Jump to content

Mazda CX3 Satın Almalı mıyım?

Yıldıray

Tavsiye Edilen Mesajlar

2 dakika önce, muratdmrblk1903 :

araç dizel mi diye sormuyorum :D 

cx-3'de benzin yok :) ülkemin yakıtı temiz olsa daha yakacak da kirli mazota denk gelince ortalamayı katlediyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 dakika önce, fotifoti :

cx-3'de benzin yok :) ülkemin yakıtı temiz olsa daha yakacak da kirli mazota denk gelince ortalamayı katlediyor

benim kafa bir an mazda 3 gitti tabi diyorum ne alaka benzin yok :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gebze-Safranbolu, Safranbolu-Kurucaşile, Kurucaşile-Gölcük.

Eşim, ben ve iki yetişkin kızım ve 4 yaşında misafirimiz. Evet bi Freelander değil lakin arka koltukların kavrama özelliği ile sorunsuz yolculuk yaşadık. Bagaj ihtiyacım olmadı günü birlik gidildi. Ben hariç herkes memnun araçtan :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, Servet :

Gebze-Safranbolu, Safranbolu-Kurucaşile, Kurucaşile-Gölcük.

Eşim, ben ve iki yetişkin kızım ve 4 yaşında misafirimiz. Evet bi Freelander değil lakin arka koltukların kavrama özelliği ile sorunsuz yolculuk yaşadık. Bagaj ihtiyacım olmadı günü birlik gidildi. Ben hariç herkes memnun araçtan :)

siz neden memnun değilsiniz

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 saat önce, İlhan :

Xv'den soğuma temel sebeplerim arasında 

1- Performans

2- Servis ve yedek parçalarının fahiş fiyat olması. 

Şu fiyatları gördükten sonra. Özellikle 4 bin liraya yakın bir tek Xenon far fiyatı !!...Büyük konuşmak istemiyorum ama, çok sevdiğim Subaru markasını bir süreliğine planlarım arasından çıkardım. Minimum sıradan bir periyodik bakıma 650-750 lira arası fiyat biçiyorlar..<-- -->MJ7Jm1.jpg

Şu resme bakıp güldüm, sis farı 612+KDV şaka gibi. Benim aracın klasmanı farklı ancak orj Mazda sis farım KDV dahil 200TL. Bu klasmanda araba alacak olsaydım ne yapardım, madem bu kadar kazık olacak Mercedes BMW falan bakardım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 saat önce, muratdmrblk1903 :

bu arada bende başta cvt ye çok olumlu bakmıyorudm ama kullandıkça şimdi diyorum ki cvt inanılmaz rahat ve konforlı özellikle kardeşimin beetle nı hatta babamın a6 sını kullandıktan sonra bile diyorum ki farklı sıfır his hatta başlarda acaba bu aracda vites değişimi yokmu demiştim :D

Cvt de vites değişimi yok zaten  :) Onun için performanslı kullanımlarda çok hissiz bir şanzıman. Ekonomik kullanımlarda çok iyi gaza az basarsanız 1000-1500 devirde şehir içinde gezersiniz. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Cx3'den önce renagede almayı düşünüyordum iyiki hiç bakmamışım ona 1 ay daha kadjarfayım beyler servis arabadaki sorun bir daha tekrarslarsa motoru degiştiricekler gibi duruyor o zaman cx3 alabilirim. 

Bu arada biz'de 2 çocuk var birisi daha 2 yaşında bagaj yetermi cx3'de diyede emin olamıyorum küçük biraz ama arabanın görünüşü felan hoşuma gitti daha test sürüşü yapmadım ama

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

13 saat önce, Yıldıray :

Cx3'den önce renagede almayı düşünüyordum iyiki hiç bakmamışım ona 1 ay daha kadjarfayım beyler servis arabadaki sorun bir daha tekrarslarsa motoru degiştiricekler gibi duruyor o zaman cx3 alabilirim. 

Bu arada biz'de 2 çocuk var birisi daha 2 yaşında bagaj yetermi cx3'de diyede emin olamıyorum küçük biraz ama arabanın görünüşü felan hoşuma gitti daha test sürüşü yapmadım ama

Test sürüşü için koltuğa geçtiğiniz an mazda ailesine hoş geldiniz diyebiliriz.Bende yeni aldım,henüz 750km civarı kullandım,valla ne yalan söyleyeyim direksiyon başında olunca arkada oturanları düşünmüyorum bile,benim çocuklarda 6ve 13 yaşında kilolarıda  yerinde hallerinden gayet memnunlar.Bana göre 10numara 5yıldız bi araç,birine selam veriyosun yüzüne bile bakmıyolar, aleyküm selam deyip aracı seyre dalıyorlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

27.07.2016 at 08:01, İlhan :

Aile arabası olur mu ?

Bu sorunun yanıtı aileye göre ve ailenin beklentisine göre değişir.

Örneğin bana hitap etmiyor, çünkü bende 2 çocuk var.

Bana hitap etmiyor, çünkü ben çok sık şehirler arası seyahat ederim.

Bana hitap etmiyor, çünkü ben dağ taş gezen bagajından kamp sandalyeleri, mangalı vs eksik olmayan birisiyim.

Siz arabayı yakından görme, inceleme ve test etme imkanınız oldu mu ? @Yıldıray

13 saat önce, Yıldıray :

Yukarıdaki sorumu tekrarlıyorum siz aracı bire bir yakından görüp incelediniz mi ?

Biz burada ne kadar iyi yada kötü, yazıp çizsekte, bir yere kadar diyorum. Siz sonuç itibari ile 4 kişilik bir aile otomobili arıyorsunuz. Dışarıda yolda görüp, forumda araştırıp, inceleyip..Sonra aracı test edip kullanıp, koltuğuna sığmayıp rahat etmediği için almayan kişileri gördüm ben.

Kadjar'dan sonra bu otomobil size çok küçük gelebilir !!

Bu arada Kadjar'da yaşadığınız sorun nedir acaba ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İlhanın dediği gibi biz buraya ne yazsak siz aracı yakından görmediğiniz yada test sürüşü yapmadığınız sürece boş..

Örneğin ben CX 3 almaya karar verdiğimde,bayiden istediğim katalog dan görmüştüm ilk..Dedimki ben bu arabayı telefonla alırım görmeye gerek yok..Fakat engelli raporu ile alacağım için 5 yıl satma şansım olmayacaktı ve bu sebepten test sürüşü yapmak istedim.

250 km yol katedip Muğla Gören oto ya gittim.İyikide gitmişim.CX 3 o kadar dar ve küçük geldiki inanamadım.Yanlış anlaşılmasın arabanın güzelliğine diyeceğim hiç bir şey yok.Tam bir teknolojik oyuncak..Tek kelimeyle harika.Markası Mazda olupta kötü olan birşey olamaz zaten.Fakat evimizin tek aracı olacağı için hayal kırıklığına uğradım.Eşimle istişare ederken (tabii ki o CX 3 olsun istedi) yaklaşık 2 yıl Ford connect bindiğimizi benim CX 3 ü bu sebepten dar ve küçük bulduğumu falan söyledi.Haklı olabilir diyede düşündüm aslında.

Muğladan döndüğümüzde bayaa düşündüm.CX 3 - Mazda 3 ten yaklaşık 10 bin lira daha pahalıydı..B segmenti bir araca hem 10 bin lira fazla ödeyeceğim hemde içime sinmeyecek.Bende Mazda 3 te karar kıldım ve aldım.

Darlık küçüklük büyüklük meselesi herkese göre değişebilir.İşin ekonomik kısmıda var tabii.Siz öncelikle bu aracı kesinlikle test etmelisiniz.Kendi durumunuza göre karar vermeniz testten sonra daha kolay olacaktır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kadjar 'a şimdi Internetten baktım; galiba 2015'te piyasaya sürülmüş bir model ancak 10-15bin km yapmadan onlarcası satış listesine konulmuş. Yani alanlar kısa süre içinde araçtan soğumuş gibi bir izlenim veriyor. İlanlardan birine baktım, bunu satıp VW Tiguan alacağım diyordu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

15 saat önce, M.E.G :

Cvt de vites değişimi yok zaten  :) Onun için performanslı kullanımlarda çok hissiz bir şanzıman. Ekonomik kullanımlarda çok iyi gaza az basarsanız 1000-1500 devirde şehir içinde gezersiniz. 

ya iş onu öğrenmeye çalıştım ama tatmin edici bir cevap bulamadım. eğer siz yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. her ne kadar eski aracımı motoru ile çok uğraşmış olsam da ( hava filtresinde , short shiftera, dv den wg ye kadar tüm parçaları kendim söküp taktım ayrıyetten pc ye bağlanıp bir çok özellikleri açma kapama yapabiliyordum) bu cvt olayına çok yabancıyım. tamam teknik olarak yarı otomatikte ki gibi çark yada vites değiştiren bir robot yok ama illaki devri bir şekilde alması gerekiyor aslında anlayamadığım en krtik nokta ben gaza dibine kadar basıyorum 8 bin devire kitliyor ve hiç değişmiyor :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 bin devir çeviriyor mu :clap::clap: maksimum güç devrine (genelde 6000-6500 civarı) getirir ve sabit öyle kalır en sıkıcı yönü de o zaten. 

Şanzımanlarla alakalı konumuz vardı sanıyorum. Cvt sürekli değişken şanzıman oranına sahip. Konik bir yapısı var kayış orada aşağı yukarı kayıyor. Herhangi bir dişli sistemi ve vites oranı yok. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

15 saat önce, Yıldıray :

En son limitiniz nedir?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

19 saat önce, M.E.G :

8 bin devir çeviriyor mu :clap::clap: maksimum güç devrine (genelde 6000-6500 civarı) getirir ve sabit öyle kalır en sıkıcı yönü de o zaten. 

Şanzımanlarla alakalı konumuz vardı sanıyorum. Cvt sürekli değişken şanzıman oranına sahip. Konik bir yapısı var kayış orada aşağı yukarı kayıyor. Herhangi bir dişli sistemi ve vites oranı yok. 

yok ya ne 8 bini eskiden kalma bir tabir bende ki iste yoksa 6500 tabiki 8 binden kasıt sona dayıyor yani neyse :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve yorumlara kapatıldı

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.
  • Yeni Oluştur...