Jump to content

Bu Araç Alınır mı ? - V Ortak Konu

Mersinden_Ersin

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 1,4b
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt
12 dakika önce, Revivo73 :

@alpulusoglu  120bin+ TL para verip Qashqai gibi ismi de cismi de garip bir SUV almayı hayatta düşünmezdim.

Zevk iste hocam paranin kimde oldugu belli olmuyor bu donemde.  Cene yormaya pek gerek yok diye dusuyorum :) ama sanirim yorumunuzda mizac icerigide var gordugum kadariyla .profilinizdeki resim hangi cizgi film karakterine ait bilmiyorumda guldurdu :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, alpulusoglu :

:D

Mazda kullanıcısının Mazda forumunda Nissan Kaşkay gibi bir araca takılması, eleştiri veya espri yapmasını normal karşılamalısınız. Fakat hiç Mazda kullanmamış olsaydım bile 120bin TL ye SUV alacak olsam Kaşkay yine  hiç düşünmezdim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

34 dakika önce, Revivo73 :

Mazda kullanıcısının Mazda forumunda Nissan Kaşkay gibi bir araca takılması, eleştiri veya espri yapmasını normal karşılamalısınız. Fakat hiç Mazda kullanmamış olsaydım bile 120bin TL ye SUV alacak olsam Kaşkay yine  hiç düşünmezdim.

Dedigim gibi normal karsilamadigim bi durum yok kendi fikriniz tercihiniz sonucta usttede belirttim halbuki. Sanirim benim sizin goruslerinize anlayis gostermem sizde ters etki yaratti :D benim normal karsilamadigim tek bir yer gosterebilirmisiniz ? Lutfen bu bir araba o kadarda ciddiye almaya gerek yok herseyi.benim kendi arac deneyimlerim fikirlerim tecrubelerim tamamen farklilik gosterebilir. Sizinle simdi sabaha kadar konussak ne ben arabayi satarim nede muhtemelen sizin fikriniz degisir. Zaten bu kadar cok markanin modelin olmasida bu yuzden tekduze olmamiz imkansiz.

Burasi bulundugum tek forum degil bende gecen aya kadar mazda kullanicisiydim lakin para verdigim bir mala tapmayi cok uzun sure once biraktim. Biri bana sordugunda da arabayi ovmek yerine ilk aklima kotu ozellerini tek tek siralamak gelir.sonucta bu bir metal yigini bugun a markasi beni tatmin eder yarin b markasi eder. Heleki kisinin maddi gucu ve arac bilgisi tecrubesi giderek artiyorsa tek markaya bagimlilik beklenemez. O yuzden mazda forumunda baska araclarda begenilmeli sezarin hakki sezara verilmeli. ( Bunu kesinlikle kendim icin soylemiyorum genelleme yapiyorum  )ki 120 bin tl diyorsunuzda verdigim parayi hala sakli tutma hakkimi kullanmak istiyorum.200 de versem 50 de versem para dediginiz sey elin teridir. Gecici seyler diye dusunuyorum.

Bu arada arabanin arkasinda kaskay degil qashqai yaziyor hocam daha once gormemis olabilirsiniz diye belirtiyorum ama her kose basinda var olan bir model. Neden boyle kucumsemekmi desem alaya almakmi desem bi tavriniz var gibi geldi ama ben hicbir zaman aldigim aracida fiyatinida baska seyinide ne ovdum nede insanlarin gozune soktum. Forumdan biri sordu soyledim alt tarafi . Hani tum maddi gucumu kullanip var olan tum parami arabaya yatirip en iyisi bu demedigimde asikar. Ben sadece bu seferlik bunu aldim o kadar.Demek istedigimi anlattim diye umuyorum iyi forumlar :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 saat önce, alpulusoglu :

Tercih meselesi hocam turboya gecmem zorunluluktan idi atmosferigin tadini alan birakamaz ama malum turbosuz marka kalmamis :(

Ben işin şakasındaydım da, aslında vurgu yapmak istediğim yer "taktıranı da sevmem" kısmıydı :)

31 dakika önce, alpulusoglu :

Bu arada arabanin arkasinda kaskay degil qashqai yaziyor hocam daha once gormemis olabilirsiniz diye belirtiyorum ama her kose basinda var olan bir model. Neden boyle kucumsemekmi desem alaya almakmi desem bi tavriniz var gibi geldi ama ben hicbir zaman aldigim aracida fiyatinida baska seyinide ne ovdum nede insanlarin gozune soktum. Forumdan biri sordu soyledim alt tarafi . Hani tum maddi gucumu kullanip var olan tum parami arabaya yatirip en iyisi bu demedigimde asikar. Ben sadece bu seferlik bunu aldim o kadar.Demek istedigimi anlattim diye umuyorum iyi forumlar :)

Qashqai yani Kaşkay İran'da çölün ortasında yaşayan, dayanıklı bir Türk Boyu, bu yüzden ismine sempati duyduğum bir model. Geçen sene de iki gün için dizel otomatiğini kiralamıştım. Bence tasarımı hoş, iç mekanı Japon olduğunu hissettiriyor, dizel motor hem az tüketiyor hem de oldukça güçlüydü. Özellik ve bilhassa iç tasarım olarak etkilendiğim bir araçtı. Kafamda eksi olarak kalan iki konu bagajının hatchbacklar düzeyinde olması ve virajlarda biraz fazla yatması, bundan dolayı beni ürkütmesi. Benzinlisi performans olarak biraz zayıf kalsa da hakikaten tutumlu bir araç. Tercih meselesi ama ben aynı fiyata ikinci el dizel otomatiğine bakardım ancak siz gerçekten uygun fiyata almışsınız anladığım kadarıyla. İlk neslin makyajlısından aldık arkadaşa, ikisine de bakınca Nissan çağ atlamış resmen. Bence siz @Revivo73 ile LPG hakkında konuşun, o konuda ortak yönünüz çok :D İşin gerçeği ben de Mazda'ya hayranım ama eleştirilmez, değiştirilmez görmüyorum, görene de görmeyene de saygım sonsuz. Sonuçta bayiden olumlu bir reaksiyon almamış ve haklı olarak diğer alternatiflere yönelmişsiniz. Bize hayırlı olsun, güle güle kullanın demek düşer diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

28 dakika önce, serkan306 :

Ben işin şakasındaydım da, aslında vurgu yapmak istediğim yer "taktıranı da sevmem" kısmıydı :)

Qashqai yani Kaşkay İran'da çölün ortasında yaşayan, dayanıklı bir Türk Boyu, bu yüzden ismine sempati duyduğum bir model. Geçen sene de iki gün için dizel otomatiğini kiralamıştım. Bence tasarımı hoş, iç mekanı Japon olduğunu hissettiriyor, dizel motor hem az tüketiyor hem de oldukça güçlüydü. Özellik ve bilhassa iç tasarım olarak etkilendiğim bir araçtı. Kafamda eksi olarak kalan iki konu bagajının hatchbacklar düzeyinde olması ve virajlarda biraz fazla yatması, bundan dolayı beni ürkütmesi. Benzinlisi performans olarak biraz zayıf kalsa da hakikaten tutumlu bir araç. Tercih meselesi ama ben aynı fiyata ikinci el dizel otomatiğine bakardım ancak siz gerçekten uygun fiyata almışsınız anladığım kadarıyla. İlk neslin makyajlısından aldık arkadaşa, ikisine de bakınca Nissan çağ atlamış resmen. Bence siz @Revivo73 ile LPG hakkında konuşun, o konuda ortak yönünüz çok :D İşin gerçeği ben de Mazda'ya hayranım ama eleştirilmez, değiştirilmez görmüyorum, görene de görmeyene de saygım sonsuz. Sonuçta bayiden olumlu bir reaksiyon almamış ve haklı olarak diğer alternatiflere yönelmişsiniz. Bize hayırlı olsun, güle güle kullanın demek düşer diye düşünüyorum.

Allah razi olsun hocam .daha iyileri daha guzeli gonlunuze gore olsun insallah:)

28 dakika önce, serkan306 :

Bu arada acikcasi dizelin bakimi vergisi vs derken bana daha masraf cikaracagini hesapladim yilda 20 binden az yapiyorum zaten. Eksiler konusunda hemfikirim.  1.6 mazda 3 nasil gidiyorsa buda ayni gidiyor zaten oyle guc beklentim yoktu. Gercekten koltuga yapistirmaktan cok uzak ama ya keske dizel alsaydim demedim (henuz :D ) ama tabiki arabanin 1.4 turbo secenegi olsa 1.2 ben de almazdim birazda tek secenek bu diye mecbur kaldim. Ama henuz uzmedi diyebilirim bende isterdim yapistirsin ama 7 sene 1.6 atmosferik kullandim zaten buda onun aynisi :D

Yol tutusu beni korkutmadi ama dediginiz gibi mazdadan sonra fark hissedilir var. Malum viraj zorlama olunca mazdanin rjitligini daha iyi anliyorsunuz.  Kesinlikle fark var yani.cunku qq da torsiyon var maalesef 

ikinci el baktim hatta 2017 320 d nin kapisindan dondum ( evet apaci arabasina olmasina ragmen ama renk fumeydi) kotu bi kac hadise yasadim kimseye guvenemedim 0 km almak istedim. Birde aslinda  dizel pek sevemiyorum (320 nin blogu haric )alirken pahali bakimi vergisi dizellerin kaldirilacagi vs derken benzin alayim dedim. Bu arada eksilerine cam acma tus isiklandirmasi cabuk cizilen piano black ic trim eski tip isteksiz ekran hissiz elektrik destekli direksiyonu da ekleyebiliriz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11 saat önce, alpulusoglu :

Tesekkur ederim daha iyisi size insallah :) 2018 model makyajli 1.2 aldim.( Gtr direksiyonlu olan ) fiyati bana ozel kalsin ama liste fiyatindan cok daha ucuza aldim elbette. Aslinda arabayi almayada 1 gunde karar verdim. Mazda bayisinden ciktim mazdayi birakmaya karar verdim 1 kurus indirim yapmadiklari icin. Arabayi 7 senedir yetkiliye gotureyim ki gercekten pahali olduklarini dusunuyorum ustune mudurunu taniyayim vs mazdanin az satmasina ragmen bir kurus indirim yapmamalari cok sevdigim markayi birakmama sebep oldu. Cikinca nissan gordum ugradim test surusu vs derken bi anda oldu :)

buda kuzunun anahtarini vermeden onceki nissan bayisi onundeki fotosu. Cok temizdi iyi biri almistir insallah. https://i.hizliresim.com/lqzJob.jpg

Valla bütçem olsa 2014 sonrası 1.2 turbosunu alırım ama 90 ın üstüne çıkmış. Ben de satabilirsem megane 4 1.2 turbo ya da golf 1.2 tsi manuel bakınacağım.

Sevindim valla güzel olmuş. Bir ara konusunu açıp karşılaştırma yapabilirsen, aracının iç dış fotolarını paylaşabilirsen benim gibi düşünenlere faydası olur.

---------------------------

2018 senesinde 120bin tl ye sıfır B segment alınıyorken C Crossover alınmış, daha ne bekleniyor? 2. el CX-5 mi yoksa sıfır küçücük araç CX-3 mü? CX-5'in Qashqai'den ne eksiği ne fazlası varmış da Qashqai hata oluyor? Crossover segmentinin yaratıcısı, 2. eli en iyi olan, 2. elde kar ettiren araç Qashqai.

Mazda'mın görüntüsü, sürüş zevki iyi hissettirse de bu Mazda forumlarındaki Mazda fanboyluğu Mazda'dan soğuttu. Gören de sanacak dünyanın en iyi, en sorunsuz arabasına biniyoruz. 2014 mazda 3'lerde bile el değmeyen direksiyon göbeği logosu pul pul dökülüyorken......................

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bir avuç metal parçasını bu kadar büyütmeyin. çokta önemli bir mevzu değil. yarın satar başka bir araca binersiniz. doğru veya yanlış diye bir durum yok. 

kazasız belasız kullanın yeter. arabanızla, ailenizle, işinizle mutlu olun. sevginizi, bilginizi hatta ekmeğinizi paylaşın. hayat zaten zor malum nedenlerden. birazda siz zorlaştırmayın.

@alpulusoglu kardeşim aracın hayırlı olsun güle güle kullan. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Mutlu Tekir :

Valla bütçem olsa 2014 sonrası 1.2 turbosunu alırım ama 90 ın üstüne çıkmış. Ben de satabilirsem megane 4 1.2 turbo ya da golf 1.2 tsi manuel bakınacağım.

Sevindim valla güzel olmuş. Bir ara konusunu açıp karşılaştırma yapabilirsen, aracının iç dış fotolarını paylaşabilirsen benim gibi düşünenlere faydası olur.

---------------------------

2018 senesinde 120bin tl ye sıfır B segment alınıyorken C Crossover alınmış, daha ne bekleniyor? 2. el CX-5 mi yoksa sıfır küçücük araç CX-3 mü? CX-5'in Qashqai'den ne eksiği ne fazlası varmış da Qashqai hata oluyor? Crossover segmentinin yaratıcısı, 2. eli en iyi olan, 2. elde kar ettiren araç Qashqai.

Mazda'mın görüntüsü, sürüş zevki iyi hissettirse de bu Mazda forumlarındaki Mazda fanboyluğu Mazda'dan soğuttu. Gören de sanacak dünyanın en iyi, en sorunsuz arabasına biniyoruz. 2014 mazda 3'lerde bile el değmeyen direksiyon göbeği logosu pul pul dökülüyorken......................

Mazda iyi guzel araba ama ufacik cx3 e 2017 model renk secilemeyen arabaya 155 derlerse isler dahada kotuye gitmeye devam edecek . Renk secilemeyen mazda 3 dolu benzinli ne kadar ? 170. O fiyata a3 satiyorlar su an orta dolu bile olsa. (Liste fiyatlarina bakmayin hic deli indirim var krizden dolayi ).  

Cx5 qashqai den daha iyi olabilir ki olmalida o paralara zaten.ama zaten c suv un yaraticisi qashqai. Bu araci herkes sevmek zorunda degil elbette o ayri karsit goruslere saygim sonsuz.ama isin icine fanboyluk girince kacasim geliyor. Para kolay kazanilmiyor bunu iyi biliyorum ama paranin kolesi olan insanlardan hazetmiyorum genelde. Bu sonucta bir araba bugun bunu aliriz yarin baskasini fanatik olmaya gerek yok markanin ortagi degiliz sahibi de degiliz ilginc dusunceler cidden. Bu olgunluguna ulasamamis insanlarla pek birsey de konusasim gelmiyor acikcasi. Hayirli olsun gule gule kullanin denilecegine bi anda dusman oluveriyor insanlar. Sirf bu ortamlardan dolayi bmw gibi premium marka araclara yonelesim gelmiyor. Ucuz bir c segment suva bunlari yapan yarin obur gun 5 serisi alsam gelip vururda yani.bir metal yiginina bu sekilde baglananlari anlamiyorum. Bende araba seviyorumda fanboyluk yapanlara gulup geciyorum.

Bu arada resimleri eklerim ama acikcasi 1.2 hic fena degil. Gidisi iyi degil ama mazda kullanicisini tatmin eder. 1.6 atmosferikle ayni yuruyor zaten. Normalde qq istemiyordum cvt den dolayi ama makyajlida revize edilmis farkini anlayamazsiniz tork konv . İle birebir hisleri ayni. Yakit tuketimi istanbul ici ortalama 8. Dikkat edilir start stop kullanilirsa 6.5 da gordum. Vergiside oldukca dusuk ustelik. Motor konusunda atmosferikde inat eden mazdayi eskiden anlardimda simdi gucluk  cekiyorum gibi. Saglamlik on planda olsada herkes turboya gecti zaten bu inat neden.turbonun tek eksisi cok yuklenildiginde atmosferikten fazla yakmasi. 14 gordugumde oldu cok bastigimda. Ama dedigim gibi bassamda basmasamda 10 11 yaktigim mazdadan sonra 1.2 yuz guldurdu. Simdi en azindan dikkat edersem eskiden verdigim benzin paramin cogu cebimde kaliyor.

Konfor bakimindan qq kesinlikle cok ustun. Yalitimina cok calisilmis . Ama torsiyon oldugu icin mazdadan sonra yol tutusu uzebiliyor. Limitlere oynamazsaniz ayni golf gibi araba neden cok sattigini anlayabiliyorum herseyi bir nebze basariyor ama limitlerde bir mazdanin yol tutusuna sahip degil hos seneye mazdada torsiyona geciyor. Tabi bunlarin yaninda istenirse yapay bir sekilde sertlesen istenirse tuy gibi hafif olan hissiz tadsiz direksiyonu da var.cogu insani mutlu ederde benim icin cok yapay cok hissiz.ortadaki ekran eski kalmis. İsini yapiyor ama grafikler tirt. Ama kadranlarin ortasindaki ekran muazzam guzel ic isiklari hala sari cam acma tuslari isiksiz vs gibi gibi .cok iyi bir araba degil ama vasat diyemem eh iste.0 km alinacaksa cok iyi bir rakip diyebilirim bu fiyatlara ama.

24 dakika önce, vethekim :

bir avuç metal parçasını bu kadar büyütmeyin. çokta önemli bir mevzu değil. yarın satar başka bir araca binersiniz. doğru veya yanlış diye bir durum yok. 

kazasız belasız kullanın yeter. arabanızla, ailenizle, işinizle mutlu olun. sevginizi, bilginizi hatta ekmeğinizi paylaşın. hayat zaten zor malum nedenlerden. birazda siz zorlaştırmayın.

@alpulusoglu kardeşim aracın hayırlı olsun güle güle kullan. 

Cok tesekkur ederim sagolun hocam

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Lancer alayım diyorum, yedek parçası pahallı iç tasarımı kalitesiz tüketimi iyi cazibesi fazla

Cruze alayım diyorum, yedek parçası ucuz iç tasarımı kaliteli tüketimi biraz fazla

Elimdeki paraya söyle bir bakıyorum, ancak yüksek km li alınabilir

Bu iki araçtan birini alabilirsem beni mutlu edebilir

Gazı bastıkça atmosferik motorun keyifli sesine varabilirim

Belkide güzel bir hatunla keyifli bir yolculuk geçirebilirim 

😊😊😊

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Herkese iyi günler.Bir araç hakkında yine fikirlerinize ihtiyacım var.Daihatsu teriso yu nasıl bilirsiniz?Tam istediğim türden bir araç ama parça durumu falan nasıldır,son sahibi mi olurum,genel olarak sıkıntısı var mıdır?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, Atmaca :

Herkese iyi günler.Bir araç hakkında yine fikirlerinize ihtiyacım var.Daihatsu teriso yu nasıl bilirsiniz?Tam istediğim türden bir araç ama parça durumu falan nasıldır,son sahibi mi olurum,genel olarak sıkıntısı var mıdır?

Kardeşim daihatsu Türkiye'den çekilmeden önce Daihatsu servisinde çalışıyordu. Merak ettiklerinizi ona sorayım.

Ek olarak, ortadirek fiyatlarda mazdadan daha kaliteli araba yok. Ben her seferinde değiştireyim diyorum, vazgeçiyorum. Bir tek 2008 model peugeot 308 hoşuma gitti. Onun da fiyatları aynı. Özellik yarı yarıya az.

"136hp 626 ile takas eden olursa belki o zaman değiştiririm" noktasındayım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@Lupara

Önceki gece 2010 Mazda 3'ü olan arkadaşla cıktım, arkadaş cok gezdiği için araç 168bin km'de ve araç gayet temiz düzgün. Bir de geceleri oldukça cekici izlenim veriyor. Satmayı düşünüyor mu diye sordum, pek düşünmüyorum dedi ben de şaşırmadım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 dakika önce, Revivo73 :

@Lupara

Önceki gece 2010 Mazda 3'ü olan arkadaşla cıktım, arkadaş cok gezdiği için araç 168bin km'de ve araç gayet temiz düzgün. Bir de geceleri oldukça cekici izlenim veriyor. Satmayı düşünüyor mu diye sordum, pek düşünmüyorum dedi ben de şaşırmadım.

Benim arabadan memnun olmadığım ciddi  tek konu iç mekanda kullanılan plastik malzemenin bende oluşturduğu his.  Aşınma soyulma gibi şeyler yok ama nedense bir türlü kabullenemedim. Onun dışında herşeyinden arkadaşınız gibi ben de  memnunum.

Bu aralar 2018 civicden Alfa Giulettaya,2017 passat,Merc 180 e kadar epey farklı araca bindim,kullandım. Civic hariç diğerlerinde de eski arabalardaki doku yok diyebilirim. Onun da fiyatına çıkarsam herhalde Bmw alırım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Size zahmet detaylı öğrenebilirseniz çok ikrama geçer.Aralık ayının sonunda yeni araç alacağım baktığım 4 farklı model vardı fiyatları o kadar artı ki 3 ay içerisinde verebileceğim fiyat en fazla 35 bin.2 aşağı 2 yukarı bu fiyat aralığında başka seçenek pek yok istediğim araçlardan.bunu araştırdım forumlardan alanlar kullanımından büyük oranda memnun ama ben de nihayetinde bir memurum beni aşar mı?en az 3-4 yıl kullanırım diyorum Allah kaza bela vermezse.km leri daha az kullanım alanı çok daha geniş.Ford c max düşünüyordum uygun km li yıpranmamış olanlar 40 bin den başlıyor.suzuki sx 4 veya fiat sedici olabilir diyordum onlarda da durum aynı.jip tarzından ziyade az yüksek olsun diyorum beni sanayiye abone etmesin zaten uzun yol pek yapmıyorum,sürekli arızalanan kronik sorunlu olmasın,ailemle benim işimi az çok görsün yeter diyorum.Bu kriterlerde bakıyorum diğer araçlara yine japon araçları daha yakın geliyor bana.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@tufano    Resimlerde gerçekten tatmin edici görünüyor. fakat arkadaşın da dediği gibi iç resim olmaması garip. yani aracı görmeye gittiğinde sürpriz yaşatma ihtimali olabilir. İç resimleri görmediğim için km üzerine de yorum yapamıyorum.  herhangi bir şekilde bu aracı almayı düşündüğünde alttan muhakkak baktır bir güzel incellettir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve yorumlara kapatıldı

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.

• Yeni Oluştur...