Jump to content

2009 Model Mazda 3 Arıyorum

PekosBill

Tavsiye Edilen Mesajlar

herkese iyi forumlar, yaklaşık 1 ay önce mazda almaya karar verdim ve malum siteyi takip ediyorum. 35-40 bin lira kadar bütçem var ve 2009-2010 mazda 3 bakıyorum. sıfır araba almıyorum farkındayım ama içime sinen az çok eli yüzü düzgün bişey bulamadım. yok degil aslında temizide var ama al-satçılar ya da galerilerin elinde ve şişirilmiş fiyatlar alenen. adamlar yazmış şöyle uçar böyle kaçar ama tramerde çıkanlar yazılanlarla uyuşmuyor ve bu insanı ister istemez hepsinden şüpheye düşer hale getiriyor. açıkcası arabadan anladıgım sadece binip sürmektir, fiyat olarakta donanım vs olarakta pek anlamam. linklerdeki arabalar hakkında fikrinizi belirtirseniz sevinirim, teşekkürler :)

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-ogretmenden-acillll-mazda-3-sunroof-lu-284459043/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-2009-touring-duz-vites-286283843/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-yetkili-serv-bakimli-2.sahibi-memurdan-temiz-otm.mazda3-touring-286337852/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-ev-alacagim-icin-satiyorum-yoksa-aracimdan-memnunum-286252169/detay

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba.. Konu başlığınızdaki 2010 ibaresini kaldırıyorum. 2009 model touring arıyorsunuz verdiğiniz ilanlara bakınca. Bence de yeteri kadar bütçeniz var bu araçlar için. 40'ın üzerine biraz daha çıkabilirseniz 2. Nesil Mazda3'e bile yönelebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 saat önce, arman-1999 :

İlanları okudum...

bir müddet daha araştırmanızı tavsiye ederim

teşekkürler yorumunuz için. benimde içime bi türlü sinmiyor. en iyisi dediğiniz gibi biraz daha beklemek sanırım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2.el araçları alıcı olmasam da çeşitli sebeplerden dolayı bazen ben de bakıyorum. Ve link varsa benim arabadan olmasa bile bakıyorum, nitekim 4 linke de baktım. Hepsinin LPG'li olması dikkat çekti. LPG konusunda bu forumdaki "Mazda 3 LPG den Dolayı Sübap Arızası ve Değişimi" başlıklı konuya göz atmanı tavsiye ederim.

Onun dışında ilanlardaki satıcılar oldukça samimi görünüyor. Çok uzun süredir ilanda kaza anı resmi görmemiştim, ilana kimsenin bırak öyle resim koymasını, sağlam kaza yapmış arac için birkaç boyalı parçası var şeklinde anlatıyorlar ve  ancak tramer ve ekspertizde acı sürprizler ortaya çıkıyor.

2010 Ağustos'ta ben 2008 Ford Fiesta alırken satıcısı "sağ kapıyı sürttüm, rengi buz beyazı olduğu için Türkiye'de boyası yokmuş taa İspanya'dan özel boya getirttim" demişti. Tramer'den baktığımızda birşey görünmüyordu, km'si de azdı, ekspertiz yaptırmadan 21bin TL'den aldım aracı ki piyasası da 20bin TL falandı. 2013 Mayıs 'ta aracı satarken alıcı bir ekspertiz yaptırdı, aracın arka bagaj, tampon, ön tampon değişmiş, 3 kapı ve tavan boyalı çıktı, piyasası 23bin olan aracı ine ine 17bin TL'den zar zor sattım. Sonradan ben nasıl bu kadar feci kafalandım diye düşünürken aklıma satıcının haller geldi, satıcı şöyle demişti:" TOKI'den ev alacağız onun için satıyoruz yoksa aracı kesinlikle satmazdım"

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence de, biraz daha üstüne koyup 2. nesil almanızı tavsiye ederim. Piyasada temiz araç bulmak sıkıntı olduğu için de ben alırken donanım seviyesine bakmamıştım, çünkü touring bile bana yeter demiştim. Temiz araç görünce de 1-2 bin tlsine bakmamıştım. Aynısını tavsiye ederim. Fakat lpg li ise nasıl kullanıldığı, ayarı, bakımları çok önemli. 100bin km. yaklaştıysa aynı şekilde ağır bakımı da birazcık ağır olabiliyor. Bunları göz önüne alarak pazarlık yapabilirsiniz.

2. nesil öneririm kesinlikle. Hız sabitleyici gibi bir nimetin olması ve far yıkamasının olması güzel yanları.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar yorum ve tavsiyeleriniz için teşekkür ederim gerçekten epey aydınlatıcı oluyor. Forumu inceleyip okudukça otomobil konusundaki cehaletiminde farkına varıyorum :)  Anladıgım kadarıyla 2009 Touringler 1. nesil oluyor ve bunların 2009 eski ve yeni kasaları var. 2009 eski kasa Touringler donanım olarak en dolu olanı, yeni kasalar donanım olarak daha fakir sanırım. burada eski kasa mı yoksa yeni kasa mı tercih etmem gerektiği konusunda görüşünüze başvurmak istiyorum. 2. nesil oması için Ipmressive olması gerekiyor. Impressive 2010 modelden başlıyor sanırım diyecegim ama şu ilanda kafamı karıştırdı biraz

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-hatasiz-mazda-3-2009-model-otomatik-277736373/detay

impressive olarak yanlış mı işaretlenmiş yoksa impressive mi anlamadım. ve ilandaki arabanın benzinli otomatik olması sizce yakıt konusunda biraz savurgan olmasına yol açar mı? 2010 Ipressive dogru karar degiştirmeye başladım ama 40 ın üstüne pekte çıkacak durumum yok şu anda açıkcası. bu noktada 

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-sahibinden-cok-temiz-orjinal-287892496/detay

ilandaki aracı degerlendirmenizi rica ediyorum. bu araç için kaça kadar çıkılabilir sizce. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Verdiğiniz ilk ilanda bir yanlış işaretleme var. İmpressive donanım 2. Nesil Mazda3'lerde mevcut. 2. Nesil Mazda3'lerde de Touring donanım mevcut, impressive'e bakarak bazı özellikleri eksik ama diğer araçlara bakarak yine de yüksek bir donanım sunar. Yakıt konusuna gelince; Evet, otomatik bir Mazda3, Konya'da şehir içi 9.5 litre yaktı bu kış. Bu değeri baz alabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

19 dakika önce, Mehmet Özdemir :

Verdiğiniz ilk ilanda bir yanlış işaretleme var. İmpressive donanım 2. Nesil Mazda3'lerde mevcut. 2. Nesil Mazda3'lerde de Touring donanım mevcut, impressive'e bakarak bazı özellikleri eksik ama diğer araçlara bakarak yine de yüksek bir donanım sunar. Yakıt konusuna gelince; Evet, otomatik bir Mazda3, Konya'da şehir içi 9.5 litre yaktı bu kış. Bu değeri baz alabilirsiniz.

Teşekkürler Mehmet bey.. Touring ya da Impressive olması model yılından ziyade donanım paketi ile alakalı ve 2010 a kadar olanlar 1. nesil,  2010 dahil sonrakiler 2. nesil oluyor sanırım. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mehmet abi, ben o şanslı 2009 sonlarındakilere sahip olanlardanım işte. :)

Anahtardan cam açma kapama var araçta ek olarak. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

En kıskandığım özelliklere sahip aracın mutlu. Sunroof için de geçerli mi? Sene sene bazı özellikleri de kaybetmiş. Bazı 2011 -  2012 modellerde de ön cam ısıtma yok mesela 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

19 dakika önce, Mehmet Özdemir :

En kıskandığım özelliklere sahip aracın mutlu. Sunroof için de geçerli mi? Sene sene bazı özellikleri de kaybetmiş. Bazı 2011 -  2012 modellerde de ön cam ısıtma yok mesela 

Benimki touring Mehmet abi, sunroof yok, ön cam ısıtma yok. Bunlara ihtiyaç da hissetmedim zaten. Ama anahtardan cam açıp kapatabilme çok güzel bir özellik. 2010 model diye geçiyor fakat araştırdım 2009 üretim.

Başka bilmediğim bir özelliği var mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bizim stilock cihan abinin impressive'i var. Aynı seninki gibi o, sunroof'u da kumandadan kontrol edebiliyordu. Seninkinin Touring olduğunu unutmuşum. Cam açıp kapama düğmeleri ışıklı mı mutlu? Bir de hepsinde tek tuşla açıp kapama var mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi ışıklı mı değil mi anlamadım, ama galiba fosforlu gibi bir şey. Karanlıkta belli oluyor.

Tüm camlar tek tuş otomatik.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim hb 2009 model  1. nesil olmasına ramen tek tuşla tüm camları açma kapama olanağı mevcut. ben aracımdan memnunum tavsiye ederim.

IMG-20151018-WA0012.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

02.04.2016 at 11:00, PekosBill :

sözkonusu ilan benim di :).. saçma sapan teklifler ve 1-2 dolandırıcı tipli şahıs istediği için rahatsız olup ilanımı kapattım.. otomatik vitese alışamadığım için satma düşüncesindeydim ve manuel bir mazda bulursam takaslamaktan memnun olurum ama arabamdan memnuniyetim otomatiğe alışmaya değer.. arabam hakkında sohbet edebiliriz aradığınızı bulamadıysanız niyetiniz varsa bir mazda forum kullanıcısı olarak sahibindendekinden çok daha sabırla dinler anlatırım :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve yorumlara kapatıldı

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.
  • Yeni Oluştur...