Jump to content

TRT Vergisi Genişliyor

Mehmet Özdemir
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

30 dakika önce, vethekim :

rtük dediğimiz bir kurum var zaten. malum ülkemizde yayın yapan tv kuruluşlarının seviye ve kalitesini sürekli denetliyor. kaliteli yayın konusunda haklı olabilirsiniz arman bey. ama dediğiniz gibi güzellik göreceli birşey. misal kimi recep ivedik izlemeye bayılır kimi nefret eder.

ayrıca trt içindeki föto yapılanmasınıda bir ara ışık tutarsanız çok sevinirim. bu yapıdan kimler devlet kanalına girmiş. trt bütçesinden ne kadar para aktarılmış. harcanan bu paralar karşılığında nasıl işler ortaya konmuş ayrı tartışılır.

güzel yapılan işler muhakkat var. bazı programları ben bile izliyorum. eleştirinin yıkıcı olanı fayda getirmez. yapıcı eleştirilere her kesimin açık olması lazım. yok siz trt yayınlarını çok kaliteli buluyor ve daha iyisinin yapılamayacağını düşünüyorsanız orasını bilemem. elbet bir gün daha iyisini yapacak birileri çıkar.

Beğendim. FETÖ ile ilgili olarak politik yorumlar köşesinde yazmaya başladım (seri olarak) buyrun gelin klübe sizin  deneyimlerinizden de istifade edelim. ( "Bazı programları ben bile izliyorum" lafınızdan yola çıkarak çok rafine bir zevkiniz olduğu belli eminim ki politikada da değişik bakış açılarınız vardır. O0

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

18 dakika önce, Arman-1999 :

siyasilere süre verilmesi ise, kanun gereği mecliste sahip olduğu vekil sayısı ile orantılı

Bu hangi kanun? TRT Mezuatı 12 Eylül döneminde darbe yönetimi tarafından değiştirilmişti, seçim öncesi her gün tüm partilerin en az 15dk konuşma hakkı garanti altına alınmış, hükümet partisine 20 kadar süre verilebilmesi ise anti demokratik olduğu için uzun yıllar eleştirilmişti.

Bugün geldiğimiz noktada iktidar partisi ise kanun dışı şekilde 5 misli seçim öncesi konuşmuştur.

İlgili en son Yüksek Seçim Kurulu Kararı, TRT bu kararlara uymadı! Ayrıca dediğiniz gibi bir kanun hadi olsaydı - vatandaş olarak böyle kanun var demek yerine gerçekten bu hukuksuz herkeş eşit hakka sahip olmalı demeniz gerekiyordu. İşte eski Türkiye'de vatandaşlar darbe yönetiminin bile 15dk karşılığında 20dk iktidara konuşma hakkı vermesini eleştirmiş iken günümüz vatandaş algısı nerelere gerilemiştir.

20151006-4.pdf

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

31 dakika önce, Arman-1999 :

24 yıl boyunca benden de cebime girmeden vergi kestiler. Vergi ile alakalı olarak farklı bölümlerde fikirlerimi beyan etmiştim, karşına geçip hükümeti ve yaptıklarını savunduğumu hatırlamıyorum ama bu site vasıtası ile savunmuşumdur. Nefret söylemini sadece karşına geçenler mi alıyor ? Yoksa ?

Karşıma geçenler değil her ne konuda olursa olsun yanlışı savunanlar 

Karşıma geçenler dersek benim her zaman doğru olmam gerekli ki bu kimse için mümkün değildir sanırım doğru bildiğim/düşündüğüm yanlış olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@Arman-1999 Yorumlarında bile objektif bakamıyorsun. Seçimlerde kimler ne kadar görüntü edildi hepsi ortada ama sen gerçekleri görmedin. Buna eşit vatandaş olarak bakman lazım ama nerde ?  Siz birde sorularımın bazılarını atlamışsınız galiba işinize gelmedi. Ttrt spor misal bizleri genel olarak aydınlatırsanız süper olur. Çünkü belgesel kanalı uzun vadede bir halt olmayacağını sizlerde iyi biliyorsunuz. Bu ülkede bir belgesel çekildi boğazlar ile alakalı yapılan balık katliamları vs. acaba izlediniz mi ? Değerli trt kanalları bunu yayınladı mı ? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

şahsen bir resmi bir devlet televizyonuna hayır demem ve medyatik kirliliğin alıp yürüdüğü bir çağda gerekli oldugunu da inanırım. düzgün iş çıkarsalar verdiğim tek kuruşa da üzülmem. ama  bizde işler batılı gelişmiş ülkelerde olduğu gibi işlemiyor. hükümete gelen devlete de el koyuyor. dolayısıyla devlet televizyonunu da kendi propaganda aracı olarak kullanıyor. söz konusu sorun buradadır. devlet benim için vatandaşı için varolan vatandaşı için çalışan bir aygıttan başka bir şey değildir. vatandaş devlet ilişkisi de yasalarca belirlenmiş evrensel hukuka uygun olduğu sürece meşruiyet kazanan bir şeydir. bu denge biri tarafından başkası lehine bozulduğunda da adaletsizlik ortaya çıkar. bu adaletsizlik daha sonrasında hukuka uydurulsa da adaletsizlikliktir.

misal ben mevcut hükümete muhalif bir vatandaş olarak (çünkü ben devletin vatandaşıyım hükümetin değil ve muhalif olmak gibi bir hakkım var)  neden desteklemediğim hükümetin propagandasına, üstelik kendi verdiğim parayla maruz kalayım? 

neden benim televizyonum diye reklamı yapılan kanala en fazla 3 dakika tahammül edebileyim?

bu bir hak gaspıdır ve üstelik bu gasp git gide büyümektedir. sorun burada bahsi geçen üç beş kuruş da değil. sorun karşılıklı rızanın geçerliliğini kaybetmiş olmasına rağmen zorbalığın vergilerle artarak devam edebiliyor olmasındadır.

• Beğen 1
  • Teşekkürler 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, Ali :

@Arman-1999 Yorumlarında bile objektif bakamıyorsun. Seçimlerde kimler ne kadar görüntü edildi hepsi ortada ama sen gerçekleri görmedin. Buna eşit vatandaş olarak bakman lazım ama nerde ?  Siz birde sorularımın bazılarını atlamışsınız galiba işinize gelmedi. Ttrt spor misal bizleri genel olarak aydınlatırsanız süper olur. Çünkü belgesel kanalı uzun vadede bir halt olmayacağını sizlerde iyi biliyorsunuz. Bu ülkede bir belgesel çekildi boğazlar ile alakalı yapılan balık katliamları vs. acaba izlediniz mi ? Değerli trt kanalları bunu yayınladı mı ? 

1. Haklısınız Ali objektif bakamıyorum. Neden mi ? Bkz. "politik yorumlar bölümü" zamanında kimin nerede durduğu ile ilgili bazı yorumlarda bulunmuştum ^-^

2. "Seçimlerde kimler ne kadar görüntü edildi"  demişsiniz ?                                                                                                  Hımmmmm bakalım arşiv bu işe ne diyor?

Referandum mevzuatına göre, TRT’de propaganda konuşması yapma hakkına sahip 4 siyasi parti konuşmacılarını belirledi.Halkoylaması Kanunu’na göre AKP’nin 10’ar dakikalık 3, CHP, MHP ve HDP’nin 10’ar dakikalık 2’şer konuşma hakları bulunuyor.

bir de bağlantı yolu paylaşalım

http://www.sehrivangazetesi.com/haber-osman-baydemir-trt-de-kurtce-konustu-40510.html

3. "Siz bir de sorularımın bazılarını atlamışsınız galiba  işinize gelmedi" demişsiniz.

a ) Bkz. bu sefer atlamıyorum teker teker cevaplıyorum :) hahahahahahah

b )  Sorguya çekildiğimi bilmiyordum. hepsini cevaplamak zorunda mıyım?

c  ) Niyet okuma özelliğinizi bilmiyordum. nasıl anladınız işime gelmediğini ?

4. TRT spor ile ilgili olarak değil ama genel Türkiye spor bakış açısından rahatsızım. Sporun sadece "futbol" olarak algılanması beni rahatsız eden durum. Şu anda dünya atletizm şampiyonası hali hazırda devam ediyor. Hangi kanalda var ve hangi kanal bununla ilgili yayın yapıyor ( alttan geçen kısa bilgiler hariç ) cevap veriyorum. TRT SPOR. Bu şampiyonada mücadele eden bir çok atletimiz olmasına rağmen kim biliyor? (devşirme sporcularla ilgili yine bir olumsuzluk bulacaksanız cevap veririm ama konu uzasın istemiyorum ama sadece şunu söyleyeyim şampiyonayı izlerken İSVEÇ, HOLLANDA ve hatta ALAMANYA ' da dahi afrikalı atletler vardı) (örnekleri çoğaltabilirdim ancak bahsettiğim ülkelerin genel ırk özelliği ve zenci ırkını yan yana getirince zaten yeterince komik oluyor. Hele ari bir ırk yaratmak için mücadele eden ALAMANYA ise komik-i şevki :) )

5. Belgeseli izlemedim. Balıklar ilgi alanımda olmadığı için olsa gerek o yüzden yorumsuz...

Son olarak da, maalesef paranın bu kadar rahat harcanabildiği ve reklam gelirlerinin bu kadar büyük olduğu bir sektörde bu tarz olumsuz olaylar da olacaktır ( istediği kişileri işe alma, haksız ve lüzumsuz harcama vb ) Ancak bu ne ilk ve maalesef ne de son olacaktır. Çünkü insanoğlunun açgözlülüğü her daim var olacaktır ve bunun da siyaset, din yandaş karşıt vb  durumlarla ilgisi yoktur. Bkz Tuncay ÖZKAN' ın kanaltürk' ü satma hikayesi, bkz Halk tv de ki gelişmeler (sahi sayın BAYKAL ne zaman satacak bu kanalı) bir de yurt dışı kaynaklı haber paylaşalım çünkü halkımız bu tür karşılaştırmaları pek sever ^-^ zannedersiniz ki yurt dışında herkes melek bütün şeytanlar  canım Türkiyeme doluşmuş...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

haberi yukarıda yayınlayacaktım ama, sanırım bir hata oldu neyse buradan okursunuz artık

İngiltere Başbakanı Theresa May, seçim öncesi maaşı kendisininkinden fazla olan BBC çalışanlarının maaşların açıklama sözü vermişti. Theresa May’in yıllık brüt maaşı yaklaşık 150 bin sterlin (675 bin TL). Maaşı en yüksek BBC çalışanları listesinde ise Chris Evans’ı 1.7 milyon sterlin (7.5 milyon TL) ile eski ünlü futbolcu ve televizyon sunucusu Gary Lineker izliyor. BBC’de “Match of the Day” programını sunan Lineker; kariyeri boyunca Leicester, Everton, Barcelona ve Tottenham forması giymişti.
BBC, Evans ve Lineker dışında senelik yılda brüt 1 milyon sterlinden fazla maaş alan çalışan olmadığını açıkladı. Kurumda senelik 150 bin sterlinden fazla maaş alan 96 çalışan bulunurken bunların yalnızca üçte biri kadın. BBC, yayınlarını izleyenlerden topladığı ruhsat ücretiyle (yılda 3.7 milyar sterlin) finanse ediliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

BBC ve TRT katşılaştırılacak herhalde burada. Konuyu ziyaretçilerin görebileceği bölümden alıp, 50 mesaj ve üstünün görebileceği bir yere taşıyayım pc  başına geçince. Okuyan dalga geçer bizimle yahu 

• Haha 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12 saat önce, Arman-1999 :

1. Haklısınız Ali objektif bakamıyorum. Neden mi ? Bkz. "politik yorumlar bölümü" zamanında kimin nerede durduğu ile ilgili bazı yorumlarda bulunmuştum ^-^

2. "Seçimlerde kimler ne kadar görüntü edildi"  demişsiniz ?                                                                                                  Hımmmmm bakalım arşiv bu işe ne diyor?

Referandum mevzuatına göre, TRT’de propaganda konuşması yapma hakkına sahip 4 siyasi parti konuşmacılarını belirledi.Halkoylaması Kanunu’na göre AKP’nin 10’ar dakikalık 3, CHP, MHP ve HDP’nin 10’ar dakikalık 2’şer konuşma hakları bulunuyor.

http://www.sehrivangazetesi.com/haber-osman-baydemir-trt-de-kurtce-konustu-40510.html

3. "Siz bir de sorularımın bazılarını atlamışsınız galiba  işinize gelmedi" demişsiniz.

4. TRT spor ile ilgili olarak değil ama genel Türkiye spor bakış açısından rahatsızım. Sporun sadece "futbol" olarak algılanması beni rahatsız eden durum. Şu anda dünya atletizm şampiyonası hali hazırda devam ediyor. Hangi kanalda var ve hangi kanal bununla ilgili yayın yapıyor ( alttan geçen kısa bilgiler hariç ) cevap veriyorum. TRT SPOR. Bu şampiyonada mücadele eden bir çok atletimiz olmasına rağmen kim biliyor? (devşirme sporcularla ilgili yine bir olumsuzluk bulacaksanız cevap veririm ama konu uzasın istemiyorum ama sadece şunu söyleyeyim şampiyonayı izlerken İSVEÇ, HOLLANDA ve hatta ALAMANYA ' da dahi afrikalı atletler vardı) (örnekleri çoğaltabilirdim ancak bahsettiğim ülkelerin genel ırk özelliği ve zenci ırkını yan yana getirince zaten yeterince komik oluyor. Hele ari bir ırk yaratmak için mücadele eden ALAMANYA ise komik-i şevki :) )

5. Belgeseli izlemedim. Balıklar ilgi alanımda olmadığı için olsa gerek o yüzden yorumsuz...

Son olarak da, maalesef paranın bu kadar rahat harcanabildiği ve reklam gelirlerinin bu kadar büyük olduğu bir sektörde bu tarz olumsuz olaylar da olacaktır ( istediği kişileri işe alma, haksız ve lüzumsuz harcama vb ) Ancak bu ne ilk ve maalesef ne de son olacaktır. Çünkü insanoğlunun açgözlülüğü her daim var olacaktır ve bunun da siyaset, din yandaş karşıt vb  durumlarla ilgisi yoktur. Bkz Tuncay ÖZKAN' ın kanaltürk' ü satma hikayesi, bkz Halk tv de ki gelişmeler (sahi sayın BAYKAL ne zaman satacak bu kanalı) bir de yurt dışı kaynaklı haber paylaşalım çünkü halkımız bu tür karşılaştırmaları pek sever ^-^ zannedersiniz ki yurt dışında herkes melek bütün şeytanlar  canım Türkiyeme doluşmuş...

Zaman çok değerli boşa harcamayı sevmem. Yanlış bilgilendirme olmaması için parti liderlerinin konuşma süreleri konusuna değineceğim, yukarıda gazete haberi değil seçim kurulu kararını attım. Seçim kurulunun muhalefete verdiği süre 12 Eylül darbe yönetiminin belirlediği süreden daha düşüktü. Ve buna rağmen TRT bu sürelere uymadı muhalefete daha az süre tanıdı, bu olayda bu sebep ile kamuoyunda tartışıldı.

Bunlar hiç önemli değil, ben başka bir yerdeyim, rahmetli Özal, neden 12 eylül yönetiminin anti demokratik uygulaması olan muhalefete daha az süre verilmesi uygulamasını devam ettiriyorsunuz sorusuna kabaca şu şekilde cevap vermişti, "Evet iktidar daha çok söz hakkına sahip ancak bu ancak 3'te birlik bir oranda, ve bu fazlalığın sebebi iktidarın yapacaklarının yanında geçtiğimiz dönemde yaptıklarını anlatmak zorunda olması, bu döneme ilişkin soruları cevaplamak zorunda olmasıdır. Aslında bu sebep ile iktidara yeni dönemde yapacaklarını anlatmak için daha az süre kalmaktadır."

evet eski Türkiye bunları tartışıyordu, bu verilen sürelerin yanında tüm liderler açık oturuma birlikte çıkar ve eşit süreler ile canlı yayında tartışırdı. Biz Tansu Çiller'in oğlunun devlete ait jet ski ile gezdiğini TRT'den öğrenmiştik. Düşünün bir hırsızlık, falan yok, devlete ait jet ski ile Başbakan'ın oğlunun gezmesi o döneme damgasını vurmuş yıllarca skeçlere konu olmuştu. Biz bu iktidar partisini eleştiren skeçleride TRT'de izlerdik. Yolsuzluk programlarınıda, siyasi tartışmalarıda.. Seçim öncesi siyasi parti liderlerinin hep birlikte canlı oturuma çıkması geleneği ne zaman son buldu? Ali Kırca vb pek çok toplumca sevilen gazeteci kaset vb ile mesleklerinden uzaklaştırıldı ve meydan diziler ile paralı kalemlere kaldı. Çok basit bir örnek daha, bir ülkenin Cumhurbaşkanı "işte bunlar adaları Lozan'da verdiler" tarzında Lozan anlaşmasını kayıp olarak gösteren bir konuşma yaptı. Olmamalı ama neyse sonuçta politikacı. Peki anaanakım medya ne yaptı! Bu haber bu şekilde sunuldu, bir haberde aslında adalar Adnan Menderes zamanında ikinci dünya savaşı sonrası kaybedildi demedi- diyemedi. Alenen yanlış bilgiyi hepsi haber yaptı, nerede gazetecinin namusu! İşte jet ski yolsuzluk haberleri yapan TRTden nerelere. Bu arada toplumda cahillik hat safhada olduğu için bir bilgi daha Lozan toprak kaybedilen bir anlaşma değil kaybedilen toprakların geri alındığını bir anlaşmadır. Kaybedilen topraklar ile sorununuz var ise örneğin Kıbrıs'ın İngilizlere hediye edilmesi gibi, bunu Lozan'a değil toprakları kaybedenlere sormanız gerekiyor ama gününüzde ana akım medya bilgi haber sunmuyor sadece propoganda yapıyor.

Şimdi neyi tartışıyoruz, yok muhalefete 5'te 1 süre verilmesi normal lab lab. Yahu bu yönde bir kanun olsa bile benim ülkeme bu tarz bir antidemokratik kanun yakışmıyor değişmesi lazım demek yerine bunu normalleştiriyoruz. Hepimizin amacı ülkemizin daha demokratik, daha gelişmiş, daha çağdaş olması değilmi! Yoksa siyasi partileri korumak mı?

Kanun değil kanunun ve yönetmeliklerin hukuğa adalete, demokrasiye uygunluğudur önemli olan, çünkü çoğulcu yönetim demokrasi değildir, o dikdatörlüktür. Demokrasi tanımını bilmiyorsak o ayrı. Politikacılar bireysel menfaatleriYazacak çok şey vay ama neyse. 

• Beğen 1
  • Teşekkürler 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12 saat önce, Arman-1999 :

1) Benim gördüğüm durum bu olduğu için size ilettim. 

2) Eşit süre vs çoğu zaman verilmedi kimse hikaye anlatmasın. Trt içerisinde çalışan tanıdığınız varsa bilgi alabilirsiniz. Müslümansan eşit olacaksın ilkesine baktığım için takığım yoksa zaten ben izlemem o kanalı kolay kolay.

4) Trt benden vergi alıyorsa maçları, motor sporlarını, basketbol maçlarını vs. orada yayınlasın. Ama yok neden çünkü seni dijitürk ve dsmartın kucağına atacak onlarda biraz kitlesin. :) Sonra iki tane adam koy futbol vs yorumlasın. 

5) Belgesellerin çoğu önceden dijitürkte vs. yayınlanan belgesel. Kimi izleyici ben bunu önceden izlemiştim dediğini duyduğumdan oraya da fazla bütçe aktarılması saçma. Yenilik olsa tamam derim bu zam olayı vs. doğru.

Son olarak baykal bana demeyin o adamdan nefret ettiğim kadar çoğu insandan nefret etmiyordurum.  Halk tv olayına neden girdin oda ayrı aklamak için çamur atmadan tartışmak olmaz. Halk tv çoğu zaman yanlı bir kanal ama biri devletin diğeri şahsın kanalı.  

• Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Birbirimizin sunduğu argümanları karşılıklı olarak çürütmeye çalışmak şeklinde ilerleyecek gibi görünüyor. :) Sayın @Batuhan79 un ikinci paragrafında rahmetli ÖZAL' ın da ifade ettiği sözlere aynen katılıyorum. Zaten bende mecliste sahip oldukları vekil sayısı ile ilgili olarak süre verildiğini belirtmiştim. Çünkü malumunuz bizde ki hükümeti oluşturmanın birincil şartlarından biri de çoğunluk vekil sayısına sahip olmaktır. ( elbette geçmişte azınlık hükümetleri de kurulmuştur ama bunların ömürleri  ve hangi siyasi oyunlarla oluştukları/oluşturulttukları malumdur.) 

Yazdığım yazıların bazılarında  kullandığım bir ifade vardır. Efsanevi 90'lı yıllar.... Ahhh o yıllar ah. yazmaya kalksak sayfalar değil kitaplar yetmez. Bu yazacaklarım sizin argümanınızı çürütmek adına değil. Baştan yazalım da ^-^

O yıllarda sayın ÇİLLER ' e ve sonrasında hükümet ortağı olduğu rahmetli ERBAKAN'  a karşı yapılmış olan siyasi linçin kamuoyuna yansıyan olaylarından biridir bu. TRT de yayınlanma hikayesi de budur. Ama o yıllarda evlatların ailelerine verdikleri zararlar saymakla bitmez. ( bkz Gen.Kur.Bşk ve sonrasında kilis vekili olan Doğan GÜREŞ '  in oğlu). ÇİLLER' in oğlunun pek bilinmeyen bir hikayesini de paylaşayım bu vesile ile.  evladımız askerlik hizmetini karargahı İstanbul da bulunan SAT (Su altı taarruz) komutanlığında vatani görevini yapmıştır. Eee bunda ne var ki? Şu var, bu birliğimiz sadece muvazzaf subay ve astsubaylardan oluşan bir birlik olup TMK sı da bu şekilde düzenlenmiştir, evladımızın yedek subay olarak burada görev yapmasıdır. Hatta bir tatbikat esnasında, tatbikatı izleyen zevata sunumu o kadar üst rütbeli varken bizzat evladımız yapmıştır. Zevat arasında anneciğinin de orada olduğunu ve sunumun bizzat kendisine verildiğini söylemeye gerek yok sanırım. ^-^ 

12 saat önce, Batuhan79 :

çünkü çoğulcu yönetim demokrasi değildir, o dikdatörlüktür.

Bu cümleye ise hiç bir şey demiyorum :) 

Sayın @Ali

2 saat önce, Ali :

Müslümansan eşit olacaksın ilkesine baktığım için takığım

Bunun Müslümanlıkla, hıristiyanlıkla vs vs ilgisi olmadığını zaten yazımın son paragrafında belirttim. Özünde, zaten bütün dinler iyi insan olmayı emreder.

Dediğim gibi türkiye de futbol dışında ki sporların üvey evlat muamelesi görmesinden bende rahatsızım. Ki yazdım zaten. Yine de TRT spor diğer kanallara nazaran bir parça daha ileride. Ama yeterli mi ? elbette hayır. Maalesef kanallar da yayın politikalarını çoğunluğa göre düzenledikleri için durum bu. Peki hal böyleyken bizde durum ne? Sitemiz de yani. yahu snooker ilgili bölümümüze bir göz atın lütfen kim ne yazmış ? ne zaman yazmış ? ne zamandan beri bölüm öksüz?

Halk tv ile ilgili olayı ise ilgi alanımda olduğu  ve o da bir tv kanalı olduğu için yazdım. Hem de kendilerine eşitlikçi, adil, sosyal demokrat vb vb diyen bir siyasi görüşü örnek vermek için :) Senin de dediğin gibi  " Müslümansan eşit olacaksın" yoksa eşitlik, Müslümanlık sadece bir gruba mahsus değil.. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Arman-1999 :

Birbirimizin sunduğu argümanları karşılıklı olarak çürütmeye çalışmak şeklinde ilerleyecek gibi görünüyor. :) Sayın @Batuhan79 un ikinci paragrafında rahmetli ÖZAL' ın da ifade ettiği sözlere aynen katılıyorum. Zaten bende mecliste sahip oldukları vekil sayısı ile ilgili olarak süre verildiğini belirtmiştim. Çünkü malumunuz bizde ki hükümeti oluşturmanın birincil şartlarından biri de çoğunluk vekil sayısına sahip olmaktır. ( elbette geçmişte azınlık hükümetleri de kurulmuştur ama bunların ömürleri  ve hangi siyasi oyunlarla oluştukları/oluşturulttukları malumdur.) 

Yazdığım yazıların bazılarında  kullandığım bir ifade vardır. Efsanevi 90'lı yıllar.... Ahhh o yıllar ah. yazmaya kalksak sayfalar değil kitaplar yetmez. Bu yazacaklarım sizin argümanınızı çürütmek adına değil. Baştan yazalım da ^-^

O yıllarda sayın ÇİLLER ' e ve sonrasında hükümet ortağı olduğu rahmetli ERBAKAN'  a karşı yapılmış olan siyasi linçin kamuoyuna yansıyan olaylarından biridir bu. TRT de yayınlanma hikayesi de budur. Ama o yıllarda evlatların ailelerine verdikleri zararlar saymakla bitmez. ( bkz Gen.Kur.Bşk ve sonrasında kilis vekili olan Doğan GÜREŞ '  in oğlu). ÇİLLER' in oğlunun pek bilinmeyen bir hikayesini de paylaşayım bu vesile ile.  evladımız askerlik hizmetini karargahı İstanbul da bulunan SAT (Su altı taarruz) komutanlığında vatani görevini yapmıştır. Eee bunda ne var ki? Şu var, bu birliğimiz sadece muvazzaf subay ve astsubaylardan oluşan bir birlik olup TMK sı da bu şekilde düzenlenmiştir, evladımızın yedek subay olarak burada görev yapmasıdır. Hatta bir tatbikat esnasında, tatbikatı izleyen zevata sunumu o kadar üst rütbeli varken bizzat evladımız yapmıştır. Zevat arasında anneciğinin de orada olduğunu ve sunumun bizzat kendisine verildiğini söylemeye gerek yok sanırım. ^-^ 

Bu cümleye ise hiç bir şey demiyorum :) 

Sayın @Ali

Bunun Müslümanlıkla, hıristiyanlıkla vs vs ilgisi olmadığını zaten yazımın son paragrafında belirttim. Özünde, zaten bütün dinler iyi insan olmayı emreder.

Dediğim gibi türkiye de futbol dışında ki sporların üvey evlat muamelesi görmesinden bende rahatsızım. Ki yazdım zaten. Yine de TRT spor diğer kanallara nazaran bir parça daha ileride. Ama yeterli mi ? elbette hayır. Maalesef kanallar da yayın politikalarını çoğunluğa göre düzenledikleri için durum bu. Peki hal böyleyken bizde durum ne? Sitemiz de yani. yahu snooker ilgili bölümümüze bir göz atın lütfen kim ne yazmış ? ne zaman yazmış ? ne zamandan beri bölüm öksüz?

Halk tv ile ilgili olayı ise ilgi alanımda olduğu  ve o da bir tv kanalı olduğu için yazdım. Hem de kendilerine eşitlikçi, adil, sosyal demokrat vb vb diyen bir siyasi görüşü örnek vermek için :) Senin de dediğin gibi  " Müslümansan eşit olacaksın" yoksa eşitlik, Müslümanlık sadece bir gruba mahsus değil.. 

Ahh 90'lar dimi. Şuan harikayız dimi. Gerçekler haber yapılmadığı zaman herşey ne güzel dimi. Montaj dersin biter. Çok basit bir örnek vermiştim -mesleğim sebebi ile bizzat biliyorum -konvoy geçisi için saatlerce pek çok noktadan yol kapatılması haberlere İstanbul'un 5 ayrı yerinde meydana gelen trafik kazaları trafiği felç etti şeklinde haber yapılsın. Çok çok çok basit bir örnek. Eskiden yol kapatılmazmıydı -kavşaklarda polis 10dk kapama yapardı en fazla, artık polis bildiğiniz TEM'i trafiğe kapıyor, çekinmeden. Halbu ki 10dk evvel kapat yeterli ama olurmu, aman konvoyda ki amirim kızmazın diye iş garanti olsun diye adam 20-30-40dk evvel kapatıyor. Sizin gibiler saolsun sizin gibilerden aldığı güç ile. Bugün yaşananlar yanında 90'lar cennet kalır! 

Alıntı
   13 saat önce,  Batuhan79 : 

çünkü çoğulcu yönetim demokrasi değildir, o dikdatörlüktür.

Bu cümleye ise hiç bir şey demiyorum :) 

3

Demokrasi tanımını anlatmama gerek yok herhalde? Çoğunluk demokrasi için enbüyük tehtitdir. Demokrasi azınlıkların, toplumun tüm kesimlerinin temek hak ve özgürlüklerinin çoğunluğa karşı korunduğu rejimdir. Çoğunluk rejimi değildir. Bkz. İnsanlık Tarihi

• Beğen 1
  • Teşekkürler 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...
 Paylaş

• Yeni Oluştur...