Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Yol Tutuş Performansı

Ultrass34
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

5 saat önce, fotifoti :

Çok gecmiş olsun. Allah beterinden saklasın . Bir kere direksiyonda bayılmışlığım var iyi olmuyor emoji1.png 2. Nesilin yol tutuşu da muhteşemdi. O yüzden lastik yanaklarını sürekli eğdim ve balans tutmamaya başladılar :) iyi tutuşun tek yan etkisi de bu sanırım.

Hayirli olsun araciniz 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, celalkamil :

Geçen hafta itibari ile 2006 model Mazda 3 ümü satıp 2015 model Power sense paket Mazda 3 e terfi etmiş bulunmaktayım.Öncelikle Allah yola çıkan herkese kazasız sıkıntısız araç sürmeyi, sağ sağlimen yola gidip gelmeyi nasip etsin.Yeni aracımı Kocaeli nden alıp memlekete dönerken ( Samsun a) yollar genelde otobandı.Araçla 130-140 km. civarında ortalama hız yaptım.Virajlarda kesinlikle bir sapma yada ön yada arka taraftan bir kopma sorunu yaşamadım.Araç yolun hakkını veriyor.Ama hız çok iyi birşey değil elbette.Arabanın uzun yol keyfi yüksek ve rahatlığı çok iyi.Önceki aracımla arasında hissedilir fark var.

Abi Samsun'da malum Mazda satılmıyor.Mahsuru yoksa aracı nereden ve kaça aldığını öğrenebilir miyim?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

24.04.2016 at 17:00, yusufsinan26 :

hayırlı uğurlu olsun Allah kaza bela vermesin

Sağolasın çok teşekkür ederim hepimize inşaAllah....................

24.04.2016 at 19:25, Teknisyen :

Abi Samsun'da malum Mazda satılmıyor.Mahsuru yoksa aracı nereden ve kaça aldığını öğrenebilir miyim?

Aracı internet ilanında görüp Kocaeli nde bir galeriden aldım.Araba 8.000 km. de idi  ve 76.000 liraya alışverişi yaptım.Açık söyleyeyim almayı arzu ettiğim araç buydu ve kısmet oldu.Dilerim Allah tan ki keyifle, sıkıntısız , problemsiz binelim.......................

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Yazlık lastikleri ikinci yıl kullanıyor olmama rağmen, viraja yüksek hızla girmiş olmama rağmen, virajın içinde fren yapmış olmama rağmen, bardaktan boşanırcasına yağmur yağıyor olmasına rağmen, akan yağmur suları virajda sel görünümü yapıyor olmasına rağmen, araç önce kaymasına rağmen, viraja tutundu ve yoluna devam etti. yol tutuş böyle birşey olsa gerek. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, arabalar :

Yazlık lastikleri ikinci yıl kullanıyor olmama rağmen, viraja yüksek hızla girmiş olmama rağmen, virajın içinde fren yapmış olmama rağmen, bardaktan boşanırcasına yağmur yağıyor olmasına rağmen, akan yağmur suları virajda sel görünümü yapıyor olmasına rağmen, araç önce kaymasına rağmen, viraja tutundu ve yoluna devam etti. yol tutuş böyle birşey olsa gerek. 

yol tutuş olarak bunların aynısını yaşadım..kesinlikle üst düzey bir yol tutuşu var..

bir defasında bmw 520d ile peş peşe(ben öndeydim) 180 km/s hızla girdiğimiz virajda benim aracım çizgisinden çok az bir sapma ile çıksa da 520d savrulmak üzereyken frenle toparlayabildi ancak..

ama işte gel gör ki böyle muntazam bir aracın distribütör ve servis ağı tam bir facia..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

24.04.2016 at 12:38, limpony :

En büyük sıkıntı mazda 3 den inip başka arabaya binip aynı hızlarda viraja girince anlıyorsun ben bir kaç defa takla atma riski yaşadım diğer araçlar yol tutma konusunda çok sıkıntı. Focus linea jaguar x type 3.16 cıvic v.b

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Premium markalar haricinde "C" segmenti sınıfında. Bizim otomobillerin yol tutuşuna en yakın hissiyatı bana Ford Focus vermiştir. Focus'lar zaten yol tutuşları ile nam salmışlardır. Tabiki kullanım tarzı, kullanılan jant ve lastikten kaynaklı bir fark oluşabilir. 

06.05.2016 at 18:39, goodpasture :

yol tutuş olarak bunların aynısını yaşadım..kesinlikle üst düzey bir yol tutuşu var..

bir defasında bmw 520d ile peş peşe(ben öndeydim) 180 km/s hızla girdiğimiz virajda benim aracım çizgisinden çok az bir sapma ile çıksa da 520d savrulmak üzereyken frenle toparlayabildi ancak..

ama işte gel gör ki böyle muntazam bir aracın distribütör ve servis ağı tam bir facia..

180 Km hızla viraja girip ve kazasız belasız sağ salim çıkabilmek. 

Bundan nasıl kıssadan hisse çıkarabiliriz ?

- Sahip olduğunuz otomobil güzel, konforlu ve güvenli bir otomobil.

- İyi sürücüsünüz.

- Şanslı ve Allah'ın sevdiği bir kuluymuşsunuz.:fiuw::dua:

- Altımızdaki otomobil ne kadar iyi olursa olsun..Temkinli ve kontrollü olmakta fayda vardır.

180 Km hızda virajı alırken (Siz Önde) 520d savrulmak üzereyken frene bastı demişsiniz. Arkadan itişli otomobillerde savrulma arkadan ise, fren yerine aksine tekerleklere daha fazla güç verilmesi gerekiyor diye biliyorum ben. Tabi güç+savrulma yönüne göre direksiyon açısı eşliğinde. Bu durumda 520d sürücüsü çok daha şanslıymış bence.

İşin özü altımızdaki otomobiller ne kadar iyi, konforlu ve güvenli olursa olsun. Sonuç itibari ile kul yapısı makineler..

Kontrolsüz güç güç değildir..

Bu arada uzun soluklu arkadan itişli otomobil kullanma deneyimim hiç olmadı. İnşallah yakın zamanda olacak, burada izlenimlerimi paylaşırım. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 yıl sonra ...

zaten golfün tek artıları konfor ve yalıtım bende çok araştırdım almadan mazda sürüş olarak sınıfının en iyisi bence

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...