Jump to content

Mazda 3 Emniyet Kemeri Toplamıyor

Semih Uluca
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Ön iki emniyet kemerim ya toplamıyor yada çok yavaş topluyor takılıyor. Yeni,yeni oluşmaya başladı bu sorun. Emniyet kemerlerini çok aktif kullanan biriyim. Mekanik kısmını, temizleme, yağlama yapmak için açmayı düşündüm fakat, nasıl açılacağına dair bir bilgi bulamadım. Bir bilen var ise yardımcı olabilir mi ? Sizin araçlarda da bu sorun hiç oldumu ? Şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Semih selam,

Bizim araçlarda malum aktif gergili emniyet kemerleri mevcut. Emniyet kemerini taktıktan sonra düz yolda seyir halindeyken. Çapraz şekildeki Emniyet kemerine parmağını takıp çektiğinde, emniyet kemeri esner-gevşer.

Fakat emniyet kemeri takılıyken, viraj alma esnasında emniyet kemeri mevcut boşluğu alarak sıkı bir hale getirir. O esnada göğsüne hafif bir baskı yapar, esneme ve gevşeme olayı olmaz.

Emniyet kemerinin şu an virajdaki durumunu kontrol etmeni tavsiye ederim. Bence ona göre bir yol izlersin. Yani senin halledemeyeceğin bir durum söz konusu olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Semih selam,

Bizim araçlarda malum aktif gergili emniyet kemerleri mevcut. Emniyet kemerini taktıktan sonra düz yolda seyir halindeyken. Çapraz şekildeki Emniyet kemerine parmağını takıp çektiğinde, emniyet kemeri esner-gevşer.

Fakat emniyet kemeri takılıyken, viraj alma esnasında emniyet kemeri mevcut boşluğu alarak sıkı bir hale getirir. O esnada göğsüne hafif bir baskı yapar, esneme ve gevşeme olayı olmaz.

Emniyet kemerinin şu an virajdaki durumunu kontrol etmeni tavsiye ederim. Bence ona göre bir yol izlersin. Yani senin halledemeyeceğin bir durum söz konusu olabilir.

Aktif gergili emniyet kemeri kaza anında hava yastığının etkisini azaltmak için iyice gergiye getirir kemeri. Benim bilgim bu şekilde abi. Virajda falan kemer gergilemez.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11 dakika önce, M.E.G :

Aktif gergili emniyet kemeri kaza anında hava yastığının etkisini azaltmak için iyice gergiye getirir kemeri. Benim bilgim bu şekilde abi. Virajda falan kemer gergilemez.

Bu durumda virajda ki emniyet kemerlerinin gerilme olayı her otomobilde olan biz özellik mi ? Yoksa bir başka emniyet kemeri özelliği mi ? Çünkü virajlarda bildiğin emniyet kemeri kendini geriyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu durumda virajda ki emniyet kemerlerinin gerilme olayı her otomobilde olan biz özellik mi ? Yoksa bir başka emniyet kemeri özelliği mi ? Çünkü virajlarda bildiğin emniyet kemeri kendini geriyor.

Ben kendi bildiğimi söyledim abi yanlış biliyorda olabilirim :) Ama ben hiç gerildiğini hissetmedim. Esp de devreye girse ESP yi devre dışı bırakıp sol ayak yapıp kayarak da dönsen gerilmiyor...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11 dakika önce, M.E.G :

Ben kendi bildiğimi söyledim abi yanlış biliyorda olabilirim :) Ama ben hiç gerildiğini hissetmedim. Esp de devreye girse ESP yi devre dışı bırakıp sol ayak yapıp kayarak da dönsen gerilmiyor...

Vallahi son 4-5 yılda kullandığım hemen hemen tüm otomobillerde virajlarda hissettiğim bir özellik. Sen tabi standart performanslı kullanan bir arkadaş olduğun için. Durumu standarta bağlamış olduğundan, hissetmemiş olabilirsin. Ama dediğim gibi bu standart bir durum mudur ? Değilse bu özelliğin adı nedir emin olamadım. Ta ki sen yukarıda ki yanıtı yazıncaya kadar, ben bu özelliğin adını  "Aktif Gergili Emniyet Kemeri" olarak biliyordum.

Şunu bir dene o zaman. Virajdayken güvenliğini tehlikeye atmadan emniyet kemerini elinle bir kontrol et. Aslında ele bile gerek yok, göğsünde ki hafif baskıyı hissediyorsun ama. Sen bu güne kadar hiç hissetmedim öyle bir şey dediğin için bu yöntemi öneriyorum.

Bu konu sanki forumda bir yerlerde geçmişti. Bir araştırayım bakayım. İyicene merak saldı bak beni. :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

SRS yani airbag ile ortak çalışan bir sistem bu. Airbag sensörleri darbe aldığı anda gergiye geliyor ve ileri gitmeni engelliyor.

517ef668f1ed4efd28854179e7f1d515.jpg

şöyle bi yazı buldum abi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

19 dakika önce, M.E.G :

SRS yani airbag ile ortak çalışan bir sistem bu. Airbag sensörleri darbe aldığı anda gergiye geliyor ve ileri gitmeni engelliyor.

şöyle bi yazı buldum abi.

Bende forumda şöyle bir konu/yanıt buldum. Aynı senin paylaştığın mesajdaki benzer şeylerden bahsediyor. Ama asıl aradığım emniyet kemerlerinin virajlarda gösterdiği tepkiyle ilgili bir konu geçmişti forumda. Ve hatta sanki Mustafa abi yazmıştı bir yazı.. Yada ben karıştırıyorum..Binlerce konu mesaj okuyunca bir yerde karıştırıyor olabilirim. :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

33 dakika önce, M.E.G :

Ben göremiyorum abi bulduğun konuyu 

tapatalk'ta göremezsin musti, mobil siteden gir.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Esp den de bilgi alıp kemeri gergiye getiren sistemler var. Golfte öyleydi heralde. Sürdüğüm bi araçta vardı ama tam hatırlayamadım. Viraja sert girdim esp devreye girdi resmen sarıp sarmaladı beni kemer, ya o sistem vardı ya da çok korktu 😀😀

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

40 dakika önce, M.E.G :

Esp den de bilgi alıp kemeri gergiye getiren sistemler var. Golfte öyleydi heralde. Sürdüğüm bi araçta vardı ama tam hatırlayamadım. Viraja sert girdim esp devreye girdi resmen sarıp sarmaladı beni kemer, ya o sistem vardı ya da çok korktu

Esp Dsc olayı evet kulağa mantıklı geliyor. Ama virajda hiç öyle Dsc ışığının yanmasına denk gelmedim, bu kemer gerilme durumlarında.

Aynen dediğin gibi emniyet kemeri sıkıp sarmalıyor seni. Virajı alıncaya kadar koltukta savrulmanı engelliyor. Bu durum hem sürücü hemde önde ki yolcu için geçerli. Aynı durum arka emniyet kemerleri için de geçerli midir bilmiyorum !

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sorunu çözmüş bulunmaktayım. Geç yazdığım için özür dilerim. Würth Slikon sprey aldım 1 hafta da anca elime ulaştı. :) Bu sprey bir harikaymış doğrusu. Emniyet kemerlerine önüne, arkasına güzelce sıkıyoruz. Emniyet kemerlerini sonuna kadar çekiyoruz her yerine güzelce sıkıyoruz. 2-3 kere çekip bıraktım ondan sonra kemerleri sildim bi güzel. Sıfır gibi oldu hem görüntü olarak, hemde toplama bakımından. Bıraktığım gibi geriye deli gibi sarıyor :D Kapı fitillerine de uyguladım sıktım biraz bekleyip sildim kabasını. Lastikler sıfır gibi gözüküyor. Sanki rüzgar sesi de biraz azaldı gibi geldi bana. Bu spreyi tavsiye ederim kesinlikle. Plastik aksamların hepsine kullanmakta fayda var. Gıcırtı, tıkırtı kalmadı araçta :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

49 dakika önce, Serkan55 :

merhaba ayni sorun benim aracimdada var Würth Slikon siprey diyemi geciyo heryerde bulunurmu nerden aldiniz

http://www.hepsiburada.com/wurth-slikon-sprey-p-OTROTAWRT01 Ürün budur. Kesin çözüm. :) Fiyatı pahalı gelebilir ama büyük kutu. Bayağı götürür. Emniyet kemerinin girdiği tokaya da sıkın orada da takılma falan varsa. Benim tüm sorunlarımı çözdü.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bulamazsanız Loctite markasının da silikon spreylerini şiddetle öneririm.

Emniyet kemerine uyguladığınız onarım doğru bir uygulama, genellikle yetkili servislerde müşteri şikayeti sonucu kemerinize uygulanacak çözümle birebir aynı şeyi yapmışsınız. Cam fitilleri, kapı fitilleri, bagaj fitili ve hatta torpido, tampon, aks körükleri, lastik yanakları, motor üzerindeki plastik bakalitler de dahil olmak üzere tüm plastik yüzeylere de güvenle uygulayabilirsiniz. Hem bakımını sağlar, ömrünü uzatır hem de görüntüyü güzelleştirecektir. Ancak dikkat etmeniz gereken birkaç konu var.

Silikon spreyi, eğer torpidonuzda daha önce kullanılmamış ise kullanmayın. Torpidonuz açırı derecede parlamaya başlar ve hiç istenmeyen bir durumdur, aynı nedenle ön kapı ve cam fitillerini silikon sprey ile yağlayacaksanız mutlaka büyükçe bir bez parçası ile (mesela bildiğiniz çarşafı iki üç kat katlayarak...) torpido ve direksiyonun üzerini örtmeyi kesinlikle ihmal etmeyin, göstergenizde ve torpidonuzda hoş olmayan leke vari izlere neden olur, leke değildir ama rahatsız edebilir ve bulaştığı yerde uzun süre kalabilir.

Silikon spreyin bir tür silikon esaslı yağlayıcı olduğunu unutmayın, elbisenize geldiğinde dahi kolay kolay leke yapmaz diyebilirim ancak kullanım sonrası ellerinizi bol sabunlu suyla yıkamanızda yarar var.

Güzel ve çok amaçlı ürünlerdendir, markası da kaliteli olunca haliyle güzel iş görüyor. wd40 (temizleyici özellikli yağlayıcı) ve kontak spreyi (elektrik devrelerine zarar vermeyecek şekilde formüle edilmiş yağ söküçü ve oksit kurutucu), balata temizleme spreyi (adı üstünde + kontak spreyin işini de yapabilir, çok daha ekonomiktir) ve sprey beyaz gres de malzeme dolabınızda olmasını isteyebileceğiniz ürünler. Beyaz gres (plastik gresi) oldukça pahalıdır, sprey halinde satılanı ise makul fiyatlarda bulabilirsiniz. Plastik dişli ve burçların yağlanmasında ve ses kesiminde bolca kullanılır (elektrikli direksiyon kolonu dişli tertibatları, vites kolu kabin içi hareketli bağlantıları v.s..)

Önemli bir detayı yazmayı unutmuşum,

Silikon spreyi çok sık ve çok bol kullanmayın, aksi halde elastik yüzeylerde aşırı uygulama sonucu gevşeme, bollaşma ve bu nedenlere bağlı olarak bozulmalar yaşanır. Tabi bu bahsettiğim aşırı uygulamaların tekrarları sonucu yaşanan bir sorun.

Herşeyin fazlası zarar 8:)

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Würht marka ürünlerini yıllardır kullanırım, silikonlu sprey özellikle kapı lastik ve plastiklerinde kullanıyorum, kışın en soğuk dönemlerinde bile kapıların yapışmasını % 90 oranında önlüyor, lastikleri temizleyip, üzerine eşit şekilde sıkıp temiz bir bezle yayıyorsunuz hafifce. ayrıca plastik ve kapı lastiklerini ömrünü çok uzatıyor. ön döşemeyede kullanabilirsiniz mutlaka bezle üzerinde hafifce gezdirin. ben mazda 3 aracımın müzik sisteminide zamanla bu spreyle parlatıp koruyorum. torpido kısmına sıçrayan lekeli bölgelere hafifce sprey sıkın bezle gezdirin pırıl pırıl olduğunu göreceksiniz. Bayisiymişim, reklam gibi oldu ama, ürün araçlarımız için çok güzel ürünler üretiyor.  ben ayrıca bu ürünün enjektör temizleyici, lpg motor koruyu ürünlerinide kullanıyorum, tavsiye ederim. Birçok akaryakıt istasyonlarında ve internette bol miktarda var.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...