Jump to content

Alınık 2.Nesil Mazda 3

ahmet19

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar araba almak istiyorum.Daha önceki aracım toyota corolla 2006 model terra idi. Ev aldığım için satmak zorunda kaldım. Şimdiler de ise max. 40000 civarında temiz bir araba bakıyorum.Daha önce mazda 3 duymama ragmen incelememşti. 2 haftadır incelemekteyim.Görüntü olarak çok hoşuma gitti.Hatta 2009 touring almak üzereyim.Fakat formlarda dolaşırken hiç aklıma gelmeyen hatta olmaz dediğim bir şey aklıma takıldı.(mazda 3 foroğraflar haricinde görmedim)

ÖN KONSOL SERT PLASTİK Mİ. KAPILAR İÇ KISMI SERT PLASTİK Mİ.İç kısımlara hangileri sert hangileri yumaşak plastik acaba. Eğer böyleyse vazgeçebilirim.Eğer böyleyse sıradan bir araba imajı yaratmaz mı. Mazda 3 böyle değildir olamaz diyorum hala. Birde süspansiyonları çok mu rahatsız edici, yol tutuşu önemli ama konforda önemlidir.

Alacağım araba 100 bine yakın. Ağır bakımlarda ne yapılır ve ne zaman olur.

Teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu fiyattaki c sınıfı araçların hepsi sert plastiktir konsolun üstü.Kapı tutma ve kol dayama yerleri yumuşakdır.Yol tutuşu konusunda en iyileri arasındadır Mazdalar.Süspansiyonu hafif sert yol tutuşu arttırmak ve yana fazla yatmaması için yapılmış.Bir süre sonra süspansiyonlara alışırsınız ve hep mazda süspansansiyonu ararsınız bütün araçlarda ( Mercedes E ve S seririsini ayrı tutuyorum tabi onlara para yetmez :) ).Sonuç olarak Mazda alın derim hocam.Ben Mazda sahipliğine ve tutkusuna 1998 de başladım ve bir daha bırakamadım örnek olabilir umarım size.

Mazdanın herşeyden önce çok büyük artısı vardır o da dünyanın en az sorun ve maliyet çıkaran aracıdır .Bütün markalar bunu kabul etmiştir uluslar arası bir çalışma ve araştırmadır bu (euroncap güvenlik testi gibi yani).Kolay kolay ciddi sorun çıkarmaz sahibine sadıktır.Tabi  yılda bir düzenli yetkili servis görmesi ve orijinal parça olması koşuluyla.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 senedir Toyotaclubtrye üyeyimdir, arabalar konusunda çoğu şeyi de orada öğrendim. Ama corolla ile mazda 3 ü kıyaslamanız yersiz gerçekten. Temiz bir araçta mazdada trim sesi duyamazsınız, Toyotaya göre yedek parçası daha ucuzdur, fakat her yerde bulamayabilirsiniz. Toyotanın ülkemize gelen araçlarında trim sesi eksik olmuyor biliyorsunuz, avensis hariç. Mazdada ise kalınca sünger kullanmışlar ses yapma ihtimali olan yerlere. Bunları da hem toyotaclubtrde hem burada, hoşçakal yaris, merhaba mazda 3 başlıklı konumda çok detaylıca açıkladım.

Süspansiyon eminim Toyotaya göre serttir, fakat bunu konforsuz olarak algılamayın. Ben konfor aradığım için gittim 2. nesil Touring donanım aldım mesela. Touring de lastik 195-65-15, bu lastiklerin fiyatları ucuz, konforu daha iyi 65 yanak çünkü. Impressivede ise 205-55-16. 195-65-15 lastikler Michelin energysaver ile birlikte yumuşacık oluyor.

100bin km. civarında bir araç alacaksanız ya 100bin km. ağır bakımı yapılmış bir araç alın, ya da pazarlığınızı ona göre edin, bin tl düşmeye çalışın. Fakat temizse alınır her türlü. Otomatik ise alacağınız araç 100bin km. bakım hikeyem başlıklı konuda masraf yapılan işler, detaylar paylaştım detaylıca.

Son olarak aracı kullanın, ihtiyaçlarınızı göz önüne alın. Corollaların fiyatları ortada, o fiyatlara alabileceğin modeli yüksek mazdalar ortada. Donanım farkları da ortada. Yalnız Mazdaların Toyotalar kadar olmasa da yol sesi aldığı hususu var. Eğer konfora çok düşkünseniz ve düşünüyorsanız direk D sınıfına geçmenizi öneririm. Biraz fazla yakabilir, ama yol sesi daha azdır, istediğiniz kaliteli iç mekanı sunar. D sınıfında da mazda 6 ve avensisi önerebilirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bülent bey ; O zaman 2009 touringin iç konsollarının hepsi sert plastikden yapilmamiş olduğunu öģrendik.Üst konsol yumuşak dediniz ama ön cam dibindeki klima çıkışın da kronik plastik çatlama sorunu oldugunu okudum. Plastik yumuşak ise nasil catliyor anlamadim.                                               Mutlu bey, 100 bin bakiminda 10 bin baķimindan ayri olarak ne yapiliyor.Ne kadar maliyeti olur.  Düşündüğüm araba da sol ön camurluk ve farda mini onarım var.sol arka camurluk boyali ve arka tampon degişik.dosyada 40 tl 1200  ve 1800  Tl hasar kayti var.65 binde tüp takıldı .şu anda 94 binde.37500 istiyor.en son  36500 olur dedi.düşünceleriniz nelerdir. Yardımlariniz için teşekkür ederim.       

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, 67bulent1976 :

sert plastiktir konsolun üstü

30 dakika önce, ahmet19 :

Bülent bey ; O zaman 2009 touringin iç konsollarının hepsi sert plastikden yapilmamiş olduğunu öģrendik.Üst konsol yumuşak dediniz ama ön cam dibindeki klima çıkışın da kronik plastik çatlama sorunu oldugunu okudum. Plastik yumuşak ise nasil catliyor anlamadim.                                               Mutlu bey, 100 bin bakiminda 10 bin baķimindan ayri olarak ne yapiliyor.Ne kadar maliyeti olur.  Düşündüğüm araba da sol ön camurluk ve farda mini onarım var.sol arka camurluk boyali ve arka tampon degişik.dosyada 40 tl 1200  ve 1800  Tl hasar kayti var.65 binde tüp takıldı .şu anda 94 binde.37500 istiyor.en son  36500 olur dedi.düşünceleriniz nelerdir. Yardımlariniz için teşekkür ederim.       

sert plastiktir konsolun üstü.Yazım aynen böyle iyi okuyunuz.konsol yumuşak dememişim.Neyse size kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

41 dakika önce, ahmet19 :

BL kasa alın, BK kasa değil. İki nesilin fiyatları birbirine yakın. BL kasada göğüsün üstü yumuşaktır.

100bin km. bakımı ağır bakımdır, değişebilecek herşey değişir. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

15 dakika önce, Mutlu Tekir :

BL kasa alın, BK kasa değil. İki nesilin fiyatları birbirine yakın. BL kasada göğüsün üstü yumuşaktır.

100bin km. bakımı ağır bakımdır, değişebilecek herşey değişir. 

Bülent bey,  yanlis okumuşum kusura bakmayin.                          Mutlu bey BL ve BK kasa yi nasil ayirt edebilecegiz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

24 dakika önce, ahmet19 :

Bülent bey,  yanlis okumuşum kusura bakmayin.                          Mutlu bey BL ve BK kasa yi nasil ayirt edebilecegiz.

Önemli değil hocam amacımız yardımcı olmak.Siz 2. nesil mazda3 alıcaksınız 2009-2012 arası üretilmiştir ilandaki kasadan alıcaksınız http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-2-sahibinden-tertemiz-boyasiz-kazasiz-mazda3-otomatik-vites-277925312/detay

Bu da 1. nesil mazda3 2004-2009 arası üretilmiştir örnek ilan http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-ikibindokuz-mazda-uc-280506845/detay

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Toyota Corolla'nın  2006 sından sonra Mazda3 harici bir araç sizi memnun etmez bence... Umarım 2. nesil temiz bir mazda denk gelir.. Mazda 3 Touringlerin jantları 15 bunlar daha yumuşak sürüşe sahip, 16 jantlar biraz daha spor... İlandaki siyah sedan aracı bende beğendim, fiyatına bişey diyemem yalnız...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Fiyatlar genelde öyle, 2. nesil manuel touringler 39-41 e gittiği, impressivelerin 48-49 ları gördüğü piyasada otomatik 2. nesil touring ler az bile bence. Temiz araç için 1-2 liranın hesabı yapılmaz bence.

Touringlerde bazı araçlarda hız sabitleyici takılmış olabiliyor, öyle bulursanız onu alın, sonradan taktırmak 700 tl çünkü. Hız sabitleyici çok büyük bir konfor. Toyota sonrası da Touring dahi doyurucu donanıma sahip geliyor. Impressive ile touring arasındaki farklar kimine göre çok gerekli, kimine göre çok gereksiz gelebilir. Ben de bazı sebeplerden ötürü touring seçmiştim. 2009-2010 modellerde ek bazı özellikler var, anahtardan cam açma kapama gibi, aklınızda olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2.nesil touringler pahalı geliyor.Eğer bulabilirsem 1.nesil  yada biraz daha birikim yapıp 2.nesil almak mı daha mantıklı.(sonbaharda anca alabilirim).  

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve yorumlara kapatıldı

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.
  • Yeni Oluştur...