Jump to content

Dijital Fotoğraf Makinesi

MuRDoC_111
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Eğer fotoğraf işiyle amatörce uğraşıyorsanız ve kendinizde ilerleme potansiyeli görüyorsanız;

http://kolayurl.com/u89

Bu tarzda ve fiyatta bir makine ile başlayın ki; bir iki sene sonrasında da size yeterli gelsin...

Sevgili dostum vermiş olduğun linklerdeki makineler kötü değil ancak, fotoğrafçılık hobiniz biraz ilerlediğinde bu makineler yetmiyor... Tecrübeyle sabit.

Ben iki yıl öncesinde Fuji S serisi makine almıştım şimdi dönüp bakasım gelmiyor... İşin püf noktalarını öğrenip, kendini geliştirdiğinde daha fazlasını istiyorsun... Örnek; vermiş olduğun makinelerde zaman en fazla 8 saniye iken, DSLR tarzı makinelerde 30 saniye, Yani; birisi görüntüyü 8 saniye ile sınırlayıp çekerken, diğeri 30 saniyeye kadar çıkabilir... Perde açıkken 30 saniye demek süper bir rakam demek... Hele hele 8 saniye ile kıyaslandığında...

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eğer fotoğraf işiyle amatörce uğraşıyorsanız ve kendinizde ilerleme potansiyeli görüyorsanız;

http://kolayurl.com/u89

Bu tarzda ve fiyatta bir makine ile başlayın ki; bir iki sene sonrasında da size yeterli gelsin...

Sevgili dostum vermiş olduğun linklerdeki makineler kötü değil ancak, fotoğrafçılık hobiniz biraz ilerlediğinde bu makineler yetmiyor... Tecrübeyle sabit.

Ben iki yıl öncesinde Fuji S serisi makine almıştım şimdi dönüp bakasım gelmiyor... İşin püf noktalarını öğrenip, kendini geliştirdiğinde daha fazlasını istiyorsun... Örnek; vermiş olduğun makinelerde zaman en fazla 8 saniye iken, DSLR tarzı makinelerde 30 saniye, Yani; birisi görüntüyü 8 saniye ile sınırlayıp çekerken, diğeri 30 saniyeye kadar çıkabilir... Perde açıkken 30 saniye demek süper bir rakam demek... Hele hele 8 saniye ile kıyaslandığında...

;)

Veli'cim ben zaten DSLR makine arıyorum artık kendime. Paylaştığım makineler bu işe yeni başlayanlar yada yarı profosyonel makine düşünenler için. Herkes DSLR makineyle uğraşmaz, uğraşamaz, yada uğraşmak istemez. Malum yeni digital makineler, otomatik moda al senin yerine herşeyi yapsın. :)

Nikon DSLR cihazlara bakıyorum, araştırıyorum. Bakalım yurt dışına çıkarn arkadaşları filan kollamaya başladım şimdiden. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu konuda uzun araştırmalar yapmış birisi olarak sana Canon tavsiye ederim... Herkes nikon ile canon arasındaki farkı ya kemikleşmiş düşüncelerle ortaya koyuyor veya marka bağımlılığı ile...

Ancak;

Canon'da lenslerin kullanım aralığı daha fazla, Nikon'da her lens her makine ile uyumlu olmayabiliyor, ayrıca teknoloji olarak Canon bir iki adım önde...

Daha genel bir görselle ifade edecek olursak da; spor müsabakalarının yapıldığı stadlardaki foto muhabirlerine dikkat edecek olursan çoğunluğu Canon kullanır... Bi bildikleri olsa gerek.

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Profesyonel fotografçıların çoğu Nikon kullanır, yani sanatçı fotografçı anlamında söylüyorum, diğerleri de pek Canon'a bakmıyor, daha üst seviye Leica veya Red kullanıyorlar benim bildiğim kadarıyla..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Daha dün nikon coolpix p 510 aldım. Vatanda 999 TL. Süper bir yarı pro makina. İş yerinde kullanıyorum. 42x optik zoom gerçekten harika.

Güle güle kullan :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben nikondan çok memnunum. Profesyonel olarakta D90 ve D700 kullandım, canona ısınamadım gitti :)

Trabzonda fotoğrafçılık kulübünde nikon ile canon fotoğraf çekiminde nikonun daha kaliteli olduğunu görmüştük. Ama hangi makinalarla çektiler tam hatırlamıyorum.Gece caddede fotoğraf çekimiydi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben iki markayı da kullanmadım, yaptığım araştırmada elde ettiğim sonuçlara göre Canon diyorum...

Şu da var; çok satılan veya çok kullanılan marka en iyisidir diye bir şey yok. Bu yüzden kişilerin tercihine saygı duymak gerekiyor...

Hayırlı olsun güle güle kullanın.

:nazar:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Daha dün nikon coolpix p 510 aldım. Vatanda 999 TL. Süper bir yarı pro makina. İş yerinde kullanıyorum. 42x optik zoom gerçekten harika.

Mustafa güle güle kullan. Güzel tercih de bulunmuşsun bence. Ben zaten makinanın en çok, 42X optik zoomunun olmasına bayıldım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben iki markayı da kullanmadım, yaptığım araştırmada elde ettiğim sonuçlara göre Canon diyorum...

Şu da var; çok satılan veya çok kullanılan marka en iyisidir diye bir şey yok. Bu yüzden kişilerin tercihine saygı duymak gerekiyor...

Hayırlı olsun güle güle kullanın.

:nazar:

Teşekkürler...

Ben hangi marka çok satarsa iyidir demedim. Sadece yapılan çekimlerde nikon daha iyiydi onu söylüyorum.

Kişilerin tercihine her zaman saygım vardır. Canon, nikon çok önemli değil. Önemli olan sohbet muhabbet :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mustafa güle güle kullan. Güzel tercih de bulunmuşsun bence. Ben zaten makinanın en çok, 42X optik zoomunun olmasına bayıldım.

Teşekkürler İlhan abi.

Çok fazla çekim yapamadım. Özellikle gece çekimlerini merak ediyorum. Müsait bir zamanda çekebilirsem buraya da atarım. Gündüz çekimleri ve ince ayarları gayet iyi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teşekkürler...

Ben hangi marka çok satarsa iyidir demedim. Sadece yapılan çekimlerde nikon daha iyiydi onu söylüyorum.

Kişilerin tercihine her zaman saygım vardır. Canon, nikon çok önemli değil. Önemli olan sohbet muhabbet :)

O benim şahsi yorumum (çok satılıp satılmadığı vs.), yanlış anlaşılmasın... Saygı ve sohbet muhabbet konusunda da hemfikiriz.

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...
  • 5 ay sonra ...

Ve nihayet bütçeyi ayırıp,  kararımı verip. Tercihimi Canon Eos 600D'den yana yaptım.  Aklımdaki modeller Nikon D5100-5200 ve Canon Eos 600D-650D  idi.  Bu saydığım modelleri takip ediyordum. 600D kampanyaya girip, promosyonlu olunca. Bu fırsatı değerlendireyim dedim.

Yeni başlayanlar için. Fiyat ve performans olarak, ideal bir model. Ücretsiz online fotoğraf eğitimi de kazanmışım. Onur'un hediye ettiği, fotoğrafçının el kitabı var birde. Yavaştan yavaştan okumaya ve uygulamaya başlarım artık. Birde hafta sonu hızlandırılmış bir eğitime katılırsam. Daha iyi olacak gibi geliyor. En iyi eğitim, uygulamalı görsel eğitim aslında.

Diğer Sony makinemi de satmaktan vazgeçtim. Kamerayı satmıştım zaten. Bu makineyi de kızıma vereceğim. Sınıf öğretmeni fotoğraf tutkunu birisi. Profesyonel bir makinesi var, ve çekimlerde makinenin hakkını veriyor. Hem benden dolayı hemde öğretmeninden dolayı, bayağı bir meraklı fotoğraf çekmeye. Onunda gönlü olması için vazgeçtim satmaktan.

post-6837-141695296108_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Güle güle kullan İlhan, sabreden derviş muradına erermiş.... :)

Teşekkürler Selman abi. Aynen öyle oldu vallahi. :)

hayırlı olsun abi... Kazasız belasız çekimler :)

Teşekkür ederim Mustafa. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İlhan abi sen gezi ve doğaya meraklısın, fotoğrafa da aynı şekilde.

Ailenle, güzel günlerde güzel ve mutlu kareler yakalarsın umarım.

Hayırlı olsun abi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İlhan abi sen gezi ve doğaya meraklısın, fotoğrafa da aynı şekilde.

Ailenle, güzel günlerde güzel ve mutlu kareler yakalarsın umarım.

Hayırlı olsun abi.

Aynen öyle güzel kardeşim. Beni güzel çözmüşsün. Teşekkür ediyorum iyi dileklerin için. Öpüyorum gözlerinden. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...