Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Lastik Tavsiyesi

Ultrass34
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

3 saat önce, Zozkul :

2016da trafiğe çıkan aracımın fabrika çıkışlı lastikleri olan 215/45/18 Michelinleri iki ay önce 225/40/18 Nokian Powerproof 4 kanallı lastiklerle değiştirdim.

Michelin 3 senede parça pinçik oldu. Öyle virajlara sert giren, drift yapan biri de değilim ve lastik basınçlarını düzenli takip ederim. Ama lastiklerin taban kenarları yarıldı ve bazı parçaları koptu. Bu yüzden artık balans da tutmamaya başlamıştı. Fiyatlar uçuk olduğu için farklı markaları denemek istedim. Kış lastiğiyle ün yapan bir markanın yeni çıkan yaz lastiğini internetten aldım. Kağıt üzerinde yakıt, ıslak zeminde yol tutuş ve ses olarak michelinden daha iyi. Sadece yanak kısmı 6 mm kadar küçüldü. O da bir diş derinliği kadar olduğu için farkedilmiyor bile. 

Gerçekten lastiği ilk taktığımda sertleşmiş lastikten yeni bir lastiğe geçtiğim ciddi manada hissedildi. Bakalım şimdilik bir problemim yok. İlerde sorun çıkarırsa buralara yazarım. :)

3. neslin genelinde bu ayarsız yıpranma problemi var. sanırım hepsi fabrikadan rot ayarsız çıkıyor. benim michelin lastikler de fena halde kenarlardan yıpranmıştı. buraya bir yerlere de eklemiştim sanırım fotolarını yeni lastiğe geçince.

siz de yeni lastikleriniz için iyi bir rot ayarı yaptırın yoksa aynı şekilde yıpranırlar. bende ikinci yılında yeni lastiklerde bir sorun yok. siz de ihmal etmeyin bence. 

• Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...
‎14‎.‎12‎.‎2018 at 18:25, Katil Balina :

tavsiyem yeni lastiklerle bir de rot ayarı yaptırmanız. benim üzerinde gelen michelin'ler kenarlardan parça pinçik olduydu. 3. nesilde genelde öyle bir sorun var. kenarlardan yiyor lastikleri.

Alıntı
‎30‎.‎05‎.‎2019 at 07:35, Zozkul :

2016da trafiğe çıkan aracımın fabrika çıkışlı lastikleri olan 215/45/18 Michelinleri iki ay önce 225/40/18 Nokian Powerproof 4 kanallı lastiklerle değiştirdim.

Michelin 3 senede parça pinçik oldu. Öyle virajlara sert giren, drift yapan biri de değilim ve lastik basınçlarını düzenli takip ederim. Ama lastiklerin taban kenarları yarıldı ve bazı parçaları koptu. Bu yüzden artık balans da tutmamaya başlamıştı. Fiyatlar uçuk olduğu için farklı markaları denemek istedim. Kış lastiğiyle ün yapan bir markanın yeni çıkan yaz lastiğini internetten aldım. Kağıt üzerinde yakıt, ıslak zeminde yol tutuş ve ses olarak michelinden daha iyi. Sadece yanak kısmı 6 mm kadar küçüldü. O da bir diş derinliği kadar olduğu için farkedilmiyor bile. 

Gerçekten lastiği ilk taktığımda sertleşmiş lastikten yeni bir lastiğe geçtiğim ciddi manada hissedildi. Bakalım şimdilik bir problemim yok. İlerde sorun çıkarırsa buralara yazarım. :)

Aracımı alalı 2.5 yıl oldu ve kış aylarında kışlık lastik kullanmama rağmen michelin pilot sport 3 lerin dış yan dişleri parça pinçik oldu. Rot balans baktırdım nafile. Şimdi de yeni lastik arayışına girdim. Tabii fiyatlara da dikkat ediyorum. PETLASın PT741 modeline baktım. Sizce nasıl? yorumları olumlu ama forumun yorumu daha kıymetli. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Merhabalar,

Artık Michelin ps3'lerin artık değişim vakti geldi. petlas velox sport pt714 ile Falken ziex ze310 arasında kaldım ikisinde fiyatları 475 TL. siz hangisini önerirsiniz? Bu lastiklerle tecrübeleriniz nasıl? Mersin'de yaşadığı  için buralarda kışlık lastik ihtiyacımız yok yazlık lastik yeterli ve %90 şehir içi kullanım söz konusu.

Yardımlarınızı bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 dakika önce, ali_daggecen :

Merhabalar,

Artık Michelin ps3'lerin artık değişim vakti geldi. petlas velox sport pt714 ile Falken ziex ze310 arasında kaldım ikisinde fiyatları 475 TL. siz hangisini önerirsiniz? Bu lastiklerle tecrübeleriniz nasıl? Mersin'de yaşadığı  için buralarda kışlık lastik ihtiyacımız yok yazlık lastik yeterli ve %90 şehir içi kullanım söz konusu.

İkisi de aynı firma tarafından üretiliyor, birinin arkasında ( Falken ) Sumitomo'nun tecrübesi ve kalitesi var. Tereddütsüz Falken derim, ZE310 da zaten yeni serisi, bu lastiklerle ilgili yorumları ve girdiği testlerde aldığı sonuçları aşağıdaki linkten bulabilirsiniz. Siteye girdiğiniz zaman Falken'in ülkemizde diğer markalara göre çok ucuz satıldığını göreceksiniz. Çünkü İngiltere fiyatları Hankook'un üst seri lastiklerinden dahi pahalı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...
27.08.2019 at 16:24, ali_daggecen :

Merhabalar,

Benim de değişim vaktim geldi ve iki arkadaş Falken ZE310 için taksitli 440 TL fiyat aldık. 2019 yapımı  @Tarahumara sen de var mısın yoksa konuştuğumuz gibi bakımı mı bekleyeceksin ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 saat önce, Burak :

Benim de değişim vaktim geldi ve iki arkadaş Falken ZE310 için taksitli 440 TL fiyat aldık. 2019 yapımı  @Tarahumara sen de var mısın yoksa konuştuğumuz gibi bakımı mı bekleyeceksin ?

Var gibiyim abi. fiyat çok uygun acaba üretim yılı ne lastiklerin?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 dakika önce, Tarahumara :

Var gibiyim abi. fiyat çok uygun acaba üretim yılı ne lastiklerin?

Yeni, 2019. Hatta siparişi yeni verdi en erken 2 gün sonra gelir dedi. İşyerinin orada taktıracağım hafta sonu dilersen haberleşiriz sen de gelir bakarsın. 450, 4 taksit dedi. Önceki Üsküdar da imiş, 10 TL için Üsküdar'a gitmeye gerek yok dedik arkadaşla

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 saat önce, Burak :

Yeni, 2019. Hatta siparişi yeni verdi en erken 2 gün sonra gelir dedi. İşyerinin orada taktıracağım hafta sonu dilersen haberleşiriz sen de gelir bakarsın. 450, 4 taksit dedi. Önceki Üsküdar da imiş, 10 TL için Üsküdar'a gitmeye gerek yok dedik arkadaşla

Haberleşelim abi. Müsait olursam gelmek isterim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11.09.2019 at 08:54, Burak :

Selam,

Beyler bende kışlık falken almak istiyorum. Acıbadem de oturuyorum. Nereden aldığınızı paylaşır mısınız? Varsa açık adres...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

31 dakika önce, mehmet burak :

Selam,

Beyler bende kışlık falken almak istiyorum. Acıbadem de oturuyorum. Nereden aldığınızı paylaşır mısınız? Varsa açık adres...

Yılkarlas Otomotiv.

Haritada Honda Motor yazıyor ama Yılkarlas hemen yanında. Haritaya yerleştirince Çekmeköy Şubesini koyuyor, karışıklık olmasın diye yanını işaretledim. Dilerseniz Google Haritalarda da arayıp bulabilirsiniz Küçüksu şubesini

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

25 dakika önce, Burak :

Yılkarlas Otomotiv.

Haritada Honda Motor yazıyor ama Yılkarlas hemen yanında. Haritaya yerleştirince Çekmeköy Şubesini koyuyor, karışıklık olmasın diye yanını işaretledim. Dilerseniz Google Haritalarda da arayıp bulabilirsiniz Küçüksu şubesini

Teşekkür ederim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Bugün ben de değiştirdim @Burak abinin değiştirdiği yerde lastikleri. 2019 Temmuz üretimi Falken Ziex ZE310 Ecorun lastikler. Nakit olarak tanesini 440 tl'ye bıraktı. Lastikçiden çıkar çıkmaz basınçları olması gereken değerlere getirdim. Bir iki fırsatını bulunca virajda zorladım. Resmen Michelinler ile jetskiye biniyormuşuz. Çok şükür kaza yapmadan değiştirdim. Arada dağlar kadar fark var. Hem de lastikler henüz yepyeni. 100-200 km sonra eminim gerçek performansını gösterir. Tr üretimi bir lastik ve bu performans beni şaşırttı doğrusu. Konfor ve sessizlik fark edilecek derecede iyileşti diyebilirim. Tereddüt eden varsa hiç düşünmesin bence. Bu arada, bu lastikler TR'de ucuz sadece. Avrupada Michelin ve Dunloplara yakın fiyatları. Buradaki gibi uçurum yok aralarında.

48885578451_6a4535c75c_h.jpg

48885577916_95b046aa06_h.jpg

48885756532_6bc081f9ad_h.jpg

48885755822_4fec2ab042_h.jpg

• Beğen 9
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12.10.2019 at 18:03, Tarahumara :

Bugün ben de değiştirdim @Burak abinin değiştirdiği yerde lastikleri. 2019 Temmuz üretimi Falken Ziex ZE310 Ecorun lastikler.

Güle güle kullan Ömer :) 

• Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim falken'ler ikinci yılının sonunda havalar da hafiften 20 derecelerin altına inince cortlamaya basladı gibi. bu aralar tatlı sert frenlerde abs hep devrede. en fazla yaz sıcağında bir yıl daha kullanılır gibi, bakalım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 saat önce, Katil Balina :

benim falken'ler ikinci yılının sonunda havalar da hafiften 20 derecelerin altına inince cortlamaya basladı gibi. bu aralar tatlı sert frenlerde abs hep devrede. en fazla yaz sıcağında bir yıl daha kullanılır gibi, bakalım.

Km olarak ne yapmışsındır ? Lastiklerin üretim tarihi aldığın tarihten eski olabilir mi ? Ve son olarak bu ani hava sıcaklığı değişikliklerinde lastik basınçlarında bir değişiklik olmuş olabilir mi ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

16 dakika önce, İlhan :

Km olarak ne yapmışsındır ? Lastiklerin üretim tarihi aldığın tarihten eski olabilir mi ? Ve son olarak bu ani hava sıcaklığı değişikliklerinde lastik basınçlarında bir değişiklik olmuş olabilir mi ?

hocam 15 bin km'yi geçmemiştir çünkü aynı zamanda kışlıklarla birlikte kullanıyorum ve yaz kış aynı km'yi yapıyorum.  lastikler aldığımda zaten yeni tarihliydi bir iki aylık falan. şimdi baktim 2017/3. hafta. 

lastik basıncı konusunda hemen her hafta basınçları kontrol ediyorum ve mazda ne diyorsa onu basıyorum. zaten çok az basınc değişikliği oluyor ona rağmen stabil tutmaya gayret ediyorum.  son kaymalardan sonra kontrol ettiğimde de stabildi. 

falken en azından üzerindeki mişlenleri düşününce kesinlikle tekrar tercih edebileceğim bir lastik. tabi gönlüm her zaman oldum olası continental'den yanadır ama 18 inç olunca bir takımı bu aralar  neredeyse 4 bin küsür lira..  yine de falken'leri seneye de kullanırsam 3 yıl kullanmış olacam, iki katına conti alsaydım 6 yıl kullanabilir mıydım bilmiyorum. 

bu arada zamanı geliyor yavas yavaş, eklemek isterim ki  kışlıklarda 225/45/18 dunlop kullanıyorum, kışlık alacaklara da kesinlikle tavsiye ediyorum. ankara karında ayazında iyi iş çıkarıyor kesinlikle. bu arabada daha ust sınıf lastik tecrübem yok ama en azından "normal" kullanıcıya  ziyadesiyle yetiyor. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Katil Balina :

hocam 15 bin km'yi geçmemiştir çünkü aynı zamanda kışlıklarla birlikte kullanıyorum ve yaz kış aynı km'yi yapıyorum.  lastikler aldığımda zaten yeni tarihliydi bir iki aylık falan. şimdi baktim 2017/3. hafta. 

lastik basıncı konusunda hemen her hafta basınçları kontrol ediyorum ve mazda ne diyorsa onu basıyorum. zaten çok az basınc değişikliği oluyor ona rağmen stabil tutmaya gayret ediyorum.  son kaymalardan sonra kontrol ettiğimde de stabildi. 

falken en azından üzerindeki mişlenleri düşününce kesinlikle tekrar tercih edebileceğim bir lastik. tabi gönlüm her zaman oldum olası continental'den yanadır ama 18 inç olunca bir takımı bu aralar  neredeyse 4 bin küsür lira..  yine de falken'leri seneye de kullanırsam 3 yıl kullanmış olacam, iki katına conti alsaydım 6 yıl kullanabilir mıydım bilmiyorum. 

bu arada zamanı geliyor yavas yavaş, eklemek isterim ki  kışlıklarda 225/45/18 dunlop kullanıyorum, kışlık alacaklara da kesinlikle tavsiye ediyorum. ankara karında ayazında iyi iş çıkarıyor kesinlikle. bu arabada daha ust sınıf lastik tecrübem yok ama en azından "normal" kullanıcıya  ziyadesiyle yetiyor. 

hocam falken in 4 mevsim lastiği var aslında Falken 205/60 R16 96V XL EuroAll Season AS210, yorumları da iyi gibi, 18 inc için varmıdır bilmiyorum. Lastik değişiminde bunu düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 dakika önce, ediz07 :

hocam falken in 4 mevsim lastiği var aslında Falken 205/60 R16 96V XL EuroAll Season AS210, yorumları da iyi gibi, 18 inc için varmıdır bilmiyorum. Lastik değişiminde bunu düşünüyorum.

Nokian 4 mevsimi beceremediyse hiçbiri beceremez. Çoluk çocuk taşıyon hocam, frenleme mesafesi önemli Allah korusun. Yaz kışa dön derim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

50 dakika önce, Mutlu Tekir :

Nokian 4 mevsimi beceremediyse hiçbiri beceremez. Çoluk çocuk taşıyon hocam, frenleme mesafesi önemli Allah korusun. Yaz kışa dön derim.

20 senedır İzmir deyız daha hıc kıslık lastık almadık :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...