Jump to content

2009 Model Mazda 3 Arıyorum

PekosBill

Tavsiye Edilen Mesajlar

05.04.2016 at 00:49, cicub :

sözkonusu ilan benim di :).. saçma sapan teklifler ve 1-2 dolandırıcı tipli şahıs istediği için rahatsız olup ilanımı kapattım.. otomatik vitese alışamadığım için satma düşüncesindeydim ve manuel bir mazda bulursam takaslamaktan memnun olurum ama arabamdan memnuniyetim otomatiğe alışmaya değer.. arabam hakkında sohbet edebiliriz aradığınızı bulamadıysanız niyetiniz varsa bir mazda forum kullanıcısı olarak sahibindendekinden çok daha sabırla dinler anlatırım :)

teşekkürler dostum ilgin için. son tahlilde banada manuel vites mantıklı gelmeye başladı. daha dogrusu kafamda netleştirdim ne istediğimi :)   manuel, LPGsiz benzinli, 2009-2010 model 40 bin altında Touring, 40  bin biraz üstünde Ipressivede karar kıldım. dizeller hakkında olumsuz yorumlardan etkilendiğim için pek aklımda yok. 1-2 ay kadarda zamanım var pekte acelesi yok. uygun fırsatları kollayacagım hayırlısı olsun artık :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1. nesil ve 2. nesil mazda3 ü halen aktif olarak kullanan biri olarak tarafsız yorumlarımı yazmak istediğim konuyu okuyunca. Zira biri eşimin diğeri kendimin kullandığı araçlar. 

1. nesil mazda3 üm 2009 (BK) hb touring ( 2009 da üretien en üst donanım) manuel, 1. nesilin son üretimi bundan sonra 2009 da 2. kasalar (BL) üretime başladı.

2. nesil mazda3 'üm 2011 hb impressive otomatik. 

her iki aracımıda 2. el olarak lpg li satın aldım. 1. kasa 3 senedir 2. kasa 1.5 senedir bizde, her iki araçta da hiç bir mekaniksel,donanımsal arıza ile karşılaşmadım. 

*Performans: araçlar zaten 105 bg performansından ne beklersiniz bilemem ama 1. nesil manuel olmasından dolayı daha performanslı, 2. nesil (BL) lerin otomatik vitesleri bence kötü, özellikle sollamalar sırasında o 1-2 saniye düşünmesi hoşuma gitmiyor. 3. nesil mazda 3 üde test ettim onda öyle bir şey yok.

*Donanım: 2.nesil tabiki açık ara önde, koltuk ısıtmasından tutun kör nokta uyarı sistemine kadar her şey mevcut. Ama bu demek değilki 1. nesil çok boş. Özellikle Güvenlik konusunda hava yastığı sayıları eşit diye biliyorum hatam varsa düzeltin. 

* Konfor: aslında 1 nesil mazda3 bana daha bir araba gibi geliyor. İçinde kendimi daha rahat hissediyorum. Yol sesi kesinlikle daha az.. 2. nesile göre daha mekanik bir araç. boya kalitesi kesinlikle daha iyi. yeni nesil araçlarda boya lar zar kıvamında:)

şahsen fiyat/performansa bakın 1. nesil alıcaksanız sadece ama sadece 2009 son üretimlerden almanızı tavsiye ederim. 2. nesil alırsanızda otomatik den uzak dururdum. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Otomatiği bence o kadar da kötü değil. Tamam biraz gecikmesi var ama 1-2 saniye diyemeyiz. Sollamalarda dipgaz yapınca yarım saniyede vites küçültüp atılıyor. Devrinde kullanırsanız çok da zevk veriyor. Eğer sakin kullanıma alıştıysa araç şanzımanı o nedenle ikilem yaşıyor olabilir 

Bk ilk kasalara hız sabitleyici takılamadığını da göz ardı etmeyin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve yorumlara kapatıldı

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.
  • Yeni Oluştur...