Jump to content

Bu Araç Alınır mı ? - V Ortak Konu

Mersinden_Ersin

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhabalar 2011 model Mazda 3 1.6 Touring kaza değişen yok lpg yok (ufak bir karış çamurlukta sürtme izi var 2 tanede kalem ucu kadar nokta iz var) 55.000 tl alınır mı arkadaşlar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 1,4b
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt
5 saat önce, masumss :

Merhabalar 2011 model Mazda 3 1.6 Touring kaza değişen yok lpg yok (ufak bir karış çamurlukta sürtme izi var 2 tanede kalem ucu kadar nokta iz var) 55.000 tl alınır mı arkadaşlar

Bence ideal. Bana göre impressive ile aralarında 5bin tl fark var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

13 saat önce, Mutlu Tekir :

Bence ideal. Bana göre impressive ile aralarında 5bin tl fark var.

Bence 5 bin farkla aynı ayarda Impressive almak daha mantıklı geliyor. Acelem yok Bakalım nasip 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, masumss :

Bence 5 bin farkla aynı ayarda Impressive almak daha mantıklı geliyor. Acelem yok Bakalım nasip 

Tercih meselesi bence impressive ile touring aralarında ahım şahım bir fark yok.

Ayrıca yeri geliyor 5bin çıkmayabiliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 dakika önce, Mutlu Tekir :

Tercih meselesi bence impressive ile touring aralarında ahım şahım bir fark yok.

Ayrıca yeri geliyor 5bin çıkmayabiliyor.

Aynen tercih meselesi arada bildiğim kadarı ile impressive de olan touring de olmayan

1- Hız sabitleme 2- Sunroof. 

Ben bu farklara o kadar takılmıyorum genelde aracın km düşük ve orijinal oluşuna daha çok dikkat ediyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aradaki 5-6 bin TL farkla araçta olmayan özelliklerin çoğunu ekletebiliyorsunuz zaten. @Mutlu Tekir'in bu konuda tecrübesi ve deneyimi çok. Kendisinin konularından da faydalanabilirsiniz.

Hayırlısıyla temiz içinize sinen bir araç bulunda.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, masumss :

Aynen tercih meselesi arada bildiğim kadarı ile impressive de olan touring de olmayan

1- Hız sabitleme 2- Sunroof. 

Ben bu farklara o kadar takılmıyorum genelde aracın km düşük ve orijinal oluşuna daha çok dikkat ediyorum.

1- Hız sabitleme: serviste eklenebiliyor veya aliexpressten 50 dolara alınabiliyor. Forscanle açılabiliyor.

2- Sunroof eklemenin yolu yok. su girme ses yapma gibi şikayetler var.

3- 15" jant. Touringin jantlar 15. Konfor daha yüksek, lastik fiyatları daha ucuz 16 ya göre. Ben 16 orjina jant alıp yazlık kışlığı ayırdım.

4- Koltuk ısıtma. 20 dolara eklenebiliyor. Orjinal gibi de oluyor.

5- Ön cam rezistansı. Ön camımı değişeceğim, bundan taktırmayı düşünüyorum. Ama eksikliğini Karabük gibi yerde hiç yaşamadım.

6- RVM. Eklenmesi aşırı pahalı olan başka bir şey. Ben şimdiye kadar hiç ihtiyaç duymadım. Olsa iyi olurdu tabi diyeceğim sunroof ile birlikte 2 şey.

7- Ek 2 twitter hoparlör. Fabrikasyon hoparlörler leş gibi olduğundan bunu da hesaba katmıyorum bile. kaliteli hoparlöre geçerek çok daha güzel ses alınabiliyor.

Geri kalan özellikler aynı zaten dijital klima, far sensörü, yağmur sensörü, esp, abs, tcs, daha ne mis gibi dolu araba touring bile. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sunroof olmasa da olur. Ahım şahım bişe değil. Yazın perdesini açamıyorsun zaten güneş içeriyi ısıtıyor. Sesi var  olası su alma korkusu var. Küçücük bişe. Cam tavan gibi değil.  

Rmv olmasa da olur. Ama otobanda özellikle istanbulda tem yolunda biraz sağ sol sinyal vererek hareket edip araç geçerken oldukça işe yarıyor. 

Koltuk ısıtma özellikle sabah araç soğukken çok iş görüyor. Kızımı öne alıyorum. Orijinal olup konsoldaki düğmeler ergonomik

Ön cam rezistansı senede 1-2 kez kar yağan yer için çok gereksiz. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Selam arkadaşlar aranıza yeni katıldım. Yazın aracımı değiştireceğim ve mazda 3 almak istiyorum ama kafamda bazı sorular var. öncelikle 2012-2013 model 1.6 dizel almayı düşünüyorum ben ortalama temizi 65-70bin ₺ civarında. yakıtı, motoru nasıldır? araç seri mi? yol tutuşu nasıl? arıza verme, kronik sorunları vs var mı bunları merak ediyorum. Cevaplarsanız sevinirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, volokine27 :

Selam arkadaşlar aranıza yeni katıldım. Yazın aracımı değiştireceğim ve mazda 3 almak istiyorum ama kafamda bazı sorular var. öncelikle 2012-2013 model 1.6 dizel almayı düşünüyorum ben ortalama temizi 65-70bin ₺ civarında. yakıtı, motoru nasıldır? araç seri mi? yol tutuşu nasıl? arıza verme, kronik sorunları vs var mı bunları merak ediyorum. Cevaplarsanız sevinirim.

10 yildan fazladir mazda kullaniyorum. Kronik ariza hic duymadim.

Dizel de olsa aractan yana bir sikinti yasayacaginizi sanmam.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-sahibinden-temiz-mazda-6-sorunsuz-671429746/detay Arkadaşlar şöyle bir Mazda 6 yla ilgileniyorum. Ağır bakımları yapılmış . 3. Sahibi. Bakımlarını Kayseri'de Üçel Mazda'da yaptırmış.Siz ne düşünüyorsunuz?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Lupara :

10 yildan fazladir mazda kullaniyorum. Kronik ariza hic duymadim.

Dizel de olsa aractan yana bir sikinti yasayacaginizi sanmam.

Hocam peki dizel mi benzinli mi çok kararsız kaldım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

15 dakika önce, volokine27 :

Hocam peki dizel mi benzinli mi çok kararsız kaldım

Otomatik ihtiyaçsa (ki büyük konfor) mecbur benzinli. Yok manuel kullanırım ama yokuşta hızımın düşmesini istemem dersen dizel. 

Benzinli otomatikte de çok fazla hız düşmüyor ama torkun düşüklüğü sebebiyle biraz yüksek devir çevirmek gerekiyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

23 dakika önce, Mutlu Tekir :

Otomatik ihtiyaçsa (ki büyük konfor) mecbur benzinli. Yok manuel kullanırım ama yokuşta hızımın düşmesini istemem dersen dizel. 

Benzinli otomatikte de çok fazla hız düşmüyor ama torkun düşüklüğü sebebiyle biraz yüksek devir çevirmek gerekiyor. 

Hocam şimdi alacağım araç 2012-2013 model falan olacak ben manuel olsun istiyorum zaten öyle çok trafiği olan bir şehirde değilim. Dizele pek yanaşmak istemiyorum hali hazırda kullandığım araç dizel ve arıza olduğunda yüklü miktarlarda ücret çıkartıyor bana. Mazda 3’ün Benzinli atmosferik olan motorun yakıt tüketimi ve performansı nasıl biliyor musunuz?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

21 dakika önce, volokine27 :

Hocam şimdi alacağım araç 2012-2013 model falan olacak ben manuel olsun istiyorum zaten öyle çok trafiği olan bir şehirde değilim. Dizele pek yanaşmak istemiyorum hali hazırda kullandığım araç dizel ve arıza olduğunda yüklü miktarlarda ücret çıkartıyor bana. Mazda 3’ün Benzinli atmosferik olan motorun yakıt tüketimi ve performansı nasıl biliyor musunuz?

2010 touring otomatik kullanıcısıyım biliyorum tabi. :)
Dizel sonrası tad vermez onu söyleyim. Dizeli kısa mesafede kullanmamak gerekli. Enjektör temizleyicisi kullanmak gerekli. Özenli kullanmak lazım. Benzinli öyle değil, en kötü lpg ile subap masrafı çıkıyor. O da bir şey değil zaten.

Otomatik konusuna trafik yönünden bakmayın. Gerçekten otomatik sonrası manuel araç bana hammallık geliyor. Konforu, rahatlığı çok farklı gerçekten. Anlatılmaz yaşanır. 

Manuel mazda 3 ş.içi 8-9, ş.dışı 5-6 lt yakarken, otomatiği ş.içi 10-11, ş.dışı 7-8 lt yakıyor.

Otomatik için sürülen şehiriçi yollar bol yokuşlu ise 12-13 lt civarında olur, uzun yolda 90 ile 6.5-7 lt, 110-120 ile 8.5-9 lt. yakıyor.

Dizel seçmeyecekseniz otomatik benzinli seçin.Lpg ile zaten yürütme maliyeti de uygun oluyor. Hatta dizel araçtan da az yakıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, Mutlu Tekir :

2010 touring otomatik kullanıcısıyım biliyorum tabi. :)
Dizel sonrası tad vermez onu söyleyim. Dizeli kısa mesafede kullanmamak gerekli. Enjektör temizleyicisi kullanmak gerekli. Özenli kullanmak lazım. Benzinli öyle değil, en kötü lpg ile subap masrafı çıkıyor. O da bir şey değil zaten.

Otomatik konusuna trafik yönünden bakmayın. Gerçekten otomatik sonrası manuel araç bana hammallık geliyor. Konforu, rahatlığı çok farklı gerçekten. Anlatılmaz yaşanır. 

Manuel mazda 3 ş.içi 8-9, ş.dışı 5-6 lt yakarken, otomatiği ş.içi 10-11, ş.dışı 7-8 lt yakıyor.

Otomatik için sürülen şehiriçi yollar bol yokuşlu ise 12-13 lt civarında olur, uzun yolda 90 ile 6.5-7 lt, 110-120 ile 8.5-9 lt. yakıyor.

Dizel seçmeyecekseniz otomatik benzinli seçin.Lpg ile zaten yürütme maliyeti de uygun oluyor. Hatta dizel araçtan da az yakıyor.

Anladım hocam. Valla dizel iyi güzel kaçıyor ama masrafı beni yedi bitirdi. Bir de çok titizim araba konusunda mutlaka bir sorun durumunda aksatmadan yaptırıyorum ama baş edemiyorum artık. Lpg olayına da karşıyım benzinli temiz servis bakımlı bi 2011-2012 bulursam alacağım. Beni en çok düşündüren atmosferik motorun turbo gibi tat vermeyeceğiydi ama kullanan herkes çok memnun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

24 dakika önce, volokine27 :

Anladım hocam. Valla dizel iyi güzel kaçıyor ama masrafı beni yedi bitirdi. Bir de çok titizim araba konusunda mutlaka bir sorun durumunda aksatmadan yaptırıyorum ama baş edemiyorum artık. Lpg olayına da karşıyım benzinli temiz servis bakımlı bi 2011-2012 bulursam alacağım. Beni en çok düşündüren atmosferik motorun turbo gibi tat vermeyeceğiydi ama kullanan herkes çok memnun.

Bastıkça bastırtıyor, basınca fazla da yakıyor. Ama ara hızlanmaları kötü, yüksek devir çevirmek gerekiyor. Sakin kullanıcılar memnun olabilir. 

Lpgsiz cebi çok yakar. Lpgnin bir zararı yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, volokine27 :

Bende manuel benzinli var. Dizel gibi dikkatli kullanmaniza, egrsine, partikulune vs. dikkat etmeniz gerekmiyor. 

Performans olarak ben suana kadar ne rampada ne sollamada "gitmiyor bu araba" demedim.

Uygun viteste basinca gayet iyi gidiyor. Yol tutus konusunda guvensizlik de yaratmiyor  yeter ki radar ve trafik olmasin. :) 

Sorunsuzlugun yaninda performans da istiyorsaniz manuel almalisiniz. 

Arkadasimda otomatik civic var. Araba kalkacak da gidecek de. Sac bas yoldurur bana. O arabayi kullaninca otomatik atmosferik arabanin bana gore olmadigi kanisina vardim. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve yorumlara kapatıldı

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.

• Yeni Oluştur...