Jump to content

Gaz Kesme Sorunu (1999-2001)

opr
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Topkapı sanayide bir arkadaş var.Kendisi Mazda konusunda uzman.İşyeri tel:02124828977

İstersen ona bir göster

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...
  • Yanıt 56
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• mazdamx-5

6

• halil_i

10

• opr

13

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

son durum nedir hakan?

problem düzeldi mi?

abi lpg servisine gittim bir ayar daha yaptılar o gün hava sıacktı fazla yapmadı ama soğuklarda yine başladı sanırım sanırım diyorum sıcak soğuk olayıb-ndan olduğunuda tam emin diilim ama buji aralıkları 7mm den fazla imiş onları değiştir bir daha bakalım dediler acaba bujiler bir etken olabilirmi aynı arabadan başka bir arkadaşta var aynı sorun ondada var onun bujileri yeni değişmiş

bu arada geç yazdığım için kusura bakmayın çoktandır buraya bakamadım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi bujileri değiştir sende dene,düşünmekten kurtul.Bujinin 5-6 ytl bişi tanesi.

Bujisi ne dersen NGK alırsan BKR5E-11 kodlu buji senin arabanın bujisi abi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

valla anlamadığım bir mevzu var. Adem'ler izmit'e geldikleri gün piknikten dönüşte benim araba arıza yapmıştı ve adem bakıp ilk iş olarak buji kablolarını ve bujileri değiştirtmişti bana ve sorunun buji yağlanmasından olduğunu görüp motor yaptırmak zorunda kalmıştım. senin sorununda ise neden buji ve kablolarını değiştirtmediğine bir anlam veremedim.

buji kablolarına yetkili serviste anormal fiyat çekmişlerdi. ben de japon malı yan sanayi kablo almıştım tavsiye ederim ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mustafa abi işin o kısmını bende anlamadım şimdi ise bobin diyor bi ara vaz geçti başka bişey dedi ademde kafayı yedi

kadir evet sizin arabada aynı sorun devam ediyormuş enderden aldım haberi birde işin ilginç yanı benim arabanın aynısına sahip olan  birni tanıdım herşeyimiz aynı lpg kitinin markası ve montaj yapıldığı yer dahil odada aynı sorun var o bujileri değiştirmiş ama sorun devam ediyormuş acaba diyorum bu araçlarda kronik bişeymi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araç astina ise bobindendir kronik bir hastalıktır.

Hakan abi bak Aras  zamanında söylemiş  O0

astina ile familalar 1,8 olsun 1,5 olsun aynı motor ve sistemleri kullanıyorlar

yani astina 1,8 ile familia 1,8

astina 1,5 ile famiia 1,5 kasa hariç herşeyi ile aynı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

evet halil geriye kalıyo bobin ama bobin ya çalışır yada çalışmaz diyolar ikisisn ortası yokmuş muş diyorum yine bilmediğim için böyle söylüyorum ama bobin biraz tuzlu yani boşu boşuna sağlam olan bobinleri atmayalım ama yakında aracı büyük bir bakıma sokucam oz aman belki bişeyler değişir hallederiz

son bişey daha sıcak havalarda hissedilir bir azalma var ama soğukta aynen devam buda ilginç  geldi bana

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ahanda kafama taş geldi sanki  :D

abi ikisinin ortası olmaz  diye birşeyi de ben kabul etmiyorum o zaman  :nea:

99 kasalarda ateşleme sistemi 98 kasaların ateşleme sisteminin geliştirilmişi otomotiv sektöründe her geliştirilen üründe %80 kronik arıza çıkar

99 kasalarda bu  gaz kesme sorunu mecvut  :(

her zaman dediğim gibi ilk önce teşhisi serviste yapmak gerekir verdikleri fiyata göre yaptırılacak yer aranır  ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

böyle bir şeyi geçende bi gazcıdan duymuştum o açık hava filtresi takılmasını söylüyordu arkadaşın accenti için...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

benim lantis te tüpte aynı şekilde tekliyor ben sorunun tüpten yada enjektörlerden olduğunu düşünüyorum bu hafta kontrole götüreceğim.. tekleme aynen araba ileri doğru kafa atıyormuş gibi oluyor... ardarda kafa atıyor ileriye doğru....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bide bu k&n gibi performans hava flitresi markaları var... kaliteli malzemeden yapıldığı için hava emişi daha temiz ve bol oluyormuş... peki bunların yakıta etkisi varmı... yani araç daha çok yakıt sarfiyatı yaparmı...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

açık hava filtreleri  motora daha rahat nefes aldırdığı için  motorun çekişi bir miktar artar sakin kullanımda yakıta  fazla bir etki yapmaz  ;D hatta uzun yolda motora daha rahat hava gireceğinden noramlden daha az yakar

fakat  3000 devirdeki boooppp sesini her vitesde duyarsan (benim gibi :D ) Lantis kesinlikle benzinde 10 litreden aşşağı düşmez üstü ise gaz pedalına uyguladığın basınçla alakalı  ;D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

bide bu k&n gibi performans hava flitresi markaları var... kaliteli malzemeden yapıldığı için hava emişi daha temiz ve bol oluyormuş... peki bunların yakıta etkisi varmı... yani araç daha çok yakıt sarfiyatı yaparmı...

halilin söylediklerine aynen katılıyorum. açık filtre fazla benzin yakmaz, sürücü yaktırır :)

şöyle ki; insanın ağzını bir mendille mi daha rahat koşar mendil olmadan mı?

(kötü bir örnek mi oldu? :D)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

evet halil geriye kalıyo bobin ama bobin ya çalışır yada çalışmaz diyolar ikisisn ortası yokmuş muş diyorum yine bilmediğim için böyle söylüyorum ama bobin biraz tuzlu yani boşu boşuna sağlam olan bobinleri atmayalım ama yakında aracı büyük bir bakıma sokucam oz aman belki bişeyler değişir hallederiz

son bişey daha sıcak havalarda hissedilir bir azalma var ama soğukta aynen devam buda ilginç  geldi bana

Abicim bobin tuzlu doğru fakat bir parça sürekli arıza yapıyorsa ve kronik bir hastalık ise,bu parçanın yan sanayisi doğar.adamlar satabiaceklerini bildikleri için üretirler.Bobinin de yan sanayisi var istersen;)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İçinizi karartmak istemem ama malesef 99 323 lerde LPG uymsuzluğu var sanırım yazılım hatası veya uyumsuzluğu olacak çünkü iki adet 1.5 motorda bir adette 1.8 GT de uzun uğraşlarımıza rağmen 2700-3000 devir arasındaki kesikliği gideremedik ve LPG sistemleri söküldü rahat ettiler, ilk önce ateşleme sistemini kontrol ettirin ama sorun çözülmeyecek o zaman netten aratmıştım İstanbul'da başka bir 323 kullanıcısıda aynı şikayetlerden muzdaripti, daha sonra BRC marka takılınca sorun yaratmadığını duydum ama denemedim.

Ateşleme sisteminin kontrolü için 1. vites hızında vitesi 3'e atın gaz verin eğer bu ezilmiş durumdaki motorumuz açılmaya çalışırken eğer silkeleme tekleme yapmıyorsa ateşleme sistemi sağlamdır yok eğer silkeleme yaşarsak bujilerde işe koyulabiliriz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

eyvallah hocam aynen dediğin gibi yüksek viteste düşük hızla gidildiği zaman bu dediğimiz sorunla karşılaşıyoruz... o yüzden arabayı sürekli yüksek devirde kullanıyorum... benim araç arasıra azıtıyor ama genelde normale yakın... sanırım sorunun başlangıç aşamasındayım... lpg taktıralı 6 ay oldu... benznde hiçbir sorun yok.. yağ gibi maşşallah :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

bu sorunu hallettiler bir röle taktılar birde elektrik bağlantısın farklı bir yerden beslediler sorun tamamen halloldu diyebilirim ama o rölemi yada başka bişeymi nedir onu bilmiyorum ama araba biraz fazka yakmaya başladı gerçi ben lasatik jant değişimi yaptım jantlar sanırım biraz ağır ilk başta etkisi olmadı ama artık yakıtı arttı buna emin oldum ama o sorun bitti diyebilirim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...