Jump to content

Hesaplı Aksiyon Kamera Arayanlar !

İlhan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

12 dakika önce, mersinden_ersin :

Ben de alacağım sanırım Yi'den, varsa gece araç içi çekimi ve gece yol çekimi için örnek video varsa ve upload ederseniz über olur, asıl amacım yol vs. de timelapse kasmak olacak benim ama internetteki videolara pek bi güvenemiyorum.

Ersin selam,

Xiaomi Yİ'nin araç için ayrı bir kamerası mevcut. Sırf araç için düşünüyorsan normal aksiyon kamera ile, bu ürünü mukayese ederek karar ver derim. 

1461839761990536832.jpg

http://www.gearbest.com/car-dvr/pp_268947.html

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@İlhan abi denkgeldiydim bu versiyonuna da dağda bayırda kampta da kullanırım modundayım, bir de görüntü kalitesi vs. karşılaştırması yapmadım ama ekranlı olması baya avantaj.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 dakika önce, mersinden_ersin :

@İlhan abi denkgeldiydim bu versiyonuna da dağda bayırda kampta da kullanırım modundayım, bir de görüntü kalitesi vs. karşılaştırması yapmadım ama ekranlı olması baya avantaj.

Ekran olayına pek takılma Ersin. Çünkü çok geniş açılı bir lense sahip oldukları için, çekim yapacağın şeyi kaçırman imkansız gibi bir şey. Aynı keza fotoğraf çekerken bile sıkıntı olmuyor..Kısa bir alışma sürecinden sonra kamerayı nasıl konumlandıracağını öğreniyorsun. İllahi ekran diyorsanda akıllı telefonlardan wifi bağlantsı ile görüntüyü alabiliyorsun telefon ekranına. 

Y.Dışında tanıdığım var getirtebilirim diyorsan. GoPro Hero Session işini görür derim. Şu an Türkiye fiyatı  750 lira filan.

GoPro Hero 4 Session  

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@İlhan yok abi goproya gireceğime 2-3 yi alır bolbol açı kasarım :) Ben telefonla kasıyorum arada bu kafa videolar için, nispeten kaliteli bir tutacak aldım ancak titreşimi yeterince kesmedi, telefon ağırlığında normal diye uğraşmadım daha fazla. Yukarıdaki linklerdeki tutacak normal ya da performanslı kullanımda titreşim bakımından ne halde bir yorumlarsan sevinirim. Bir de araç dışına, kaportaya tuttursak fırlayıp gitme ihtimali var mıdır? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 dakika önce, mersinden_ersin :

@İlhan yok abi goproya gireceğime 2-3 yi alır bolbol açı kasarım :) Ben telefonla kasıyorum arada bu kafa videolar için, nispeten kaliteli bir tutacak aldım ancak titreşimi yeterince kesmedi, telefon ağırlığında normal diye uğraşmadım daha fazla. Yukarıdaki linklerdeki tutacak normal ya da performanslı kullanımda titreşim bakımından ne halde bir yorumlarsan sevinirim. Bir de araç dışına, kaportaya tuttursak fırlayıp gitme ihtimali var mıdır? 

Aksiyon kameralarda titreşim minimum düzeyde oluyor. Kameraların hizmet amacı zaten aksiyona yönelik olduğu için. Çekim özellikleride bu tip atlama, zıplama, uçma, düşme, titreme vs şeyleri kaldırıyor.

Kaportaya tutturma konusuna gelince. İyi bir vantuz ile hiç bir sorun yaşamazsın. Kaporta yüzeyini ıslak bir bezle sil, ardından çok iyi kurula.. Vantuzu tak yoluna devam et hiç bir şey olmaz.  Oldu ya çok sıcak, çok hoplamalı zıplamalı bir sürüş..İçin rahat etmeyecek ise misine ile bağlayıp..Atıyorum aynaya, panjura vs bir yere tutturabilirsin. :D

Kamerayı almakla iş bitmiyor zaten. Yığınla aksesuar ekipmanları var..Su geçirmez kap, darbelere karşı silikon kap, tripotları, taşıma çantası, vs..hepsine ihtiyaç duyuyorsun zamanla..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

13876555_10154370614083959_6367357708484 bimde ayın 12sinde çıkıyormus AEE S50 

bu ürün hakkında bilgisi olan var mı internette yaptığım araştırmalara göre güzel bir ürün kullanışlı 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

40 dakika önce, 61kdeniz :

bimde ayın 12sinde çıkıyormus AEE S50 

Fiyatına göre performansı gayet güzel gözüküyor. Aksesuar ekipmanı olarakakta oldukça kutu zengin.

Bim'de daha önce satışa çıkmış bir ürün sanırım. Yotube'da Bim'den alınmış cihazın test yorumları var. Videonun altındaki yorumlarda değişik değişik oldukça fazla şikayet var. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aksiyon kameralar arasında muhtemelen SJ5000'de karar kıldım gibi. Öncesinde aklımda Xiaomi Yİ vardı, bu ürünü aldık kullanıyoruzda (Test Sürüşlerinde). Ama SJ5000 görüntü kalitesi netliği açısıdan bir tık daha iyi gibi. Benim zaten temel kullanım alanım doğa ve su altı olacağı için Sj5000 daha mantıklı gibi duruyor.. Bakalım şimdilerde fiyat/kampanya kovalamaya başladım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Malum bayağıdır bir aksiyon kamera incelemem ve arayışım vardı. En son eleye, eleye 2 model bırakmıştım kafamda.

Birinci Xiaomi Yİ

İkcincisi SJ5000 Wifi modeli idi...

Aliexpress, Ebay, Gearbes, vs gibi siteleri takipteydim.... 

Lakin N11'de SJ5000 Wifi modelinde bir satıcı kampanya başlattı.. Ürünün fiyat aralığı 420-490 lira aralığında gezerken piyasada. Satıcı yanlış hatırlamıyorsam 470 liradan 409 liraya düşürdü.. Ürünü favorilerime ekleyip takibe başladım.. 1 hafta 10 gün sonra bir indirim daha yaptı 369 liraya düşürdü.

Bunun üzerine niyeti bozup almaya karar verdim..

Öncesinde Vodafone'dan 30.-Liralık N11 Hediye çeki kazanmıştım.

Üzerine Garanti Bonus Flaşh uygulaması ile okul/bayram kampanyasında 60 lira bonus kazanmıştım..

Birde N11 alışverişe özel 20 lira indirim yaptı..

Kamera bana 259 liraya geldi..

Üzerine birde N11 hem 20 lira (125 lira için) hemde 40 lira (275 lira için) hediye çekleri verdi...

Yurt dışı sitelerde 105-119 usd aralığında geziyor..Güncel kurla çarptığımızda 360-370 liraya geliyor..

Aldığım satıcıyı paylaşıyorum.

http://urun.n11.com/outdoor-kameralar/sjcam-sj5000-wifi-outdoor-aksiyon-kamerasi-P126743796

Çok hızlı sorunsuz bir alışveriş oldu. Ürünün içinden orijinal ürün doğrulama kodu çıkıyor. Bir sorun yaşamadım. Satıcının profilindeki yorumlar zaten hep iyi..

Ürünü daha kullanmaya başlayamadım. Yazın ancak hakkını verebilirim. Seyahatler, doğa gezileri, bisiklet, su altı dalışlar, dağ taş tırmanma, otomobil vs...

Şu ana kadar bir tane kayıt yaptım. Oda tripota sabitleyerek normal fabrika ayarları ile çekim yaptım. Gece modu ayarı vs yapılmadı..

Almadan evvel Sj4000 Wifi modelinide çok düşündüm.. İkisi arasında bayağı bir inceleme test videoları izledim. Sonunda Sj5000'ni seçtim. Seçme nedenlerim arasında gece modunda daha başarılı..Aynı keza gündüz çekimlerinde 1 tık daha başarılı.

Bakalım Konya seyahatimizde Mazda 3 testinde kullanacağız bu kamerayı..Bakalım ne çıkacak ortaya..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14 dakika önce, Koray74 :

Neredeyse kamerayı bedavaya getirmişsin ilhan :D

GÜLE GÜLE kullanmanı dilerim.

Vallahi abi uzun süredir takipteydim bu modeli..

Yani biraz şans kısmet diyelim.. Satıcının ürünün fiyatını düşürmesi, bonus puanımın bu süreçte kartıma yüklenmesi. Vodafone den kazandığım çek..N11'de garanti bonus puanın kullanılabiliyor olması..hepsi bir araya gelince dediğin gibi oldukça hesaplı bir fiyata geldi bana. :D

Normalde de böyle şanslı değilimdir aslında..Genelde bir ürün alırım, akabinde 1 hafta 10 gün sonra o ürünün fiyatı düşerdi.. :geyik:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Kamerayı kullandıkça iyi kötü yönleri ortaya çıkıyor. Video olarak zaten Dizem Mazda 3 testinde kullandık bu kamerayı. Aynı keza Konya buluşma etkinliğinde de kullandık. Video görüntü kalitesi açısından oldukça başarılı diyebilirim. Ama ses konusunda hemen hemen bir çok aksiyon kamerasında olduğu gibi yine zayıf diyebilirim.

Fotoğraf denemeleri de yapma fırsatı bulduğum geçtiğimiz günlerde. Oldukça başarılı diyebilirim.

large.IMG-20161018-WA0004.jpg.68a6f110e328b9e8dee78ea598d22430.jpg

large.2016_1016_120710_005.JPG.32e9e3af89418c6a88493d7876d355aa.JPG

15085603_10154703062006950_1089323751811434219_n.jpg?oh=fbd91eba1aa8e2d0cd4acba789371d58&oe=58D51F77

15000099_10154701872106950_7807889462115322335_o.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 7 ay sonra ...

Sj5000 Wifi kullanmaya devam.. Şu ana kadar hiç bir sıkıntı yaşamadım. Şahsi fikrim tam bir fiyat performans cihazı. Cihazı Mazda testlerinde de kullandık gayet güzel işler çıkardı..

Şampiyonluk klibinde de işe yaradı kamera.. :fiuw:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok Büyük Hayal Kırıklığına Uğradığımız Vialand'da En Çok Keyif Alıp, Eğlendiğimiz "Viking" Alanı. Hava Çok Sıcak Olduğu İçin Bol Bol Binip Islanıp Serinledik. :D 

Su Geçirmez Kılıfı İle SJ5000 Wifi Görüntüsü.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, İlhan :

Çok Büyük Hayal Kırıklığına Uğradığımız Vialand'da En Çok Keyif Alıp, Eğlendiğimiz "Viking" Alanı. Hava Çok Sıcak Olduğu İçin Bol Bol Binip Islanıp Serinledik. :D 

Su Geçirmez Kılıfı İle SJ5000 Wifi Görüntüsü.

@İlhan abi SJ6 legend ile karşılaştırsak hangisini tavsiye edersin 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 dakika önce, seriatsu :

@İlhan abi SJ6 legend ile karşılaştırsak hangisini tavsiye edersin 

En büyük bariz farkı 4K .çekimi... 

Dokunmatik ekran getirmişler..

Onun haricindeki diğer temel özellikler üç aşağı beş yukarı aynı sayılır..

Hangisini tavsiye edersin konusu bütçeye ve kullanım alanına ihtiyaca göre değişir..

Daha geçtiğimiz hafta bir arkadaşıma SJ4000 Wifi modelini aldırdım. 5 bin serisi ile arasındaki en bariz fark gece çekimlerinde 5 bin bir tık daha iyiydi.. Arkadaşım gece çekimlerinde işim olmaz dedi... 260.-Lira gibi bir rakama aldı geçti.. 5 bin serisi ile 100-120 lira fiyat farkı vardı..

Şahsen bende çok ekstrem bir sporla filan uğraşmadığım için bu seriyi yani 5000Wifi modelini tercih etmiştim. Tam bir fiyat performans cihazı..

Aradaki fiyat farkı önemli değil, cihazın hakkını vererek kullanırım. 4K çekim muhakkak olsun diyorsan o zaman bu cihaz tam bir fiyat performans makinesi..al geç derim.. Yani muadili gropro sony filan uçuyor çünkü fiyatları..  

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 dakika önce, İlhan :

En büyük bariz farkı 4K .çekimi... 

Dokunmatik ekran getirmişler..

Onun haricindeki diğer temel özellikler üç aşağı beş yukarı aynı sayılır..

Hangisini tavsiye edersin konusu bütçeye ve kullanım alanına ihtiyaca göre değişir..

Daha geçtiğimiz hafta bir arkadaşıma SJ4000 Wifi modelini aldırdım. 5 bin serisi ile arasındaki en bariz fark gece çekimlerinde 5 bin bir tık daha iyiydi.. Arkadaşım gece çekimlerinde işim olmaz dedi... 260.-Lira gibi bir rakama aldı geçti.. 5 bin serisi ile 100-120 lira fiyat farkı vardı..

Şahsen bende çok ekstrem bir sporla filan uğraşmadığım için bu seriyi yani 5000Wifi modelini tercih etmiştim. Tam bir fiyat performans cihazı..

Aradaki fiyat farkı önemli değil, cihazın hakkını vererek kullanırım. 4K çekim muhakkak olsun diyorsan o zaman bu cihaz tam bir fiyat performans makinesi..al geç derim.. Yani muadili gropro sony filan uçuyor çünkü fiyatları..  

aslında benim tek kullanacağım yer su altı olacak. biraz karanlık olacak haliyle. daha önce su geçirmez kılıf ile telefonla çekim yapıyordum. bu biraz riskli olmaya başladı. o yüzden su altı çekim için kullanacağım. 

go pro ödenen bedelin hakkını vermeyen bir cihaz. hemen hemen tüm karşılaştırma videolarında en kötü görüntü go prolar olmuş.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

20 dakika önce, seriatsu :

go pro ödenen bedelin hakkını vermeyen bir cihaz. hemen hemen tüm karşılaştırma videolarında en kötü görüntü go prolar olmuş.

Yiğidi öldür ama hakkını yeme demişler.. 

Şimdi bu işin piri GoPro'dur..

Model serisine göre görüntü kalitesi özellik donanım vs değişkenlik gösterebilir. Sadece görüntü kalitesini baz alarak kötü demek marka için haksızlık olur.

Ama SJ markası olsun, Xiaomi markası olsun Aksiyon kamerada inanılmaz ArGe çalışmaları yaptılar.. Bu konuda çok ama çok yol aldılar. Özellikle ve özellikle görüntü kalitesi konusunda inanılmaz yol aldılar. GoPro önceden tekel gibiydi..Şimdi ama bir çok rakibi var, haliyle işleri kolay değil artık.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...