Jump to content

2. El SKYACTIV Mazda 3 Satış Deneyimi

arik1971
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Mazdaclubtr forumu üye ve yöneticilerini selamlar. 

Forumun sıkı takipçisiyim. Gerek netten gerekse tapatalk aracılığı ile mazda 3 ile ilgili ne yazılsa anında okuyordum. 

Daha önceden de 8 ay kadar 2004 model Mazda 3 kullanmıştım.Temmuz 2015'de Adana Mıçı Otomotiv'den sıfır km. metalik gri Power Sedan araç aldım. Bu evin 2. aracıydı. Gerek forumdan faydalanarak, gerekse kendi deneyimlerim ile araç için yapılacak ekstra ne varsa yaptım.

Bu arada özel bir şirkette İnş.Müh. olarak çalışıyorum.

Aracımı 81.000 TL'ye aldım. Sonradan yaptıklarım 4000 TL'yi geçti. Araç zaten dikkat çekiciydi, yapılanlardan sonra bir o kadar daha güzel oldu.

Malum piyasa sıkıntılı, küçük ve orta çaplı özel şirketlerin hali ortada. Devletten ihale ile iş aldığımız için bir süredir sıkıntılar devam ediyordu.

Daha fazla içeri girmeden aracımı satmaya karar verdim. Malum siteye 7.4.2016 tarihinde 79.000 TL olarak ilan verdim. Bu arada siteye de bildirmek istedim ama 50 mesaj altı kullanıcı olduğum için sizlerin haberi olmadı tabi.

Aracım 3.300 km.de en ufak sıkıntısı kazası, çizik dahi olmayan bir araçtı. 2. araç olduğundan binmedik bile zaten.

Fiyat 79.000 TL iken 2-3 kişi favorilerine ekledi.

11.04.2016 da fiyatı 77.500 TL'ye çektim. 3 kişi aradı en son ne olur dedi, 75.000 TL dedim. Bu aradan Çekle - senetle isteyenler oldu. Tabi gereken cevabı aldılar.

Ben bu arada aracı tanıdık bir galeriye götürdüm. Çok yavaş giden araç, satmak istersen en son 70.000'e alırım dedi.

15.04.2016 tarihinde Tarsus'dan öğretmen bir arkadaş aradı 70.000 TL param var dedi. Ben 72.500 istedim.

Sonra galericiye vereceğime arkadaşa tamam dedim. Ve aracımı 70.000 TL'ye sattım. Alan arkadaşım güle güle binsin.

Bu durumu sizlere şunun için yazıyorum. Araç süper, ilgi alaka süper. Ama 2. eli ya biz kendi kendimize ya da birileri öldürmüş.

Alırken bilmiyor muyduk ? Evet hemen satılmaz, bilen alır, zarar edersin diye çok söylediler.

Aracı ilana vermeden önce aldığım yeri aradım. 2016 model mayıs ayında gelecek 90'dan aşağı fiyat olmaz dediler.

2015 modeline de power sense 83, power modeline 80 fiyat verdiler.

Ben aracı 2015 temmuz ayında 81'e aldım. Aradan 9 ay sonra benim aracımın sıfırı 80'e düşmüş oldu.

Mazda sahipleri bana kızıyorlardır. Bunları neden burada söylüyorsun diye.

Malum sitede kim ne fiyat istiyorsa inanmayın diye yazıyorum. 76.000 isteyen şahıs 69.000'e gözümün önünde sattı aracını. Power Sedan 15000 km.de idi aracı.

72000 isteyen 2014 Navigasyonlu olan aracı 66.000'e bıraktılar. Sıkıntıdan ya da geleni de kaçırmamaktan araçlar bu fiyatlara satılıyor.  

Piyasa şartları mı, Mazda mı böyle bilemedim arkadaşlar.

Sıfır km mazda alırken 2 kere yetmez 3 kere düşünün derim ben. Piyasa da sıfır ayarında araçlar 10.000 daha aşağısına satılıyor.  

Ben binmek için aldım en azından 4-5 sene binerim, satarken de bindiğime sayarım demiştim ama olmadı.

Bu arada beni tek teselli eden daha 2600 km.de iken 500 TL verip ilk 6 aylık bakımını yaptırmıştım. Temmuz ayından 2. bakımı geliyordu 500 TL daha yada fazlasından kurtulmuş oldum. 5 yıl garanti iyi güzelde forumda da paylaşıldığı üzere 6 aylık bakımlar mazda sahiplerini üzecek. Aylar geçtikçe ve km. arttıkça masraflarda artacak tabi. 

Burada sizinle paylaştıklarım sadece üzüntümden. Belki biri yada birilerine faydam olur diye yazdım. Lütfen kimse alınmasın, kızmasın durum bu.

Herkese iyi forumlar, araçlarınızla kazasız belasız mutlu günler dilerim.

• Beğen 7
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Acele satışa pek gelmiyor maalesef. Zarar etmek kaçınılmaz. Geçen bir arkadaşımız da aynı dertten müzdaripti, onunki maddi açıdan değil, performansına alışamamaktandı. belki okumuşsunuzdur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öncelikle hayırlı olsun. Arabanın bilinirliği artsa bazı sıkıntılar ortadan kalkacak ama Mazdanın bu konuda henüz bir çalışması olmaması kötü. Dün arkadaşımın galerisinin önüne çektim arabayı sohbet ederken golfü olan biri geldi şuna vw taksan bu donanımla şuan piyasasının üstüne satarsın. Türkiye de bilinirlik ve tanıtım çok ama çok önemli. Performansı geçtim buna da bir yatırım yok. Emin olun mazda sahipleri şu arabayı kötülemeye bir başlasa sattıklarını da satamayacaklar. Araba sağlamda oradan yırtıyor marka. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Acele satmaya çalışırsanız her araç düşük fiyattan gidecektir. Ben gereğinden fazla Mazda'ya haksızlık yapıldığını düşünenlerdenim. Hızlı satılmıyor olabilir, müşteri fazla olmayabilir ama aracınız temizse 1 hafta yerine 1 ayda satarsınız olay bundan ibarettir bence.

Siz aracınızı 81.000 e alıp 70.000 e acil durumdan dolayı satmışsınız (sitede 74.000 e aynı paket aracını satan arkadaş vardı) yani yaklaşık %16 zararınız var.

2016 passat dsg 1.6 highline 141500 TL ve bildiğiniz gibi ruhsat size gelinceye kadar bu şişiyor. (3 ay beklemek de cabası ve aynı fiyat garantisi verilmeden) Şişirmesek bile aynı aracın 2015 modeli 120.000 TL ye hatasız ve galeriden alınabiliyor, yani %18 aşağısına ! Binicisinden ve aciliyetten olsa 115-110 bin arasına da alınabilir demektir bu.

Aklıma gelmişken arada serpiştireyim, R line paketli Passat Highline ın sıfırı 169.000 TL imiş fakat sadece 26 km de olanını (26.000 değil) VW bayisinden (bayi ortağından) 145.000 e bir arkadaşım aldı. Yani %16,5 zararına.

Hepsi bir kenara 70.000 e gerçekten çok aşağı vermişsiniz aracınızı. Tabi ki kendince sebepleriniz vardır fakat aracı bu değere satmış olmanız değer kaybıyla bence tam olarak örtüşmüyor.

Bu kıyaslamaları hep yaparım. Temiz Mazda 3 1.nesil makyajlı 35000 den aşağı yokken, zamanında aynı fiyat olan Megane, Astra , Civic vs de bu fiyatlarda. Demem o ki; araç değer kaybetmiyor. Emsalleriyle aynı. Bana sorarsanız temiz olanları değerli bile. Fakat yavaş satılabilir.

Yiğidi öldürün ama hakkını yemeyin derim.

Umarım yanlış anlaşılmamışımdır

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence ilk satış rakamınız 79 bin olması ve devamlı olarak fiyat düşürmeniz satış rakamınızı etkilemiş. İlk ilan rakamınız 75.900 olsa ve ilan araç resmi ve kalın yazı satın alınsaydı pazarlıkla 74 bine satılırdı diye düşünüyorum. İlan takibi yapan insanlar aracın fiyatının devamlı düştüğünü fark ederse işiniz bitmiştir, ya sizin gibi fiyat kırıp satamak zorunda kalırlar ya da satmaktan vazgeçersiniz. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Cok haklisiniz Mazdada deger inanilmaz dusuyor benim aracima galericiler dizel Mazda 3 impressive hatasiz 60 km de 45 bin lira veriyorlar Mazda aldin mi yillarca binecen hayat bu ne gosterir bilinmez ama paraya da sikisacaksan piyasa arabasindan sasmicaksin

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 saat önce, Mazda41 :

Cok haklisiniz Mazdada deger inanilmaz dusuyor benim aracima galericiler dizel Mazda 3 impressive hatasiz 60 km de 45 bin lira veriyorlar Mazda aldin mi yillarca binecen hayat bu ne gosterir bilinmez ama paraya da sikisacaksan piyasa arabasindan sasmicaksin

Galerici 50 ye satacağı arabaya 45 vermiş ve bunu beğenmiyorsunuz öyle mi ? Daha önce araç alıp satmadın sanırım kardeşim.

Bahsettiğiniz aracı 51.000 e Said abimiz kullanıcısından, Touring extralı olanını da Antep bayiden ben 49.000 e aldım. 30 bin km de.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba,

aracı çabuk elinizden çıkarmak istemeniz fiyatta istediğiniz rakamı yakalamanızı engellemiş gibi gözüküyor. Dediğiniz özelliklerdeki aracı 3 aylık zaman bandında istediğiniz fiyata yakın bir şekilde satabilirdiniz diye düşünüyorum. Daha önce 4 araç sattım 2. el ve acele etmek her zaman satıcıya zarar ettiriyor. Tekrar hayırlı olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 saat önce, Mazda41 :

Bu o kadar da anormal değil, hiç bir galerici satacağı aracı kullanıcı fiyatı ile almaz. Sonuçta ticaret yapıyorlar, üzerine kar koyup satacağına göre biraz aşağıdan alacak mecburen.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@cotchu nun dediği gibi.ben 2006 mazda 3 ü 25.000 e aldım. 27.000 tl ye sattım. 1,5 yıl bindim. şimdiki bindiğim aracımı aracı görmeden ilanın çıktığı gün kaporasını gönderdim ve 51.000 e aldım. Bugün satmak istesem 56.000 tl yazar 54.000 tl ye bırakırım. henüz mazdadan zarar etmedim. Ancak, sıfır aldığınız her araçta zarar edeceğiniz kesin. Bu mazda ile ilgili değil şahsi görüşüm. Bende sky active power almak istesem sıfırı için 2015 modelde 79.000 tl de ısrarcı olurum. O fiyatı gördüm çünkü. Sıfırını 79.000 tl olarak gördüğüm aracın 2. eline ise 74.000 tl vermek istermiyim, belki ? Bu yine Mazda ile ilgili değil.

Kızgınlık yada kırgınlık değil tepkimiz. Sadece size vermediğimiz her para, benim cebimde ki her para. Ya da sizin bizden istediğiniz her para, bizden eksilen para. Bu arada bende de 2 araç var. Mümin sportage'ı aldım  ;)

Seçimin hayırlı olmasını dilerim. Saygıyla ...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, weya :

@cotchu nun dediği gibi.ben 2006 mazda 3 ü 25.000 e aldım. 27.000 tl ye sattım. 1,5 yıl bindim. şimdiki bindiğim aracımı aracı görmeden ilanın çıktığı gün kaporasını gönderdim ve 51.000 e aldım. Bugün satmak istesem 56.000 tl yazar 54.000 tl ye bırakırım. henüz mazdadan zarar etmedim. Ancak, sıfır aldığınız her araçta zarar edeceğiniz kesin. Bu mazda ile ilgili değil şahsi görüşüm. Bende sky active power almak istesem sıfırı için 2015 modelde 79.000 tl de ısrarcı olurum. O fiyatı gördüm çünkü. Sıfırını 79.000 tl olarak gördüğüm aracın 2. eline ise 74.000 tl vermek istermiyim, belki ? Bu yine Mazda ile ilgili değil.

Kızgınlık yada kırgınlık değil tepkimiz. Sadece size vermediğimiz her para, benim cebimde ki her para. Ya da sizin bizden istediğiniz her para, bizden eksilen para. Bu arada bende de 2 araç var. Mümin sportage'ı aldım  ;)

Seçimin hayırlı olmasını dilerim. Saygıyla ...

Biliyorsun abi sıfırına niyetlendiğimde 79.000 fiyatını 2 ay önce görmüştüm, tamamını peşin alsam yada Garanti Bankası kampanyasından yararlanmak istemesem 1000 TL daha inebiliriz demişlerdi. 

Sportage hayırlı olsun. Allah'ım kaza bela vermesin inşallah. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2010 3'ümü 40bine sattım . Daha satışa konulmadan satıldı hatta :) alan arkadaş da 20bin gezip sattı 40bine sattı :) bu iş biraz nasip, biraz bulunduğunuz konumla da alakalı . 2009 Yarisi 2 ayda satamadım mesela, takasa gitti zor bela. Yine bir arkadaş fiestasının satılmasını bekliyor ki cx3 alsın. 2. Elin marka ile ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Hatta bizim satış şansımız daha yüksek çünkü rekabet az. Bir tarafta 4bin ilanı olan model ile Mazda 3'ün fark edilme oranı çok farklıdır eminim . Aracını satacak arkadaşlar sabırlı olurlarsa, evvela kendileri malın kıymetini bilirlerse Alıcı da bilir. Siz baştan bu satılmaz, para etmez derseniz Alıcı neden farklı düşünsün ?

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

telefonda arayıp, şu fiyat olsun, şunu vereyim diyenleri duyduktan sonra moralinizi bozup, bu araba satılmayacak gibi bir yanılgıya kapılmayın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Herkese selamlar...  2010 model Mazda 3 impressivimi 32.500 km de  2014'te 36.500 tl'ye aldım benzinli olarak ve yaklaşık 10 gün önce 70.000 km'de tüplü olarak 43.750 tl'ye sattım... Bizim mazdalarımızın kalitesinde ve güzelliğinde olmayan birçok malum markanın aynı 2010 model fiyatları en az 50.000 tl malum sitede. Burada şu var, en uygun fiyat, temizlik ve km li araçlardan birisi benim aracımdı, diğer mazda 3 ilanlarda ise çok uçuk fiyatlar var maalesef ve o ilanların o araçları satması bence zor... Çünkü, mazdayı bilen ve seven insanlar alıyor genelde, maalesef ki bu kalitede bir araç gerçekten diğer model ve markalara göre bilinmiyor, anlaşılmıyor, görülmüyor... Şimdi de 2012 model otomatik bir impressive almak üzereyim ve yine fiyat olarak diğer marka ve modellerin aynı yıllarına göre fiyat olarak daha uygununa... Yani mazdayı uygun fiyata alıp, satarken de zarar etmeden uygun fiyatlara satıyoruz. Sonuç olarak diğer marka ve modellere de baktım, inanın mazda kalitesinde ve donanımsal ve sorunsuzluk olarak C segmentinde alınabilecek başka bir araç bulamadım. İyi ki mazda var ve iyi ki piyasa arabası değil... Saygılar...

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bizzat ayni durumu 2hafta evvel aldigim power sense aracimda yasiyorum bayi 70 veriyor ama 71.5 veren son kullanici henuz cikmadi. Satilmazsa takasa verecegim 2nci elde bu kadar kisa surede bu kadar zarar cok dogrusu.. Hepimiz icin hayirlisi olsun.

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Valla Mazda'nın piyasasının olmaması benim çok hoşuma gidiyor. Her kes binmesin istiyorum bu araca. Geçen ay Sivas'a gittim bir tane mazda denk gelmedi. Kendim Bandırma'da oturuyorum. Aracımı tüm ilçe biliyor. Şimdiye kadar benim 2010 kasa ve üstü 3 adet mazda gördüm buralarda. 2010 altı da birkaç tane gördüm. Eğer Yurt dışında satılan 4 çekirdek Android işletim sistemli teyp bulabilirsen bu arabadan asla vaz geçmem. Varsın alçak olsun. Süspansiyon lar sert olsun onun sadece görünüşü yeter. Sadece Adı yeter. MAZDA = TANRI demektir. Sembolü de göklerde uçan ve özgürlüğü sembolize eden beyaz kartaldır. Kimse almasın ucuz olsun ben alırken rahat alabileyim :))

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

2011 Mazda 3 Impresive'i forumdan bir arkadaştan Ekim 2015'te 45.000'e aldım, 46.000'den ilana çıkmıştı, üç gün içinde bana sattı, kısmetliymiş. O da gidip 2015 Power aldı.

2011 Impressive'in bendeyken bir kazası oldu sol iki kapı sacı ve dikiz aynası değişti. Malum memleketteki pert dolandırıcılarından ötürü araç kaza yapınca değeri düşüyor. Şubat başında satılığa çıkardım Mart sonunda 43.000'e sattım biraz daha beklesem 44.000'e satardım belki. 

2014 Mazda 3 Power Sense'i 1 Şubat'ta 74.000'e aldım, fiyatının biraz düşük  olmasının sebebi km'sinin 50.000'de olmasıydı, kazası değişen boyananı yoktu.

Aldığım kişi de 76.000'da ilana çıkıp bir süre sabrettikten sonra 74.000'e bana sattı, Bodrum'da yaşıyor olması da satışını yavaşlatan unsurlardan birisiydi, benim Bodrum'da yaşayan ve araç kiralama işi yapan arkadaşlarım gidip aracı kontrol etmese ben de Ankara'dan Bodrum'a gidip araç alamayabilirdim.

Sözün özü, Mazda'yı acil satarsanız zarar etmeniz olası, ama sabırlı olursanız çok zarar ettiren bir araç değil. Hele ki yeni kasanın satışı ve bilinirliğindeki ivmelenmeyi de hesaplarsak...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...