Jump to content

Goodyear'dan Geleceğin Lastiği


İlhan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Goodyear bir lastikten fazlasını, geleceğin lastiğini Cenevre otomobil fuarında sergiliyor!

Goodyear-Cenevre_01-696x465.jpg?e39092

Goodyear, geleceğe yönelik geliştirdiği yeni konsept lastikleri ve yeni ultra yüksek performans lastiğini 2016 Cenevre Motor Show’da sergiliyor. Dünyanın lider lastik üreticilerinden Goodyear, 01 Mart 2016’da başlayan Cenevre Motorshow’da yeni nesil otonom araçlar için geliştirdiği IntelliGrip Konsept Lastiği ile, 3 boyutlu Eagle-360 Konsept Lastiği ile geleceğe dönük vizyonunu bu yıl da vurgulamış oldu. Bunun yanı sıra otomobil dünyasının güçlü sedan ve spor araçları üretilen yeni ultra yüksek performansa sahip yaz lastiği Eagle F1 Asymmetric 3’ü de premium araç sahiplerinin beğenisine sunuyor.

“IntelliGrip” konsept lastiği, yeni nesil otonom araçlar için geliştirildi

 

Gelişmiş sensör teknolojisine sahip IntelliGrip Konsept Lastiği, otonom araç kontrol sistemlerini desteklemek için tasarlandı. Sensör teknolojisinin yanı sıra sahip olduğu özel tasarım sırt yapısı sayesinde, zemin ve hava koşullarını algılayabilecek. Goodyear’ın geliştirdiği özel algoritmalar ile lastik basıncı ve sıcaklığı gibi değişkenler takip edilerek, lastiğin durumu daha sağlıklı bir şekilde görüntülenebilecek ve aracın otonom kontrol sistemi optimize edilebilecek. Zemin ve lastik durumunu algılamasının yanı sıra, lastik, aracın merkezi bilgisayar sistemi ile iletişim kurarak sürüş performansının ve güvenliğinin artırılmasına da katkı sağlayabilecek.

IntelliGrip’in mikroçipi dünyanın lider otomotiv mekanik ve elektronik kilit sistemleri, lastik basıncı görüntüleme sistemleri ve otomotiv endüstrisinde kullanılan telematik sistemler üreticisi Huf ile işbirliği içinde geliştirilmiştir.

Goodyear-Cenevre_02-274x420.jpg?e39092Goodyear-Cenevre_03-629x420.jpg?e39092

Goodyear, yeni konsept lastiği “Eagle-360” ile otonom araçlara ilham verecek

Goodyear’ın yeni küre şeklinde 3 boyutlu konsept lastiği Eagle-360, gelecekte önemi artacak olan kendi kendine gidebilen araçlarla ilgili ilham verici bir çözüm olarak gündeme geldi. Lastiğin özel küresel şekli, güvenlik ve yüksek manevra kabiliyetinin sağlanmasında kilit rol oynuyor. Çoklu yönelime sahip olması sebebiyle her yöne hareket edebilecek olan lastikler, bu fonksiyonuyla yolcuların güvenliğini artırıyor.

Goodyear Eagle-360’ın küresel şekli akıcı ve yanal hareket sağlayarak daha sarsıntısız ve konforlu bir sürüş sağlıyor. Bu sayede aracın karşılaştığı engelleri aşabilmesi için, aracın sürüş yönünü değiştirmesine gerek kalmıyor. Ayrıca lastiğin 360 derece dönüş imkanına sahip olması; aracı park etme zorluklarını da ortadan kaldırıyor ve kısıtlı alanlara park etmesini kolaylaştırdığı gibi, daha fazla aracın park edebilmesine de imkan veriyor.

Goodyear Eagle-360 konsept lastiğinin araç ile bağlantısı manyetik bir kaldıraç aracılığıyla sağlanıyor. Araçtan manyetik alanlarla ayrılmış olan lastik, yolcuların konforunu artırırken, araç dışı sesi de azaltıyor. Bir başka yenilikçi özelliği de lastiğin içinde bulunan sensörler. Bu sensörler, hava ve zemin dahil tüm yol koşullarını kaydederek bilgileri araca ve diğer araçlara göndererek güvenliği artırır. Sensör sayesinde lastik aşınmasını kaydederek düzenler ve kilometre performansını daha güçlü hale getirir. Aynı zamanda lastik sırtı üç boyutlu bir yazıcı tarafından üretildiği için, lastiği, sürücünün aracı kullandığı bölge koşullarına uyum sağlar. Lastikte bulunan “Biomimikri” olarak tanımlanan beyin kıvrımlarına benzeyen sırt yapısı, çok yönlü blok ve kanalları güvenli zemin teması sağlar.

Goodyear’ın yeni UYP yaz lastiği Eagle F1 Asymmetric 3, Cenevre’de görücüye çıktı

Goodyear, üstün frenleme ve duyarlı sürüş kabiliyeti ile olduğu kadar, kuru ve ıslak zemindeki güvenli sürüş performansıyla dikkat çeken yeni ultra yüksek performans lastiği Eagle F1 Asymmetric 3’ü, 2016 Cenevre Motor Show’da ziyaretçilerin beğenisine sunuyor. Eagle F1 Asymmetric 3; rakiplerine oranla, ıslak zeminde 2,6 metre ve kuru zeminde 1,3 metre daha kısa fren mesafesi sağlayarak, güvenli bir sürüş ve yüksek performans sunuyor.

Goodyear’ın talebiyle bağımsız test kuruluşu TÜV SÜD tarafından yapılan testler sonucunda üç rakip markanın ortalamasına göre %9 daha iyi performans sahip olduğunu kanıtlandı. Testler aynı zamanda, Eagle F1 Asymmetric 3’ün, rakip lastiklerin ortalamasına göre 1,528 km daha fazla lastik ömrüne (%31 daha az aşınma) sahip olduğunu ortaya çıkardı.

 

 

Kaynak


Tüm haberi görüntüle

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 3 hafta sonra ...
23.03.2016 at 17:10, emregc :

Sorularım var ama amortisör olayını çözemedim birde...

Benim palaştığımda küre tekerlek magnetik olduğu için tamamen bağımsız tasarlanmış diye biliyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...