Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Lastik Tavsiyesi

Ultrass34
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

2 dakika önce, Tarahumara :

Ben her 10.000 km de bir rotasyon yapıyorum. 2. rotasyonu yaptım geçenlerde. Araç 20.000 de. Şimdi benim de kurt düştü aklıma. Garaja inip bir bakayım. Birazdan editlerim.

ben de kış lastiklerine geçerken tekrar yaptırmayı düşünüyorum bakalım.  daha dogrusu her lastik değisiminde yaptırmak gerekiyor gibi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şimdi, Tarahumara :

Ben her 10.000 km de bir rotasyon yapıyorum. 2. rotasyonu yaptım geçenlerde. Araç 20.000 de. Şimdi benim de kurt düştü aklıma. Garaja inip bir bakayım. Birazdan editlerim.

takipteyiz,rotasyon ile durum nasıl bakalım.kışlık jant lastik takım yapmaya çalışırken birde bu çıktı?

1 dakika önce, Katil Balina :

arkalarda durum nispeten iyi ama önler bu şekilde berbat durumda idi.  dördünde de dıştan yiyor. sazan sırtı gibi derinden bir pullanma var. sanırım yol tutuşu da buna bağlı olarak özellikle virajlarda berbat durumdaydı. 1/3 fiyatına aldığım falken'lerle henüz bir sorun yaşamadim yol tutusu konusunda. balans tutmamasını titremesini saymıyorum. onun da ikisini iade edip buyük oranda cözdük  ya bakalım)

değişim sırasında lastikçi rot ayarına baktığında kötü durumda olduğunu söylemiş düzeltmişti. yeni lastiklerle bi 5 bin km'den fazla yaptım herhalde şimdilik sorun yok. 

3. nesil 3 sahiplerinin km yükselmeden bi kontrol etmelerinde fayda var gibi. 

takipteyiz,enteresan bir durum yani sert kullanım tarzı desen yok,aşırı km desen yok kontrollü olmakta fayda var...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende durum bu. 2. kere rotasyon yaptığımdan hangi lastik ön-arka-sağ-sol karışmış durumda. Rotasyon yaparken de kitapçıkta belirtildiği gibi yapıyorum. Lastikçiler böyler rotasyon olmaz dese de ben kitapçıktakini uyguluyorum.

Capture.thumb.JPG.793d1f0c2c273e11a9a4f9f5c1801d38.JPG

IMG_20180906_164821.thumb.jpg.bda76da4957f02d3da83bffb43daa405.jpg

IMG_20180906_164832.thumb.jpg.e6b02259c6164c26f54876babdabc25c.jpg

IMG_20180906_164850.thumb.jpg.5853369ee53265aba3c87954f24906e1.jpg

IMG_20180906_164902.thumb.jpg.f72a3c4c506fa3859c1b2666760e33ca.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

24 dakika önce, Tarahumara :

Bende durum bu. 2. kere rotasyon yaptığımdan hangi lastik ön-arka-sağ-sol karışmış durumda. Rotasyon yaparken de kitapçıkta belirtildiği gibi yapıyorum. Lastikçiler böyler rotasyon olmaz dese de ben kitapçıktakini uyguluyorum.

bir sıkıntı gözükmüyor şimdilik,rotasyonun faydası mutlaka olmuştur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 saat önce, Tarahumara :

lastiklere iyi bakın, fiyatlar uçtu :( 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

18 saat önce, Tarahumara :

Capture.thumb.JPG.793d1f0c2c273e11a9a4f9f5c1801d38.JPG

Niye olmazmış yahu, her lastik 4 tarafı da aynı oranlarda ziyaret edecek işte. :)
Biz de her iş öyle. Millet ustayım diye geçinir. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

Lastik fiyatları uçmuş durumda.

Benim michelinler de bir ön sayfadakiler gibi. 

Bu yıl hem yaz hem kış lastiği alıcam, çok maaliyetli duruyor şuanki piyasada.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Hort: Aracıma Falken AS210 dört mevsim lastik takımı aldım. Bir kere eski Falkenlere göre çok sessiz gerçekten ve yol tutuşu kuru yolda tatmin edici. Islak yolda veya karda nasıl gider henüz tecrübe edemedim ama Falken eski AS200 serisine göre epey geliştirmiş lastiği ama testler ve deneyimler için http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Falken/EUROALL-SEASON-AS210.htm linkine bakabilirsiniz. Testlerde iyi dereceler almış, fiyat/fayda dalında tabiki 1. olmuş, aşınmada 2., genel ortalamada Pirelli Cintutaro'dan, Bridgestone Weather'den iyi derece yapmış. En kapsamlı araştırma AutoBild'in olmuş, onun verilerine de http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2018-Auto-Bild-All-Season-Tyre-Test.htm linkinden ulaşabilirsiniz. Kışlık yerine dört mevsim tercih etmek isteyenler için fikir verebilir. Bu arada fiyatının uygun olmasının nedeni Türkiye'de fabrikaları olmasıymış, öğrenmiş oldum. NŞA'da İngiltere'de Hankook'tan daha pahalı bir marka ama Hankook ekstra %20 gümrük ödüyormuş, tabi fabrikaları olmayan diğer markalar da...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

07.11.2018 at 10:39, serkan306 :

Hort: Aracıma Falken AS210 dört mevsim lastik takımı aldım. Bir kere eski Falkenlere göre çok sessiz gerçekten ve yol tutuşu kuru yolda tatmin edici. Islak yolda veya karda nasıl gider henüz tecrübe edemedim ama Falken eski AS200 serisine göre epey geliştirmiş lastiği ama testler ve deneyimler için http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Falken/EUROALL-SEASON-AS210.htm linkine bakabilirsiniz. Testlerde iyi dereceler almış, fiyat/fayda dalında tabiki 1. olmuş, aşınmada 2., genel ortalamada Pirelli Cintutaro'dan, Bridgestone Weather'den iyi derece yapmış. En kapsamlı araştırma AutoBild'in olmuş, onun verilerine de http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2018-Auto-Bild-All-Season-Tyre-Test.htm linkinden ulaşabilirsiniz. Kışlık yerine dört mevsim tercih etmek isteyenler için fikir verebilir. Bu arada fiyatının uygun olmasının nedeni Türkiye'de fabrikaları olmasıymış, öğrenmiş oldum. NŞA'da İngiltere'de Hankook'tan daha pahalı bir marka ama Hankook ekstra %20 gümrük ödüyormuş, tabi fabrikaları olmayan diğer markalar da...

Ölçüler nedir hocam?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 saat önce, IraArel :

Ölçüler nedir hocam?

Orijinal ebadı 225 55 19 ancak daha yeni çıkan bir seri olduğu için o ebat yoktu. 235 55 19 aldım, %1.5 çap büyüyor ama %3e kadar bi sorun teşkil etmez. Aynı kasa araçta bile farklı paketlerde ebatlar değişince böyle farklar oluyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gooodyear Effıcent Grıp Performance 4 Oluklu olan modelı

Etıket degerı : B-A  68 Desıbel

ISlakta ve kuruda yol tutus cok ıyı Çok memnumum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

F/P ürünü bir kış lastiği bakıyorum. Daha önce Nokian kullandım ama fiyatlar Nokian'da almış başını gitmiş. Forumda falken konusunda orta yol yok ya çok iyi ya çok kötü açıkçası tercih etmelimiyim kararsız kaldım. Snoways 3 ve Sava Eskimo HP2 lastikleri F/P ürünü gibi duruyor. Ankara için sizin öneriniz ne olur..?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şimdi, Kingcool :

F/P ürünü bir kış lastiği bakıyorum. Daha önce Nokian kullandım ama fiyatlar Nokian'da almış başını gitmiş. Forumda falken konusunda orta yol yok ya çok iyi ya çok kötü açıkçası tercih etmelimiyim kararsız kaldım. Snoways 3 ve Sava Eskimo HP2 lastikleri F/P ürünü gibi duruyor. Ankara için sizin öneriniz ne olur..?

Falken'i en çok, her yerde, her şartta tavsiye eden @İlhan Bey ve benim. Sadece bir takım lastiğini alsam böyle birşey yapmam ama 15", 16", 17", 19" çaplarında bazılarında yazlık, bazılarında kışlık ve şimdi de kendi aracımda dört mevsim olarak satın aldım, yakın arkadaşlarıma, akrabalarıma aldım, aldırdım, olumsuz bir geri dönüş almadım, birçoğu çok memnun ve teşekkür ediyor, yani abartısız 15 takım Falken almış/aldırmışımdır. Fiyat ortalamalarına baktığınızda kalite olarak yarışabilecek değil, yanından geçecek bir marka yok, hatta bence bu kadar uygun fiyata satarak kalite algılarını düşürdüklerini düşünüyorum. Forumda bildiğim kadarıyla sadece @Katil Balina  bir balans sorunu yaşadı sanırım, başka da olumsuz görüş bildiren olmadı diye biliyorum. Ben markayı almayı düşünürken elbette araştırıyorum da, kendi aracıma lastik alırken her ne kadar Alman da olsa AutoBild'i referans aldım ve size de bunu önerebilirim. http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2018-Auto-Bild-Winter-Tyre-Test.htm bu linkte detaylı test verileri var, genelde ortalama üstü, kızaklamada en iyi performansa sahip, fiyat olarak en iyi 2. fiyata sahip,  22 lastik içinde 8. olmuş bir lastik. Ha ben aracıma beş yıl binecek olsam daha üst kalitede bir lastik alırım ama çok uzun süreli kullanma adetim olmadığı için F/P oranı en iyi markayı alıyorum size de tavsiye ederim. Hatta "nerde o Ankara'nın eski kışları" diyerek, dört mevsim AS210'u da bir düşünmenizi öneririm :D 

• Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

27 dakika önce, serkan306 :

Falken'i en çok, her yerde, her şartta tavsiye eden @İlhan Bey ve benim. Sadece bir takım lastiğini alsam böyle birşey yapmam ama 15", 16", 17", 19" çaplarında bazılarında yazlık, bazılarında kışlık ve şimdi de kendi aracımda dört mevsim olarak satın aldım, yakın arkadaşlarıma, akrabalarıma aldım, aldırdım, olumsuz bir geri dönüş almadım, birçoğu çok memnun ve teşekkür ediyor, yani abartısız 15 takım Falken almış/aldırmışımdır. Fiyat ortalamalarına baktığınızda kalite olarak yarışabilecek değil, yanından geçecek bir marka yok, hatta bence bu kadar uygun fiyata satarak kalite algılarını düşürdüklerini düşünüyorum. Forumda bildiğim kadarıyla sadece @Katil Balina  bir balans sorunu yaşadı sanırım, başka da olumsuz görüş bildiren olmadı diye biliyorum. Ben markayı almayı düşünürken elbette araştırıyorum da, kendi aracıma lastik alırken her ne kadar Alman da olsa AutoBild'i referans aldım ve size de bunu önerebilirim. http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2018-Auto-Bild-Winter-Tyre-Test.htm bu linkte detaylı test verileri var, genelde ortalama üstü, kızaklamada en iyi performansa sahip, fiyat olarak en iyi 2. fiyata sahip,  22 lastik içinde 8. olmuş bir lastik. Ha ben aracıma beş yıl binecek olsam daha üst kalitede bir lastik alırım ama çok uzun süreli kullanma adetim olmadığı için F/P oranı en iyi markayı alıyorum size de tavsiye ederim. Hatta "nerde o Ankara'nın eski kışları" diyerek, dört mevsim AS210'u da bir düşünmenizi öneririm :D 

Serkan Kardeşim çok teşekkürler bilgillendirme için. Aslında Pirelli Cinturato ile Falken arasında kaldım sanırsam. Ama Falken'in biraz daha fiyatları uygun görünüyor. Falken'de önerin Eurowinter HS01 mi. Bizim araçlarda yanak ve taban genişliği için hangisi ideal.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 dakika önce, Kingcool :

Serkan Kardeşim çok teşekkürler bilgillendirme için. Aslında Pirelli Cinturato ile Falken arasında kaldım sanırsam. Ama Falken'in biraz daha fiyatları uygun görünüyor. Falken'de önerin Eurowinter HS01 mi. Bizim araçlarda yanak ve taban genişliği için hangisi ideal.

Falken testte Pirelli'yi ezmiş resmen, fiyat farkı da çok var, bence hiç gerek yok. Paraya kıyıp Conti alacağım desen saygı duyarım ama daha kötü bir lastiğe daha fazla para verme bence. En yeni seri HS01, 4D nano teknolojisi var, önemli bir detay. Alternatif ebatlara baktığımda, güvenli sınırlar içinde kalan ( yani dış çapta maksimum ±%3 fark olacak şekilde ) en uygun fiyat 225/40/R18'de çıkıyor, bu ebatta dış çap %2,11 küçülüyor, yani taban 10 mm genişliyor ancak yaklaşık 97 mm olan yanak, 90 mm'ye düşüyor, bu da yol tutuşu arttıran ancak konforu azaltan bir durum, bir de jantların eğilme ihtimalini arttıyor. Toplamda 4 lastikte 640 TL daha ucuza da geldiğini belirtmek isterim :) Diğer alternatif ebat 225/45/R18, bu ebatta dış çap %1.36 büyüyor, yani taban yine 10mm geniş ancak, yanak da 4.25 mm büyüyor, çok yakın bir değer. Bu kadar fark aynı kasa fakat farklı paket araçlarda bile oluyor, farkı hissetmezsiniz bile. Bu ebatlar orjinal ebat ile aynı fiyat ama 2017 modellerde fiyat farkı 200 TL civarı. Bu dediğim fiyat farkları Falken içindir ( malum sitedeki fiyatlara baktım ). Fiyatlar en düşük; 225/40/R18: 440 TL, 225/45/R18: 600 TL, 215/45/R18: 600 TL. Yani 2018 orjinal ebat alırsanız 2.400 TL, 2017 olursa 2.240 TL, 225/45/R18 2018 olursa orjinal ebat ile aynı fiyat, 2017 olursa 2.000 TL, 225/40/R18 alırsanız 2018 1.760 TL, 2017 olursa 1.700 TL. Karar sizin ama ben olsam orjinal ebat alırım ya da 2017 yılı 225/45/R18 alırım :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, Kingcool :

Sava eskimo HP2 kullanıyorum ben. uzun vadede ne olur bilemem ama ilk sezon beklentimin üstündeydi. Islakta bile iyiydi, karda zaten premium lastiklerden farkı yok. Kuruda da tutuş çok iyi ama direksiyon çok hafifliyor ve tamamen hissiz kalıyor, biraz da yol sesi alıyor. Bunlar dışında hiçbir eksisini görmedim.

Geçen sene 11 kasımda N11'den almıştım tanesi 220tl'ye gelmişti, 225/40R18. Kopmuş gitmiş şimdi fiyatlar, kışın günlük kullanım yapılmıyorsa veya Ankara dışında-yüksek bölgelerde oturmuyorsanı pahalı kışlık lastiğe gerek olduğunu sanmıyorum. Ölçü olarak da 225/40R18 veya 225/45R18 olabilir, orjinal ölçü ile lastik bulmak zor ve bulunsa bile pahalı oluyor, eski üretim oluyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aldığım falkenlerin ikisini iade aldılar, yine de sorun tam olarak çözülmedi. iyi bir lastikçide finish balans mı ne bir şeyler yaptılar da idare eder kıvama geldi. 

şahsen tavsiye etmiyorum 18"leri. iade aldıklarında da yerine uzun bir süre lastik bulamadılar zaten. ankara'daki büyük bayilerden birine not bırakmıştım, nereden bulmuşlarsa üstelik yeni tarihli 4 tane gelmiş, onları da ben almıştım. meğer başıma bela almışım.

kışlık olarak da dunlop 225 45 18 kullanıyorum çok da memnunum. kış gelse de taktırsam diye sabırsızlıkla bekliyorum.

• Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben bunu daha önce de yazmistim ama belki unutulmustur diye yinelemek istiyorum.  Lastik seçerken yan duvarindaki TRACTION degerini de control edin.  Bu deger AA, A, B veya C olabilir.  En iyi Traction degeri AA olandir, en kötüsü de C.

Eger mümkünse Traction AA olan bir lastik tercih edin.  Hatta eliniz degmisken aracinizda simdi bulunan lastiklerin Traction degerini de okuyun.  Asagida kolaylik olsun diye bir görsel ekliyorum.

UTQG 2 Traction.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12 saat önce, AKayhan :

Ben bunu daha önce de yazmistim ama belki unutulmustur diye yinelemek istiyorum.  Lastik seçerken yan duvarindaki TRACTION degerini de control edin.  Bu deger AA, A, B veya C olabilir.  En iyi Traction degeri AA olandir, en kötüsü de C.

Eger mümkünse Traction AA olan bir lastik tercih edin.  Hatta eliniz degmisken aracinizda simdi bulunan lastiklerin Traction degerini de okuyun.  Asagida kolaylik olsun diye bir görsel ekliyorum.

UTQG 2 Traction.jpg

Daha önce bahsetmiştiniz hatırlıyorum ancak bu lastikler muhtemelen Avrupa pazarında satıldığı için traction değeri yazmıyor ya da ben göremedim. Benim aldığım lastik bu, serisi "Euroall Season" zaten, mecburi değilse bu yüzden koymamış olabilirler. EUROALL_SEASON_AS210_205_55_R16_with-rim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...