Jump to content

Mazda CX-3 Kapıların Otomatik Kilitlenmesi

Tarahumara
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba arkadaşlar. CX-3 lerde aracı çalıştırıp sürmeye başladıktan sonra kapılar otomatik kilitleniyor mu? Ülkeden ülkeye değişiyormuş bu ayar. TR'dekilerde durum nedir? Bir de Wi-Fi açık mı geliyor dokunmatik cihazda yoksa bizim mi açmamız gerekiyor usb patch ile. (dokunmatiğin araç hareket halindeyken çalışması için yapılan patch gibi)

Test sürüşü yaptım fakat bunları test etmek aklıma gelmedi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Bir süredir cx-3'ün sıkı takipçisi oldum. Ciddi şekilde de araca meyletmiş durumdayım. İlgililere sormak istediğim ama unuttuğum iki konuda beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.

1. Aynalar merkezi kilit ile katlanıyor mu? Yoksa içeriden tuş ile mi katlamak mümkün oluyor?

2. Araba hareketlendiğinde otomatik kapı kilitlenmesi var mı? Ya da içeriden tuş ile kilitlenebiliyor mu? Ve daha önemlisi arka kapı ve camlar için çocuk emniyet kilidi mevcut mu?

Bu sorularımı cevaplayan bir kullanıcı olursa sevinirim. Teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 yıl sonra ...

Merhabalar,

Eşime  2015 Model Mazda CX 3 sensepower aldık ama otomatik kapı kilitleme konusunda sorun yaşıyoruz. Forumlarınızda ki hemen hemen bütün açıklamaları okudum lakin  bunları kendim yapma   konusunda çok başarılı değilim. Eğer mümkünse hala mazda clup olarak toplanılıyorsa gelme şansım varmı? bize yardımcı olurmusunuz? Bu arada Antalya da yaşıyoruz,  Antalya da bu işi yapabilecek herhangi bir  mazda   üyesine yönlendirebilirmisiniz. Çok teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Konuyu ilk açtığım zamanda Cx3 almayı planlıyordum. Aradan 3,5 sene geçmiş. Cx3 değil de Mazda 3 almak nasip oldu. Konuya gelince. Otomatik kilidi aktif etmenin yolu var. Mazda 3 için açtığım konudaki yönergeleri takip etmeniz gerekiyor. Tek fark, Mazda 3 için RBCM modülünde değişiklik yapılırken, Cx3 için BCMM modülünde değişiklik yapmanız gerekiyor. Forscan ile bağlantı kurup, bu modülde dört adet bit değerini değiştirmeniz gerekiyor. 

726-01-01 bloğundaki 4,5,6 ve 7. bitler otomatik kapı kilidi ile ilgili;

b7 - b6 - b5 - b4:

0000 : otomatik kapı kilidi devre dışı.

0001 : kilit deaktif.

0010 : sürüşe geçince kilitle.

0011 : sürüşe geçince kilitle, kontağı kapatınca kilidi aç.

0100 : vites P den çıkınca kilitle.

0101 : vites P den çıkınca kilitle, P ye alınca kilidi aç.

Bu şekilde değişiklik yapmanız ve checksum ı ayarlamanız gerekiyor. 

Paylaştığım konudaki bilgiler yardımcı olabilir ama bu işlere uzaksanız işiniz biraz zor. İstanbul'da olsaydınız bi şekilde yardımcı olmaya çalışırdık.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...
4.10.2019 at 16:27, Tarahumara :

Konuyu ilk açtığım zamanda Cx3 almayı planlıyordum. Aradan 3,5 sene geçmiş. Cx3 değil de Mazda 3 almak nasip oldu. Konuya gelince. Otomatik kilidi aktif etmenin yolu var. Mazda 3 için açtığım konudaki yönergeleri takip etmeniz gerekiyor. Tek fark, Mazda 3 için RBCM modülünde değişiklik yapılırken, Cx3 için BCMM modülünde değişiklik yapmanız gerekiyor. Forscan ile bağlantı kurup, bu modülde dört adet bit değerini değiştirmeniz gerekiyor. 

726-01-01 bloğundaki 4,5,6 ve 7. bitler otomatik kapı kilidi ile ilgili;

b7 - b6 - b5 - b4:

0000 : otomatik kapı kilidi devre dışı.

0001 : kilit deaktif.

0010 : sürüşe geçince kilitle.

0011 : sürüşe geçince kilitle, kontağı kapatınca kilidi aç.

0100 : vites P den çıkınca kilitle.

0101 : vites P den çıkınca kilitle, P ye alınca kilidi aç.

Bu şekilde değişiklik yapmanız ve checksum ı ayarlamanız gerekiyor. 

Paylaştığım konudaki bilgiler yardımcı olabilir ama bu işlere uzaksanız işiniz biraz zor. İstanbul'da olsaydınız bi şekilde yardımcı olmaya çalışırdık.

Merhaba bende yeni bir cx3 kullanicisi olarak kapilarin otomatik kilitlenmemesi en buyuk derdim diyebirim bu konuda yardimlariniza acigim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

merhaba 

cx3 icin en son denediğimi hatırlıyorum fakat malesef olmamıştı

yegenımın aracı mazda 3 tu onda denedigimde aktif oldu

fakat yarın aracımda cx3 te tekrar deneyeceğim

sonucu yazacağım

Auto Door Lock:
b7b6b5b4 - value
0000 - Not equipped
No for CX3 EU
0001 - OFF
0010 - Lock: When driving
0011 - Lock: When driving / Unlock: IGN Off
0100 - Lock: Shifting Out of Park
0101 - Lock:  Out of Park / Unlock: In Park
1010 - Lock:  When driving / Unlock: in Park

Tarahumara  Cx3 için BCMM modülünde değişiklik yapmanız gerekiyor. yazmışsınız fakat modu cx3 te aktif eden varmı

• Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11 saat önce, bekdem41 :

merhaba 

cx3 icin en son denediğimi hatırlıyorum fakat malesef olmamıştı

yegenımın aracı mazda 3 tu onda denedigimde aktif oldu

fakat yarın aracımda cx3 te tekrar deneyeceğim

sonucu yazacağım

Auto Door Lock:
b7b6b5b4 - value
0000 - Not equipped
No for CX3 EU
0001 - OFF
0010 - Lock: When driving
0011 - Lock: When driving / Unlock: IGN Off
0100 - Lock: Shifting Out of Park
0101 - Lock:  Out of Park / Unlock: In Park
1010 - Lock:  When driving / Unlock: in Park

Tarahumara  Cx3 için BCMM modülünde değişiklik yapmanız gerekiyor. yazmışsınız fakat modu cx3 te aktif eden varmı

Sabirsizlikla bekliyorum elim hic yatkin degil istanbul icinde yardimci olabilecek olan arkadaslar varsa bu konuda cok guzel olur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, Tarahumara :

Mazda 3, 6 ve cx5 ayni modulleri kullaniyor. Yani olur. 

Paylaşım için çok teşekkürler, her yola çıkışta kapıları kilitlemek ve bazen de unutmak can sıkıcı.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

cx-3 icın kapıların otomatık kapanmasını tekrar denedim fakat olumsuz 

BCMM modul ıcınde kapıların kapama kombinazasyonu var fakat mazda 3 lerde RBMC uzerınden kılıtlıyor

dolayısıla aktif olmuyor

IMG_2035.JPG

1170413242_IMG_20361.thumb.jpg.3c33a71208d11b8724eb5d5e92a68aa4.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 dakika önce, bekdem41 :

cx-3 icın kapıların otomatık kapanmasını tekrar denedim fakat olumsuz 

BCMM modul ıcınde kapıların kapama kombinazasyonu var fakat mazda 3 lerde RBMC uzerınden kılıtlıyor

dolayısıla aktif olmuyor

IMG_2035.JPG

1170413242_IMG_20361.thumb.jpg.3c33a71208d11b8724eb5d5e92a68aa4.jpg

Ikinci fotodaki kodlarin orjinal degistirilmemis halini gonderebilir misiniz bir deneyeyim. Bir de yapanlar. Aracin menusune gelmediğini ama otomatik kilitlemeyi yaptigini soyluyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11 dakika önce, bekdem41 :

orjinal kodlar

IMG_2040.JPG

07 26 01 01 08 12 58 98 39   ORIG

726-01-01 A812 5898 D9

Bu şekilde bir deneme şansınız var mıdır? Yine aynı hatayı verecek mi bakalım. Bir de aşağıdaki write all tuşu hata veriyorsa sadece 726-01-01 satırının yanındaki write tuşuna basın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

24.10.2019 at 23:21, Tarahumara :

726-01-01 A812 5898 D9

Bu şekilde bir deneme şansınız var mıdır? Yine aynı hatayı verecek mi bakalım. Bir de aşağıdaki write all tuşu hata veriyorsa sadece 726-01-01 satırının yanındaki write tuşuna basın.

olmadi arastirmaya devam ediyoruz Tarahumara íle

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Peki herhangi bir kaza anında kapıları otomatik olarak açıyor mu yoksa kilitli mi kalıyor ?

Genelde artık yeni araçlar kaza anında otomatik olarak kapıları açıyor değil mi? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...