Jump to content

Power Donanımlı Araca, Sonradan Sense Paketindeki Özellikler Eklenebiliyor mu ?

Les_Chevaliers
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Selamlar

Acaba sonradan serviste sense modelindeki bazı özellikleri ekletme şansı var mı? Adaptif cruze kontrol ekletmek istesem yapılır mı?

Yanlış yere açtım nasıl istediğim bölüme alırım ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hız sabitleyici olmayan araca, hız sabitleyici takılabiliyor. Tıpkı benim otomobilimde olduğu gibi.

Ama Adaptif Hız Sabitleyici denilince, çekimserim.

Günümüz koşullarında ki teknolojide yapılabilir mi ? Evet yapılabilir..

Servisler bu tarz işlere vesile olmak isterler mi ? Bence pek istemezler..

Neden istemezler..Çünkü risk içeren işlemler bunlar. Bir otomobilin üretiminden sonra sayısız testlere tabi tutuluyor. Sonradan çok önem arz eden bir uygulamanın testi, servisce ne kadar sağlıklı yapılabilir.

%100 emin olmamakla birlikte tamamen mantık yürüterek bu sorunuzu yanıtlıyorum. Bu sorunun %100 doğru yanıtını ancak size yetkili servisler verebilir.

Şahsen Hız sabitleyicim varken ben böyle bir işe kalkışır mıyım. Yapılabilir olsa bile, kalkışmam. Eminim yapılabiliyor olsa bile, sağlam bir ücreti vardır.

Tabi zevkler ve renkler görecelidir...Aynı şekilde otomobil konusu bir hobi olup.. Bu konuda yapılan her şeyden kişi mutlu oluyorsa, gerisi teferruattır.

Not: Konunuzu ilgili bölüme taşıdım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Orjinal ekipman kullanılacağından bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Tabiki aftermarket bir ürün olsa ben de çekinirim ama power sense de kullanılan parçalarla değişerek oluyorsa gözüm kapalı taktırırdım. Tahminim olacağı yönünde. Ama bu gerekli parçaların fiyatları yüksek olabilir baya. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, M.E.G :

Adaptif hız sabitleyici ön camdaki radar sistemi sayesinde çalışıyor. Acil fren desteğiyle ortak radarı mı kullanıyor acaba?

Power Sense paketli araçlardaki Adaptif hız sabitleyici radarı ön camda değil, ön kaputtaki Mazda logosu üzerindedir. Mazda logosu bizim araçlardaki gibi metalik bir logo değil cam türevi bir maddeden yapılmış.(radar bu camın arkasında) ve bu donanımın power donanımlı bir araca takılması bana göre biraz zor gibi.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Power Sense paketli araçlardaki Adaptif hız sabitleyici radarı ön camda değil, ön kaputtaki Mazda logosu üzerindedir. Mazda logosu bizim araçlardaki gibi metalik bir logo değil cam türevi bir maddeden yapılmış.(radar bu camın arkasında) ve bu donanımın power donanımlı bir araca takılması bana göre biraz zor gibi.

Bilgi için teşekkürler. Ben camda biliyordum bir çok araçta ön camda. Ön tamponda çok sağlıklı çalışmayabilir ama şahsi düşüncem. O zaman adaptif hız sabitleme sistemi takılması zahmetli olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ön tamponda bulunan şehir içi akıllı fren sensörü değilmiydi?

Bende ön camda biliyorum adaptif hız sabitleyici sensör/kamerayı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kullanım kılavuzu yeterli olur sanırım yanlış bilinenleri düzeltmek için.

mrcc.JPG

Şehir içi akıllı fren  sistemi ön camdaki kamera ve lazer sistemi ile çalışıyor (0-30 km/h hızlarında). MRCC ve Akıllı fren desteği ise ön logodaki radar ile çalışıyor (30-200 km/h hızlarında).

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kullanım kılavuzu yeterli olur sanırım yanlış bilinenleri düzeltmek için.

mrcc.JPG.0ad602013bdc4ca5f1074dfa8e677356.JPG

Eyvallah bilgilendirme ve paylaşım için teşekkürler. 3.nesil sahibi olsaydım direk kılavuza bakardım. Sizin paylaşımınıza kadar ön camda olduğunu düşünüyordum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracın en çabuk kirlenen yerlerinden biri, sulu karda özellikle. Camı yine silecekle temizliyorsun veya kışın buz tutmuyor. Sakat bir yer orası. Bence bizim mantık daha iyi İlhan abi 😀

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracın en çabuk kirlenen yerlerinden biri, sulu karda özellikle. Camı yine silecekle temizliyorsun veya kışın buz tutmuyor. Sakat bir yer orası. Bence bizim mantık daha iyi İlhan abi 😀

Camda aynanın oralarda olan şeyler ne peki?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arabada sensör çok abi [emoji4] Yağmur ve far oradadır abi.

Bu otomatik uzun, kısa adaptif far kontrol sensörü olabilir, doğru söylüyorsun. Kamera gibi bir nesne var çünkü orada.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ön camda aynanın arkasındaki sensörler:

- Smart City Fren Desteği (SCBS) sisteminin lazer sensörü

- Yağmur sensörü

- Otomatik Far sensörü

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

13 dakika önce, obivan :

Ön camda aynanın arkasındaki sensörler:

- Smart City Fren Desteği (SCBS) sisteminin lazer sensörü

- Yağmur sensörü

- Otomatik Far sensörü

Teşekkürler bilgilendirme için.

Ön Tamponda yer alan sensörün, Smart City Fren Desteği (SCBS) sisteminin lazer sensörü olduğunu düşünüyordum.

Meğer tam tersiymiş. :fiuw:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Adaptif hız ve fren sensörü aynı sensördür evet. Geçenlerde bende cruize control taksam (orijinal) Nasıl olur diye araştırırken adaptif hız ve fren sensörüne kadar ayrıntılı araştırdım...

rusyadaki Mazda forumunda okumuştum yeni Mazda 6 ya taktırmış Rus arkadaşın biri...

ama ne problemler ne problemler...parçaları kendi getirtmiş yurtdışından servis önce pek yanaşmaşı fakat sonra kabul etmişler...montaj bitmiş aracın bilgisayarına bütün takılan parçaları tanıtmışlar özellikleri açmışlar ama sistem çalışmamış... Nedeni ise adaptif hız ve fren sensörü için kalibrasyon ayarı yapılması gerekiyormuş... Sonra başlamışlar kara kara düşünmeye Nasıl yapılır diye... Japonya'dan yardım almışlar falan filan... Bu sensörün kalibrasyon ayarı için özel bir stand gerekiyormuş eee tabi serviste ne arar stand adamlar ilk defa karşılaşıyorlar bununla... Neyse işin sonun da kendi imkanlarıyla standın çalışma mantığı doğrultusunda kendi standlarını yapmışlar ( lazerli falan filan bişeler ) ve kalibrassyonu başarıyla yapmışlar...

bu işin maliyeti Ada'ma yaklaşık 2000 usd mal olmuş...

ayrıca bu sistem yüksek frekans dalgalalarının olduğu yerlerde ve askeri bölgelerde çalışmıyormuş...

biraz hikaye gibi oldu ama anlatabildim galiba :))

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben de ingilizce sayfaları araştırırken virajlı yollarda da sistemin doğru çalışmadığını görenler var. Yandaki aracı görüp ani fren yapıp trafiği alt üst etmelerinden de bahsetmişler. Bunun üstüne bu mrcc hayalimden vazgeçtim.

En güzel şerit takip asistanı :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Mutlu Tekir :

Ben de ingilizce sayfaları araştırırken virajlı yollarda da sistemin doğru çalışmadığını görenler var. Yandaki aracı görüp ani fren yapıp trafiği alt üst etmelerinden de bahsetmişler. Bunun üstüne bu mrcc hayalimden vazgeçtim.

En güzel şerit takip asistanı :)

Sistem adaptif far gibi dönemeyeceğine göre viraj içinde önüne araç alırsan doğal olarak fren yapacaktır. Sistem kılavuzda da yazdığı üzere otoyolda kullanım için tasarlanmış. Şahsen radara bayılıyorum ve şehir içinde dahi kullanıyorum. %99 verimli diyebilirim :) İstediğin hıza ayarla, öndeki araçla istediğin mesafeyi ayarla bırak gitsin. Trafik yavaşlasın, hızlansın sen hiç yorulma :) Yaslan arkaya, gazı freni araç hallediyor. Uzun yolda hızlı birinin peşinden gitmek mi istiyorsun? ayarla radarı 180-190 düş adamın peşine. Viraja kaçla gireceğini o düşünsün :)  Bu tür sistemleri kullanmadan, beklentilerinizi karşılayıp karşılamadığını görmeden karar vermeyin derim. Mesela i-stop bir çok arabada var artık. Kağıt üzerinde hepsi aynı ama Mazda'nın istop mükemmel çalışıyor. Başta sense pakete 4bin vermek değer mi diye düşünmüştüm ama fazlasıyla değiyor. radar müthiş bir matematik kullanıyor. Aracın yüksekliği ile oynarsanız (yay değişimi, lastik yüksekliği değişimi) radar düzgün çalışmayabilir diye uyarı var kitapçıkta. Kalibrasyonu çok özenle yapılmış. Sonradan takması yukarıda anlatıldığı gibi sıkıntı olabilir. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

Servisteki eleman sallamış da olabilir ama, yeni mazdalarda elektronik her parça tek kullanımlıkmış, söküp başka araca taklıdığında çalışmıyormuş (navigasyon kartı gibi). Çıkma parça ile araç upgrade etmek imkansız gibi. Serviste taktırmak da zaten aynı paraya gelir. Adamlar bir arka kamerayı 1000 küsur liraya takıyorlar. Şerit takibe kaç isterler bilmiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...