Jump to content

2.Nesil Mazda 3 Karbon Fiber Uygulaması

alpay99
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

İnternetten ucuz yollu karbon fiber folyo alıp aracımın kapı direkleri , ayna plastiği ve ön logo içine uyguladım. Uygulamayı folyoyu saç kurutma makinesi ile ısıtarak yapıştırarak kendim  yaptım. Bagaj üzerindeki stop lambası için de aliexpressden karbon fiber ( mazdaspeed) yazısı alıp uyguladım.

Uygulama resimlerini ekliyorum.

01.JPG

02.JPG

03.JPG

04.JPG

05.JPG

06.JPG

07.JPG

08.JPG

09.JPG

10.JPG

11.JPG

12.JPG

13.JPG

14.JPG

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

17.04.2016 at 08:16, alpay99 :

İnternetten ucuz yollu karbon fiber folyo alıp aracımın kapı direkleri , ayna plastiği ve ön logo içine uyguladım. Uygulamayı folyoyu saç kurutma makinesi ile ısıtarak yapıştırarak kendim  yaptım. Bagaj üzerindeki stop lambası için de aliexpressden karbon fiber ( mazdaspeed) yazısı alıp uyguladım.

Uygulama resimlerini ekliyorum.

1. sınıf işçilik olmuş. Emeğine sağlık. Arka reflektorlere de bi el at artık. Siyah led çok hoş olur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şimdi, fotifoti :

El yatkın galiba :) iyi duruyor

bende yeni farkettim hocam elim folyo kaplama işine yatkınmış. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Direksiyonun yan çıtalarınıda kaplıyım dedim, oldukça yakıştı. baktım işçilik güzel çıkıyor aracada yakışıyor , bunun  üzerine aliexpressden 5d high gloss carbon fiber siparişi verdim, ürün gelince onunla değiştiricem kapladıklarımı :)

IMG_3717.JPG

IMG_3724.JPG

IMG_3727.JPG

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, alpay99 :

Direksiyonun yan çıtalarınıda kaplıyım dedim, oldukça yakıştı. baktım işçilik güzel çıkıyor aracada yakışıyor , bunun  üzerine aliexpressden 5d high gloss carbon fiber siparişi verdim, ürün gelince onunla değiştiricem kapladıklarımı :)

Bir de şu aldıklarının adreslerini versen ne makbule geçecek. :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12 dakika önce, quiteguide :

Bir de şu aldıklarının adreslerini versen ne makbule geçecek. :D

hocam tabiki veririm . ben parlak karbon fiber istedim, bide mat olanlar var.  kaliteli high gloss olsun 5d olsun vede kampanyalı olsun ıstedım.bu sartlarda linkteki ürünü tercih ettim.

http://www.aliexpress.com/item/50x200cm-DIY-Car-Sticker-5D-Carbon-High-Glossy-Film-Vinyl-Wrapping-Auto-Carbon-Fiber-Vinyl-Film/32351276807.html

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@alpay99 ellerine emeklerine sağlık. Çok şık çok güzel olmuş. Kazasız belasız kullanman dileği ile.

Ben hep duyarım, görürüm bu şekilde karbon fiber uygulamasını. Peki bunun uygulaması nasıl oluyor ? Uygulanan parçalar tek tek sökülüyor mu ? Örneğin kapı kol dayama bölümü. Orada cam/kapı/ayna tuşları var. O plastik aksam yerinden çıkarılıp, yüzeyine karbon fiber uygulandıktan sonra. Tuş boşluklarının olduğu kısım arka taraftan maket bıcağı ile mi kesiliyor delikle açılıyor ? Aynı keza direksiyondaki aksamlar, göbekteki logonun içi vs..

Bu Karbon Fiber kendinden yapışkanlı mı ? Spatula gibi bir şey aracılığı ile yüzeyi taranıp, hava kabarcıkları giderilerek mi uygulanıyor.

Karbon Fiberle ilgili kafamda deli sorular...Alpay cidden bu konuda ben bayağı bir cahil kalmışım..

Alpay bu konulara bir açıklık getirirsen, cidden hem merakımı yeneceğim hemde bu konuda cidden artık bilgileneceğim. :tey:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ilhan hocam güzel dileklerin için teşekkür ederim. açıkcası bende çok bilgi sahibi değildim bu konuda bir çok uygulama videosu seyrettim sonrasında uygulamaya başladım. bazı parçaları sökerek bazılarını sökmeden yaptım, açıkcası sökerek yapmak daha kolay lakin her parça sökülmuyor. Örnegim kapı kol dayama bölümünü söktüm, uygun metrajda karbon folyoyu parçayı kaplıyacak şekilde ısıtarak kapladım. ısıtma işlemini saç kurutma makinesi ile yaptım. kıvrımlı yerleri ısıtım gerdırerek hava boslugu kalmadan kapladığı zemine tap olarak uydurdum. son olarak düğmeleri ortaya cıkarmak ıcın dugme bolgelerını ısıtıp ordaki folyonun ıyıcı tabiri caızse yavsamasını saglayıp, duzgunce maket bıcağıyla kesip seklını verdım.

direksiyonda ıse tum bu adımları sokmeden uzerınde yaptım. ornegın dıreksıyon logosu için bı parca karbon folyo kestım, logonun uzerıne yapıtırdım , hafıfce ısıttım. sonrasında logonunun koselerıne gırecek sekılde tırnagımla ve folyoyu yırtmayacak plastık ucu sıvrı bır aparatla logonun ıcını cevreledım. fazla kalan kısımları falcata ıle kesınce suankı gorunumunu aldı. 

folyo kendınden yapıskanlı fakat folyoda esas onemlı nokta ısınınca sekıl alabılıyor, boylece kapladıgı yuzeyın seklını net alıyor. folyonun kalıtesıde onemlı tabı. benım ılk uygulamamdı ucuz yollu bır folyo tercıh ettım kendımı denemek ıcın.

umarım bıraz olsun bılgı verebılmısımdır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, İlhan :

@alpay99 ellerine emeklerine sağlık. Çok şık çok güzel olmuş. Kazasız belasız kullanman dileği ile.

Ben hep duyarım, görürüm bu şekilde karbon fiber uygulamasını. Peki bunun uygulaması nasıl oluyor ? Uygulanan parçalar tek tek sökülüyor mu ? Örneğin kapı kol dayama bölümü. Orada cam/kapı/ayna tuşları var. O plastik aksam yerinden çıkarılıp, yüzeyine karbon fiber uygulandıktan sonra. Tuş boşluklarının olduğu kısım arka taraftan maket bıcağı ile mi kesiliyor delikle açılıyor ? Aynı keza direksiyondaki aksamlar, göbekteki logonun içi vs..

Bu Karbon Fiber kendinden yapışkanlı mı ? Spatula gibi bir şey aracılığı ile yüzeyi taranıp, hava kabarcıkları giderilerek mi uygulanıyor.

Karbon Fiberle ilgili kafamda deli sorular...Alpay cidden bu konuda ben bayağı bir cahil kalmışım..

Alpay bu konulara bir açıklık getirirsen, cidden hem merakımı yeneceğim hemde bu konuda cidden artık bilgileneceğim. :tey:

ilhan hocam güzel dileklerin için teşekkür ederim. açıkcası bende çok bilgi sahibi değildim bu konuda bir çok uygulama videosu seyrettim sonrasında uygulamaya başladım. bazı parçaları sökerek bazılarını sökmeden yaptım, açıkcası sökerek yapmak daha kolay lakin her parça sökülmuyor. Örnegim kapı kol dayama bölümünü söktüm, uygun metrajda karbon folyoyu parçayı kaplıyacak şekilde ısıtarak kapladım. ısıtma işlemini saç kurutma makinesi ile yaptım. kıvrımlı yerleri ısıtım gerdırerek hava boslugu kalmadan kapladığı zemine tap olarak uydurdum. son olarak düğmeleri ortaya cıkarmak ıcın dugme bolgelerını ısıtıp ordaki folyonun ıyıcı tabiri caızse yavsamasını saglayıp, duzgunce maket bıcağıyla kesip seklını verdım.

direksiyonda ıse tum bu adımları sokmeden uzerınde yaptım. ornegın dıreksıyon logosu için bı parca karbon folyo kestım, logonun uzerıne yapıtırdım , hafıfce ısıttım. sonrasında logonunun koselerıne gırecek sekılde tırnagımla ve folyoyu yırtmayacak plastık ucu sıvrı bır aparatla logonun ıcını cevreledım. fazla kalan kısımları falcata ıle kesınce suankı gorunumunu aldı. 

folyo kendınden yapıskanlı fakat folyoda esas onemlı nokta ısınınca sekıl alabılıyor, boylece kapladıgı yuzeyın seklını net alıyor. folyonun kalıtesıde onemlı tabı. benım ılk uygulamamdı ucuz yollu bır folyo tercıh ettım kendımı denemek ıcın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Elinize sağlık. Uygulama gayet başarılı görünüyor. Ayrıca yakışmış. Güzel günlerde kullanın :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, alpay99 :

Vallahi bir kez daha tebrikler o zaman. Bayağı zahmetli bir işmiş. Öyle herkesin kalkışabileceği bir iş değil açıkçası. Vermiş olduğun bilgiler için çok çok teşekkürler. Aracına da maşallah, maşallah, maşallah nazar değmesin diyorum. :nazar:  :nazar:  :nazar:  :nazar:  :nazar:  :nazar:  :nazar:  :nazar:  :nazar:  :nazar:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, SpeedMazda :

Elinize sağlık. Uygulama gayet başarılı görünüyor. Ayrıca yakışmış. Güzel günlerde kullanın :)

cok saolun hocam.

21 dakika önce, İlhan :

Vallahi bir kez daha tebrikler o zaman. Bayağı zahmetli bir işmiş. Öyle herkesin kalkışabileceği bir iş değil açıkçası. Vermiş olduğun bilgiler için çok çok teşekkürler. Aracına da maşallah, maşallah, maşallah nazar değmesin diyorum. :nazar:  :nazar:  :nazar:  :nazar:  :nazar:  :nazar:  :nazar:  :nazar:  :nazar:  :nazar:

çok saolasın ilhan hocam..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynı uygulamayı bende geçtiğimiz yaz yapmıştım ama ısıtmadan yapmışım bazı yerleri söküldü, yazın gelmesini bekledim, tekrar el atacağım inşallah, bu arada elinize sağlık çok güzel olmuşlar

Sökülen yer şoför kapısındaki karbon kaplama

Sent from my SM-N900 using Tapatalk

ad88ca27abbc3d868237497bc747ac38.jpg

Ayrıca sizin arabanız kırmızıymış da size şu kırmızı şeritlerden almanızı tavsiye ederim.

497655b5f00c2391fd373a487d5aa1f1.jpg

0aaf98e795c13990b4658e548093f692.jpg

297c40a347c327f6c382f4d73c71f1fc.jpg

c9c6ed75f370e911c80fb194c24a98d5.jpg
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@abdyldz hocam elinize sağlık, ön konsol, vites koruk cevresı ve kapı döşemesindeki kırmızı şerit çok hoş durmuş. benimde kapı döşemesi için aklımdan geçmişti hattan çinden siparişini bile vermiştim. ama ön konsolda ve vitesdede harika durmus. şeriti araya sokmak için parçaları söktünüz mü?vitesin oraya nasıl soktunuz şeriti?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Elimde bulunan gümüş renkli şeytan logosunuda karbon  fiberle kapladım, araca uyguladım. aylak kasap taş..k  tartar hesabı benımkısıde :)

IMG_3748.JPG

IMG_3749.JPG

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@abdyldz hocam elinize sağlık, ön konsol, vites koruk cevresı ve kapı döşemesindeki kırmızı şerit çok hoş durmuş. benimde kapı döşemesi için aklımdan geçmişti hattan çinden siparişini bile vermiştim. ama ön konsolda ve vitesdede harika durmus. şeriti araya sokmak için parçaları söktünüz mü?vitesin oraya nasıl soktunuz şeriti?

Evet söktüm, sökmeden takmak çok ama çok zor, şeriti takabilirsiniz ama fırlıyor, fırlıyor, tutmuyor. Ben çift taraflı bant ile tutturdum. Ürünün linkini de atayım. Tam olarak bu marka değildi, ama bunun aynısı.

http://pages.ebay.com/motors/link/?nav=item.view&id=151856505573&alt=web

Sent from my SM-N900 using Tapatalk

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

5D Hıgh Gloss Karbon Fiber siparişim geldi, uygulama yaptım. Ürün çok kaliteli, dokunduğunda verdiği hissiyat çok iyi, gün ışıgında ve karanlıkta lamba altında fotolarını koyuyorum.

IMG_3847.JPG

IMG_3852.JPG

IMG_3864.JPG

IMG_3866.JPG

IMG_3873.JPG

IMG_3874.JPG

IMG_3878.JPG

IMG_3887.JPG

IMG_3863.JPG

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş