Jump to content

93 Model 323 Sedan Arka Tarafı Savurma

YasinG
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba arkadaşlar,

Aracımla yolda giderken bir viraja 40km/hız ile girsem de arka taraf sanki savrulur gibi oluyor, rot balansçı arka amortisörlerin patlak olduğunu söyledi ancak amortisörlerden dolayı bu savurmayı yapmaz dedi. Bende rot ayarı yaptırıp, arka denge kolu lastiklerini değiştirttim sıkıntı devam ediyor.

Bu sıkıntıyı daha önce yaşayan var ise bilgi almak isterim

Amortisör marka önerilerinizi almak isterim.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracınıza uygun jant ve lastikleri mi kullanıyor musunuz ?

Lastik basınçlarınızı kontrol ettiniz mi? Şu dönemde ani hava ısınıp/soğumaları genleşmeye sebep olabiliyor. 

Mazda 323 amortisör tavsiyesi diye bir konu başlığımız vardı. Bu konumuza göz atabilirsiniz tavsiyeler için.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet jant lastikler aracıma uygun orijinal ebatlar. Lastikleri 15 gün önce aldım nokian marka.

SM-J500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Henüz bi çare bulamadım ama amortisör değiştireceğim daha sonra sıkıntı devam eder ise başka ustalara götürüp bı çaresine bakmaya çalışacağım

SM-J500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Denge kolu (viraj cubugu) aracın savurmasını önlemekten cok virajda aracı daha düz tutmak içindir.

93 model diyorsun 23 sene süspansiyon yayı yumuşamış olabilir üstüne bir de patlak amortisör.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim 626 da vardi o problem az da olsa meğer 26 senelik amortisörler inceden yağ kaçırıyormuş çift olarak yeniledim muhteşem oldu

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim 626 aracımda yeni yeni oluşan bir ses var şöyle tarif edmeye çalışayım sizlere arkadaşlar seyir halindeyken bir viraja girince eğer viraj sağa doğruysa oluyor bu ses sanki puuuff yapıyor kısa sürüyor bu ses sol tataftan geliyor gibi duyuyorum sağa dönerken sol tarafa doğru yük binincemi yapıyor nedir bilmiyorum onun haricinde amortisörlerde bir problem yok çukurlardansa geçsem vurma ötme filan yok sadece bu ses var acaba bilyelerdenmi geliyor gobekteki sizce arka sol tataftan geliyor ses

GALAXY J7

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

hiç uğraşma arkadaşım direk amantisörleri değiştir...patlak amntisör çökmez çökmediği içinde araba odun yutmuş gibi virajlarda dümdüz kalır.. sağa eğimli bir virajda sol amantisör çökerken sağ amantisör aksine havaya kalkar sol amantisör ATIYORUM 50 santime düşerken sağ amantisör 70 santime kadar çıkar...eh peki ikiside çalışmıyor ve ikiside 60 santimde kalıyorsa nolur...araba viraja eğilmeden dümdüz gider...viraj denge kolu ve burçlarına sen kendin bir bak levyeyle falan eğer lastik takozlar burçlar her neyse lakır lakır sallanıyorsa onlarda değişecek demektir eh tabiki sonrada öndüzene ..eğer amantisör ve burçları değiştirirsen en az 20 km bol virajlı yolda gezmeden ön düzene gitme hatta boş yolda 40-50 hızla giderken bol bol hızlı hızlı direksiyonu sağ sol yap arabayı silkele herşey yerine otursun dikkat et taklada atmada...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...
22.05.2016 at 14:44, meymendi :

hiç uğraşma arkadaşım direk amantisörleri değiştir...patlak amntisör çökmez çökmediği içinde araba odun yutmuş gibi virajlarda dümdüz kalır.. sağa eğimli bir virajda sol amantisör çökerken sağ amantisör aksine havaya kalkar sol amantisör ATIYORUM 50 santime düşerken sağ amantisör 70 santime kadar çıkar...eh peki ikiside çalışmıyor ve ikiside 60 santimde kalıyorsa nolur...araba viraja eğilmeden dümdüz gider...viraj denge kolu ve burçlarına sen kendin bir bak levyeyle falan eğer lastik takozlar burçlar her neyse lakır lakır sallanıyorsa onlarda değişecek demektir eh tabiki sonrada öndüzene ..eğer amantisör ve burçları değiştirirsen en az 20 km bol virajlı yolda gezmeden ön düzene gitme hatta boş yolda 40-50 hızla giderken bol bol hızlı hızlı direksiyonu sağ sol yap arabayı silkele herşey yerine otursun dikkat et taklada atmada...

Arkadaş a aynen katılıyorum söylencek herşeyi söylemiş 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar. Sol arka helezon yayı kırılmış ve amortisörler patlamış. 2 adet KYB marka amortisör aldık ve kırık yayı değiştirdik.

Sorun düzeldi. Bu arada KYB marka amortisörleri şiddetle tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sorunun duzeldigine sevindim yasin

Kyb amortisorler cok pahali o yuzden sadece arkalara takmistim

Onler biraz basik oldugu icin ve daha once cok amortisor patlattigim icin uzerindeki monroe lere dokunmadim. Kyb ile birlikte yaylarida keyfi olarak degistirmistim ve savrulma eskisi kadar yok. Eskisi kadar yok diyorum cunki arkası biraz yukarda benim aracin kayinvalide modu yani yuku anca tasiyor ;)

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...
19.06.2016 at 14:59, Rhapsody :

Sorunun duzeldigine sevindim yasin

Kyb amortisorler cok pahali o yuzden sadece arkalara takmistim

Onler biraz basik oldugu icin ve daha once cok amortisor patlattigim icin uzerindeki monroe lere dokunmadim. Kyb ile birlikte yaylarida keyfi olarak degistirmistim ve savrulma eskisi kadar yok. Eskisi kadar yok diyorum cunki arkası biraz yukarda benim aracin kayinvalide modu yani yuku anca tasiyor ;)

Aynen bende sadece arkaları KYB ile değiştirdim. Önlerinde değişmesi gerekiyor şimdi uygun fiyatlı bir amortisör araştırıyorum. Ön amortisör için KYB marka 175 TL fiyat verdiler :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kyb harici bakiyosan zaten ucuz var. Mesela bir kyb parasina bir cift amortisor var bir cok marka hemde.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dün rot balansçıya götürdük aracı, makinaya bağladılar ön takımında amortisölerinde bi problem yok dediler. Başka bi yer makinaya bağlamadan lifte kaldırıp bakmıştı amortisörler patlak demişti. Kime inanacağımızı şaşırdık. Yolda giderken çukura falan düşünce vurmuyor ama sanki daha yumuşak olması gerek diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Kardes madem cukur kasis vr bozuk yolda vurmuyor o zaman sen sadece ön yaylari degistiriceksin arac esnemeye baslicak. Eger en son ne zaman degistigini bilmiyorsan fazla para tutmaz degistir kafan rahat olsun ki illaki farkeder

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...