Jump to content

I-Stop Kullanımı Motor Yağlanmasına Olumsuz Etki Eder mi?

ayhan01
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bir kaç mesaj yukarıda i-stop'un akü ömrüne etkisine değinilmiş de ; geçenlerde aracıma yeni akü aldım, almadan öncede böle bir ufaktan araştırdım i-stop lu araçlar için ayrıca star-stop aküler imal edilmiş. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 hours ago, NoooFearrrr said:

Bir kaç mesaj yukarıda i-stop'un akü ömrüne etkisine değinilmiş de ; geçenlerde aracıma yeni akü aldım, almadan öncede böle bir ufaktan araştırdım i-stop lu araçlar için ayrıca star-stop aküler imal edilmiş. 

Aynen dediğiniz gibi stop-start sistemleri kullanan araçların aküleri özel oluyor. İçeriğinde ne gibi bir değişiklik var normal akülere göre bilmiyorum. Benim şuan aracımda takılı olan akü bu.

nEEVm0.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

I-Stop'u çok ama çok sık kullanırım. Belki de en sevdiğim özelliği araçlarımızın. Hele ki sürekli seyrettiğim güzergahtaki ışıklı kavşakların davranışlarını öğrenince daha bir lezzetli oluyor. Yani, dikkat ettim, bana göre sağ-karşıdaki güruh hareket ettikten sonra bize yeşil yanıyor. Buna göre I-stop kullanmak akıllıca oluyor. Bazen stop etmiyorum, çünkü 5-10 saniye içinde zaten hareket edeceğiz - falan.

Insanımız genellikle çevreye verdiğimiz zararı göz ardı ediyor. Eskiden dizelciydim. Bu tüketim kabiliyetiyle Mazda'mı içim rahat kullanıyorum. Yine çevreye zarar veriyorum, evet, ama en azından dip gaz yapmayarak ve i-stop kullanarak azaltmaya çalışıyorum. Akü masrafını boşverin... :)

Bu arada, turbo olayına takıldım. Eğer aracım turbolu olsaydı, gerçekten ama gerçekten huzursuz olurdum bu I-stop konusunda...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dizellerin turbolarının zaten belli bir devirden sonra çalıştığını bildiğimize göre,   araç yavaşken veya durmak üzereyken zaten turbo devrede olmayacaktır ve ilk kalkışta da aşırı bir gaza abanma yok ise gene aynı şekilde turbo devrede olmadığı için bir sıkıntı olmayacaktır. Turboya sürekli bir etki yok bence.

Aracın imal eden mühendisler onuda hesap etmişlerdir vardır illaki bir önlemi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...