Jump to content

Dijital Fotoğraf Makinesi

MuRDoC_111
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Ben dSLR ile uğraşamam valla hazır modlar varken, bu yaştan sonra fotograf deham ortaya çıkacak değil ya..

Akşam foto forumlarını dolaşırken çok methedilen bir makine daha gördüm, Panasonic lumix lx-3, dpr en iyi kompakt seçmiş, G10 la ikisinin arasında kaldım şimdi, gece sabaha kadar rüyama girdiler....:D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sanki o günü hatırlıyor gibiyim :)

Valla bravo, helal olsun hacım :)

Kurucu toplantımızı yaptığımız gün almıştım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Telefonların mp leri de Honda'nın beygirleri gibi, inanmıyorum ben... Zaten ayarlarla oynama şansın da yok, kafasına göre takılıyor...

O kadarı da fazla kompakt oluyor yani....:D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Telefonların megapixel muhabbetleri yazılım destekli. Örneğin 3 megapixel normal şartlar altında atıyorum 3000x2200 pixele kadar net görüntü verirken telefonlardaki fotoğraf makineleri 1 megapixel çekip otomatik olarak onu 3000x2200'e dijital zoomla çıkartıyolar. Bu da netlik kaybı demek. Ayrıca focus ve optik zoom imkanları aşırı kısıtlı yer darlığından dolayı. Sensörlerin çakma olması nedeniyle de ışık biraz kötü oldu mu kalitesi acayip düşüyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

inadına interpolasyon ;D

ya o dijital büyütme olayı eskiden vardı şuan yok diye biliyorum. Samsung pixon çok güzel bir cep telefonu mesela :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben anlamadım ama hacı kesin anlamıştır  :D :D

Valla ben de anlamadım. Kanımca bizi oyalayıp fiyatı yükseltecek :D

Şimdi mesele şudur kankiler,

Makineniz dslr olmadığı müddetçe yani objektif değiştiremediğinizden hem makro hem de tele fotoları aynı kompakt makineyle titizlikle çekmeniz mümkün değil...

Ben dslr ile uğraşamam dolayısıyla bir makro kompakt makine almak durumundayım, şimdilik ağır basan Lumix lx3, bunun da 24-60 objektifi var, yani 2.5 optik zoom, fiyatı 900 lira GG da...

Diğer taraftan kendi zevkim için bulundurduğum makinenin de yüksek optik zoomlu olmasını istiyorum, bunların da fiyatları aynı civarda yine GG da...

Benim elimdeki makine 28-280 objektifli ve en iyi kompaktlardan biri, aldığımda en iyisiydi şimdi üst modeli çıktı..

Bunu 400 liraya satıp 900 + 900 liraya iki tane alınca, cebimden 1400 lira çıkıyor ki hiç işime gelen bir durum değil açıkçası bu ortamda ama ileriyi düşünerek sizin gibi kıymetli müşterilerimi de küstürmek istemiyorum....:D

Anlamadım diyeni vururum....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Rızkın %90 ı ticarette bildiğin gibi özhancım  :D bu arada Motoruda istiyorlar ama şeytana uymayacağım vermeyeceğim,bu yaz binip seneye değiştireceğim  :) ben taştan taşa sıçramalıyım kardeşim bu çok sosyete motor  :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Rızkın %90 ı ticarette bildiğin gibi özhancım  :D bu arada Motoruda istiyorlar ama şeytana uymayacağım vermeyeceğim,bu yaz binip seneye değiştireceğim  :) ben taştan taşa sıçramalıyım kardeşim bu çok sosyete motor  :D

sat kurtul motordan ne işin var bu yaştan sonra motorda :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sat kurtul motordan ne işin var bu yaştan sonra motorda :D

O'nun yaşında değilde senin düşüncende yaşlılık var olm :D :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...