Jump to content

Mazda 3 Emniyet Kemeri Toplamıyor

Semih Uluca
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Kapı lastiklerine nasıl sıkıyorsunuz peki boyaya gelmeden ? :)

Gelmesin uğraşırsınız denilmiş ya o bakımdan sordum :)  

Beze sıkıp bezi gezdirsek lastikler üzerinde etkisi nasıl olur acaba ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

31 dakika önce, s.halilduru :

Kapı lastiklerine nasıl sıkıyorsunuz peki boyaya gelmeden ? :)

Gelmesin uğraşırsınız denilmiş ya o bakımdan sordum :)  

Beze sıkıp bezi gezdirsek lastikler üzerinde etkisi nasıl olur acaba ?

Abi şahsen ben az az lastiklerin üzerine püskürttüm dikkatlice, tabiki boya ya da temas ediyor ister istemez :) Ondan sonra biraz bekleyip bez ile sildim. Beze sıkıp sürmek nasıl olur kestiremedim çok :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bizim eskişehirdeki  servis bu üründen kullanıyo. bizim de arada sırada toplamadıgı oluyo. kemerı cekıp ustune sıkıyo bı kac kez cek bırak yapıp tekrar sıkıyo ve işlem tamam.

http://www.ebay.com/itm/TUNAP-PREMIUM-104-abitacolo-plus-/350757522901?pt=Ricambi_automobili&hash=item51aac70dd5&vxp=mtr

alcaktım bi aralar üşenmiştim :D

abi bide bu sizin würth heryere sıkılıyor mu. mesela ön göğüsten bozuk yolarda cıtırtı falan gelıyo sıksak. plastiğe ön göğse zarar vermez mi. renk attırma falan gibi. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, yusufsinan26 :

bizim eskişehirdeki  servis bu üründen kullanıyo. bizim de arada sırada toplamadıgı oluyo. kemerı cekıp ustune sıkıyo bı kac kez cek bırak yapıp tekrar sıkıyo ve işlem tamam.

http://www.ebay.com/itm/TUNAP-PREMIUM-104-abitacolo-plus-/350757522901?pt=Ricambi_automobili&hash=item51aac70dd5&vxp=mtr

alcaktım bi aralar üşenmiştim :D

abi bide bu sizin würth heryere sıkılıyor mu. mesela ön göğüsten bozuk yolarda cıtırtı falan gelıyo sıksak. plastiğe ön göğse zarar vermez mi. renk attırma falan gibi. 

Yusuf Sinan kardeşim. Göğüse de sıkanlar varmış fakat çok mantıklı bulmuyorum ben göz önünde olan bir yere kimyasal madde uygulamayı. :) Ayrıca parlama yapacaktır, kışın kullanılabilir ama yazın kesinlikle kullanılmaz hem sıcak hem güneş ışınları çok sağlıklı olmaz bence. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

würht silikon koruyucu spreyin boyaya gelmesinin hiç bir zararı yok, belli bile olmaz, ben çok kullandım boyaya değmemesi diye bir şey olamaz mümkün değil, ama hiç bir zararı yok, ben ayrıca sanroof'un kenar lastiklerine bile kullandım, ön torpido veya ön göğüs kısmına her altı ayda bir kullandım logan aracımda, herhangi bir sorun olmadı, parlaklık olayı kısa bir süre sonra kayboluyor koruyucu özelliği kalıyor. özellikle ön torpidonun gıcırtı yapan birleşme yerlerinde faydası oluyor, sesi azaltıyor önemli ölçüde, yani nispi kayganlık oluşturuyor veya araya filim oluşturuyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 saat önce, renegade :

würht silikon koruyucu spreyin boyaya gelmesinin hiç bir zararı yok, belli bile olmaz, ben çok kullandım boyaya değmemesi diye bir şey olamaz mümkün değil, ama hiç bir zararı yok, ben ayrıca sanroof'un kenar lastiklerine bile kullandım, ön torpido veya ön göğüs kısmına her altı ayda bir kullandım logan aracımda, herhangi bir sorun olmadı, parlaklık olayı kısa bir süre sonra kayboluyor koruyucu özelliği kalıyor. özellikle ön torpidonun gıcırtı yapan birleşme yerlerinde faydası oluyor, sesi azaltıyor önemli ölçüde, yani nispi kayganlık oluşturuyor veya araya filim oluşturuyor.

Sunroof un oralara bende sıkacaktım cesaret edemedim. Tam olarak neresine sıkıyorsunuz? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sanroof'un iç kısımdaki lastiklerine ve kapatıldığı zamanki dış yüzey kenar sert lastik kısımlarına her yaz başı ve kış girmeden würht koruyucu sprey ile bakım yapıyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

valla ne yalan soylıyım korkuyorum :D

ya bide kenar kose degıl kı goze en cok batan yer. olmazsa kenara koseye yapıyım baktım bısey yok devamını getırırım. abi dediğin gibi yazın sıcakta sıkıntı cıkartabılır. ama gece sıkarım en kotu sabaha kadar kurur en azından.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Slikon sprey sorunu hallediyor. kemerin iki tarafınada sıkmak ve hareket ettirmek gerek zaten kendine geliyor bir kaç dakikka içinde lakin kapı lastikelrine sıkılmaz aşırı yumuşatıp aracın içeri su almasına sebep olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...
oguzerdoagan1980

Herkese hayırlı akşamlar. Arabamda emniyet kemeri otomatik olarak toplanmiyor. Yani çekmesi gerekirken ben elimle topluyorum. Bakıma goturdugumde servis garanti den değiştirir mi [emoji53]

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

16 dakika önce, oguzerdoagan1980 :

Herkese hayırlı akşamlar. Arabamda emniyet kemeri otomatik olarak toplanmiyor. Yani çekmesi gerekirken ben elimle topluyorum. Bakıma goturdugumde servis garanti den değiştirir mi emoji53.png

Arabanızın garantisi devam ediyorsa değişir. Aksi taktirde çözümü kemer ve mekanizması değişecektir.   

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

19 dakika önce, oguzerdoagan1980 :

Herkese hayırlı akşamlar. Arabamda emniyet kemeri otomatik olarak toplanmiyor. Yani çekmesi gerekirken ben elimle topluyorum. Bakıma goturdugumde servis garanti den değiştirir mi emoji53.png

Büyük ihtimal değiştirmeyip tamir ederler.Eğer bilyeli tipse bilye tozun birikmesinden dolayı rahat hareket edemiyor o yüzden toplamıyor.Toz temizlenince sıkıntı kalmıyor.Biriken tozun azlığını ve engellediği sistemi görseniz gülersiniz.(dediğim gibi bilyeli tiplerden bahsediyorum.Mazdanın kemer mekanizmasını görmedim)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynı durum benim aracımda da var, emniyet kemeri bazen topluyor, bazen toplamam için beni bekliyor,.Mazda 3'ler de çok önemsenmeyen bir sorun olarak görülebilir. Bu bakımı servis haricinde başka ustalar yapabilirmi? kimler müdahele edebilir, bakım sonrası güven sorunu olurmu? kolay veya riskli bir bakım sayılırmı? Bu konuda bilgi veya deneyimi olan arkadaşlardan yorum bekliyoruz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu konuda bi çok video var youtube'da. Çeşitli kimyasallar ile çözüm mümkün. En son kemere sprey silikon sıkılması ile bu sorunun çözüldüğünü görmüştüm. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İnternette emniyet kemeri geri dönüşü zayıflaması konusu ile ilgili şöyle bir gezinti yaptım.  Oo manzara müthiş, çok yeni olmalarına rağmen sorun yaşamayan marka model yok gibi. Genel ve ortak çözüm önerileri: Önce kemeri sonuna kadar çekin, kemer giriş yuvası plastik kenarlarını temizleyin, sabunlu su ile kemeri arkalı önlü temizleyin, sonra kurumasını bekleyin, kuruyuca silikon sprey ile çift taraflı olarak izole edin, bir kaç kez tam çekip bırakın, hareketlenme hızlanana kadar bu uygulamayı yapın diyorlar damdan düşenler. Eğerki sorun hiç bir şekilde değişmezse makara veya yayın bakımının yapılması, tamiri veya sistemin değişmesi gerekir diyorlar, ama genelde bakım sonrası sorunlar büyük ölçüde hatta sıfır gibi çalıştığı iddiasındalar. Ayrıca, sorunu çözemezseniz bu işi en iyi airbag ustaları yapar diye de tavsiyede bulunuyorlar. Müsait zamanda da temizlik ve sprey uygulamasını yapmayı düşünüyorum.  Sonuç alırım diye umuyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...