Jump to content

Mazda2 Euro NCAP testi

Ali
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 40
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

13

• Superas

7

• OveRMinD

7

• Selman

5

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Benim dalağın etrafında hava yastıkları var, yağlı böbrekler ve karaciger, kocaman mide....:D Bişi olmaz yani, ayrıca bildiğim kadarıyla dalak lüzumsuz bir organ, koparsa kopsun gözü körolasıca....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İvme bildiğin gibi ı birim zamandaki hızdaki değişimdir. Yani bir cismin ivmesi aynı hızla çarpsa da betona vurduğunda farklıdır, lastik duvara vurduğunda faklıdır. İşte ivmenin önemi bu.

Yani cisim  X ile giderken 5 saniyede duryorken maruz kaldığı kuvvet ( F=m*a yani kuvvet=kütle*ivme) X/2 hızla gidiyorken 2 saniyede durduğunda maruz kaldığı kuvvetten daha azdır ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İvme bildiğin gibi ı birim zamandaki hızdaki değişimdir. Yani bir cismin ivmesi aynı hızla çarpsa da betona vurduğunda farklıdır, lastik duvara vurduğunda faklıdır. İşte ivmenin önemi bu.

Yani cisim  X ile giderken 5 saniyede duryorken maruz kaldığı kuvvet ( F=m*a yani kuvvet=kütle*ivme) X/2 hızla gidiyorken 2 saniyede durduğunda maruz kaldığı kuvvetten daha azdır ;)

İşte doğrusuda budur ve benim ilk mesajımda kastettiğim adamın 300 le giderken betona çakılarak durması ve bu yüzdende dalağının kopmasıydı..

Matematiksel olarak yaklaşırsak hız faktörü olmadan ivme olamaz...

dv      d²x

a=-----=-----    (v=hız, t=zaman, a=ivme, x=yerdeğiştirme) :)

dt      dt²

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Mazda otomobillerinin sağlamlığından şüphem yok özellikle geçirdiğim kazalardan sonra.5 yıldız olayına gelince ben 323 sedan ile renault(hep 5 yıldızdır ya)clio nun kazasına bizzat şahit oldum clio nun içinde yaşadığma dua ediyorum clio rezil oldu.inip baktık bizimki rezalet 323 sedanda tampon kırılmış far çatlamış sadece.Böyle olunca yıldızlar bizim kafamızda döndü sadece.

2 lerin ispanyada üretilmesine gelince yakınlarımın kullandığı ispanya üretimi mondeo ve ispanya üretimi clio(eski kasa)ların yaşattığı ardı arkası kesilmez sorunlardan sonra işallah ispanya kaliteli üretim yapar da Mazda nın da adı kötülenmez diyorum.Yoksa Japon Mazdaların kalitesi ortada ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda 6 üretiliyor Ford Mustang ile birlikte Amerika'da, İspanya'da Mazda 2 ve Fiesta birlikte, Mazda 3 sadece Japonya'daydı, Çin'de de açtılar bir fabrika ama üretim başlamıyordu bir türlü, son durumu bilmiyorum...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...