Jump to content

Bu Araç Alınır mı ? - V Ortak Konu

Mersinden_Ersin

Tavsiye Edilen Mesajlar

LPG li araçları kullandıktan sonra, satmayalım, semt çöplüğüne bırakalım. Araç lpg yüzünden yıpranmışsa, motor testlerinde zaten performansı ve motor gücü düşük çıkacaktır. Fiyat şansını kullanırsınız, supap değişimi yapılır, sıfır gibi binilir. LPG nin supap aşındırma haricinde ne zararı var bilmiyorum. Mesela kırışıklık, romatizma, (espiri olsun diye yazdım). Bu kadar katı olmayın, normal binici lpg yüzünden supap sorunu yaşıyorsa, kendiside teklemeden, çekiş düşmesinden rahatsız olur, satacaksa ya yaptıracak yada fiyat düşüklüğüne razı olacak. Benzinli olupta neredeyse araçların % 70'i ilk 10.000 km de lpg taktırıyor, burası finlandiya değil, gelir düşük, masraf yüksek. İnsanlara lpg nezaman takılmış diye heveslerini azaltmayın, motor testine sokun motorun durumunu öğrenin diye tavsiye etmenizi öneririm.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 1,4b
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt
3 saat önce, volkanstars :

Kesinlikle haklisiniz ilden ile de değişiyor. Düzce de mazda nin reklamını da Mazdacı Ayhan oto var çok iyi yapıyor. Katkısı olduğunu düşünüyorum. İlanların yarısından çoğu şişirme gerçekçi fiyatlar yok. 

Bende aracımı Mazdacı Ayhan abiden almıştım :).  Düzce de tek adres 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@Renegade   Bu araçta LPG takılmasından cok satıcının tavrına takıldım. LPG'li araçlar satıcıların coğu LPG ne zaman hangi km'de takıldığını belirtiyor fakat bu satıcı belirtmemiş.

Bir de bagaj değişmiş ve çamurluk boyanmış araç için Hasar durumu : "hasarsız" seçeneği işaretlenir mi?  Benim aracın ön tampon ve sağ ön çamurluk boyalı. Fakat değişen yok, arkadan darbe yok. Ben ilan verirken hasarsız seçemem. Fakat bu satıcı hasarsız seçmiş. Gerek yok böyle şeylere.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hocam bahsettiğiniz konu tamamen genel ahlak meselesi. İlanlarda hasarsız olarak filtreleyenlere görünmek için hasarsız olarak seçiyorlar maalesef. Bu nedenle ben araç bakarken orada işaretlenen kısıma hiç bakmadan direkt açıklamaları okuyorum hasar - değişen durumunu anlamak için. TR'de bu özelliği doğru dürüst kullanan yok bu nedenle o özelliğin bir işlevi yok bana göre. Keşke herkes dürüst olsa biz de rahat rahat filtreleme yapıp vakit kaybetmesek.

Gerçi 2 parça boyalı ilk sahibiyim diyerek ekspertizde 3 boya 5 değişen çıkan nice araçlar gördük. Kutucuğa gelene kadar daha çoookkk yolumuz var...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

zaten buradan yazılanlar bir gözün görmediğini başkası gördüğü için. nice arkadaşım oldu arabasını yeni almış, ilk görüşmeye getiriyor bakıyorum tampon aralık sağında solunda boya dalgalanmaları var. gördüklerimi söylüyorum sen söyleyince fark ettim diyor. satıcı sözlemedi mi diyorum, yok abi diyor. 

o yüzden ince eleyip sık dokuyan birileri olmalı, olmazsa hasarlı sorunlu arabaları başkalarına kakalayan çok olur. kaç kişi expertize 300-400 lira veriyor sanıyorsunuz. en azından buradan birileri resimlerde bir sorun görürse onu söylemeli ve aracı alacak olan kişi de satıcıya sormalı. aksi durumda bu konu başlığına gerek kalmaz. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14 saat önce, Revivo73 :

@Kingcool   Araç oldukça temiz görünmekle birlikte sağ ön tampon birleşim yeri tam oturmamış ve sağ ön marşpiyel ile ön çamurluk birleşim yeri hafif açılı görünüyor. Sürücü koltuğu arkadan bakınca sol al kısmında in-bin izleri ve sağ üst köşede aşınma görülüyor. Fiyat bence yüksek.

Hocam dediğiniz gibi aracın sağ çamurluğunda bir oynama var gibi görünüyor dikkatli bakınca. Aracın detaylarında belirtilmemiş bu durum. Aracı yakından görüp temiz bir inceleme yaptıktan sonra karar vereceğiz anlaşılan.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1-2 hafta içinde kaliteli ama daha ucuz bir araba geçme niyetim var. Haftaya Antalyada olacağım kısmetse.

Şu iki aracı da yorumlar mısınız?

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-2001-aile-araci-orijinal-204bin-km-612232896/detay/ 

(Zealot duymasın, bir de bu var :) Umarım koltuk döşemeleri orjinal değildir.)
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-2004-model-mazda-6-hatasiz-takas-olur-645614181/detay/

Olmadı, gidip koltuklarında sigara yanıkları olan, uzaktan kumandasi ve bilgi ekranı çalışmayan başka bir mazda 6 ya bakacağım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

20 saat önce, Revivo73 :

@Renegade   Bu araçta LPG takılmasından cok satıcının tavrına takıldım. LPG'li araçlar satıcıların coğu LPG ne zaman hangi km'de takıldığını belirtiyor fakat bu satıcı belirtmemiş.

Bir de bagaj değişmiş ve çamurluk boyanmış araç için Hasar durumu : "hasarsız" seçeneği işaretlenir mi?  Benim aracın ön tampon ve sağ ön çamurluk boyalı. Fakat değişen yok, arkadan darbe yok. Ben ilan verirken hasarsız seçemem. Fakat bu satıcı hasarsız seçmiş. Gerek yok böyle şeylere.

Tabiki araç bilgileri konusunda sahtekarlık yapanlara bende öfke duyuyor, dürüst olmayan insanlar olarak tanımlıyorum. Bazı insanlar ikinci veya üçüncü el olarak aldıkları araçlarına ne zaman lpg takıldığı zamanı bile bilmiyor. 10-15 yıllık araçta lpg'nin takıldığı yıl da çok önemli değil, hiç takılmasa bile motor testi şarttır. Doğal olarak, kullanıcı özen göstermediyse,  100 km den sonra, motor konusunda dikkatli olmak gerekir. Kaborta ise tamamen işten anlayan insanlara gösterip, gönül rahatlığı almak gerek. Hatta şöyle bir anlaşma yapılabilir satıcı ile; sizin söyledikleriniz dışında bir şey çıkarsa test masrafı size ait olacak diye. Ciddi para ödeyeceksek, azıcık zahmet gerek. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@Lupara   2001 Peugeot'u gördükten sonra (ki Peugeot'u begenen biriyim) 2004 Mazda 6 cok iyi  göründü. Peugeot'un o kasası dizel olsaydı ibre biraz peugeot'a kayabilirdi cunku peugeot'un dizeli oldukça başarılıdır. ilandaki kasaya sahip Peugeot Bursa'da bazen sık görüyorum yani dayanıklı bir araba ve tasarımı da güzel. İlandaki araç belki biraz renkten dolayı da iyi görünmedi. Mazda 6 iyi bir inceleme ve ekspertiz ile alınabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, Revivo73 :

@Lupara   2001 Peugeot'u gördükten sonra (ki Peugeot'u begenen biriyim) 2004 Mazda 6 cok iyi  göründü. Peugeot'un o kasası dizel olsaydı ibre biraz peugeot'a kayabilirdi cunku peugeot'un dizeli oldukça başarılıdır. ilandaki kasaya sahip Peugeot Bursa'da bazen sık görüyorum yani dayanıklı bir araba ve tasarımı da güzel. İlandaki araç belki biraz renkten dolayı da iyi görünmedi. Mazda 6 iyi bir inceleme ve ekspertiz ile alınabilir.

Fikirler için teşekkürler. Ben de dizelinden korkuyorum.

Aslında 406 coupe çok beğendiğim bir araç ama 3 çocukla yedek bir araç olmadan kullanışlı olmaz diye cesaret edemiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 saat önce, Lupara :

Fikirler için teşekkürler. Ben de dizelinden korkuyorum.

Aslında 406 coupe çok beğendiğim bir araç ama 3 çocukla yedek bir araç olmadan kullanışlı olmaz diye cesaret edemiyorum.

406 coupe zamanınını çok ötesinde ve dayanıklılığı tüm peugeot lardan daha iyi olan bir araç, ama arkada 3. emniyet kemeri yok sanırım. Bu da 3 çocuk için sıkıntı oluyor. Eskiden çok araştırdığım pininfarina tarafından tasarlanmış ve atölyesinde imal edilmiş, neredeyse peugeot fabrikasına hiç girmemiş bir araçtır. Hatta arka koltuklar zamanının coupe segment teki en genişidir. Çok özel ve güzel bir araba, umarım imkanınız olur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

17 dakika önce, SweepeR :

406 coupe zamanınını çok ötesinde ve dayanıklılığı tüm peugeot lardan daha iyi olan bir araç, ama arkada 3. emniyet kemeri yok sanırım. Bu da 3 çocuk için sıkıntı oluyor. Eskiden çok araştırdığım pininfarina tarafından tasarlanmış ve atölyesinde imal edilmiş, neredeyse peugeot fabrikasına hiç girmemiş bir araçtır. Hatta arka koltuklar zamanının coupe segment teki en genişidir. Çok özel ve güzel bir araba, umarım imkanınız olur.

Açılın eski Peugeotçu geldi 😂 406 coupe, şimdi dahi fırsat ve imkanım olsa ikinci araç olarak kullanmak isteyeceğim bir araç. Pininfarina tasarımı, zarafeti, her şeyiyle klasik olmayı hak etmiş bir araç. Amcamda ve yakın arkadaşımda 406 olduğu için sık sık kullanmışlığım vardır. Bu yüzden yorum yapmak istedim. Bir kere manueli de olsa gaza biraz dokunduğunuzda 15 - 16 litre LPG'yi acımadan içer, motoru 136 hp'lik zamanına göre çok seri bir motordur, 250 olan son çizgisinde kadran devirmişliğim vardır, öyle nazlanmadan tak diye çıkmıştı namert 😄 İlandaki araca gelince, makyajlı SV paket, en dolu paketiydi, yaşına göre yağmur sensöründen tut dijital klimasına göre epey özellikli bir araç ama ben olsam deri ve elektrikli koltuklu versiyonlarına bakardım, çünkü ekstra birkaç özelliği daha var onların. Bu araç için km çok iyi, bence iyice kontrol ettirilmeli, yılda 12.000 km falan yapmış görülüyor. Bunun dışında aracın genel görünümü iyi duruyor, koltukların kılıfları biraz kendini bırakmış ama yıpranma yok denecek kadar az. Bu kadife gibi olan kılıflar bugün hiçbir araçta yok maalesef, dokusu çok güzeldir. Orijinal jantları dursaymış keşke, bu jantlar yakışmamış. Alacak olsam ilk işim orjinal jant bulmak olurdu. Baktığınız araç Peugeot'un az sorunlu, bol özellikli, son araçlarındandı, 7 serisine geçince işi bozdular. Yani amortisörlü kaputundan, yağmur sensörüne kadar koymuşlar. 2001 model Corsalar 25.000-30.000 ederken bu araç bedava... Mazda 6'ya gelirsek, km daha gerçekçi, bence tasarımı daha güzel, modeli daha yüksek,  daha seri ve daha az tüketiyor. İlandaki aracın dışı temiz görünüyor, ön tampon biraz ayar istiyor, bunun dışında dış taraf için pek problem yok ancak, kılıfların altından ne çıkacak merak ediyorum. İçini biraz pis kullanmış, sonuçta çok kirliyse 200 TL'ye bakar temizletilmesi. İki araç da güzel ama aralarında epey fiyat farkı var. Bütçe meselesi, eğer Mazda 6'yı alacak bütçeniz varsa düşünmeyin ama 20.000 TL civarı param olsa 406 beni fazlasıyla mutlu ederdi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, serkan306 :

Açılın eski Peugeotçu geldi 😂 406 coupe, şimdi dahi fırsat ve imkanım olsa ikinci araç olarak kullanmak isteyeceğim bir araç. Pininfarina tasarımı, zarafeti, her şeyiyle klasik olmayı hak etmiş bir araç. Amcamda ve yakın arkadaşımda 406 olduğu için sık sık kullanmışlığım vardır. Bu yüzden yorum yapmak istedim. Bir kere manueli de olsa gaza biraz dokunduğunuzda 15 - 16 litre LPG'yi acımadan içer, motoru 136 hp'lik zamanına göre çok seri bir motordur, 250 olan son çizgisinde kadran devirmişliğim vardır, öyle nazlanmadan tak diye çıkmıştı namert 😄 İlandaki araca gelince, makyajlı SV paket, en dolu paketiydi, yaşına göre yağmur sensöründen tut dijital klimasına göre epey özellikli bir araç ama ben olsam deri ve elektrikli koltuklu versiyonlarına bakardım, çünkü ekstra birkaç özelliği daha var onların. Bu araç için km çok iyi, bence iyice kontrol ettirilmeli, yılda 12.000 km falan yapmış görülüyor. Bunun dışında aracın genel görünümü iyi duruyor, koltukların kılıfları biraz kendini bırakmış ama yıpranma yok denecek kadar az. Bu kadife gibi olan kılıflar bugün hiçbir araçta yok maalesef, dokusu çok güzeldir. Orijinal jantları dursaymış keşke, bu jantlar yakışmamış. Alacak olsam ilk işim orjinal jant bulmak olurdu. Baktığınız araç Peugeot'un az sorunlu, bol özellikli, son araçlarındandı, 7 serisine geçince işi bozdular. Yani amortisörlü kaputundan, yağmur sensörüne kadar koymuşlar. 2001 model Corsalar 25.000-30.000 ederken bu araç bedava... Mazda 6'ya gelirsek, km daha gerçekçi, bence tasarımı daha güzel, modeli daha yüksek,  daha seri ve daha az tüketiyor. İlandaki aracın dışı temiz görünüyor, ön tampon biraz ayar istiyor, bunun dışında dış taraf için pek problem yok ancak, kılıfların altından ne çıkacak merak ediyorum. İçini biraz pis kullanmış, sonuçta çok kirliyse 200 TL'ye bakar temizletilmesi. İki araç da güzel ama aralarında epey fiyat farkı var. Bütçe meselesi, eğer Mazda 6'yı alacak bütçeniz varsa düşünmeyin ama 20.000 TL civarı param olsa 406 beni fazlasıyla mutlu ederdi.

Araçlarda bir sürpriz çıkmazsa haftaya birini alacağım muhtemelen. Değerlendirmeleriniz için teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 dakika önce, Lupara :

Araçlarda bir sürpriz çıkmazsa haftaya birini alacağım muhtemelen. Değerlendirmeleriniz için teşekkürler.

Bence hiç bildiğiniz elinizdeki sorunsuz aracı satmayın boşuna. Eldekini tutup sorun çıkardıkça bakımını yapıp parçasını değişip, kenarda para biriktirmek daha mantıklı. Alacağınız araç ne olursa olsun en kötü akü, silecek, yazlık kışlık lastik masrafı açacak. Olası motor, şanzıman, alt takımı saymıyorum bile.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11 dakika önce, Mutlu Tekir :

Bence hiç bildiğiniz elinizdeki sorunsuz aracı satmayın boşuna. Eldekini tutup sorun çıkardıkça bakımını yapıp parçasını değişip, kenarda para biriktirmek daha mantıklı. Alacağınız araç ne olursa olsun en kötü akü, silecek, yazlık kışlık lastik masrafı açacak. Olası motor, şanzıman, alt takımı saymıyorum bile.

Öneri için teşekkürler. Mantıklı olan bu.

Zaten mazda 3 ümü de diğer araçtan  emin olmadan satmam. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, Revivo73 :

20bin TL'lik 2001 Peugeot için bir atasözü "Ucuzdur vardır illeti, pahalıdır vardır hikmeti"

O her zaman geçerli olmuyor bence. Vw çok iyi olduğu için mi yüksek fiyatlara satılıyor, yoksa ülkede bir algı mı oluşturulmuş? Örnek üzerinden gideyim Opel çok masrafsız bir marka mı mesela? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

49 dakika önce, Lupara :

Öneri için teşekkürler. Mantıklı olan bu.

Zaten mazda 3 ümü de diğer araçtan  emin olmadan satmam. 

Alacağınız araç 2000-2004 model arasında. Bakımını sizin kadar titiz yaptırdı mı, sizin kadar titiz kullandı mı aracı, sürpriz çıkarıp çıkarmayacağını bilemezsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@serkan306  atasözü sadece 2001 Peugeot 2004 Mazda 6 'yı yanyana bakınca aklıma geldi. Birşey alırken coğu kez mantıktan cok duygu önplanda. 2001 Peugeot mantıken iyi olsa da duygu olarak tam tersi his oluşturdu :) Bunda rengin de katkısı olabilir, koyu metalik mavi midir nedir, tamponlarda sarı sis farı ve resimler de dikey cep telefonu ile cekilmiş. 

VW olayında ise coğunluğun ilgisi önplanda. Önceki sene 2 cep telefonu sattım; birisi 2012 sony xperia digeri iphone 5s 2012 xperia cok kaliteli ve ucuz olmasına ragmen alıcı yok, iPhone'a nerdeyse Siirt'teki kasabadan bile talipli vardı, telefonum günlerce hiç susmadı ve iphone'u 2-3 günde istediğim fiyattan sattım, xperia'yı ise  ölü fiyatına zar zor sattım, hatta sattıktan sonra pişman oldum cunku alıcısı bana patronluk taslar gibi havada kıl şeyler söyledi, öyle birine neden sattım diye düşündüm iphone satarken ise satış olayını tamamen ben yönettim, hiç kimse ne bana ne ürüne birşey söyleyemedi. Coğunluğun ilgisi önemli birşey :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 saat önce, Revivo73 :

@serkan306  atasözü sadece 2001 Peugeot 2004 Mazda 6 'yı yanyana bakınca aklıma geldi. Birşey alırken coğu kez mantıktan cok duygu önplanda. 2001 Peugeot mantıken iyi olsa da duygu olarak tam tersi his oluşturdu :) Bunda rengin de katkısı olabilir, koyu metalik mavi midir nedir, tamponlarda sarı sis farı ve resimler de dikey cep telefonu ile cekilmiş. 

VW olayında ise coğunluğun ilgisi önplanda. Önceki sene 2 cep telefonu sattım; birisi 2012 sony xperia digeri iphone 5s 2012 xperia cok kaliteli ve ucuz olmasına ragmen alıcı yok, iPhone'a nerdeyse Siirt'teki kasabadan bile talipli vardı, telefonum günlerce hiç susmadı ve iphone'u 2-3 günde istediğim fiyattan sattım, xperia'yı ise  ölü fiyatına zar zor sattım, hatta sattıktan sonra pişman oldum cunku alıcısı bana patronluk taslar gibi havada kıl şeyler söyledi, öyle birine neden sattım diye düşündüm iphone satarken ise satış olayını tamamen ben yönettim, hiç kimse ne bana ne ürüne birşey söyleyemedi. Coğunluğun ilgisi önemli birşey :)

Çoğunluğun ilgisi var ama o piyasada üründen çok fazla var. Kendi telefonunuzu hızlı satabilmeniz için benzer ilanlar arasında farkedilmesini sağlamak lazım. Ya çok çok düzgün olacak yada fiyat en diplerde olacak.

406nın bana göre eksileri esp, eski görünümlü konsol, mazda kadar sorunsuz olmama ihtimali. Bunlar da 10bin tl eder maalese. Artıları fiyatı, konforu ve arabayla uğraşabilme ihtimali :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve yorumlara kapatıldı

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.

• Yeni Oluştur...