Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Lastik Tavsiyesi

Ultrass34
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

falken 215 45 18 bulunmuyor. bu sene yeni bir desenle gelebilirmiş ama ankara'daki en büyük yetkili bayiler de bekliyoruz diyor. 

ben de baktim olmuyor buluncaya kadar eski michelin'leri taktırayım dedim. ama lastikler hic iyi durumda değil. hemen "abs"ye giriyor doğru duzgun yol tutmuyor ve laylon olmuş durumda. diş derinlikleri lastikte belirtilen sınıra gelmemiş olmasına ragmen lastikler bitmiş.  2015 aracla beraber gelen orijinal lastikler.  araç 2015'in  11. ayinda trafige çıkmış.  teknik olarak iki yılı geçeli çok az olmus ama  durum berbat. lastikler 38 bin km yapmış bu arada. hani iki katı ağırlığındaki kış lastiklerinde durum aynı olsa  diyecem arabanin kapasitesi bu ama değil, anlamadim gitti..

bi de sorsan tanesi bin lira...

o yüzden falken'leri deneyecem. bakalım ne olacak.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

şu falken 205/55/r16 91w ecorun bende çok merak ettim. kayınpederin mercedese dün şipariş verdim. bakalım gelince lastik hakkında yorum yaparım. umarım kötü bir seçim olmamıştır. keza lastiği ben önerdiğim ve aldığım için tüm ihale bana kalır yoksa...:2funny::2funny:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

18.04.2018 at 08:54, vethekim :

şu falken 205/55/r16 91w ecorun bende çok merak ettim. kayınpederin mercedese dün şipariş verdim. bakalım gelince lastik hakkında yorum yaparım. umarım kötü bir seçim olmamıştır. keza lastiği ben önerdiğim ve aldığım için tüm ihale bana kalır yoksa...:2funny::2funny:

Ultra vs yüksek performanslı bir kullanım beklentisi olmadığı sürece, kullanıcıyı üzmeyecektir. Xiomi ürünleri gibi fiyat=performans lastiğidir. :) Subaru'da kullanan arkadaşlar var, daha kötü bir yorum görmedim. Özellikle 17" üstü lastik kullananlar için bence bulunmaz veli nimet. Ne olduğu belirsiz Çin/Kore malı lastikler yerine, bu Falken lastikler bence ilaç gibi. Şahsen Michelin Primacy 3 lastiklerim ömrünü tamamladığında, çok büyük olasılıkla bende Falken alacağım.. 

Kayınpedere hayırlı olsun şimdiden.:tey:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

43 dakika önce, İlhan :

Ultra vs yüksek performanslı bir kullanım beklentisi olmadığı sürece, kullanıcıyı üzmeyecektir. 

bende öyle düşünüyorum. bakalım yarın gelir kargo ile. goodyear ef.grip performans ( 4 kanallı ) alacaktım ancak hem lastik çok eskidi hemde son zamanlarda iyi bir zam gördü. petlas imperium ve lassa revo2 ( üretimden kalkmış ama değerleri güzel ilerde sıkıntı olmasın diye almadım)  baktım lastikler arasında. en son falkende karar kıldım. 2018 üretim, ücretsiz kargo ,indirimle beraber 196 tl 6 taksit aldım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

19 saat önce, İlhan :

Ultra vs yüksek performanslı bir kullanım beklentisi olmadığı sürece, kullanıcıyı üzmeyecektir. Xiomi ürünleri gibi fiyat=performans lastiğidir. :) Subaru'da kullanan arkadaşlar var, daha kötü bir yorum görmedim. Özellikle 17" üstü lastik kullananlar için bence bulunmaz veli nimet. Ne olduğu belirsiz Çin/Kore malı lastikler yerine, bu Falken lastikler bence ilaç gibi. Şahsen Michelin Primacy 3 lastiklerim ömrünü tamamladığında, çok büyük olasılıkla bende Falken alacağım.. 

Abi bir Mazda, iki Falken bizim şu halimizi görse bize satış primi verirdi :D Tahmin ettiğim gibi gerekli savunmayı yapmışsın. 205/55 R16 ebada kadar üst segment markalar alınabilir ama benim şimdiki aracımda ve eski Mirai'mdeki 205/50 R17 gibi abidik gubidik ebatlara ve üstüne çıktığınızda o kadar da kolay olmuyor, elin morarıyor, titriyor, yutkunuyorsun :D Misal şimdi CX-5 alma planlarım devam ediyor ama çoktaaan lastik ebadını ezberledim: 225/55 R19, birçok SUV araçta kullanılan ebat ama mesela bi Goodyear alayım desen takımı 3.500 TL'yi buluyor. Hal böyle olunca fiyat-performans lastiği arayışlarına giriyorsun. Girince de yolun Falken'le kesişiyor. Ancak bazı ebatlarda fiyatı Petlas'ın bile altına düşüyor. 2012 yılında aldığın ilk Falken'ler Made In Japan'dı, aşırı memnundum. Şimdi Türkiye'de üretiliyor, fiyat da ciddi oranda düşünce kaliteden taviz mi veriliyor diye düşünüyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

tamam falken alak da bulamıyoruz ki:)

215-45-r18 lastik şu an için misal  ankara'da yok. yeni desenle gelebilir dediler, birkaç yere not bıraktık arayan soran yok. arada yokluyorum gelmedi diyorlar.  

taktım eski mişlenleri kaya kaya gidiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

34 dakika önce, serkan306 :

Abi bir Mazda, iki Falken bizim şu halimizi görse bize satış primi verirdi :D Tahmin ettiğim gibi gerekli savunmayı yapmışsın. 205/55 R16 ebada kadar üst segment markalar alınabilir ama benim şimdiki aracımda ve eski Mirai'mdeki 205/50 R17 gibi abidik gubidik ebatlara ve üstüne çıktığınızda o kadar da kolay olmuyor, elin morarıyor, titriyor, yutkunuyorsun :D Misal şimdi CX-5 alma planlarım devam ediyor ama çoktaaan lastik ebadını ezberledim: 225/55 R19, birçok SUV araçta kullanılan ebat ama mesela bi Goodyear alayım desen takımı 3.500 TL'yi buluyor. Hal böyle olunca fiyat-performans lastiği arayışlarına giriyorsun. Girince de yolun Falken'le kesişiyor. Ancak bazı ebatlarda fiyatı Petlas'ın bile altına düşüyor. 2012 yılında aldığın ilk Falken'ler Made In Japan'dı, aşırı memnundum. Şimdi Türkiye'de üretiliyor, fiyat da ciddi oranda düşünce kaliteden taviz mi veriliyor diye düşünüyorum.

Üllemizde Çankırı'da üretiliyor olması, maliyetler açısından çok büyük avantaj. Haliyle fiyat konusunda, diğer markalarla çok iyi rekabet edebiliyor. Japon markası olduğundan emim kalite ve güvenilirlilik kriterleri buraya aşılamışlardır. Netice de üretilen lastikler Avrupa, Rusya, Ortadoğu, Afrika ülkeline ihraç ediliyor. Bizim burada kullandığımız lastiği onlarda kullanıyor. O yüzden kaliteden ödün vermelerine ben ihtimal bile vermiyorum. 

@Katil Balina Hasan Hocam merkeze e-mail atarak bir şansını denedin mi? Olur ya belki faydası olur. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, İlhan :

Hasan Hocam merkeze e-mail atarak bir şansını denedin mi? Olur ya belki faydası olur. 

bi şansımı deneyeyim abi.  ankara'daki en büyük bayileri sipariş vermiş ama fabrika yollamıyormuş. 

desen değişikliği dolayısıyla bir aksaklık yaşanmış olabilir mi acaba bilemedim.

bi maille dürteyim:)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, Katil Balina :

bi şansımı deneyeyim abi.  ankara'daki en büyük bayileri sipariş vermiş ama fabrika yollamıyormuş. 

desen değişikliği dolayısıyla bir aksaklık yaşanmış olabilir mi acaba bilemedim.

bi maille dürteyim:)

Bir dene şansını...Hatta iletişim formu doldurursan, gönder linki bana da bende yazayım. Bir elin nesi var, iki elin sesi var.. Forumdan başka arkadaşlar da iletişime geçerse, belki bir sonuç alabiliriz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, İlhan :

Üllemizde Çankırı'da üretiliyor olması, maliyetler açısından çok büyük avantaj. Haliyle fiyat konusunda, diğer markalarla çok iyi rekabet edebiliyor. Japon markası olduğundan emim kalite ve güvenilirlilik kriterleri buraya aşılamışlardır. Netice de üretilen lastikler Avrupa, Rusya, Ortadoğu, Afrika ülkeline ihraç ediliyor. Bizim burada kullandığımız lastiği onlarda kullanıyor. O yüzden kaliteden ödün vermelerine ben ihtimal bile vermiyorum. 

@Katil Balina Hasan Hocam merkeze e-mail atarak bir şansını denedin mi? Olur ya belki faydası olur. 

Bize de yaranılmıyor :P ama insan Petlas'ın altında fiyatlı modelleri olunca, Falken'in fabrikasının da Abdulkadir Özcan ( Petlas'ın da sahibi ) ile alakası olunca işkilleniyor.

4 saat önce, Katil Balina :

tamam falken alak da bulamıyoruz ki:)

215-45-r18 lastik şu an için misal  ankara'da yok. yeni desenle gelebilir dediler, birkaç yere not bıraktık arayan soran yok. arada yokluyorum gelmedi diyorlar.  

taktım eski mişlenleri kaya kaya gidiyorum.

Ali Dayı Oto Lastik'e sordunuz muhtemelen. Vezni ve Öz Düzgün'e de sormanızı tavsiye ederim. Aslında bulabilirseniz Toyo da süper olur, hatta daha iyi olur :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

23 dakika önce, serkan306 :

Ali Dayı Oto Lastik'e sordunuz muhtemelen. Vezni ve Öz Düzgün'e de sormanızı tavsiye ederim. Aslında bulabilirseniz Toyo da süper olur, hatta daha iyi olur :D

evet hocam onlara sordum yok dediler. diğerlerine de bi sorayım teşkkürler.

@İlhan hocam direkt iletişimden aradım. bi yere yönlendirdiler o da petlas var falken yok çok cins bir ebat, boşuna beklemeyin bulamazsınız, fabrika üretir mi üretmez mi bilmiyorum dedi:)

ek: vezni ve öz düzgünde de bulunmuyor...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

biraz takiple nihayetinde 215 45 r18 falken yazıkları almış bulunuyorum. lastikçi ali dayı'daki tek takım. arkadaş lastiği 2017 aralıkta sipariş vermemize karşılık göndermiyorlar dedi. arada ısrarlı isteyince bir takım yollamışlar. bilemiyorum ama dediğine göre yurt dışına öncelik verip oraya yolluyorlarmış. zaten lastikler 2018'in 3. haftasında üretilmiş ama daha şimdi yollamışlar. ilginç...

20180428_141948.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bi de 2015 mişlenlerin bu hale gelmesi normal mi? diş derinliği bitmeden bu hale gelmiş durumda. lastik takıldıktan sonra iyi bir lastikçide rot balans mi yaptırmak lazım?

20180428_144921.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

26 dakika önce, Katil Balina :

bi de 2015 mişlenlerin bu hale gelmesi normal mi? diş derinliği bitmeden bu hale gelmiş durumda. lastik takıldıktan sonra iyi bir lastikçide rot balans mi yaptırmak lazım?

20180428_144921.jpg

Ben lastiğin yanaklarında ciddi deformasyon gördüm. Biraz kaldırım görmüşe benziyorlar. Lastiğin diş izlerinin yavaşça kaybolmasını ise lastiğin gittikçe adım adım eskimesine bağlıyorum. Hani ömrü 50.000 km ise 40.000 km deki performansı ile 10.000 km deki performansı aynı kalamayacaktır. Derin izler var ama ince izler kayboluyor. Bu da şu demek sizi yolda düz tutabilir, dönüşlerde sıkıntı oluşturmaz. Ama ilk zamanki yumuşaklığı ve sessizliği de çoktan gitmiştir. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, karakulak :

Ben lastiğin yanaklarında ciddi deformasyon gördüm. Biraz kaldırım görmüşe benziyorlar

teki böyle olsa tamam da ön ikisi de bu şekilde. arkalar da eksik kalmamış.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14 dakika önce, Katil Balina :

teki böyle olsa tamam da ön ikisi de bu şekilde. arkalar da eksik kalmamış.

Bir defasında kaldırıma değer değmez lastiğin yanağının yırtıldığına şahit oldum. Aman dikkat. Sürüş güvenliği her şeyfen önemlidir. Yeni kauçukları ile aracınla bol bol gezersin umarım. Güle güle eskitin

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Frenleme performansı iyice düşünce Michelin'in ürünü olan ekonomik seriden " Tigar Sigura 205x60x16 " dört adet lastik satın aldım. Toplam 960 TL. Dandik bir şeye benziyor. Performansını kullandığımda yazarım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

23 dakika önce, Katil Balina :

falken falken dedik elimizde patladı:)

yolda titremelere vs neren olan bir lastik. balansla falan kurtaramıyorsunuz, yanaşmayın derim.

Geçmiş olsun. Pahalı bir tecrübe oldu. Benim de zaman yaklaştı bu yaz alsam iyi olacak.. Araştırıyorum..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14 dakika önce, Burak :

Geçmiş olsun. Pahalı bir tecrübe oldu. Benim de zaman yaklaştı bu yaz alsam iyi olacak.. Araştırıyorum..

ben de değerli yorumlarınızı takipteyim benim de zamanım geldi.   :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...