Jump to content

Bu Araç Alınır mı ? - V Ortak Konu

Mersinden_Ersin

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 1,4b
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt
11 saat önce, Ragojin :

Merhaba Arkadaşlar,

Aşağıdaki ilanla ilgili araç sahipleri ve kıdemlilerin değerlendirme yapmasını rica ediyorum. 
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-sahibinden-mazda-3-2006-model-495781396/detay

Koltuklara kılıf takılmış - mevcut döşemelerin durumu nedir soru işareti.

Direksiyon simidi oldukça yıpranmış..

Fotoğraflar çok detaylı değil..

İlan açıklamalarında hiç bir detay yok..Üstün körü ale acele yazılmış gibi..

İlan/araç sahibi çok aracına düşkün birisi olmasa gerek.. Yoksa ilan fotoğraflarına da açıklamalarına da önem verip detaylara önem verirdi. 

Arka park sensörleri boyasız şekilde simsiyah duruyor. En uyuz olduğum durumdur, ve yukarıda söylediklerimin ispatı niteliğindedir. Aracına önem vermeyen, onu sadece ayağını yerden kesen bir nesne olarak gören düşünen kişi ancak bu şekilde bırakabilir. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

17 dakika önce, İlhan :

Koltuklara kılıf takılmış - mevcut döşemelerin durumu nedir soru işareti.

Direksiyon simidi oldukça yıpranmış..

Fotoğraflar çok detaylı değil..

İlan açıklamalarında hiç bir detay yok..Üstün körü ale acele yazılmış gibi..

İlan/araç sahibi çok aracına düşkün birisi olmasa gerek.. Yoksa ilan fotoğraflarına da açıklamalarına da önem verip detaylara önem verirdi. 

Arka park sensörleri boyasız şekilde simsiyah duruyor. En uyuz olduğum durumdur, ve yukarıda söylediklerimin ispatı niteliğindedir. Aracına önem vermeyen, onu sadece ayağını yerden kesen bir nesne olarak gören düşünen kişi ancak bu şekilde bırakabilir. 

İlhan Bey, söylediklerinizde çok haklısınız, ilana bakınca, aracı sanki satılmasın diye ilana çıkarmış gibi alelade detay verilmiş. Bende bu yüzden cumartesi günü aracı görmek için adamla sözleştim. Mevcuttaki kaporta raporuna göre ön kaputun değişen ve boyalı olduğu gözüküyor. Tramer kaydı: Kayitlarimiza gore ***6909 sasi nolu MAZDA 3 1.6 HB DYNAMIC markali arac 3 adet kazaya karismistir. KZ1: 05/12/2014 ERP-Carpma 500TL KZ2: 17/02/2012 KTT-Carpma KZ3: 03/11/2011 

iç döşeme konusuna gittiğimde detaylı şekilde bakacağım, direksiyondaki yıpranmanın durumu fotolardan pek belli olmuyor. 

Mevcut fiyat, km, bu haliyle hissiyatınız nedir? Araç başında dikkat etmem gereken motor ve mazda 3 e ait spesifik hususlarda  tavsiyelerinizi bekliyorum. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, Ragojin :

İlhan Bey, söylediklerinizde çok haklısınız, ilana bakınca, aracı sanki satılmasın diye ilana çıkarmış gibi alelade detay verilmiş. Bende bu yüzden cumartesi günü aracı görmek için adamla sözleştim. Mevcuttaki kaporta raporuna göre ön kaputun değişen ve boyalı olduğu gözüküyor. Tramer kaydı: Kayitlarimiza gore ***6909 sasi nolu MAZDA 3 1.6 HB DYNAMIC markali arac 3 adet kazaya karismistir. KZ1: 05/12/2014 ERP-Carpma 500TL KZ2: 17/02/2012 KTT-Carpma KZ3: 03/11/2011 

iç döşeme konusuna gittiğimde detaylı şekilde bakacağım, direksiyondaki yıpranmanın durumu fotolardan pek belli olmuyor. 

Mevcut fiyat, km, bu haliyle hissiyatınız nedir? Araç başında dikkat etmem gereken motor ve mazda 3 e ait spesifik hususlarda  tavsiyelerinizi bekliyorum. 

Km'nin servisten ve Tüvtürk'ten sorgulanması...

Lpg ne zaman takılmış

Düzenli bakımları yapılmış mı ? En son bakımı ne zaman yapılmış. Yahut en son yetkili servise ne zaman girmiş. 

Fiyat olayına bir şey diyemiyorum.. Ülkemizde her şey fiyatını aldı başını gidiyor.. Dizel 5 liraya yaklaştı..Aslında şu dönem yatırım harici parasal bir aksiyonda bulunmak pek mantıklı değil ama.. Maalesef hayat ve ihtiyaçlar devam ediyor..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

17 dakika önce, İlhan :

Km'nin servisten ve Tüvtürk'ten sorgulanması...

Lpg ne zaman takılmış

Düzenli bakımları yapılmış mı ? En son bakımı ne zaman yapılmış. Yahut en son yetkili servise ne zaman girmiş. 

Fiyat olayına bir şey diyemiyorum.. Ülkemizde her şey fiyatını aldı başını gidiyor.. Dizel 5 liraya yaklaştı..Aslında şu dönem yatırım harici parasal bir aksiyonda bulunmak pek mantıklı değil ama.. Maalesef hayat ve ihtiyaçlar devam ediyor..

Ben 6 aydır araba araştırıyorum, 10 gün içerisinde bebek bekliyoruz. Artık zaruri ihtiyaç oldu. Sırasıyla megane 1, almera 1.5 tekna, bora, clio 3 1.5 dizel, golf 4 toplamda 10 un üzerinde aracı yerinde inceledim. Piyasası hızlı diye 99 model bir golfe, 150.000 deki dizel arka camları manuel clio 3 lere, 32-33 ten bir kuruş aşşağı vermem diyen satıcalarla ne anlaşmak ne o kadar para gömmek istiyorum. Almera ve mazda 3 ü bunların dışında tutuyorum. Bunun dışında sırf piyasası var diye içime sinmeyen sevmediğim bir araca binmek istemiyorum. Edeceğim zararı 4-5 yıllık zevkime sayar satarım zamanı gelince. Bu foruma geliş amacımda budur. O park sensörünün boyatılmaması vs, bunlar benim takıntı boyutunda titizlik prensiplerimdir. O yüzden tüm bu önerilerinizi aklımın bir kenarında aracı incelerken bulundaracağım. Aracı alırsam yaptığım bakım sonrası fotoları paylaşırım. 

Teşekkürler tekrar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 dakika önce, Ragojin :

Ben 6 aydır araba araştırıyorum, 10 gün içerisinde bebek bekliyoruz. Artık zaruri ihtiyaç oldu. Sırasıyla megane 1, almera 1.5 tekna, bora, clio 3 1.5 dizel, golf 4 toplamda 10 un üzerinde aracı yerinde inceledim. Piyasası hızlı diye 99 model bir golfe, 150.000 deki dizel arka camları manuel clio 3 lere, 32-33 ten bir kuruş aşşağı vermem diyen satıcalarla ne anlaşmak ne o kadar para gömmek istiyorum. Almera ve mazda 3 ü bunların dışında tutuyorum. Bunun dışında sırf piyasası var diye içime sinmeyen sevmediğim bir araca binmek istemiyorum. Edeceğim zararı 4-5 yıllık zevkime sayar satarım zamanı gelince. Bu foruma geliş amacımda budur. O park sensörünün boyatılmaması vs, bunlar benim takıntı boyutunda titizlik prensiplerimdir. O yüzden tüm bu önerilerinizi aklımın bir kenarında aracı incelerken bulundaracağım. Aracı alırsam yaptığım bakım sonrası fotoları paylaşırım. 

Teşekkürler tekrar

Aracı alırken bir yerlere - ustaya göstermenizi tavsiye ederim.

Japon Car Servisi Var.. Ustanın adı Dündar Pekiner İzmir Gaziemir : 0232 282 20 40

Birde Tosun usta var. son dönemlerde ismini çok sık duyuyorum İzmir'deki kullanıcılardan.  0532 465 31 17

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

https://www.arabam.com/ilan/sahibinden-satilik-mazda-626-2-0-glx/full-full-mazda/7660508  

satıcı 1.6 diyor araç özelliklerinde 2.0 yazıyor.beygir gücü 75-100 olarak belirtilmiş.araştırdım bu yıllardaki araçlarda 90 lık var.motor durumu %70 çıkmış.185 bin km de.14.800 tl fiyat isitiyor.link atmayı bilmiyorum ama arabam.com dan antep de 626 lar içinde bordo renkli bir bakabilir misiniz?aile için alacağım ve uzun süre binmeyi düşünüyorum.maddi durumlarda ancak buna yetiyor.ayrıca klimaya gaz basılması lazım dedi sunrof u da iptal etmiş.hız kontrol özelliği de aktif değilmiş.bunlar sonradan yapılabilir parçalar mı?çok masrafı olur mu?ya da başka bildiğiniz veya tavsiye edeceğiniz bir araç var mı?bu ayın 20 sinde param gelecek ona göre bir araç ayarlamam lazım.lütfen bu konuda bir yardımcı olunuz.şimdiden teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1.6 olanları da var 2.0 135 beygir olanları da. bizde 2.0 olanı var, son derece konforlu bir araçtır. bahsettiğiniz sunroof ve hız kontrol özellikleri bizdekinde yok maalesef.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

linkteki aracı incelediniz mi?yazılan özellikler birbirine uymuyor o zaman.bir de 1.6 ları var mı bunların 96 modellerinde.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, Atmaca :

linkteki aracı incelediniz mi?yazılan özellikler birbirine uymuyor o zaman.bir de 1.6 ları var mı bunların 96 modellerinde.

98 modele kadar bu kasayla devam etti 626. 1.6 motor mazda 626 93 model görmüştüm daha önceden. ben olsam, ilanda açıklamaları bile doğru düzgün yazmayan biriyle ticaret yapmazdım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

işin aslı 16 17 bin tl lik bir bütçem var.bu ilandaki araç çok hoşuma gitti.sürekli mazdaları takip ediyorum 2 aydır.bu ilandaki araç uzun süredir duruyor. bi huylanmadım değil aslında.almışken abs,hava yastığı,klima,hidrolik direksiyon olsun diyorum.bu özelliklerde 323 olur 626 olur tavsiye edebileceğiniz bir araç var mı acaba?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-full-plusfull-mazda-bu-fiyata-yok-497478131/detay

adam fiatını 14 800 den 16 800 e çıkarmış!

SAUNRUF SABİT,HIZ SABİTLİYİCİ ÇALIŞMIYOR, KLİMA KOMPÖRÜSÜRÜ ARIZALI .DEĞİŞEN BİLMİYORUM .MOTOR BUGÜN İTİBARİ İLE %68 ÇIKTI. bu arızalar çok maliyetli olur mu?biraz soğudum açıkçası beygir gücü de düşük geldi bana. 1200 kg olan araca 90 beygir az değil mi sizce de?

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-dosta-gider-496320322/detay

yukarıdaki ile kıyaslayınca bu daha mantıklı geldi siz ne dersiniz?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 arac ilanina baktim ikisinide ben olsam almam. 

Ilk ilanda zaten adam satmak istemiyor gibi neden satilik ilani vermis anlamadim. Araba dokuluyor.

2 ilan dosta gider demis. Satici ile arkadaslik durumu var mi? Arac ici bir tane foto yok detay yok

Size bir tavsiye verebilir miyim? Marka tercihini yapmissiniz zaten.Ilk once alacaginiz aracta km , lpg otomatik vites, arac donanimi gibi olmazsa olmaz kriterlerinizi bir belirleyin. Buna uygun arac buldugunuzda butceniz dogrultusunda olan ilanlari burada paylasirsaniz bir faydamiz dokunabilir. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kısaca benim istediğim araç özelliklerini yazayım.öncelikle fiyat limiti en fazla 17_18 olacak.mutlaka manuel olacak. lpg olması tabiiki tercihim.km 250 binden fazla olmaması tabii ki temizse biraz üstü olabilir.araçta mazda almışken abs,klima,hava yastığı,hidrolik direksiyon gibi güvenlik ve diğer donanımların olması.mazda 323 lerde bu özellik varsa 323 daha iyi olur.aile için alıyorum hemen satılsın kaygısında değilim.çünkü alacağım aracı en az 4 -5 yıl ömür olursa kullanacağım.açıkçası maddi durumum sıkıntılı olmasından bu araçların parça fiyatları biraz ürkütmüyor değil ama araştırmalarımdan anladım ki bu araçlar gerçekten sağlam bakımını zamanında yapınca sanayiye abone etmeyecektir.eski model çok satılan 2 renault kullandım çok masraf yaptım çok yolda kaldım.sağlam olması donanımlı olması aileye uygun olması bir karizmasının olması beni mazdaya yönlendirdi.bilmem sizler de aynı fikirde misiniz?bu kriterler çerçevesinde size göstereceğim araçları bana anlatırsanız minnettar olurum.şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Fena durmuyor. Aracin motor durumuna bakmak gerek. On kaput alti kece cok kotu sanki bana yanmis gibi geldi. Satici fazla detay vermemis. Telefonla bilgi alin. Kaza degisen durumlarini sorun sorgulayin. Eger kafaniza yatarsa araca mutlaka ekspertiz yaptirin. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

34 dakika önce, Karakan :

Arkadaşlar, forumda yeniyim. İlk defa bir Mazda almak istiyorum. Dün bir Mazda3 Mirai expertiz yaptırdım. Rica etsem testi yorumlayabilir misiniz? Bu arada araç 2012 Mazda3 Mirai donaım. Fİyat 46.000 ( Ağır hasarlı)

2012mazda3exper.pdf

Aracın şasesi işlem görmüş, bu durum oldukça düşündürücü !

Bu ağır hasarın nerede, nasıl ve ne şekilde yapıldığı çok önemli. Şahsen şasesi işlem görmüş araca cesaret edemem sanırım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve yorumlara kapatıldı

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.

• Yeni Oluştur...