Jump to content

Bir Mazda 3'ün Yerini Hangi Araç Doldurur ?

kaan-kahraman
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

27 dakika önce, kaan-kahraman :

Arkadaş Mazda 6 gitsin gitmesin Havası yeter Maserati gibi duruyor araç passat ne yaw burda parası olan köylüler biniyor adım başı passat var Kızılay dağıtmış gibi. Mazda 6 ile bir aracı karşılaştıracaksanız bu passat olmasın allah aşkına

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ne ile karşılaştıracaksın Mazda 6 yı? Maserati mi ?

Aynı sınıf araçlar birinin şekli iyidir birinin performansı. Tercih sebebidir. Bunun bu şekilde köylüleri aşağılar gibi söylenmesi hiç doğru değil. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda3 sahibi de olduk Jetta da Focus da :D Mazda6 sahibi de olduk şuan Passat kullanıyoruz.   Valla araba kullanmak benim hayatta en büyük keyif aldığım şey ama ben VW ile de Mazda ile de Toros ile de keyif alırım, her araba ile keyif alırım.  Yunanistan'da Nissan Micra 1.2 kiraladım ondan ayrı bir zevk aldım.   Sürüş zevki olarak hep dedim, eski kasa Passat'ın sürüşü çok zevksiz ve hissizdi ama yenisi çok keyifli diye.  İncelenmesi gereken bir model kesinlikle B8 kasa

Passat'la da büyük keyif alıyorum. Direksiyon tepkileri, DSG'nin tepkileri vs. Zaten zevk almadığım konfigürasyonlar ıda söyledim :DEvet Mazda da sürüşü keyifli ama sürüş keyfini bana BMW de veriyor, Passat da veriyor.  

Mazda6'yı 3 ayda satmış biri olarak,  uzun yolda 7.5 tüketim ve yüklü haliyle zar zor sollama yaptığınız 2.0 bir motor ile  ben ilgi çekiyormuş çekmiyormuş çok bakmam açıkçası; çünkü bakamam :)   Keyif aldığım maddi olarak beni zorlamayan ne varsa onu tercih ederim, i20 tercih ettim bende. O fiyata Polo da var Fiesta da var :D   Demek istediğim sürüş keyfine ben de önem veriyorum ve Passat'ı bir test edin zorlayın virajda ne demek istediğimi anlayın :D  Polo i20'nin karşısında gözümde en büyük rakipti ama yüksek fiyatı,  sıkıcı bir sürüşü olması beni vazgeçirdi. Dolayısıyla 1.2 TSI ile arada büyük performans farkı olmasına rağmen zevkler, fiyatlar vs. yüzünden i20 seçtim misal

Madem sürüş zevki konumuz, söyleyeyim Mazda6 hayatımda bindiğim en konforlu  5 otomobil içindedir, sezarın hakkı yine sezara. Ama virajalra girerken yana yatması çoktu ve virajlarda güven vermiyordu. Mazda3 de ise tam tersi  virajlara çok iyi girip çok iyi çıkıyordu ama konfor açısından da aklımda konforsuz bir otomobil olarak kaldı. Şimdi Passat veya i20, ben bu iki araçla da virajlara güvenle giriyorsam ve konforları da beni aynı zamanda tatmin ediyorsa, bu sürüş keyfi için bir +dır benim için.   Evet Mazda'nın sürüş keyfi yüksektir ama diğer firmalar da elma armut toplamıyor. Herkes sürüş keyfini arttırma niyetinde. Bunu farklı farklı otomobilleri sürekli test ederek anladım.  Benzinli seçenekte Mazda'nın performansı beni tatmin etmiyor, bunun yanında da çok yakıyor :D VW az yakıyor iyi performans sunuyor ama motor sesi dediğim gibi elektrik süpürgesinden hallice. Ama viraja girişi, konforu, direksiyon ve gaz tepkileri takdirliktir, gayet keyiflidir.

Passat ile giderken memnun musun diyen de çok var; of be tam patron arabası diyen de var, farklı yorumlar yapan da var eğer derdimiz bu ise :D  İster X kişisi binsin ister Y mesleğini yapan binsin.  Bende doğru bildiğimi söylüyorum :D  Jetta kötüdür derim, Tiguan'ı tercih etmem vs. diyorum da ama Golf ve Passat başarılı modellerdir gözümde.   

Bugün bir Mazda3 Power'ı 75 bin TL civarına sattınız. 100bin TL'lik örnekler verildi edildi. Özet geçeyim 75 bin TL'lik alternatifleri.

-2012 model civarı BMW 116İ (yüksek sürüş keyfi)

-2012 model civarı TSI Passat ( eski kasa Passat, düşük sürüş keyfi, yüksek konfor)

-2012 model civarı Ecoboost veya TDCI mondeo (yüksek konfor, güven veren sürüş)

-2012-2013 model civarı VW Golf Comfortline ( iyi konfor, yüksek malzeme kalitesi, yüksek verimlilik, iyi performans)

-2015 model Peugeot 208 12. THP Allure 

-2016model veya 0km Leon Style+Advance ve led paket.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaş Mazda 6 gitsin gitmesin Havası yeter Maserati gibi duruyor araç passat ne yaw burda parası olan köylüler biniyor adım başı passat var Kızılay dağıtmış gibi. Mazda 6 ile bir aracı karşılaştıracaksanız bu passat olmasın allah aşkına

Aynen [emoji1] bu kadar tartışmaya da gerek yok. Kim neyle mutluysa onu alsın . Herkesin yaşayacağı tecrübeler de farklı olacağı için araçlar , servisler Hakkında yorum yapmak da anlamsız. sikayetvar.com'dan okuyun premium nedir, vosvos nedir ne çektirmiştir :) ama bu başınıza gelecek anlamı taşımaz. Helal parayla alın yeter, hangi Marka olursa olsun hiç bir şey olmaz o arabaya. Ben Mazda'da sorun da yaşasam Mazda sayesinde tanıdığım insanlar bana her derdi nimet haline getirdiler. Benim için başka kritere gerek yok. Hangi markayı alırsam alayım bu kadar seveceğim insanlarla tanışmam mümkün değildi. Burada böyle kısmet oldu. O yüzden Mazda yerine ancak başka Mazda alırım
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda3 sahibi de olduk Jetta da Focus da [emoji3] Mazda6 sahibi de olduk şuan Passat kullanıyoruz.   Valla araba kullanmak benim hayatta en büyük keyif aldığım şey ama ben VW ile de Mazda ile de Toros ile de keyif alırım, her araba ile keyif alırım.  Yunanistan'da Nissan Micra 1.2 kiraladım ondan ayrı bir zevk aldım.   Sürüş zevki olarak hep dedim, eski kasa Passat'ın sürüşü çok zevksiz ve hissizdi ama yenisi çok keyifli diye.  İncelenmesi gereken bir model kesinlikle B8 kasa

Passat'la da büyük keyif alıyorum. Direksiyon tepkileri, DSG'nin tepkileri vs. Zaten zevk almadığım konfigürasyonlar ıda söyledim [emoji3]Evet Mazda da sürüşü keyifli ama sürüş keyfini bana BMW de veriyor, Passat da veriyor.  

Mazda6'yı 3 ayda satmış biri olarak,  uzun yolda 7.5 tüketim ve yüklü haliyle zar zor sollama yaptığınız 2.0 bir motor ile  ben ilgi çekiyormuş çekmiyormuş çok bakmam açıkçası.  Keyif aldığım maddi olarak beni zorlamayan ne varsa onu tercih ederim, i20 tercih ettim bende. O fiyata Polo da var Fiesta da var [emoji3]   Demek istediğim sürüş keyfine ben de önem veriyorum ve Passat'ı bir test edin zorlayın virajda ne demek istediğimi anlayın [emoji3] 

Madem sürüş zevki konumuz, söyleyeyim Mazda6 hayatımda bindiğim en konforlu  5 otomobil içindedir, sezarın hakkı yine sezara. Ama virajalra girerken yana yatması çoktu ve virajlarda güven vermiyordu. Mazda3 de ise tam tersi  virajlara çok iyi girip çok iyi çıkıyordu ama konfor açısından da aklımda konforsuz bir otomobil olarak kaldı. Şimdi Passat veya i20, ben bu iki araçla da virajlara güvenle giriyorsam ve konforları da beni aynı zamanda tatmin ediyorsa, bu sürüş keyfi için bir +dır benim için.   Evet Mazda'nın sürüş keyfi yüksektir ama diğer firmalar da elma armut toplamıyor. Herkes sürüş keyfini arttırma niyetinde. Bunu farklı farklı otomobilleri sürekli test ederek anladım.  Benzinli seçenekte Mazda'nın performansı beni tatmin etmiyor, bunun yanında da çok yakıyor [emoji3] VW az yakıyor iyi performans sunuyor ama motor sesi dediğim gibi elektrik süpürgesinden hallice. Ama viraja girişi, konforu, direksiyon ve gaz tepkileri takdirliktir, gayet keyiflidir.

Passat ile giderken memnun musun diyen de çok var; of be tam patron arabası diyen de var, farklı yorumlar yapan da var eğer derdimiz bu ise [emoji3]  İster X kişisi binsin ister Y mesleğini yapan binsin.  Bende doğru bildiğimi söylüyorum [emoji3]  Jetta kötüdür derim, Tiguan'ı tercih etmem vs. diyorum da ama Golf ve Passat başarılı modellerdir gözümde.   

Bugün bir Mazda3 Power'ı 75 bin TL civarına sattınız. 100bin TL'lik örnekler verildi edildi. Özet geçeyim 75 bin TL'lik alternatifleri.

-2012 model civarı BMW 116İ (yüksek sürüş keyfi)

-2012 model civarı TSI Passat ( eski kasa Passat, düşük sürüş keyfi, yüksek konfor)

-2012 model civarı Ecoboost veya TDCI mondeo (yüksek konfor, güven veren sürüş)

-2012-2013 model civarı VW Golf Comfortline ( iyi konfor, yüksek malzeme kalitesi, yüksek verimlilik, iyi performans)

-2015 model Peugeot 208 12. THP Allure 

-2016model veya 0km Leon Style+Advance ve led paket.

Yine de 75e 14-15 model mazda satip 12-13 model golf hem de comfortline aliniyorsa (benzinli mi yoksa dizel mi) golf'de gereksiz bir pahalilik soz konusu degil mi? Eski tezime döndüm ben yine :D

Bahsettiginiz diger modellerde multimedia sistem bile yok sanirim, mesela bu da onemli bir kriterdir bence.

208 zaten C segmenti midir degil midir tartisilir... Leon bi de i30 derseniz kabulumdur [emoji106]

Herkesin kriterleri farklidir tabii ki, bu tartismaya acik bir konu degil zaten, ben model begenirken once aynalar otomatik kapaniyor mu diye bakiyorum hala :D

olmazsa olmazım otomatik katlanan aynalar
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 dakika önce, Holydao :

Yine de 75e 14-15 model mazda satip 12-13 model golf hem de comfortline aliniyorsa (benzinli mi yoksa dizel mi) golf'de gereksiz bir pahalilik soz konusu degil mi? Eski tezime döndüm ben yine :D

Bu Golf'ün fiyatından kaynaklanan bir durum değil. Açın bakın. Golf Highline ile Mazda3 Power  sıfırkm aynı fiyattır. İkinci elde mazda3 fiyatları düşmüş durumda. Bunun sebebi arz talep meselesi ve ikinci el piyasasıdır. 

Güncel fiyat listesini fiyat listesini de şuraya yazayım :)

Dizel                                                                                                  Benzin 

Mazda3 dizel otomatik Power: 102.000 TL                                      Mazda3 power 1.5 power otomatik:  91.150 TL

Golf Highine dizel otomatik:  104.000 TL                                      VW Golf 1.4 TSI 125 hp hghline otomatik:  90.900 TL

Mazda3 power ikinci elde maalesef çok büyük bir değer kaybı yaşıyor. 

Dolayısıyla teziniz tamamen yanlış :D  0km fiyatları aynı bu şekildedir ( Ağustos 2016)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu Golf'ün fiyatından kaynaklanan bir durum değil. Açın bakın. Golf Highline ile Mazda3 Power  sıfırkm aynı fiyattır. İkinci elde mazda3 fiyatları düşmüş durumda. Bunun sebebi arz talep meselesi ve ikinci el piyasasıdır. 

Güncel fiyat listesini fiyat listesini de şuraya yazayım [emoji4]

Dizel                                                                                                  Benzin 

Mazda3 dizel otomatik Power: 102.000 TL                                      Mazda3 power 1.5 power otomatik:  91.150 TL

Golf Highine dizel otomatik:  104.000 TL                                      VW Golf 1.4 TSI 125 hp hghline otomatik:  90.900 TL

Mazda3 power ikinci elde maalesef çok büyük bir değer kaybı yaşıyor.

Leon da mi yasiyor deger kaybi 2. elde?

Auris?

Peki ya skoda?

Daha sayayim mi?

VW, Turkiye'de eskidikce pahalaniyor (maalesef), bunun sebebi de bilgisizce talep edilmesi. Dedigim gibi bi mazda surucusu arabasinin ozelliklerini satis temsilcisinden iyi bilirken, cogu passatçı golfçü sırf "vw iyidir, ooo patron arabasi gibi, almanlar yapmis ağbi" gibi degerlendirmelerle araclarinin dobanim seviyesinden bihaber olarak aliyorlar araclarini. Sozum size degil, buradaki her birey arastirip ogrenmeye merakli ki burada diye dusunuyorum. Benmki sad e genelleme.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 dakika önce, Holydao :

Leon da mi yasiyor deger kaybi 2. elde?
Auris?
Peki ya skoda?
Daha sayayim mi?

Leon ikinci el fiyatlarına bir bakın, sıfır km'ye çok yakın leonlar.  Yeni kasa çok sattı ve ikinci el fiyatları da gayet yakın sıfırına. Eski kasa hiç satmadı, ve fiyatlar düşük.

Skoda Octavia'nın da ikinci eli çok iyi durumda değil. Skoda anca yeni Superb ile kendine iyi bir ikinci el pazarı oluşturmaya başladı, octavia'nın da değerleri görün gelecekte yükselecek :)

Toyota Auris'in de satışlarının çok başarılı olmadığını ve hala kaç yıl öncesinin eski motorlarını kullandığını hatırlatmak isterim. 1.4 dizel 90hp ve 1.6 atmosferik.  Sıfır kmde rekbaet edecek fiyatlar olmadığı için de çok satılan bir model değil Auris

Sonuçta ''0km teziniz'' yanlış, gördünüz fiyat listesini.   İkinci elde Mazda3'ün yaşadığı değer kaybı çok yüksek.  Leon ve Golf ise az değer kaybı yaşıyor. Octavia ve auris ikilisi ise  leon-golf ve  mazda3 arasında kalıyor değer kaybetme konusunda. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Leon ikinci el fiyatlarına bir bakın, sıfır km'ye çok yakın leonlar.  Yeni kasa çok sattı ve ikinci el fiyatları da gayet yakın sıfırına. Eski kasa hiç satmadı, ve fiyatlar düşük.

Skoda Octavia'nın da ikinci eli çok iyi durumda değil. Skoda anca yeni Superb ile kendine iyi bir ikinci el pazarı oluşturmaya başladı, octavia'nın da değerleri görün gelecekte yükselecek [emoji4]

Sonuçta ''0km teziniz'' yanlış, gördünüz fiyat listesini.   İkinci elde Mazda3'ün yaşadığı değer kaybı çok yüksek.  Leon ve Golf ise az değer kaybı yaşıyor. Octavia ve auris ikilisi ise  leon-golf ve  mazda3 arasında kalıyor değer kaybetme konusunda. 

Leon'da da ayni durum var, sifir leon fiyatina boşline 12 model golf veriyorsunuz hocam, bu kadar mi kotu araba leon?

VW'in zaten sifir fiyatlari da kabul edilemeyecek derecede abartili.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11 dakika önce, Holydao :

Leon'da da ayni durum var, sifir leon fiyatina boşline 12 model golf veriyorsunuz hocam, bu kadar mi kotu araba leon?

VW'in zaten sifir fiyatlari da kabul edilemeyecek derecede abartili.

VW'nin sıfır fiyatları gözünüzde  kabul edilemeyecek derecede abartılı ise o zaman Mazda'nın da fiyatlarını kabul edilemeyecek derecede abartılı buluyorsunuz demektir :D Yukarda paylaştığım üzere Golf'ün ve Mazda3'ün sıfır fiyatları hem benzinde hem dizelde neredeyse birebir aynı.

Valla Leon Golf kalitesinde kesinlikle değil ama verdikleri fiyat gerçekten çok iddialı.  Adamlar bsegment fiyatına dolu c segmenti araba satıyor. Şuan ucuza satıp belli bir piyasa olgusu yarattıktan sonra fiyatları arttırılar belki. i20'de de aynı durum söz konusu oldu :D  Bir yıl içinde on milyardan fazla fiyat artışı söz konusu oldu i20de, ama iyi bir piyasa olgusu elde etti ve b segmenti satışlarını zirvede kapadığı dönemler oldu. Aynı oyun Leon'da oynanıyor olabilir. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

VW'nin sıfır fiyatları gözünüzde  kabul edilemeyecek derecede abartılı ise o zaman Mazda'nın da fiyatlarını kabul edilemeyecek derecede abartılı buluyorsunuz demektir [emoji3] Yukarda paylaştığım üzere Golf'ün ve Mazda3'ün sıfır fiyatları hem benzinde hem dizelde neredeyse birebir aynı.

Valla Leon Golf kalitesinde kesinlikle değil ama verdikleri fiyat gerçekten çok iddialı.  Adamlar bsegment fiyatına dolu c segmenti araba satıyor. Şuan ucuza satıp belli bir piyasa olgusu yarattıktan sonra fiyatları arttırılar belki. i20'de de aynı durum söz konusu oldu [emoji3]  Bir yıl içinde on milyardan fazla fiyat artışı söz konusu oldu i20de, ama iyi bir piyasa olgusu elde etti ve b segmenti satışlarını zirvede kapadığı dönemler oldu. Aynı oyun Leon'da oynanıyor olabilir. 

Hocam iyi de golf de mazda seviyesinde degil ki, multimedia sistemi, ses sistemi, dizayni, led farlari, aks genisligi, uzunlugu, guvenlik sistemleri vs vs... Mazda o fiyati hakediyor ama golf siradan bir c segmenti arac, hic bir artisi yok...
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

29 dakika önce, Holydao :

Hocam iyi de golf de mazda seviyesinde degil ki, multimedia sistemi, ses sistemi, dizayni, led farlari, aks genisligi, uzunlugu, guvenlik sistemleri vs vs... Mazda o fiyati hakediyor ama golf siradan bir c segmenti arac, hic bir artisi yok...

Hiçbir artısı yok mu :D

Golf'ün multimedya sistemi gayet kaliteli.  Highline'da bulunan multimedya ekranı gayet açık, kolay kullanımlı, her türlü girişe sahip, dokunmatiği telefon kadar iyi.  

Mazda3'te LED farlar makyajlı seçenekte yeni tanıtıldı, güncel Mazda3'te xenon farlar bulunuyor led değil. Golf Highline'da yolu çok iyi aydınlatan Xenon farlar olduğunu bilmiyorsunuz herhalde. Golf'ün xenon farları gayet başarılı :)  (highline'da standart isterseniz comfortline'Da da alabilirsiniz)  Farların köşesinde açılı duran ve i20de de bulunan viraj farlarının ne kadar başarılı aydınlatma sağladığını da belirtmek gerekir.

İç hacim konusunda, Golf ile Mazda3 arasında 185 boyu olan biri olarak çok fark göremedim, göreni görmedim.. Hele arka koltuklarda golf çok daha rahat bence. (+ arka havalandırma ızgaraları standart, Mazda3'te hiçbir şekilde sunulmuyor.)

Güvenlik sistemleri konusunda Power Sense pakedi ile aldığınız herşeyi opsiyon olarak yine Golf'te alıyorsunuz ve fiyatlar yine aynı seviyede kalıyor.

Golf'te bulunup Mazda3'te bulunmayan güvenlik sistemlerini bir söyleyeyim size.

-Uyku ikaz sistemi. (Hem Pasatta hem Golf'te denendi çalışıyor)(Mazda bu sistemin lansmanını daha yeni yaptı sanırsam ama henüz makyajlı 3 gelmedi, şuan da yok Mazda3'te güncel fiyatlarda)

-İkincil çarpışma freni (Kaza olduktan sonra aracın kendini otomatik olarak frenlemesi)

-Sürücü diz hava yastığı (Mazda3'te opsiyon olarak bile alamıyorsunuz)

Mazda3 Power'ın güvenlik artıları ise Şehirçi güvenlik sistemi, RVM vs. 

Bunlar büyük artılar reddetmiyorum ama Golf'ün de artıları çok büyük.  Diz havayastığı, yorgunluk uyarı sistemi ve en önemlisi ikincil çarpışma freni Mazda3'te opsiyon olarak bile yok. Diz hava yastığı da apayrı bir güvenlik +sı bence.

AKS mesafesini ve uzunluk Mazda3'te daha yüksek iken genişlik ve Bagaj hacmi Golf'te daha yüksektir. Bunları da hatırlatayım. Sadece bagaj hacmi değil, Arka diz mesafesi de daha geniş bence. Ama net konuşamam diz mesafesi konusunda.

Gördüğünüz gibi Golf ne hacim ne aydınlatma ne de güvenlik konusunda Mazda3'ten geride değil. Mazda'da olan Golfte yok ya da var; Golf'^te olan Mazda'da yok ya da var. Üstünlük veya azlık söz konusu değil.

Bunun yanında Golf'ün sahip olduğu motorun verimlilik konusunda  1.5 sky'dan misli misli daha ileride olduğu da gayet aşikar.   Donanım konusunda da Mazda3'ün sahip olduğu Golf'Ün olmadığı ve Golf'ün olup Mazda3'ün olmadığı çok donanım var.

Donanım, genişlik, güvenlik. Bunlarda iki araç da kafa kafaya denk. Ama motor ve şanzımanda Golf açık ara önde. Opsiyon ve kişiselleştirme konusunda Mazda'da sadece renge karar verebiliyorsunuz. Golf'te  3 sayfa opsiyon listesi var. Highline istemiyorsanız Comfortline'a istediklerinizi koyun.

Zaten Mazda3'te bu özgürlük olsa, param olsa araba alacak olsam gidip Power'ın alt pakedine Xenon far+ 18 jant koyarım fiyat uygun olursa düşünürüm.  Tabiki manuel viteste. 

Bu durumda kesinlikle Mazda3, bu motorlar ve ikinci el pazarı, ve kişiselleştirme konusundaki eksikliklerle bence hak etmediği kadar pahalı.  Sürüş keyfi diyoruz ama performans  ve ivme hissi yoksa o sürüş keyfi  yarıda kalır bence. Aynı şekilde ivme varsa performans varsa ama ses yoksa yine yarıda kalır. Ama en azından ona göre de ekonomi yaparsınız.

Arkadaşıma Golf almadan önce her gün, her saatimizi hem o hem ben tüm markalarda fiyat çıkararak, tüm arabaları gezerek tartıştık karar verdik. Aklımızda hiçbir araç yoktu, hatta o Leon veya 308 1.6 turbo düşünürken ben Mazda3 al diyordum ona.  Gel zaman git zaman, didik didik araştırma yaparak ve çoğu arabayı test ederek fikir değişiklikleri yaşadık.  Ama sonuç olarak Golf'ü tercih etmek mantıklı bir seçenekti ikimizin gözünde de. Ben yine Leon tercih ederdim o ayrı :D   Golf konusunda da  Tek farkımız ben 125lik TSI'ı ona tavsiye ettim o 150'lik TSI' tercih etti :D 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda formunda mazadacıya destek çıkan yok hocam nedir bu yaa :D

Yarından tezi yok köyü satıp golf alıcam ama highline [emoji41]

Benden bu kadar, golf kadar basit bir dizayna sahip (ki clio sembolden sonra ikinci sırada geliyor benim skalamda) araca vereceğime o parayı mazda3e veririm, varsın gitmesin -ki bence sürtünmesiz gidiyor- varsın çok yaksın -ki eski aracım 2010 honda civic hb 1.4 i-shift ile bire bir aynı yakıyor- varsın yokuşlarda ağır kalsın -ki beni hiç utandırmadı- kırmızısı parlasın, herkes yolda dönüp baksın, aynaları otomatik katlansın bana yeter :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

44 dakika önce, Holydao :

Mazda formunda mazadacıya destek çıkan yok hocam nedir bu yaa :D

Yarından tezi yok köyü satıp golf alıcam ama highline emoji41.png

Benden bu kadar, golf kadar basit bir dizayna sahip (ki clio sembolden sonra ikinci sırada geliyor benim skalamda) araca vereceğime o parayı mazda3e veririm, varsın gitmesin -ki bence sürtünmesiz gidiyor- varsın çok yaksın -ki eski aracım 2010 honda civic hb 1.4 i-shift ile bire bir aynı yakıyor- varsın yokuşlarda ağır kalsın -ki beni hiç utandırmadı- kırmızısı parlasın, herkes yolda dönüp baksın, aynaları otomatik katlansın bana yeter :)

Üstat Highline Golf'ün de i20'nin de aynalar otomatik katlanıyor :D:D 

Ben mühendislik öğrencisiyim, bir heves yerleştik,  onun kafasını yaşıyorum belki biraz da :D   Yeni ve genç öğretmenler hani çocuklara bağırıp çağırarak ben öğretmenim triplerine girer ya; benimki de o misal :D  Ama öte yandan piyasa şartları belli, bütçe belli :D Çoğu kişi de benim gibi düşünüyor gibi

İnanın ben de isterdim sevdiğim bir markayı parayı bulsam da arabasını alsam hayalleriyle aklımda yaşatmayı, ama bahsettiğim noktalar gözümde önemli :D 

Benim hayallerimde BMW 4 GranCoupe biraz daha bekleyedursun :D 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hyundai'nin donanimina da laf yok bak, dort dortluk gercekten donanim olarak arabalari, gecmisten gelen bi onyargi var, onu da yikarlar bikac yila bence.

VW konusunda ikimizinde digerini ikna etmesi pek mumkum degil gibi, zevk diyip gecelim, ben de muhendisim, muhendisin halinden muhendis anlar :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

40 dakika önce, Holydao :

Hyundai'nin donanimina da laf yok bak, dort dortluk gercekten donanim olarak arabalari, gecmisten gelen bi onyargi var, onu da yikarlar bikac yila bence.

VW konusunda ikimizinde digerini ikna etmesi pek mumkum degil gibi, zevk diyip gecelim, ben de muhendisim, muhendisin halinden muhendis anlar :D

:D  Üstat keşke hep sizin gibi insanlar olsa da, tartışmanın konuşmanın bir zevki olsa, fikirler aynen VW konusunda zıt ama  karşıda konuşmayı bilen biri olunca iş zevkli oluyor. Ülkede böyle insanlara ihtiyaç var :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

[emoji3]  Üstat keşke hep sizin gibi insanlar olsa da, tartışmanın konuşmanın bir zevki olsa, fikirler aynen VW konusunda zıt ama  karşıda konuşmayı bilen biri olunca iş zevkli oluyor. Ülkede böyle insanlara ihtiyaç var [emoji3]

Teşekkür ederim :) hakkaten son bikac gun ayri bi keyifli gecti di mi :D size, bize hepimize ihtiyac var, dusuncelerimiz karsilikli.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu Arada bende mühendisim [emoji23] Az önce yürüyüşe çıktım 3 tane yeni kasa passat Yanyana duruyordu keşke fotoğrafını çekip atsaydım buraya o kadar sıradan Bi araba haline gelmiş golf hakeza ama benim kırmızı Mazda 3 üm öylemi [emoji23] Bir bakan bir daha dönüp bakıyor. Şunu söyleyeyim çok vw kullandım kesinlikle kötü değil ama gir passatın içi ile yeni polonun içi aynı her tarafta bir sürü kiralama araçları bir sürü yani çok çok sıradan bir araç hayatta tercih etmeyeceğim bir model varsın altın olsun

Ne ile karşılaştıracaksın Mazda 6 yı? Maserati mi ?

Aynı sınıf araçlar birinin şekli iyidir birinin performansı. Tercih sebebidir. Bunun bu şekilde köylüleri aşağılar gibi söylenmesi hiç doğru değil. 

Özür dilerim köylüleri aşağılamak değil niyetim ama gerçekten burda parası olan köylüler biniyor passata bunu söylememdeki amaç passatı tercih eden kesimin paramız var ne alalım mantığıyla pek de arabadan anlamadan o aracı tercih etmeleri. Bir Mazda'nın yerini ne doldurur derken bunu sadece performans olarak değerlendirmeyin lütfen çünkü piyasadaki birçok model zaten performans olarak Mazdadan daha iyi. Biz her açıdan ne doldurur peşindeyiz yani görsellik sürüş keyfi güvenlik donanım performans stil bunları bir araya toplamış bir alternatif arıyoruz anlatabiliyor muyum

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

43 dakika önce, kaan-kahraman :

Bu Arada bende mühendisim emoji23.png Az önce yürüyüşe çıktım 3 tane yeni kasa passat Yanyana duruyordu keşke fotoğrafını çekip atsaydım buraya o kadar sıradan Bi araba haline gelmiş golf hakeza ama benim kırmızı Mazda 3 üm öylemi emoji23.png Bir bakan bir daha dönüp bakıyor. Şunu söyleyeyim çok vw kullandım kesinlikle kötü değil ama gir passatın içi ile yeni polonun içi aynı her tarafta bir sürü kiralama araçları bir sürü yani çok çok sıradan bir araç hayatta tercih etmeyeceğim bir model varsın altın olsun

malum arabam tamirde, ben de bugün ebeveyni havaalanına bırakırken kız arkadaşımın fiesta'yı aldım. gittim kontrol noktasına bavulları bıraktım hemen döndüm kapıda 3 tane beyaz fiesta var.. ulan benimki hangisi derken plakalarına bakmak zorunda kaldım:))  

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, kaan-kahraman :

Bu Arada bende mühendisim emoji23.png Az önce yürüyüşe çıktım 3 tane yeni kasa passat Yanyana duruyordu keşke fotoğrafını çekip atsaydım buraya o kadar sıradan Bi araba haline gelmiş golf hakeza ama benim kırmızı Mazda 3 üm öylemi emoji23.png Bir bakan bir daha dönüp bakıyor. Şunu söyleyeyim çok vw kullandım kesinlikle kötü değil ama gir passatın içi ile yeni polonun içi aynı her tarafta bir sürü kiralama araçları bir sürü yani çok çok sıradan bir araç hayatta tercih etmeyeceğim bir model varsın altın olsun

Özür dilerim köylüleri aşağılamak değil niyetim ama gerçekten burda parası olan köylüler biniyor passata bunu söylememdeki amaç passatı tercih eden kesimin paramız var ne alalım mantığıyla pek de arabadan anlamadan o aracı tercih etmeleri. Bir Mazda'nın yerini ne doldurur derken bunu sadece performans olarak değerlendirmeyin lütfen çünkü piyasadaki birçok model zaten performans olarak Mazdadan daha iyi. Biz her açıdan ne doldurur peşindeyiz yani görsellik sürüş keyfi güvenlik donanım performans stil bunları bir araya toplamış bir alternatif arıyoruz anlatabiliyor muyum

Özür dilenecek bir şey yok da o şekilde söylenmesi hoş olmadı. 2006 dan beri mazda3 biniyorum buradaki çoğu kişiden fazla mazdacıyım yani :)Dizeli, benzinlisi, 1. Nesili, 2. Nesili hepsine de sahip oldum çok şükür. Şuanda da 2. Nesil Mazda3 var zaten bu araç sabit 2012 model henüz 25 binde :) Şirkete gidip gelmek içinde passat 1.4 tsi 150bg  var. Çok sık araç değiştiriyorum çünkü yılda 60 bin km yol yapıyorum. 

Sürüş zevkini doya doya yaşadığım bir tek Bmw X1 2.0d xdrive dır.  Yaz kış araç zevk veriyor.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, katil balina :

malum arabam tamirde, ben de bugün ebeveyni havaalanına bırakırken kız arkadaşımın fiesta'yı aldım. gittim kontrol noktasına bavulları bıraktım hemen döndüm kapıda 3 tane beyaz fiesta var.. ulan benimki hangisi derken plakalarına bakmak zorunda kaldım:))  

Benim önceki arabam tam öyle beyaz Fiesta'ydı. Kızlarla gezmeye cıktığımda sadece "araba" derlerdi ancak şimdi "Mazda" diyorlar .)

Bu arada Hyundai önerisini ilk ben verdim; ki o da Audi A3 gibi boşline'ı 100.000TL'den başlayan araca alternatif olarak.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...