Jump to content

Mazda 3 Dizeli mi Honda Civic Dizeli mi Beklemeliyim?

vethekim
 Paylaş

Mazda 3 SKYACTIV Dizeli mi, Yeni Honda Civic Dizeli mi Beklemeliyim?  

56 oy

1. 1. Mazda 3 SKYACTIV Dizeli mi, Yeni Honda Civic Dizeli mi Beklemeliyim?

• Mazda 3 SKYACTIV Dizel
    • Yeni Honda Civic Dizel

Tavsiye Edilen Mesajlar

27 dakika önce, vethekim :

honda temmuz gibi bayilerde.haziran gibi eğitime alacaklarmış ustaları.tabii ilk etapta dizel ve otomatik yok sanırım.

16 dakika önce, Burak :

O zaman şöyle söyleyeyim ;

• Yaz başında Mazda 3 Dizel gelir
  • Test sürüşü yaparsın
  • Honda'yı beklemeye başlarsın
  • Honda Dizel / Otomatik gelmezse Mazda 3 gittikçe daha ağır basmaya başlar
  • Artık dayanamaz Dizel Mazda 3 alırsın :D 

Ben burada bir şey eklemek/düzeltmek istiyorum. 

Civic 1.6 Dizel Türkiye'de üretilip, Avrupa pazarına buradan sunulacak. O yüzden ilk aşamada dizel olur. Diğer 1.5 benzinli ve turbo seçenekleri daha sonra gelir diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

24.03.2016 at 20:15, vethekim :

Sonunda 2 model arasinda kaldim.biri mazda 3 digeri yeni honda civic. Ama su guzelim dizel mazda 3 gorseydim aklimda hic soru isareti kalmayacakti.bu gidisle biraz zor gorecegiz gibime geliyor. Bu arada yeni civic temmuz gibi bayilerde fiyat konusunda cok farkli olmayacagini soyledi bayi. Gerci soz konusu honda Türkiye olunca gecmisi biraz sabikali ya hadi hayirlisi diyelim. Beklemeye devam...:-

Yalnız şöyle bir durum oluşmuş, kendi anketinde Honda Civic için oy kullandığını görüyorum. Bu durumda anketin anlamı kaldı mı ? :D 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

21 dakika önce, Burak :

Yalnız şöyle bir durum oluşmuş, kendi anketinde Honda Civic için oy kullandığını görüyorum. Bu durumda anketin anlamı kaldı mı ? :D 

Aynen katılıyorum, anket anlamını yitirmiştir. :D

Şimdi Dizel Mazda 3 Haziran'da, Dizel Civic'te Ağustos'ta satışa sunuldu diyelim. 

Civic'i beklemeliyim sonucu çıkarsa sorun yok. Mazda 3'ten sonra geldiği için, arada Dizel Mazda 3'üde görme test etme şansı olacak.

Ama Mazda 3 beklemeliyim sonucu çıkarsa, Ağustos'ta satışa sunulacak olan, Mazda 3'ten sonra gelecek olan Civic, aklının bir köşesinde kalmaz mı insanın ? :D

Yani bu durumda en son kim neyi satışa sunarsa onu beklemek mantıklı olan..:fiuw:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

26 dakika önce, Burak :

şu an honda daha ağır basıyor hocam. nihayetinde araçlar gelecek test edeceğim ve ondan sonra son kararı vereceğim.şu an kullanmadığım ve test şürüşü yapmadığım iki araç hakkında konuşuyoruz ve oylama yapıyoruz. bu bağlamda anketin bence anlamı çok büyük. en azından ben oyle duşunuyorum

16 dakika önce, İlhan :

Aynen katılıyorum, anket anlamını yitirmiştir. :D

Şimdi Dizel Mazda 3 Haziran'da, Dizel Civic'te Ağustos'ta satışa sunuldu diyelim. 

Civic'i beklemeliyim sonucu çıkarsa sorun yok. Mazda 3'ten sonra geldiği için, arada Dizel Mazda 3'üde görme test etme şansı olacak.

Ama Mazda 3 beklemeliyim sonucu çıkarsa, Ağustos'ta satışa sunulacak olan, Mazda 3'ten sonra gelecek olan Civic, aklının bir köşesinde kalmaz mı insanın ? :D

Yani bu durumda en son kim neyi satışa sunarsa onu beklemek mantıklı olan..:fiuw:

bence anket önemli niye kullandığım oy bu kadar eleştirildi anlamadım.sonuçta bizler tüketiciyiz verilen paranın karşılını almak en doğal hakkımız değil mi? konuyu açmamın ve sevgili admin kardeşimden anket açmasını istememin bir nedenide bu. yoksa ne honda ne mazda babamın değil! amacımda bir markayı övmek öbürünüde yerin dibine sokmakta değil!... yanlış anlaşıldıysa özür dilerim. nihayetinde son alım kararı yapmış değilim sadece honda şu an kağıt üzerinde daha önde o kadar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yorumlarımızın sonuna özellikle gülücükler ekliyoruz ki espiri yaptığımız, takıldığımız anlaşılsın ;) Yoksa burada iyiye iyi kötüye kötü deriz ama tabii Mazda isimli site olunca da az da olsa bir kıyak geçeriz Mazda'ya :D 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

25 dakika önce, vethekim :

şu an honda daha ağır basıyor hocam. nihayetinde araçlar gelecek test edeceğim ve ondan sonra son kararı vereceğim.şu an kullanmadığım ve test şürüşü yapmadığım iki araç hakkında konuşuyoruz ve oylama yapıyoruz. bu bağlamda anketin bence anlamı çok büyük. en azından ben oyle duşunuyorum

bence anket önemli niye kullandığım oy bu kadar eleştirildi anlamadım.sonuçta bizler tüketiciyiz verilen paranın karşılını almak en doğal hakkımız değil mi? konuyu açmamın ve sevgili admin kardeşimden anket açmasını istememin bir nedenide bu. yoksa ne honda ne mazda babamın değil! amacımda bir markayı övmek öbürünüde yerin dibine sokmakta değil!... yanlış anlaşıldıysa özür dilerim. nihayetinde son alım kararı yapmış değilim sadece honda şu an kağıt üzerinde daha önde o kadar.

Hakan selam, 

Elbetteki senin için veya bu iki araç arasında, git gel yaşayanlar için, Anket büyük önem arz etmekte olabilir. Anketi başlatan kişi olarak senin oy vermeden ötürü, anketin sonucu aslında belli şeklinde vurgusunu yapmak için esprisine takıldık. 

Yani seni hiç bir şeyle suçlamadık ! Biz seni yanlış anlamadık. Ama sanırım benim ve Burak abinin yazdıkları yanlış anlaşıldı. Burak abininde dediği gibi klavyede duygu geçişi olmadığından. Tereddüt ettiğim cümlelerin sonuna gülücükler ekliyorumki bir alınganlık durumu olmasın espri olduğu anlaşılsın diye.

Anketi başlatan olarak, sen oy vermeseydin tüm bunları konuşuyor olacak mıydık sence ? :D

Neyse sürçü lisan ettiysek affola.

Anket seçenekleri bana uymadığı için oylayamıyorum. Ben her iki modelide beklerim..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14 dakika önce, Burak :

Yorumlarımızın sonuna özellikle gülücükler ekliyoruz ki espiri yaptığımız, takıldığımız anlaşılsın ;) Yoksa burada iyiye iyi kötüye kötü deriz ama tabii Mazda isimli site olunca da az da olsa bir kıyak geçeriz Mazda'ya :D 

mazdaya sempatim olmasa zaten konuyu buraya açmazdım. bazen karşılıklı diyaloğu ne kadar çok özlediğimi anlatamam. klavye basında duygu ve düsüncelerimi bu kadar aktara biliyorum malesef8:) forum ortamını sevdiğim için buradayım. keşke karşılıklı oturup birer cay-kahve içerken tutkularımız hakkında ( benim için otomobil oluyor ) karşılıklı konuşabilsek.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

13 dakika önce, vethekim :

mazdaya sempatim olmasa zaten konuyu buraya açmazdım. bazen karşılıklı diyaloğu ne kadar çok özlediğimi anlatamam. klavye basında duygu ve düsüncelerimi bu kadar aktara biliyorum malesef8:) forum ortamını sevdiğim için buradayım. keşke karşılıklı oturup birer cay-kahve içerken tutkularımız hakkında ( benim için otomobil oluyor ) karşılıklı konuşabilsek.

O da olur inşallah. Sonuçta Mazda da otomobil de bir araç. Ne demişler;

Gönül ne mey ister ne meyhane
Gönül muhabbet ister içmek bahane 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

17 dakika önce, vethekim :

Vallahi nasip kısmet Hakan, ben çok gezen birisi olarak Ayvalık/Badavut/Akçay taraflarına gelir giderim. Belki bir geldiğimde görüşme ve tanışma fırsatı yakalarız.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu arada madem bu anket senin için önemli, forum ana sayfaya da ekleyelim ;) Forum ana sayfa sağ blokta görünüyor anketin artık :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

13 dakika önce, İlhan :

Vallahi nasip kısmet Hakan, ben çok gezen birisi olarak Ayvalık/Badavut/Akçay taraflarına gelir giderim. Belki bir geldiğimde görüşme ve tanışma fırsatı yakalarız.

edremit teyim hocam yolu düşerse bu taraflara mutlaka beklerim. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Fiyatlar belli değil henüz, yani fiyatları eşit farz ederek bu değerlendirmeyi yapıyorum. Honda'nın içi daha geniş ve tv gibi ortada duran ekranı yok diye Honda diyorum, ben alışamadım bu ortada dimdik duran ekranlara.... Ama arada fiyat farkı olsa,  şöyle  7-10 bin tl Mazda  daha ucuz olsa,   bu kararım hemen Mazda'dan yana değişebilir...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben kendim için araç alıyorum, başkaları için değil, satılabilir olması benim için yeterli. Kaç günde olacağı mesele değil.

Bu sebeple her türlü Mazda derim. Honda ne yaparsa yapsın gönlümde Mazda'nın önüne geçemez. Bir kere yanlışlıkla Punto aldım, bildiğim araba diye. Ama öyle değilmiş kazın ayağı. Şirket aracı olarak binmekle kendi aracın olarak binmek arasında dağlar varmış.

Mazda dan şaşmayın, 2013 te çıkan bir kasa ile 2016 yı kıyasladığınızı da unutmayın. Makyajlı Mazda yı bekleyin. değecektir.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Donanım haber de bir üyenin yazdığına göre  haziran civarı atmosferik motor, ekim gibi benzinli turbo ve 2017 mart civarı dizel otomatik (zf) gelecek şeklinde. Şu anki kasanın üretimi de durmuş. Zaten yeni kasanın İzmit yollarında çekilmiş fotoğrafları da var.

https://tablet.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=107180091&p=80 konu burada var. Link vermek yasaksa silinebilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

16 saat önce, ATAK_T-129 :

https://tablet.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=107180091&p=80 konu burada var. Link vermek yasaksa silinebilir.

Bu tür linkler bilgilendirme amaçlı, reklam veya art niyet olmadıktan sonra müdahale etmiyoruz..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

16 saat önce, oguzkaanoztas :

Şu durumda beklemeye değer tek araba KOERU diyorum...

araç güzel ancak bize gelir mi gelmez mi mechul? zaten mazda3 rakip araç şu an sadece honda civic. 308 güzel araç motoru ve şanzumanı gayet güzel ancak arka yaşam alanı dar, klima ve gösterge grubu hiç hoşuma gitmedi, dreksiyon desen ya sev ya terket diyor. fransızlar son dakikada maçı kaybetmişler . Yeni kasada problemleri giderirlerse hakikaten golf katili olabilecek bir araç. Leon desen (vw grubu artık hic sevmiyorum) golf satışını baltalamasın diye kalitesini çok düşürdüler. Alfa desen iç mekan kalitesi berbat ötesi. Kia ceed fena değil ama iç trim kötü; özellikle piano blak ve krom kaplamaların birleşim yerleri çok çıtırdıyor, i30 çok güzel ancak çok yakıyor. ford focus desen arkası inanılmaz dar bir araç benim yaris çok daha geniş ve kullanışlı. Dışarıdaki heybetten eser yok. birde fordun yeni kasası hemen alınmaz. Birkaç yıl içinde bir makyaj operasyonu yapıyorlar makyajsız halı ile dağlar kadar fark oluyor. Zannedersin yeni kasa. Tabi katılmayan arkadaşlar olabilir sonuçta araç zevk meselesi birazda...8:)

ankette oylamaya katılan arkadaşlara teşekkür ederim. mazda şu an için önde gözüküyor. her iki marka için olumlu yada olumsuz fikirlerini de paylaşırlarsa daha güzel olur kanısındayım.O0

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu honda'nın dizel otomatiği çok yakında gelmeyecek anlaşılan. mazda3 dizel haziran gibi bayilerde olacaktır. zamanınız varsa honda'yı bekleyebilirsiniz. dizel otomatik civic gelene kadar yeni kasası da eskiyecek, göz aşinalığı artacak, mutsuz edecek.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

29 dakika önce, Mehmet Özdemir :

bu honda'nın dizel otomatiği çok yakında gelmeyecek anlaşılan. mazda3 dizel haziran gibi bayilerde olacaktır. zamanınız varsa honda'yı bekleyebilirsiniz. dizel otomatik civic gelene kadar yeni kasası da eskiyecek, göz aşinalığı artacak, mutsuz edecek.

Akşam benim yolumun üzerindeki Honda fabrikasına uğrayıp. Üretim müdürleri Mataramasuko'yu bulup soracağım, dizelleri ne zaman piyasaya süreceksiniz diye. :D:geyik:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

13 dakika önce, İlhan :

Akşam benim yolumun üzerindeki Honda fabrikasına uğrayıp. Üretim müdürleri Mataramasuko'yu bulup soracağım, dizelleri ne zaman piyasaya süreceksiniz diye. :D:geyik:

O emekli olmamışmıydı ? :D 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...