Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Start - Stop Çalışmıyor

tuare
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Aynı problemi dün tekrar etti. Aynı semtonlar vardı çalışır vaziyette servise gittim. Sorun olarak; SSU hatası / U3004 rölesi problem çıkarıyor dendi.

Sonuç: üçüncü kez yaparsa garantiden değiştireceklermiş.

Soru; Eğer acil bir durumda araç çalışmazsa ben hangi japonu ayağımın altına alayım!!!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 yıl sonra ...

Selamlar. Aracimi en son 1 hafta once sorunsuz kullandiktan sonra hafta ici 2 seferdir denememe ragmen calistiramiyorum. Oncesindr aku ile alakali hic bir uyari vermedi ki akumu yaklasik 2 senr once degistirmistim. Anahtari start stop dugmesine yaklastirarak denememe ragmen tik yok. Servisi aramadim henuz. Sizce ne yapmam lazim. Takviye yapmamin sakincasi olur mu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eger takviye kablosunu dogru baglarsanız hiçbir sakıncası olmaz.  Önce kırmızı kablonun iki ucunu her iki akünün pozitif terminaline baglayın.  Ardından siyah kablonun bir ucunu iyi durumdaki akünün negatif terminaline baglayın.  En son olarak da siyah kablonun diger ucunu aküsü zayıf aracın motor bloguna baglayın.  Bu son baglantıyı aküye yapmayın, motor bloguna yapın.  Sonra, aküsü iyi durumdaki aracı çalıştırın ve birkaç dakika bekleyin.  Daha sonra aküsü zayıf aracı çalıştırın.

Akünüzün durumunu kolayca ölçmek için 12 VDC çakmak soketine sokulan dijital voltmetreler var.  Bunlardan alabilirsiniz.  Benim var ve çok kullanışlı buluyorum.  Amazon'dan bir örnek:

Amazon.com: Palumma 24W/4.8A Dual USB Car Charger, 12V to USB Outlet with Cigarette Lighter Voltage Meter LED/LCD Display Battery Low Voltage Warning (Black)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dediginiz gibi yaptim araca rlektirik geldi calistitma tusuna bastim devir gostergesi ortaya kadar geldi kaldi calismari. Burada aracim benzinli otomatik. Ne yaoacagim anlamadim bu durumda

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Az once gorsutum muhtemelen aku olmustir dediler gelirsek aku takariz dediler. Benim akunun garantisi yarin doluyor. Hic umudum yok ama akuyu aldigim firmayi arayip degisim olup olmayacagibi soracağım.  Olmazsa mazda yol yardimi gelip yeni akü takacagibi soyledi. Benim anlamadigim takviye neden ise yaramadi. Acaba kutup baslarini soksem tekrar densem ise yarar mi. Cubku tam calisir gibi oldu devir gostergesi haraket etti ortada takili kaldi ama marş almadi. Takviye yaptigim aracin akusu mu yetersiz geldi acaba. En ufak bir elektiriksel calisma ibaresi yok aracta. Durup dururken nasil oldu anlamadim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar akunun icindeki baglantilar zarar gormus. Yeni aku taktirdim duzeldi. VARTAyi kaliteli marka sanirdim ama 2 sene de tam garanti bittigi gun elimde kalmasi beni birdaha varta almamaya sevk etti. Benzer problem yasayabilecek arkadaslarin bilgisine.

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

06.04.2021 at 19:14, Reicht :

Arkadaşlar akunun icindeki baglantilar zarar gormus. Yeni aku taktirdim duzeldi. VARTAyi kaliteli marka sanirdim ama 2 sene de tam garanti bittigi gun elimde kalmasi beni birdaha varta almamaya sevk etti. Benzer problem yasayabilecek arkadaslarin bilgisine.

1.5 sene kadar önce Mazda için özel olarak üretilmiş VARTA'nın EFB 72 ah  aküsünü aldım 1.5 senedir  start-stop çalışmıyor 3 defa servise gittim şarja takıp geri veriyorlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araç aküleri en genel olarak 2 tip oluyor:  Kurşun-asit (Lead-acid) ve AGM (Absorbed Glass Mat) olarak.  Bunlardan birincisi alışılagelmiş akü türü, ikincisi ise günümüzün start/stop sistemleri ve ileri elektronik için gerekli olan AGM akü.  Size muhtemelen eski kurşun-asit tip akü verdiler.  Allah bilir kendileri de AGM aküden habersizdir.  AGM akü kurşun-asit aküden % 50 ila % 100 daha pahallı oluyor.  Ancak, günümüzün araçları için olmazsa olmaz bir ekipman.  Markadan çok bu kriter daha önemlidir.  Akü alırken ilk olarak AGM olup olmadıgına, daha sonra amperine bakmak gerekir.  Akünün üzerinde AGM kısaltması aramak gerekir.

Ikinci konu, aküyü nereden almak gerekir?  Iste bunu ben de bilmiyorum.  Online akü satan yerlerden alsanız, araca monte ederken fiziksel uyum sorunu yaşayabilirsiniz.  Bu nedenle bir magazadan almak daha uygun gibi görünüyor.  Ama hangi magaza?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...
08.04.2021 at 18:29, Riot03 :

1.5 sene kadar önce Mazda için özel olarak üretilmiş VARTA'nın EFB 72 ah  aküsünü aldım 1.5 senedir  start-stop çalışmıyor 3 defa servise gittim şarja takıp geri veriyorlar.

Ayni akuydu benimkide 72ah efb. Simdi mutlu taktirdim 2 sene once vartayi aldigim fiyatinda altina. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Önceki araçlarımda genelde inci aküyü tercih ettim,  oldukça memnun idim, şimdiki aküm Bosh marka 60 amper, iki yıldır kullanıyorum, çin aliexpressten kargo dahil  32 tl ye getirttiğim,  çift hızlı usb ve voltaj ölçer sayesinde akümü takip ediyorum, 2 yılın sonunda yarım kontakta 12,6, rölantide ise 14,4 görüyorum,  bu sonuç kullandığım bosh akünün 2 yılda  neredeyse hiç güç kaybetmediği, hatta gücünü yeni gibi koruduğudur. Varta akü ile ilgili çok şikayet var, bir çok start-stop kullanıcısı hep  sorun yaşamışlar, genelde şarj olmama veya çabuk boşalma gibi, 2,5 ay dayananda var, 2 yılı zor bitirenlerde. 

H8a3f9d6aebe344ce8b3f98641c016093c.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...