Jump to content

Infiniti Q30 139.850 TL’ye Satılıyor


Mümin
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Infiniti’nin kompakt crossoverını satın almak isteyenler yaklaşık 140 bin TL’yi gözden çıkarmak zorunda.

139.850 TL’ye satılıyor

Japon lüks otomobil markası Infitini’nin Avrupa için geliştirdiği kompakt crossover Q30, Türkiye’de satışa sunulmaya başladı. Tasarımında dinamizmin ön plana çıktığı aracın 109 beygir güç üreten 1.5 litrelik dizel motor seçeneği çift kavramalı 7 ileri otomatik şanzıman ile kombine haliyle 139 bin 850 TL’den alıcı buluyor.

GUVENLIK-6.jpg

 

Infiniti’nin 250 milyon sterlinlik yatırımının ilk ürünü olan Q30, fiyatıyla Mercedes GLA Ve BMW X1 gibi lükslere kafa tutacak. Hatta; Honda CR-V, VW Tiguan, Nissan Qashqai ve X-Trail, Opel Mokka, Hyundai Tucson, Renault Kadjar gibi modelleri düşünenler için "parasal" kaygıları yoksa alternatif listesine girmesi de mümkün.

Infiniti’nin cesur, karakterli ve cüretkar tasarım diliyle hayata geçirilen Q30, premium kompakt sınıfta alışkanlıkları bozmaya hazırlanıyor.

Infiniti Q30, Türkiye pazarına 3 farklı motor ve 7 farklı donanım seviyesi ile sunuluyor. Infiniti Q30’un benzinli motor seçeneklerini 1.6 litre 156 HP ve 2.0 litre 211 HP oluştururken, dizel motor seçeneği olarak 1.5 litre 109 HP sunuluyor. Tamamı turbo beslemeli olan motorlarda 7 kademeli çift kavramalı otomatik şanzıman (7 DCT) da standart olarak sunuluyor. Infiniti Q30 2.0T modelinde 4 tekerlekten çekiş sistemi standart olarak sunuluyor.

TASARIM-2.jpg

 

Türkiye paketinde panoramik cam tavan ve tavan rayları standart olan Infiniti Q30’da Premium, Sport, Premium Tech, Premium Tech-Theme, Sport City Black, Premium City Black ve Premium City Black-Sport olmak üzere tam 7 farklı donanım seviyesi sunuluyor.

1.6 litre benzinli Q30’da 4 farklı donanım, 1.5 litre dizelde 3 farklı donanım ve 2.0 litre benzinlide de tek donanım mevcut. Tüm Infiniti Q30 modellerinde panoramik cam tavan ve tavan rayları Türkiye paketinin standart donanımında yer alıyor. Sport donanım paketli Q30 modellerinde spor ön ızgara, spor ön tampon, spor arka tampon ve difüzör, gövde rengi yan pervazlar, koyu krom egzoz kaplamaları, 235/45 R19 ölçüsünde lastikler ve 19 inç 5 çift kollu hafif alaşım jantlarla daha dinamik bir tasarım sunuluyor.

06.jpg

 

Toplam 7 donanım seviyesine sahip olan Infiniti Q30’un donanımları sadece kompakt segment değil, üst segment araçlarda dahi zor bulunuyor. Q30, kokpiti tamamen alcantara ve deri ile kaplı olarak üretilen bir model olarak öneuml;retilen bir model olarak öne çıkıyor. Yine, sadece üst sınıf premium markaların sunduğu çamurluk ve marşpiyelerde bulunan parlak plastikler de Q30’daki standartlar ekipmanlar içinde.

Saten krom tavan rayları, cam tavan, koyu renkli camlar, deri kaplı kokpit ve kapı içleri, cruise control, ısıtmalı ön koltuklar, çok fonksiyonlu deri direksiyon simidi, çift yönlü otomatik klima, ultrasonic alarm, şerit destek uyarı sistemi, arka park sensörü, LED ön-arka aydınlatmalar ve sis lambaları, ön çarpışma önleme ve frenleme desteği, 2 USB girişi ve bluetooth gibi özellikler Infiniti Q30’un standart donanımları arasında yer alıyor.Infiniti Q30, versiyona göre, alcantara kokpit ve kapı içleri, sürücü ve ön yolcu için elektrikli ve hafızece görüntülü 4 kamera sistemi, Bose ses sistemi, çift renkli alaşım jantlar ve Dinamica-Siyah renkli tavan döşemesi gibi donanımlarla da tercih edilebiliyor. Infiniti Q30’da donanıma göre değişen koltuk seçenekleri arasında mor dikişli deri, gerçek nappa deri, yarı deri-yarı alcantara bulunuyor. Infiniti Q30, Sport Paket ile tercih edildiğinde Sport direksiyon ve entegre kafalıklı spor tasarımlı ön koltuklara sahip oluyor.

11.jpg

Ön, arka ve yan aynalardaki kameraları sayesinde 360 derece görüş kolaylığı sağlayan Infiniti Q30 ile kalabalık alanlarda etrafınızı görmek ve manevra yapmak daha kolay. Bu kameralar sayesinde ayrıca arkanızda veya yakınınızda sabit ya da hareketli bir nesne görüldüğünde sesli bir uyarı veriliyor ve ilgili kamera nesnenin hangi tarafta olduğunu gösteriyor. Ayrıca 12 adet sensör ile beraber çalışan otomatik park desteği de sunuluyor. Q30, paralel veya geri geri park noktalarına kendisini güvenli bir şekilde park edebiliyor.

Infiniti Q30 İngiltere’deki Sunderland Fabrikası’nda üretiliyor. Infiniti Q30, 6 yıllık Ar-Ge çalışması sonrasında yollara çıktı. Direkt bir direksiyon tepkisine ve süspansiyona sahip olan Q30’da QX70 modeline paralel bir sürüş karakteri sunuluyor. QX70 modelinden edinilen deneyimler sonucunda bu modelin akustik konforu da Q30’a aktarılmış.

11.jpg

Infiniti Tasarım Direktörü Alfonso Albaisa tarafından yaratılan Q30, radyatör ızgarası, kıvrımlı profil hatları, bıçak formundaki C sütunu, keskin bakışlı farlar ve stop lambaları ile markanın karakteristik öğelerini barındırıyor. Yüksek motor kaputundaki geniş çıkıntılar, aracın yanından arkaya doğru devam ederek, stop lambalarında sonlanıyor. Infiniti Q30, çok güçlü omuz çizgilerine sahip olmasıyla, segmentindeki en heybetli ve dikkat çekici tasarımlardan birini sunuyor. Infiniti yöneticileri de “Infiniti, herkesin yapmaya çalıştığı ile ilgilenmiyor. Geleneksel-tutucu lüksün kavramlarını takip etmiyor. Herkes için her şey değil, bazı insanlar için her şey olmak istiyor.” diyerek markayı tanımlıyorlar.

01.jpg

Üst düzey güvenlik koruması sağlayan Q30, 2015 yılında Euro NCAP testlerine katılan araçlar arasında kendi segmentinin en güvenlisi seçildi. Infiniti Q30, “Yetişkin Yolcu Koruması”, “Çocuk Yolcu Koruması”, Güvenlik Desteği” alanlarında yapılan testlerde en iyi sonuçları elde etti. Infiniti Q30; sürücü ve yolcu koruması alanında yüzde 84, çocuk koruması alanında ise yüzde 91 oranında skor elde ederek yakın dönemin segmentindeki en yüksek puanlarını aldı.

Sürücü ve yolcuların kritik vücut bölgelerini en iyi şekilde koruyan sistemlere sahip Q30’da sürücü diz hava yastığının yanı sıra sürücü, yolcu, ön kalça-gövde bölgesi ve önden arkaya perde hava yastıkları yer alıyor.

Kaynak

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...