Jump to content

3. Nesil Mazda 3'ün İlk Çalıştırmada Dizel Gibi Ses Çıkarması

s.adebisi
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba arkadaşlar yine bir soruyla karşınızdayım aydınlatırsanız sevinirim aracı vites p konumundayım düğmesine basarak çalıştırdığımda yüksek devirde gürültülü bir şekilde çalışıyor sesin kesilip devrin düşmesi ise 45 sn ye sürüyor genellikle günün ilk kullanım çalışmasında bunu yapıyor akabinde gelen çalıştırmalarda hemen sesi düzeliyor sizce normal bir durum mu aydınlatırsanız sevinirim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

otomatik jigle denilen bir olay çok büyültülcek bir şey olduğunu sanmıyorum. Benim aracımdada motor soğukken ilk çalıştırmada 2 bin devire yakın başlıyor ve her 5 10 saniyede bir azar azar devir düşüyor. Bu normal bir durum bence.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

18 saat önce, raxu :

Merhaba arkadaşlar yine bir soruyla karşınızdayım aydınlatırsanız sevinirim aracı vites p konumundayım düğmesine basarak çalıştırdığımda yüksek devirde gürültülü bir şekilde çalışıyor sesin kesilip devrin düşmesi ise 45 sn ye sürüyor genellikle günün ilk kullanım çalışmasında bunu yapıyor akabinde gelen çalıştırmalarda hemen sesi düzeliyor sizce normal bir durum mu aydınlatırsanız sevinirim

18 saat önce, casedede :

otomatik jigle denilen bir olay çok büyültülcek bir şey olduğunu sanmıyorum. Benim aracımdada motor soğukken ilk çalıştırmada 2 bin devire yakın başlıyor ve her 5 10 saniyede bir azar azar devir düşüyor. Bu normal bir durum bence.

Evet bu durum normal hatta olması gerekiyor. Motor soğuk çalışmada zorlanacağı için bu süreci daha rahat atlatması adına ilk çalışmada otomatik olarak yüksek devirli çalışır ve bir süre devam eder.

ECU ve sensörler icat edilmemişken bu işi aşağıdaki şekilde görünen manuel jikleler vasıtası ile yapardık ;

jikle-nedir-ne-ise-yarar.jpg

Ben aracı çok sık kullanmadığım ve bazen 3-4 gün hiç yerinden oynatmadığım için devir 1000 - 1500 arasına düşmeden aracı yerinden oynatmıyorum . Bu şekilde motorun tam yağlanmasını sağlayarak yola devam ediyorum. Gerekli mi bilmem ama içim böyle daha rahat ediyor :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Benim tek endişelendiğim şey, yağlama sistemi. Bu yüksek çevrimli ilk çalıştırmada motor, gerekli şekilde yağlanıyordur değil mi? :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...