Tornavida ucu sokulacak çentikler belli sonuçta.

Yine de arayanlara faydası dokunacaktır sağolun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bazi kullanicilarin bu konularda el yetenekleri olmadigi veya araca zarar verecegini dusundugu icin sacma sapan paralar verip bunlari degistiriyor yada yapmak isteyip de yapmaktan korkuyor ve internette arastirma yapiyor. Forumda da boyle seyleri paylasip kullanicilari bilgilendirmeliyiz diye dusunuyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

27 dakika önce, yusuf Dinç :

Sağlam ve düzgün şekilde bu led ampulleri nereden alabiliriz. alıp kullanıp tavsiye eden var mıdır?

Parklar için photon 21 tl lik 5 ledli beyaz t10 park ampulünü, iç tavan aydınlatmaları için 3 adet crb cob led sofit, plaka aydınlatmada da t10 en ucuz ampulu kullanıyorum.  Hepsiburadadan.

Bagaj için de t5ampul alıp onun kablolarını alarak led şerit yapacağım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda'nın güzel yanı ne led takılırsa takılsın hiç arıza lambası yakmıyor . Şu anda Tiguan'ın plakalıklarına canbuslı led takmama rağmen yinede arıza ışığı yakıyor, mtec'in mavi kaplamalı normal sofit ampulunu taktım ama onunda verdiği ışık kandilden daha sönük, yanıp yanmadığını anlamak için eğilip bakmak gerekir o kadar sönük, mtec beni kaçıncı seferdir hayal kırıklığına uğrattı, şimdi her birisi 8 ledli Photon marka canbuslı sofit led taktım ikisini 60 liraya aldım. Aküde değiştikten sonra mübarek projektör gibi oldu, ışık tam istediğim gibi plaka alanını çepeçevre bembeyaz aydınlatıyor ama led ışıklar arıza lambası yakıyor ona yapacak birşey yok maalesef. 

Park lambalarınıda turuncu yapmak için ampül aradım normal 10-15 liralık Osramın turuncu ampüllerini beğenmedim, iyisi olsun diye 60 liraya Osram Led turuncu ampül takımı aldım. Dıştan tupturuncu , arabaya bir taktım bildiğin normal ampülden çok az daha sarı ışık veriyor, yani hiç bir özelliği olmayan bir ışık veriyor, aldığıma alacağıma pişman oldum, 60 liram çöpe gitti, pazartesi sanayiye gidip 10 liraya turuncu park ampülü alıcam.

Bagaj için hem canbuslı hemde soğutuculu yine Photon marka, 8 led'li lambayı 30 liraya aldım. İç aydınlatmaları bundan önceki arabalarımda hep led yaptım ama hepte satılırken üzerinde gitti, iç lambaları değiştirip değiştirmemeye tam karar vermedim, biraz daha düşünücem.

Ben ampüllerimin hepsini Bornova 3. Sanayideki tuningçilerden veya elektrik malzemesi satanlardan alıyorum . İnternetten alacaklar için ise  Hepsiburada.com bence en iyi tercih, seçenek bol, fiyatlar iyi, güvenilir.

Aşağıda görülen resimdeki ampüller; Turuncu park lambası yapmak için 60 liraya aldığım ve bildiğimiz normal ampül ile aynı renk ışık veren 5 lira bile etmez ampül takımıdır, ben hata ettim aldım param boşa gitti başkaları almasın. 10 liraya normal Osramın turuncu park amülünü almak en akıllıcası.

Osram-LEDriving-Amber-WY5W_750_750.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...
 Paylaş

• Yeni Oluştur...