Jump to content

Bu Araç Alınır mı ? - V Ortak Konu

Mersinden_Ersin

Tavsiye Edilen Mesajlar

@Katil Balina evet araba fiyatları yükselmiş durumda fakat arkadaşın  önerdiğii 83bin TL fevkalade iyi rakam olmasına rağmen satıcı 86bin diyor yani satıcılar fazla zeki. Ekim Kasım gibi gerçekten satmak isteyenler için bu durum değişebilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 1,4b
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt
11 dakika önce, Revivo73 :

@Katil Balina evet araba fiyatları yükselmiş durumda fakat arkadaşın  önerdiğii 83bin TL fevkalade iyi rakam olmasına rağmen satıcı 86bin diyor yani satıcılar fazla zeki. Ekim Kasım gibi gerçekten satmak isteyenler için bu durum değişebilir.

Ben şöylede bakıyorum olaya. Dizel mazda 3 fiyatları makyajlı 110.000-115.000 aralığında. Makyajsız dizeller 100.000-105.000 civarı.Makyajlı kasa 2. El bi mazda 3 ne kadar olmalı sizce? Ülkemuzde dizele verilen kıymete bakarsak bence 90.000 95.000 aralığı. Dizellerdeki deri ve hafızalı koltuklarıda unutmamak gerek. Ee makyajsız mazda 3 için 80.000-85000 aralığı gayet makul gibi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11 dakika önce, Revivo73 :

haklı olabilirsiniz ama bu ülkede işler her zaman mantık çerçevesinde işlemiyor ne yazık ki.. araçlar en baştan trajikomik rakamlara satılınca ikinci elin de kıçı başı ayrı oynuyor. yoksa bu aracların ederi bu degil dünyaya bakınca ama el mahkum. dövletimiz bizi çok sevdiği için öpmelere doyamıyor. e o öpmelere doyamayınca vatandaşı da başka türlü öpmeye kalkıyor. (imam-cemaat denklemi)

1 dakika önce, emc6767 :

Ben şöylede bakıyorum olaya. Dizel mazda 3 fiyatları makyajlı 110.000-115.000 aralığında. Makyajsız dizeller 100.000-105.000 civarı.Makyajlı kasa 2. El bi mazda 3 ne kadar olmalı sizce? Ülkemuzde dizele verilen kıymete bakarsak bence 90.000 95.000 aralığı. Dizellerdeki deri ve hafızalı koltuklarıda unutmamak gerek.

yaptığınız matematik markaya göre de değişiklik gösterir. aldığı golf'ü bir yıl sonra aldığı fiyata satmaya çalışan çakallar var bu ülkede (enayi bulunca sattığı da oluyor)

tabii ki sizin bileceğiniz iş. ölçüp biçeceksiniz. piyasayı tahlil.edeceksiniz. biz nispeten rahat atıp tutuyoruz sonuçta.

nihai karar sizin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14 dakika önce, Katil Balina :

haklı olabilirsiniz ama bu ülkede işler her zaman mantık çerçevesinde işlemiyor ne yazık ki.. araçlar en baştan trajikomik rakamlara satılınca ikinci elin de kıçı başı ayrı oynuyor. yoksa bu aracların ederi bu degil dünyaya bakınca ama el mahkum. dövletimiz bizi çok sevdiği için öpmelere doyamıyor. e o öpmelere doyamayınca vatandaşı da başka türlü öpmeye kalkıyor. (imam-cemaat denklemi)

yaptığınız matematik markaya göre de değişiklik gösterir. aldığı golf'ü bir yıl sonra aldığı fiyata satmaya çalışan çakallar var bu ülkede (enayi bulunca sattığı da oluyor)

tabii ki sizin bileceğiniz iş. ölçüp biçeceksiniz. piyasayı tahlil.edeceksiniz. biz nispeten rahat atıp tutuyoruz sonuçta.

nihai karar sizin.

Sonuçta o adam daha uygun bir golf varsa çakal fiyat vereni almaz. Golflerden en mantikli olani tercih eder. Bakar donanima dizel benzinli farkina. Bende mazdayla mazdayi kiyasladim bu yüzden. Fiyatlar giderek yükseliyor bu doğru ama diğer araçlarda yükseliyor. 2 sene sonra 80.000 e aldığım araç 85.000 satılır. Bu seferde 100.000 lira olan araba 105.000 olcak. Ben bugunun fiyatini ayni markayla kiyaslamanin daha doğru olacağını düşünüyorum. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 dakika önce, emc6767 :

Sonuçta o adam daha uygun bir golf varsa çakal fiyat vereni almaz. Golflerden en mantikli olani tercih eder. Bakar donanima dizel benzinli farkina. Bende mazdayla mazdayi kiyasladim bu yüzden. Fiyatlar giderek yükseliyor bu doğru ama diğer araçlarda yükseliyor. 2 sene sonra 80.000 e aldığım araç 85.000 satılır. Bu seferde 100.000 lira olan araba 105.000 olcak. Ben bugunun fiyatini ayni markayla kiyaslamanin daha doğru olacağını düşünüyorum. 

kolay gelsin. umarım aradığınızı bulursunuz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Katil Balina güzel şeyler yazıyor fakat sonuçta 'bu fiyatlar böyle , araba alacaksan bu fiyatları kabul etmelisin' diyor. ben o noktada derim ki bu fiyatlardan alma. Tamam imam şeyse cemaat şey yapıyor olabilir fakat bu imam ve bu cemaat arasına dahil olmak bana çok koyardı. 83bin TL süper bir para. Oraya 87bin TL yazmış, 5% altı. Zeki satıcıyı geçtik burnumdan kıl aldırmam diyen bir satıcı var karşımızda. Böyle satıcıdan bırak birşey almayı, zaman bile ayrılmaz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, emc6767 :

Ben şöylede bakıyorum olaya. Dizel mazda 3 fiyatları makyajlı 110.000-115.000 aralığında. Makyajsız dizeller 100.000-105.000 civarı.Makyajlı kasa 2. El bi mazda 3 ne kadar olmalı sizce? Ülkemuzde dizele verilen kıymete bakarsak bence 90.000 95.000 aralığı. Dizellerdeki deri ve hafızalı koltuklarıda unutmamak gerek. Ee makyajsız mazda 3 için 80.000-85000 aralığı gayet makul gibi.

Şuan en ucuz dizel makyajlı 112.000 tl sahibindende o da power sense değil power model. 3. nesil benzinli power sense makyajlı bir kasayı 90.000 - 95.000 tl ye satacaksa birisi ya acayip derecede paraya sıkışmış olmalı ya da gerizekalı olmalı. Deri koltuk dizellere has bir özellik değil bu arada ayrıca Mazda 3'lerde hafızalı koltuk yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 dakika önce, Tarahumara :

Eğer power sense konuşuyorsak şuan en ucuz dizel makyajlı 120.000 tl sahibindende. 3. nesil makyajlı bir kasayı 90.000 - 95.000 tl ye satacaksa birisi ya acayip derecede paraya sıkışmış olmalı ya da gerizekalı olmalı. Deri koltuk dizellere has bir özellik değil bu arada ayrıca Mazda 3'lerde hafızalı koltuk 

Ne kadar olmali makyajli kasa sizce?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12 dakika önce, Revivo73 :

Katil Balina güzel şeyler yazıyor fakat sonuçta 'bu fiyatlar böyle , araba alacaksan bu fiyatları kabul etmelisin' diyor. ben o noktada derim ki bu fiyatlardan alma. Tamam imam şeyse cemaat şey yapıyor olabilir fakat bu imam ve bu cemaat arasına dahil olmak bana çok koyardı. 83bin TL süper bir para. Oraya 87bin TL yazmış, 5% altı. Zeki satıcıyı geçtik burnumdan kıl aldırmam diyen bir satıcı var karşımızda. Böyle satıcıdan bırak birşey almayı, zaman bile ayrılmaz.

@Revivo73 hocam yazdıklarım her ne kadar onu kast etmesem de dediklerinize gelmiş olabilir. haklısınız. ama ben bu ülkede ilerleyen süreç içerisinde  tüketiciye yönelik bir iyileşme görmedim.

neyse.. alıcı her zaman satıcıdan daha iyisini bilir ama genelde satıcının dediği olur:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

17 dakika önce, emc6767 :

Ne kadar olmali makyajli kasa sizce?

Makyajlı kasa çıkalı henüz aşağı yukarı 6-7 ay kadar oldu yanlış hatırlamıyorsam. Şuan ki en dolu power sense ve deri haliyle fiyatı 122.960:

GyQkYb.png

Olması gerekiyor dediğiniz fiyatla arasında 32.960 tl fark var. İlla ki araç galeriden çıkar çıkmaz fiyat kaybedecektir yalnız bu değer 6-7 ayda %27 civarı ve 32.960 tl ise bu işte bir yanlışlık var demektir. Bu mantıkla ben de geçen sene 95.000 TL'ye aldığım aracı 70.000 TL'den daha aza satmalıyım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, Tarahumara :

Makyajlı kasa çıkalı henüz aşağı yukarı 6 ay kadar oldu yanlış hatırlamıyorsam. Şuan ki en power sense ve deri haliyle fiyatı 122.960:

GyQkYb.png

Olması gerekiyor dediğiniz fiyatla arasında 32.960 tl fark var. İlla ki araç galeriden çıkar çıkmaz fiyat kaybedecektir yalnız bu değer 6 ayda %27 civarı ve 32.960 tl ise bu işte bir yanlışlık var demektir. 

Anlıyorum sizi. İşi laf yarışına sokmuyorum yanlış anlamayın.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-yeni-makyajli-kasa-tamamen-beyaz-deri-power-paket-477765676/detay

Bu araç ne kadar deger kaybetmiş bilmiorum . Siteyede giremiyorum şu anda.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

21 dakika önce, emc6767 :

Anlıyorum sizi. İşi laf yarışına sokmuyorum yanlış anlamayın.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-yeni-makyajli-kasa-tamamen-beyaz-deri-power-paket-477765676/detay

Bu araç ne kadar deger kaybetmiş bilmiorum . Siteyede giremiyorum şu anda.

Yok est. laf yarışı durumu yok. İlandaki aracı 112.500 TL'ye satıyor arkadaş ve şuan ki sıfır fiyatı deri koltukla beraber 144.160 TL. Arada %21.9 ve 31.660 TL'lik fark var. Araç 18.000 km'de olduğuna göre muhtemelen makyajlı kasa çıkar çıkmaz almış ve o zaman ki aracın sıfır fiyatı 105.487. Başka bir fark ise o zaman bu araç için %45 olan ötv şuanda %60. Arkadaş gayet güzel aracı aldığı fiyatın üzerine satıyor. 18.000 km de yanına kar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14 dakika önce, Tarahumara :

Yok est. laf yarışı durumu yok. İlandaki aracı 112.500 TL'ye satıyor arkadaş ve şuan ki sıfır fiyatı deri koltukla beraber 144.160 TL. Arada %21.9 ve 31.660 TL'lik fark var. Araç 18.000 km'de olduğuna göre muhtemelen makyajlı kasa çıkar çıkmaz almış ve o zaman ki aracın sıfır fiyatı 105.487. Başka bir fark ise o zaman bu araç için %45 olan ötv şuanda %60. Arkadaş gayet güzel aracı aldığı fiyatın üzerine satıyor. 18.000 km de yanına kar.

Orasi başka tabi. Sonuç olarak bana 86 ya satan arkadaş kaça aldi arabayi acaba :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@Katil Balina tüketicinin durumu ortada, hemfikirim. Güncel bir örnek bu bayram ilk defa kurban kesemedik cunku kendimiz zaten pek et  yiyemez hale gelmişiz, 1000+ TL'den koyun nasıl alalım?

Fakat 1000+ TL sadece bayram fiyatıymış, bayram sonrası o fiyatlar inmiş. Sonuçta öyle zeki satıcıdan hiçbirşey almamış olduk.

Araba konusunda da o yüzden öyle tavsiye verdim, o kadar yüksek fiyattan satmaya çalışıyorsa ne almak ne ilgilenmek lazım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

20 dakika önce, emc6767 :

Orasi başka tabi. Sonuç olarak bana 86 ya satan arkadaş kaça aldi arabayi acaba :)

Fiyat listesi 19.09.2016'ya ait. Arkadaş hemen hemen bu fiyat listesinin aktif olduğu zamanlarda almış aracı belli ki. 91.150 diyor powera. Kırmızı renk için ekstra 1.600 alıyorlar. 92.750 yapıyor. Hadi pazarlıkla falan 89.000 - 90.000 TL'ye almıştır. O değil de 1 senede ne kadar artmış fiyatlar öyle. 107.000 tl olan araç şuan 142.950. ÖTV güzel geçirmiş. ÖTV düzenlemesi yapılırken vatandaşın yararına dedikleri buydu heralde. Çok şükür bizi düşünen bir devletimiz var. Yoksa halimiz yamandı.

LO7E1Z.png

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

26 dakika önce, Tarahumara :

Fiyat listesi 19.09.2016'ya ait. Arkadaş hemen hemen bu fiyat listesinin aktif olduğu zamanlarda almış aracı belli ki. 91.150 diyor powera. Kırmızı renk için ekstra 1.600 alıyorlar. 92.750 yapıyor. Hadi pazarlıkla falan 89.000 - 90.000 TL'ye almıştır. O değil de 1 senede ne kadar artmış fiyatlar öyle. 107.000 tl olan araç şuan 142.950. ÖTV güzel geçirmiş. ÖTV düzenlemesi yapılırken vatandaşın yararına dedikleri buydu heralde. Çok şükür bizi düşünen bir devletimiz var. Yoksa halimiz yamandı.

LO7E1Z.png

Ee bu fiyatlar normal o zaman. 85.000 90.000 lere çıkacaksam Dizel otomatik astra yada megane tercihim olur. Hayırlısı bakalım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Önceki hafta bir arkadaş Skoda Octavia mı alsam Mazda 3 Power mı diye sorup  2016  Octavia 1.4 linki verdi (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-skoda-sifir-ayarinda-150-beygir-475078143/detay) linke baktığımda 2.el 1.4 Skoda 97bin TL olarak gördüm.  1.4 2.el Skoda 97bin liradan satılıyorsa durum vahim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 dakika önce, Revivo73 :

Önceki hafta bir arkadaş Skoda Octavia mı alsam Mazda 3 Power mı diye sorup  2016  Octavia 1.4 linki verdi (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-skoda-sifir-ayarinda-150-beygir-475078143/detay) linke baktığımda 2.el 1.4 Skoda 97bin TL olarak gördüm.  1.4 2.el Skoda 97bin liradan satılıyorsa durum vahim.

O neymiş ya? Beni yanlış anlamayın zaten ben mazda pahalı demedim. Param olsa bugun 112.000 tl olan makyajlı dizel aracı alırdım. 85.000 makyajsız benzinli araca göre çok daha iyi seçim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

fiyatı bana fazla geliyor.

fazla gelmesinin sebeplerinden biri 54-55 bin tl'ye temiz dynamic+ bir mazda 6'nın alınabiliyor olması ve aradaki neredeyse 10.000 tllik farkın, gereğinin çok fazlası olması... 

yardımınıza ihtiyacım var :) 

araç sahibi 63.500'e biriyle anlaşmış, hayırlı olsun diyelim alana da satana da :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu araç için 63.500 TL tamamen normal. Bir aracı 6 sene boyunca bu kadar temiz tutmak için maddi manevi harcamalar da yapılıyor. 55bin TL'ye satan da temiz tutmuştur ancak sadece kendi çapında. Baktım ona da , açıklamada 'kaput, bagaj ve tavanda boya yoktur' diyor ve ön cama bile film takmış, jantları spor yapmış araç belli ki biraz okşanmış. Onunla karşılaştırıldığında 63.500 TL süper.

x16_470011148jy4.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve yorumlara kapatıldı

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.

• Yeni Oluştur...