Jump to content

2.Nesil Mazda 3 Karbon Fiber Uygulaması

alpay99
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bir saat önce, alpay99 :

5D Hıgh Gloss Karbon Fiber siparişim geldi, uygulama yaptım. Ürün çok kaliteli, dokunduğunda verdiği hissiyat çok iyi, gün ışıgında ve karanlıkta lamba altında fotolarını koyuyorum.

IMG_3847.JPG

IMG_3852.JPG

IMG_3864.JPG

IMG_3866.JPG

IMG_3873.JPG

IMG_3874.JPG

IMG_3878.JPG

IMG_3887.JPG

IMG_3863.JPG

Alpay hocam, benim canavarı kargoyla gondersem ona da bi el atar mısın? :D

Foto.lardan da belli, ilk uygulamada kullandığın malzemeden çok daha iyiymis bu 5D.

Eline sağlık, güle güle kullan.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

17 dakika önce, quiteguide :

Alpay hocam, benim canavarı kargoyla gondersem ona da bi el atar mısın? :D

Foto.lardan da belli, ilk uygulamada kullandığın malzemeden çok daha iyiymis bu 5D.

Eline sağlık, güle güle kullan.

saolasın hocam, teşekkür ederim, gönder onuda kaplıyım :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11.05.2016 at 23:38, alpay99 :

saolasın hocam, teşekkür ederim, gönder onuda kaplıyım :)

hocam hıc yolunuz ıstanbula dusuyormu :D masallah hocam el yetenegınız gercekten bellı ben boyle yapamamıstım 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

abi bu kapı kol dayama kısımlarını nasıl söktünüz??

cam açma düğmelerinin olduğu kısımlar mesela nasıl çıktı??

bende yapmayı düşünüyorum ama sadece kapılara yapmayı dusunuyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teknik ve ustalık 10 numara, fakat araç bana biraz fazla karbon fibere boğulmuş gibi geldi, aracın bazı aksamlarına örneğin, kapı tutacağı, el freni, klima düğme bölümlerinin olduğu kısımların krom kaplama uygulanması tercih edilebilirdi. Ayrıca direksiyon kısmına hiç uygulanmasa daha mı iyi olurdu diye düşünüyorum. Son olarak renkler ve zevkler tartışılmaz konusunada katılıyorum, görüşlerim kişiseldir.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

17 saat önce, alpulusoglu :

hocam hıc yolunuz ıstanbula dusuyormu :D masallah hocam el yetenegınız gercekten bellı ben boyle yapamamıstım 

tesekkurler hocam , biraz özendım ıyı sonuc ortaya cıktı.

hocam cok kolay sokuluyor, bırlesım yerınden cızmeyecek plastık bır cısımle zorlarsan dırek cıkıyor.

13 saat önce, renegade :

Teknik ve ustalık 10 numara, fakat araç bana biraz fazla karbon fibere boğulmuş gibi geldi, aracın bazı aksamlarına örneğin, kapı tutacağı, el freni, klima düğme bölümlerinin olduğu kısımların krom kaplama uygulanması tercih edilebilirdi. Ayrıca direksiyon kısmına hiç uygulanmasa daha mı iyi olurdu diye düşünüyorum. Son olarak renkler ve zevkler tartışılmaz konusunada katılıyorum, görüşlerim kişiseldir.

hocam zevkler ve renkler tartısılmaz, açıkcası ben basıt gorunen plastık aksama uygulama yaptım. kapı kolları ve cam açma kapama modulu takım oldu. sonrasında orta konsolda multımedyanın altından baslayıp kol dayamaya kadar olan bolumde takım olarak kapladım. canlı gorsenız emınım goruslerınız değişir, resımler tam anlamıyla ıfade etmıyor goruntuyu malesef

bugunde kapı direkleri ile aynanın plastıgını kapladım, ayna plastıgı en zoruydu acıkcası. 5d karbon yanarlı donerlı gorunuyor ısıgın durumuna gore.resımlerı paylasıyorum.

IMG_3920.JPG

IMG_3928.JPG

IMG_3936.JPG

IMG_3937.JPG

IMG_3946.JPG

IMG_3947.JPG

IMG_3948.JPG

IMG_3945.PNG

IMG_3919.JPG

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 saat önce, alpay99 :

tesekkurler hocam , biraz özendım ıyı sonuc ortaya cıktı.

hocam cok kolay sokuluyor, bırlesım yerınden cızmeyecek plastık bır cısımle zorlarsan dırek cıkıyor.

hocam zevkler ve renkler tartısılmaz, açıkcası ben basıt gorunen plastık aksama uygulama yaptım. kapı kolları ve cam açma kapama modulu takım oldu. sonrasında orta konsolda multımedyanın altından baslayıp kol dayamaya kadar olan bolumde takım olarak kapladım. canlı gorsenız emınım goruslerınız değişir, resımler tam anlamıyla ıfade etmıyor goruntuyu malesef

bugunde kapı direkleri ile aynanın plastıgını kapladım, ayna plastıgı en zoruydu acıkcası. 5d karbon yanarlı donerlı gorunuyor ısıgın durumuna gore.resımlerı paylasıyorum.

IMG_3920.JPG

IMG_3928.JPG

IMG_3936.JPG

IMG_3937.JPG

IMG_3946.JPG

IMG_3947.JPG

IMG_3948.JPG

IMG_3945.PNG

IMG_3919.JPG

hocam son yaptıklarınız ıcın tavsıyenız varmı nasıl yapabılecegıme daır 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 saat önce, alpay99 :

Evet haklı olabilirsiniz, fotoğraf ile gerçek görüntü farklı bakış açısı yansıtabilir. Aracı yakın planda gerçek gözle gördüğümüzde çok hoş durduğunu tahmin ediyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

@alpay99 ne zamandır aklımdaydı folyo ile kaplama. senin yaptıklarını görünce gaza geldim ben de giriştim. hiç bir aksamı sökme-takma derdine girmeden (cesaret edemedim diyeyim) ne kadar becerebileceğimi test etmek adına ucuz yollu (9 TL) 1,20x1,70 m siyah folyo aldım.Saç kurutma makinesi ve komşunun oğlundan edindiğim ragle (ve ekstra altın sarısı folyo) ve eski bir kredi kartı, maket bıçağı kullandım, ancak bu işler için baskı yapmadan kesebilecek bir gereç şart, neşter mesela. Böylece maket bıçağının çizme riskini almamış oluruz diye düşünüyorum. 

sonuç fena olmadı. ufak tefek kusurları var ama çok dert edilecek boyutta değil.Araç içinde kapıdaki cam kontrol ünitelerini, direksiyon logosu ve zeminini, vites topuzu ve orta konsol ile torpido altını; araç dışında bagaj kapağındaki mazda 3 yazısını, ayna köklerini ve kapı direkleri ile ön logonun içini kapladım, arkadaki baykuş logosunu karbon fiberle yeniledim. Torpido kısmına eşimin ve çocuklarımın baş harflerini yine altın rengi folyo ile uyguladım. Normalde altın sarısı olan her yer mavi-ya da kırmızı olacak yakında.Mat siyah yerine gri veya piano black mi alsaydım diye düşündüm ama gözüm alıştıkça ağır duruşu hoşuma gitmeye başladı. Bir ara aynadaki Göktürkçe yazıları da yenilemek niyetindeyim, basınçlı su ile yıkamaktan yıprandılar.

IMG_20160814_141942.jpg

IMG_20160814_141920.jpg

IMG_20160814_142010.jpg

IMG_20160814_142035.jpg

IMG_20160814_142046.jpg

IMG_20160814_142100.jpg

IMG_20160814_142145.jpg

IMG_20160814_142204.jpg

IMG_20160814_142228.jpg

IMG_20160814_142251.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

>

IMG_20160814_142035.jpg

Elinize sağlık. Acaba arkadaki 3 logosunu nasıl yapıştırdınız? Ben de aldım ama yapıştırmaya cesaret edemiyorum, yıkarken sökülür diye korkuyorum

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

16.08.2016 at 01:07, m.ali :

Elinize sağlık. Acaba arkadaki 3 logosunu nasıl yapıştırdınız? Ben de aldım ama yapıştırmaya cesaret edemiyorum, yıkarken sökülür diye korkuyorum

Teşekkür ederim.İlk denemeye göre ben de yeterli buldum yaptıklarımı. mazda 3 yazısını değiştirmedim.Karbon siyah kaplama ve kırmızı folyo ile saç kurutma makinesi ile yumuşatarak kapladım.Muhtemelen basınçlı suyla yıkanmaktan dolayı çıkacaktır zira çok da detaylı uğraşmadım. Çıksın da zaten yakında piano black ve kırmızı kaliteli folyolar alıp girişmek niyetindeyim. Ön tamponun altındaki uzun siyah kısmada ince bir kırmızı şerit yapacağım. Az ama göze hoş görünen detayları seviyorum. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

jantları nasıl boyattınız hayran kaldım masAllah cok guzel olmus. benim araba siyah jantları hangı renge boyatayım. Ayrıca kopek balıgı anteni goruntu mu işlevi var mı nerden kaca aldınız 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...