Jump to content

Bu Araç Alınır mı ? - V Ortak Konu

Mersinden_Ersin

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 1,4b
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

2009 model, 53bin km'de ve LPG'li. O kadar az km yapan araca LPG neden takılır ki? Veya direksiyonuna ve koltuklara neden kılıf geçirilir? Araç yandan biraz düzensiz görünüyor (resim) Bu durumda ilk sahibinden olmasının o kadar esprisi de kalmıyor. Bir de Erzurum - Bursa arası mesafe eklenince bu iş biraz yaş görünüyor : )

x16_368048571u00.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

S.a revivo 73  bir sorum olacak sizce 2017 model mazda 3 power sence otomatik benzinli  ikiz cocuklaeim olacak sizce bagaji yeterli olurmu alirsam memnun kalirmiyim

2017 model skoda octavia  sport 1.4 tsi var onumu almaliyim yoksa mazda 3 power sence otomatik benzinlimi almaliyim aldimmo birdaha satmayacam cunki

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Skoda Octavia ve Mazda 3 ile ilgili çok net birşey diyemem cunku her ikisini de hiç almadım ve kullanmadım fakat bir gözlemci olarak şunları diyebilirim.

Skoda sade ve güzel bir araç fakat Dacia, Kia gibi fiyatları artık yüksek, ya da bana yüksek geliyor. Önceden de güzel ve mekaniği iyiydi ancak fiyatı cok uygundu ya da ben öyle hatırlıyorum.  Skoda Octavia 1.4 tsi style serisine bakınca güzel, ancak 2016 model 13bin km'de 97bin TL ilan fiyatı var.  diyelim ki onu pazarlıkla 95 bine hadi 92bine aldın diyelim yine yüksek. Yani ben 92bin TL  verip bir Skoda almazdım. Hele ki bir daha satmayı düşünmüyorsam kesinlikle almazdım : )

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Revivo73 :

2009 model, 53bin km'de ve LPG'li. O kadar az km yapan araca LPG neden takılır ki? Veya direksiyonuna ve koltuklara neden kılıf geçirilir? Araç yandan biraz düzensiz görünüyor (resim) Bu durumda ilk sahibinden olmasının o kadar esprisi de kalmıyor. Bir de Erzurum - Bursa arası mesafe eklenince bu iş biraz yaş görünüyor : )

x16_368048571u00.jpg

Abi araç yandan düzensiz gözüküyor derken neyi kastettin.Yazdıklarında aracın km si ile ilgili tereddütlerin olduğunu anlıyorum.Ben en son aracımla 2 yılda toplam 14 bin km yol yaptım.Bu durumda hangi yakıt türüne ait araç bana uygun olur.Genelde kısa mesafe kullanıyordum bir önceki aracımı.Sadece 1 kez ayvalığa gitmiştik uzun yol olarak.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sağ arka çamurlukta hafif bir şekil bozukluğu var ve ön kapı ön alt köşesinde de bir bozukluk var o resim yanılması  da olabilir fakat sonuçta ilk sahibinden olduğu için insan biraz daha temiz birşeyler bekliyor, bunda onu göremedim. km ile ilgili  bir iddiam yok yani km orjinal cunku ilk sahibinden (ilk sahip km konusunda aldatır ve ortaya çıkarsa mahkemede direkt kaybeder o riski göze alamaz) ancak ayda 550km kullanmış, LPG taktırıp orjinalliği bozduğuna degmez, yani satıcı yanlış iş yapmış.

Yakıt türüne gelince, dizel olmasın da ne olursa olsun. Benzin en temizi ve en rahatı düşük devirde frene az basacak şekilde kullandın mı fazla da harcamaz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 saat önce, Revivo73 :

sağ arka çamurlukta hafif bir şekil bozukluğu var ve ön kapı ön alt köşesinde de bir bozukluk var o resim yanılması  da olabilir fakat sonuçta ilk sahibinden olduğu için insan biraz daha temiz birşeyler bekliyor, bunda onu göremedim. km ile ilgili  bir iddiam yok yani km orjinal cunku ilk sahibinden (ilk sahip km konusunda aldatır ve ortaya çıkarsa mahkemede direkt kaybeder o riski göze alamaz) ancak ayda 550km kullanmış, LPG taktırıp orjinalliği bozduğuna degmez, yani satıcı yanlış iş yapmış.

Yakıt türüne gelince, dizel olmasın da ne olursa olsun. Benzin en temizi ve en rahatı düşük devirde frene az basacak şekilde kullandın mı fazla da harcamaz.

Abi dizel az km yapilacagindan dolayimi onermiyorsun.Sebeplerin nedir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Tical :

Abi dizel az km yapilacagindan dolayimi onermiyorsun.Sebeplerin nedir.

Senelik 35-40 bin km yapmıyorsanız çok cazip olmuyor dizel. Aradaki minimum 15 bin lira dizel farkını uzun sürede amorti ediyorsunuz.

Ama yok ilk aşamada aradaki fark 15 bin lira önemli değil benim için diyorsanız o ayrı bir mevzu tabi.. Netice de satarken de 15 lira farkı koruyarak satıyorsunuz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dizelin egzos dumanı çok pis o yüzden önermedim. Bu yaz penceremi doğru dürüst açamadım cunku bir caddeye bakıyor ve rüzgar esiyorsa yoldan geçen dizellerin dumanı içeri doluyor, o duman kokusunu duyduğum an çaresiz pencereyi kapıyorum. Bazen başka odalarda sigara içiyorlar, onun da dumanı geliyor onlara razıyım ancak dizel dumanına hiç toleransım yok. Bir de kolay gitmiyor bu duman. Şu durumla çok sık karşılaşmaya başladım: yolda yürüyorum, ancak yol boyunca bir dizel dumanı var fakat ortada hiçbir araba yok, cunku az önce o yoldan bir dizel geçmiş, dumanı resmen havada asılı kalıyor. Şaka değil, o şekilde duman kokusuna rastlayınca yol boyunca nefesimi tutup koşmaya başlıyorum duman kokusu gelmeyene kadar. Gören beni deli falan zannediyordur ancak o pis dumanla muhatap olmaktan iyidir.

Ben yazın arabayla gezerken tüm camlar hep kapalıdır, sırf bu yüzden. Sunroof tan girmiyor bir tek o yüzden coğunlukla sunroofu açarak geziyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 dakika önce, emc6767 :

0 fiyatların 120.000 tl ye dayandığını düşünürseniz fiyatlar normal gibi. Ben de aracımı şuan satacak olsam 95.000 tl den aşağı inmezdim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 dakika önce, Tarahumara :

0 fiyatların 120.000 tl ye dayandığını düşünürseniz fiyatlar normal gibi. Ben de aracımı şuan satacak olsam 95.000 tl den aşağı inmezdim.

Doğrudur. Mal satıcının para alıcının tabi fiyati satici belirler :). Benim mantığım şöyle. 100.000 tl dizel var. Yani dizel ile benzinli arasinda 5000 tl mi fark? E biraz zorlar dizel alirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, emc6767 :

Doğrudur. Mal satıcının para alıcının tabi fiyati satici belirler :). Benim mantığım şöyle. 100.000 tl dizel var. Yani dizel ile benzinli arasinda 5000 tl mi fark? E biraz zorlar dizel alirim.

Çok mantıklı. Ben de yerinizde olsam bütçeyi biraz artırıp dizel alırdım. Hatta Mazda Ozan'da çok güzel bitane var ama hb değil. 

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-mazda-ozan-dan-20.000-kmde-dizel-otomatik-2016-mazda-3-sense-470579161/detay

Gözüm kapalı alırdım bunu. Nedense hiç satılık hb dizel yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 saat önce, emc6767 :

Üçü de benzer km ve kondisyonda olduğu için 87.6bin TL'lik en iyi görünüyor.Seramik kaplama ve geri görüş kam gibi şeyler falan da var. Ancak 85bin TL'ye bıraksa bile büyük para. bu rakamlar yüksek geliyorsa bunlardan almanı tavsiye etmem cunku alıp yaşayacağın keyifi ikinci planda bırakabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11 saat önce, emc6767 :

Bu fiyatlar gerçekten çok yani çok derken satıcılar satmak istediklerinin üzerinde yazıyorlar aceleniz yoksa düşündüğünüz arabayı 80.000 TL' ye alabilirsiniz bence

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

22 dakika önce, Anilcanatan :

Bu fiyatlar gerçekten çok yani çok derken satıcılar satmak istediklerinin üzerinde yazıyorlar aceleniz yoksa düşündüğünüz arabayı 80.000 TL' ye alabilirsiniz bence

83.000 tl teklif ettim 87.600 olana. Ciddi aliciysan 86.000 tl ye bırakıyım dedi. Olay bu mesajdan sonra bütün ciddiyetini kaybetti. :) Bende artık ekime bırakıcam araba işini. Tahminimce düşecektir biraz fiyatlar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

44 dakika önce, emc6767 :

83.000 tl teklif ettim 87.600 olana. Ciddi aliciysan 86.000 tl ye bırakıyım dedi. Olay bu mesajdan sonra bütün ciddiyetini kaybetti. :) Bende artık ekime bırakıcam araba işini. Tahminimce düşecektir biraz fiyatlar

Belki o satıcıdan olmaz ama mutlaka o rakamlara düşündüğünüz arabayı alırsınız.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, emc6767 :

karşı taraf fazla zekilik yapmış. Önerdiğin rakam, şişik ilan fiyatının sadece 5% altı, her türlü pazarlığın yapıldığı şu ortamda lafı bile edilmeyecek birşey.

Bu arada geçenlerde 2.el Laptop'umu sattım, 500'den ilan açtım fakat yeterli dönüş olmayınca 350TL'ye indirdim birkaç kişi aradı ve bir kişi hiç pazarlık yapmadan aldı. O esnada zekinin biri 150TL önerdi. Verdiğim cevap : )

zJvQnY.png

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 saat önce, emc6767 :

alıp almamak sizin tasarrufunuzda olan bir şey ama bu ülkede araba fiyatları olağanüstü bir durum (geçmişte olan geçici ötv indirimleri vs gibi) olmadığı sürece düşmez. yükselir. yine de siz bilirsiniz tabi. iki ay önce benzeri ilanları kovalayan biri olarak tecrübem bu yönde oldu. tam olarak aldığım aracın dengi otomobilleri min. 5-7 bin tl fazlaya satılıyor.

iyi şanslar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve yorumlara kapatıldı

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.

• Yeni Oluştur...