Jump to content

Hızdan Sonra Yavaşlamadaki Uğultu?

Anarchist
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba. 

Diyelimki  yüksek bir hızda ilerlerken sağlam bir fren ile yavaşladığımda lastiklerden uğultu geliyor. Yalpalama gibi bir ses. Sağ taraf yoğunlukta ama 4 taraftanda geldiği oluyor. Araçta yük varsa, rampadan inerken yada düz yoldan rampaya girip fren yaptığımda daha çok karşılaşıyorum. Buda araç yavaşlarken yüke bindiğinde daha çok yaptığı hissi oluşturdu. Mekanik bir usta ile ayak üstü sohbette bahsettiğimde otomatik şanzımanlarda bu tür durumlarda uğultunun normal olduğunu aracın kompresöre bindiğinden şanzımanın alt devirlere inmek isterken çıkardığı normal bir ses olduğunu söyledi.(tam olarak böyle olmasada buna benzer birşeyler söyledi) sizce garanti bitmeden servise gidip dinletmelimiyim? Aracınızda böyle birşey gözlemlediniz mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu durum balata yahut disklerden olabilir mi ? 

Aracınız kaç km'de, aldığınız günden bu güne hiç balata/diskler değişti mi ?

Disklerde yamulma vs durumu varsa ses yapar. Ama bu ses sizin duyduğunuz şekilde bir uğultu gibi midir bilmiyorum.

Bu konuda şüphe içindeyseniz, Mazda Haldız'a bir ziyarete gidip, çay sohbet eşliğinde aracınızı gösterebilirsiniz. Bu konuda ilgili bir servis olup, size yardımcı olacaklarına eminim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teker bilya poryasından da gelebilir.

sorun yeni başlamıştır kronikleşirse haraket halinde de duyarsınız.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Lastiklerdeki hava basıncı nedir? Lastiklerin balans ayarı kontrol edildi mi? Yüksek hızda titreşim var mı araçta? Balanssız ya da az hava olan lastik ses yapabilir.
Sert bir çukura girdiğiniz oldu mu? Porya bilyelerini bozmuş olabilir.

Diskten kaynaklı da olabilir. Bunun için en iyi araç liftteyken her bir tekerin döndürülüp ses ya da boşluk var mı bakmalı. En net bu şekilde anlaşılır.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

21 saat önce, İlhan :

Bu durum balata yahut disklerden olabilir mi ? 

Aracınız kaç km'de, aldığınız günden bu güne hiç balata/diskler değişti mi ?

Disklerde yamulma vs durumu varsa ses yapar. Ama bu ses sizin duyduğunuz şekilde bir uğultu gibi midir bilmiyorum.

Bu konuda şüphe içindeyseniz, Mazda Haldız'a bir ziyarete gidip, çay sohbet eşliğinde aracınızı gösterebilirsiniz. Bu konuda ilgili bir servis olup, size yardımcı olacaklarına eminim.

bir önceki bakımda balatalar kontrol edildi. bir daha ki bakıma kadar gider dendi. ses o zamanda vardı. bu bakımda yine kontrol edildi.(30k) yine bir sonraki bakıma ertelendi. herhangi bir artış falan yok. ses uzun zamandır var. 

lastik havalarını ara kontrol ederim, havalardan olduğunu sanmıyorum.

gelen yorumlardan anladığım kadarıyla konu biraz havada kalmış. ses biraz daha mekanik bir ses. balata disk aşınması eskimesi olabilir. araçta herhangi bir yalpa sağa sola çekiş yok. uğultuyu tanımlamak için yalpa gibi bir ses tanımını kullandım. dillendirecek olursam vu vu vu vu gibi ses (: yavaşladıkça yavaşlayan... en iyisi bir haldızlara uğrayayım riske etmeye gerek yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

16 dakika önce, Anarchist :

bir önceki bakımda balatalar kontrol edildi. bir daha ki bakıma kadar gider dendi. ses o zamanda vardı. bu bakımda yine kontrol edildi.(30k) yine bir sonraki bakıma ertelendi. herhangi bir artış falan yok. ses uzun zamandır var. 

gelen yorumlardan anladığım kadarıyla konu biraz havada kalmış. ses biraz daha mekanik bir ses. balata disk aşınması eskimesi olabilir. araçta herhangi bir yalpa sağa sola çekiş yok. uğultuyu tanımlamak için yalpa gibi bir ses tanımını kullandım. dillendirecek olursam vu vu vu vu gibi ses (: yavaşladıkça yavaşlayan... en iyisi bir haldızlara uğrayayım riske etmeye gerek yok.

Tabiki en iyisi servis olur :) siz lastik değiştiniz mi hiç ? lastik değiştikten sonra başlama gibi bir durum var mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

24 dakika önce, Anarchist :

@Anarchist  ses hız arttıkça artıp hız azaldıkça azalıyorsa rot balansçıya git derim sağ taraftan geliyor demiştin teker bilyası arızası olması muhtemel

1 ay önce bendede uğultu şeklinde ses geldi kontrolde sağ arka teker bilyası arızalı çıktı

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12 dakika önce, emekli :

@Anarchist  ses hız arttıkça artıp hız azaldıkça azalıyorsa rot balansçıya git derim sağ taraftan geliyor demiştin teker bilyası arızası olması muhtemel

1 ay önce bendede uğultu şeklinde ses geldi kontrolde sağ arka teker bilyası arızalı çıktı

abi 30binde araçta bilya bozulacağını sanmıyorum. Neyse öğreniriz yakında :) 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

20 dakika önce, emekli :

3 yıl önce diğer aracımda teker bilyası problemi yaşadım. sese aşinayım. bu belli bir noktadan değil. şöyle düşünün aracın sağ tarafı komple uğulduyor yada aracın tamamı uğulduyor. yinede değerlendireceğim tabii teşekkürler alakanız için hepinize.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 yıl önce diğer aracımda teker bilyası problemi yaşadım. sese aşinayım. bu belli bir noktadan değil. şöyle düşünün aracın sağ tarafı komple uğulduyor yada aracın tamamı uğulduyor. yinede değerlendireceğim tabii teşekkürler alakanız için hepinize.

Lastik sesi olabilir gibime geliyor. Bazı lastikler bitümlü sıcak asfaltta vuuuu diye ötüyor. Kış lastiği taktıysanız ondan olabilir diye düşünmedim değil :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

32 dakika önce, Anarchist :

Söz konusu durum/şikayet ses olunca. Sesin kaynağını bulmak, anlatıp ifade edebilmek ve bizlerin anlayabilmesi bazı durumlarda zor olabiliyor. Sesi canlı canlı duymadan, tamamen tahmin varsayımlarda bulunabiliyoruz.

Ama bu işi kesin neticeye Haldız servisi bağlayacaktır eminim. Garantiniz devam ederken, periyodik bakımı beklemeden servisi ziyarete gitmelisiniz bence.

Kolay gelsin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araçta kış lastiği varsa ve özellikle fren yaptığınızda falan artıyorsa lastiktendir diye düşünüyorum. Üzerindeki yük arttıkça ses artar ve bunu özellikle gündüz sıcağında yapar. Lastikleriniz ne marka?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

araçta kış lastiği yok. bu akşam özellikle bir daha denedim. sanki ani fren yaptığımda özellikle oluşan birşey gibi. mesela abs sesi gibi ama daha tok. sanırım şanzımandan geliyor. önümüzdeki hafta servise gideceğim konuyla ilgili bilgilendirme geçerim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu gibi problemleri, uzaktan değerlendirmek, çözüm sunmak çok zor, dinlemek ve farklı testler yapmak lazım, aracınız eski olsa direkt emekli abimizin dediği gibi tekerlek rulmanlarından biri olabilir diyeceğim, bu rulmanlar silindirik rulmanlar kapalı sistem, en ufak bir nem alsa kısa bir süre içerisinde uğultu yapmaya başlar, kış geçirdik olabilirmi olur, ama sizi servis görmeli, sonuçta tahmin etsek de çözüm yeri orası olacaktır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...